For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

God økonomi i at ferietjekke bilen

Få bilen til service, så den er tjekket, inden den lange ferietur
En træls situation, som ofte kan undgås med et ferietjek af bilen.

Danskerne er allerede så småt begyndt at tage på bilferie rundt om i Europa. Men mange biler bryder sammen på de udenlandske landeveje, forklarer Applus Bilsyn.

Bilferier kræver forberedelse – især hvis man gerne vil spare på biludgifterne. Sådan lyder budskabet fra landets største bilsynsvirksomhed, Applus Bilsyn, som ofte hører om kunder, der har haft bilen på værksted i udlandet.

»Ofte er den ekstra strækning og ekstra vægt, som ens bil skal håndtere på bilferien til Tyskland, Frankrig og Italien tungen på vægtskålen, der får bilen til at bryde sammen. Der er en markant forskel på at køre med fem personer og fuld oppakning og et par tusinde kilometer og mindre hverdagsærinder med blot en til to personer. Det regnestykke undervurderer mange. Derfor er de ikke opmærksomme på at få tjekket bilen før afgang. Kontrollerer man bilen hjemmefra, undgår man sandsynligvis at bruge ferien på at betale dyre reparationer,« siger administrerende direktør i Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

11.000 biler får problemer

Ca. 11.000 danske bilister kontakter hvert år SOS International, fordi bilen gør vrøvl i udlandet. Tusindvis af danskere skal snart på bilferie, og Applus Bilsyn ”ferietjekker” i den forbindelse masser af køretøjer i disse dage.

Ligesom ved en helt almindelig tilstandsattest gennemgår synsvirksomheden biler for småfejl, som kan sende en bil på værksted, eller udsætte bilisten for ubehagelige og potentielt farlige køreoplevelser undervejs.

»Vores bilsagkyndige kender bilernes svagheder og gennemgår motoren, bremserne, el-anlægget, tandrem, oliestand, rust og meget andet grundigt. På den måde lokaliserer de eksempelvis svagheder som slidt tandrem eller kølerslange, der bør skiftes før afrejse «, siger Per V. Rasmussen.

Man kan også tre uforpligtende tilbud på ferietjek af sin bil fra tre lokale værksteder her.

Få 3 gratis tilbud på service

3 tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at kun de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 450 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert. Det er gratis og uforpligtende

Få 3 tilbud

Vi kan hjælpe dig med alt på din bil