Hvad kan der være med i et bilservice?

Skrevet af Autobutler.dk d. 16. november 2015, 14.41

Reparation af bil

Når bilen skal til et serviceeftersyn, bør du sikre dig at få det udført som beskrevet i servicemanualen så garantien bevares.

Værksteder tilknyttet autobutler.dk forpligter sig til at udføre service af høj kvalitet, og vil altid følge servicehåndbogen, med mindre du selv beder dem om at lave mindre end anbefalet for at spare på værkstedsregningen.

Hvis bilen er en ældre model, kan du med fordel vælge et lille service hvis din mekaniker mener, at det er forsvarligt. Eller starte med et lille service, og bede mekanikeren ringe hvis der opdages noget der bør ordnes inden længe.

Hvis du tager bilen på værksted til et lille service, hvilket typisk er 15.000 km eller 6 måneder, vil det ikke være alt der kontrolleres. Til det store service kontrolleres alle de punkter der står i servicemanualen. Og sikkert lidt til, hvis bilen er et par år gammel. Det store eftersyn er normalt 12 måneder eller 30.000 km, og vil sandsynligvis dække alle de nævnte punkter herunder.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Lygter og lys

Alle bilservice tjekker det udvendige lys meget grundigt, med forlys, baglys, blinklys og hvad der nu måtte være af lys på bilen. Katastrofeblink bliver afprøvet, sammen med bremselys og baklys. Hvis der er tågelygter på, bliver de også tjekket.

Væsker

De fleste services kræver et skifte af motorolie, hvor luftfilteret også lige så godt kan blive skiftet. Hvis det ikke skiftes, bliver det i hvert fald kontrolleret, for så skal det holde til næste service.

Sprinklervæsken er ikke livsnødvendig, men kan blive tjekket. Det er et forbrugs produkt du meget ofte selv påfylder lige som brændstoffet, så de fleste værksteder sørger for at spørge i forvejen om de skal påfylde sprinklervæske hvis der mangler.

Kølervæsken kontrolleres og efterfyldes eller skiftes afhængig af servicetype, alder og hvor godt den tåler frost.

Bremser

Bremserne efterses. Dvs. der er flere måder værkstedet kan gøre det på. Visuel kontrol betyder blot, at mekanikeren kigger ind i bagsiden af hjulet, for at se om bremserne ser slidte ud. Hjulene bliver ikke pillet af, så det er en ret upræcis kontrol. Hvis der står bremsetjek i rapporten, har dækkene været af, så bremseskiver og bremseklodser har været synlige både foran og bagved. Hvis bremseskiven er slidt så meget, at de skal skiftes inden næste service, vil du få besked om det. Det samme gælder bremseklodserne, der skal have en vis tykkelse belægning, for at de kan køre det antal km der skal til før næste service.

Dæk

Alle dæk kontrolleres for synlige skader som revner eller brud. Denne kontrol vil også indeholde eftersyn af om mønsterdybden er god nok, samt om dæktrykket er i orden.

Hjul

Ud over dækkene kontrolleres, efterses fælgene for skader der kan påvirke kørslen. hjulophæng og bærearme kontrolleres. Hjul kontrolleres for om de er sporet korrket, samt affjedringen.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Bilens elektriske installationer

Alle vigtige elektriske installationer vil blive kontrolleret. Det inkludere batteri, generator og start motor. Batteriet bliver kontrolleret for skader og utætheder. Kabler kontrolleres for brud og mærker der kan have afgørende betydning.

Instrumenter

Alle services inkluderer en test af de elektriske instrumenter, for at sikre de virker. Det gælder bl.a. omdrejningstæller, speedometer, kilometertæller etc.

Alle målere og advarselslamper vil blive kontrolleret, og hornet vil også blive testet

Ruder

Både forrude og baggrude bliver kontrolleret for stenslag og andre ødelæggelser. Det gælder også vinduesviskere og sprinklersystemet.

Motor

Alle motorens komponenter bliver grundigt testet og kontrolleret. Dette omfatter kontrol af transmission og bagaksel, radiatoren, kølervæske slanger, kobling, luft og brændstof filtre, ekstra drivremme, brændstofrør, tændrør og udstødningssystem. Det omfatter også grundig kontrol af drivakslen led og manchetter, affjedringens ophælng, kugleled og støddæmpere.

Bilens kabine

Kabinen vil også blive efterset ved et stort service, for at sikre at alt udstyr er funktionsdygtigt ved at uheld. Alle spejle, inde og ude, kontrolleres for at sikre de kan indstilles korrekt. Sæder, døre, låse og kabinelys kontrolleres for om det virker, samt at håndbremsen virker.

Testkørsel på vej

Efter alt er kontrolleret og tjekket, tages bilen ud på en tur, for at være sikker på, at bilens ydelse er som den skal være, og at den bevæger sig på vejen som ønsket.

Få 3 tilbud på bilservice


Mere om bilservice og reparation

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu