For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere
Husk også vejhjælp på ferien

God økonomi i at ferietjekke bilen

17 maj 2013, 14:30

En træls situation, som ofte kan undgås med et ferietjek af bilen.

Danskerne er allerede så småt begyndt at tage på bilferie rundt om i Europa. Men mange biler bryder sammen på de udenlandske landeveje, forklarer Applus Bilsyn.

Bilferier kræver forberedelse – især hvis man gerne vil spare på biludgifterne. Sådan lyder budskabet fra landets største bilsynsvirksomhed, Applus Bilsyn, som ofte hører om kunder, der har haft bilen på værksted i udlandet.

»Ofte er den ekstra strækning og ekstra vægt, som ens bil skal håndtere på bilferien til Tyskland, Frankrig og Italien, tungen på vægtskålen, der får bilen til at bryde sammen. Der er en markant forskel på at køre med fem personer og fuld oppakning og et par tusinde kilometer og mindre hverdagsærinder med blot en til to personer. Det regnestykke undervurderer mange. Derfor er de ikke opmærksomme på at få tjekket bilen før afgang. Kontrollerer man bilen hjemmefra, undgår man sandsynligvis at bruge ferien på at betale dyre reparationer,« siger administrerende direktør i Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Få 3 tilbud på eftersyn

11.000 biler får problemer

Ca. 11.000 danske bilister kontakter hvert år SOS International, fordi bilen gør vrøvl i udlandet. Tusindvis af danskere skal snart på bilferie, og Applus Bilsyn ”ferietjekker” i den forbindelse masser af køretøjer i disse dage.

Ligesom ved en helt almindelig tilstandsattest gennemgår synsvirksomheden biler for småfejl, som kan sende en bil på værksted, eller udsætte bilisten for ubehagelige og potentielt farlige køreoplevelser undervejs.

»Vores bilsagkyndige kender bilernes svagheder og gennemgår motoren, bremserne, el-anlægget, tandrem, oliestand, rust og meget andet grundigt. På den måde lokaliserer de eksempelvis svagheder som slidt tandrem eller kølerslange, der bør skiftes før afrejse«, siger Per V. Rasmussen.

Man kan også få tre tilbud på ferietjek af sin bil fra tre lokale værksteder her.

Få 3 tilbud på service

Få 3 tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

Få 3 tilbud » Få 3 tilbud »

Fordele med Autobutler

  • Få 3 tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar 20-40 %
  • 3 års fuld garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
God 8.6 / 11827 anmeldelser

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer