Serviceeftersyn af din bil - hvad bliver tjekket?

Hvad kan der være med i et bilservice?

16 november 2015, 14:41

Når bilen skal til et serviceeftersyn, bør du sikre dig at få det udført som beskrevet i servicemanualen, så garantien bevares.

Værksteder tilknyttet Autobutler forpligter sig til at udføre service af høj kvalitet og vil altid følge servicehåndbogen, med mindre du selv beder dem om at lave mindre end anbefalet for at spare på værkstedsregningen.

Hvis bilen er en ældre model, kan du med fordel vælge et Lille serviceeftersyn, hvis din mekaniker mener, at det er forsvarligt. Eller starte med et lille service, og bede mekanikeren ringe hvis der opdages noget, der bør ordnes inden længe.

Intervallet for serviceeftersyn kan variere helt nede fra 5.000 og op til 50.000 km., men mest almindeligt vil være et sted mellem 10.000 og 30.000 km. Køres der mindre end det specificerede km-interval, træder et årsinterval i kraft, som er hvert eller hvert andet år.

Få tilbud på service

Lygter og lys

Ved alle bilservices tjekkes det udvendige lys meget grundigt, med forlys, baglys, blinklys og hvad der nu måtte være af lys på bilen. Katastrofeblink bliver afprøvet, sammen med bremselys og baklys. Hvis der er tågelygter på, bliver de også tjekket.

Væsker

De fleste services kræver et skifte af motorolie, hvor luftfilteret også lige så godt kan blive skiftet. Hvis det ikke skiftes, bliver det i hvert fald kontrolleret, for så skal det holde til næste service.

Sprinklervæsken er ikke livsnødvendig, men kan blive tjekket. Det er et forbrugsprodukt, du meget ofte selv påfylder lige som brændstoffet, så de fleste værksteder sørger for at spørge i forvejen, om de skal påfylde sprinklervæske, hvis der mangler.

Kølervæsken kontrolleres og efterfyldes eller skiftes afhængig af servicetype, alder og hvor godt den tåler frost.

Bremser

Bremserne efterses. Dvs. der er flere måder, værkstedet kan gøre det på. Visuel kontrol betyder blot, at mekanikeren kigger ind i bagsiden af hjulet, for at se om bremserne ser slidte ud. Hjulene bliver ikke pillet af, så det er en ret upræcis kontrol. Hvis der står bremsetjek i rapporten, har dækkene været af, så bremseskiver og bremseklodser har været synlige både foran og bagved. Hvis bremseskiven er slidt så meget, at de skal skiftes inden næste service, vil du få besked om det. Det samme gælder bremseklodserne, der skal have en vis tykkelse belægning, for at de kan køre det antal km der skal til før næste service.

Få tilbud på bremser

Dæk

Alle dæk kontrolleres for synlige skader som revner eller brud. Denne kontrol vil også indeholde eftersyn af, om mønsterdybden er god nok, samt om dæktrykket er i orden.

Hjul

Ud over dækkene kontrolleres, efterses fælgene for skader, der kan påvirke kørslen. Hjulophæng og bærearme kontrolleres. Hjul kontrolleres for om, de er sporet korrket, samt affjedringen.

Få tilbud på dæk og hjul

Bilens elektriske installationer

Alle vigtige elektriske installationer vil blive kontrolleret. Det inkluderer batteri, generator og startmotor. Batteriet bliver kontrolleret for skader og utætheder. Kabler kontrolleres for brud og mærker, der kan have afgørende betydning.

Instrumenter

Alle services inkluderer en test af de elektriske instrumenter, for at sikre de virker. Det gælder bl.a. omdrejningstæller, speedometer, kilometertæller etc.

Alle målere og advarselslamper vil blive kontrolleret, og hornet vil også blive testet

Ruder

Både forrude og baggrude bliver kontrolleret for stenslag og andre ødelæggelser. Det gælder også vinduesviskere og sprinklersystemet.

Motor

Alle motorens komponenter bliver grundigt testet og kontrolleret. Dette omfatter kontrol af transmission og bagaksel, radiatoren, kølervæskeslanger, kobling, luft og brændstofsfiltre, ekstra drivremme, brændstofrør, tændrør og udstødningssystem. Det omfatter også grundig kontrol af drivakslens led og manchetter, affjedringens ophæng, kugleled og støddæmpere.

Få tjekket eller repareret motoren

Bilens kabine

Kabinen vil også blive efterset ved et stort service, for at sikre at alt udstyr er funktionsdygtigt ved at uheld. Alle spejle, inde og ude, kontrolleres for at sikre de kan indstilles korrekt. Sæder, døre, låse og kabinelys kontrolleres for, om det virker, samt at håndbremsen virker.

Testkørsel på vej

Efter alt er kontrolleret og tjekket, tages bilen ud på en tur for at være sikker på, at bilens ydelse er, som den skal være, og at den bevæger sig på vejen som ønsket.

Få tilbud på bilservice

Mere om bilservice og reparation

Få tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 222 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.