Spar penge på udskiftning, fejlsøgning eller reparation af bremser

 • Find det bedste værksted til den bedste pris
 • Spar i gennemsnit 34% eller 1.558 kr. på bremserelaterede reparationer
 • Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online med prisgaranti
 • Kun FDM-kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Derfor skal du skifte eller reparere dine bremser via Autobutler

 • Du sparer i gennemsnit 34%, svarende til 1.558 kr.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud, når din bils bremser skal udskiftes, repareres eller serviceres.
 • Alle værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Vi giver dig tryghed med vores FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online.
 • Professionel mekanikerrådgivning fra Autobutler.
 • Vi giver dig prisgaranti - finder du et billigere tilbud, så matcher vi prisen.
 • Usikker på om bremserne skal skiftes? Nu kan du få et bremsetjek til kun 99 kr.

udskiftning af bremser

Få tilbud fra lokale værksteder

Sammenlign tilbud på: på fejlsøgning eller udskiftning af skiver og/eller klodser, foran, bag på eller på alle 4 bremser.

Priser på udskiftning eller reparation af bremser

På autobutler.dk tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Audi 3.992 kr. 1.883 kr. - 6.887 kr. Få tilbud
Citroën 3.050 kr. 1.757 kr. - 5.309 kr. Få tilbud
Ford 2.814 kr. 1.500 kr. - 4.781 kr. Få tilbud
Hyundai 2.918 kr. 1.565 kr. - 4.695 kr. Få tilbud
Kia 3.163 kr. 1.862 kr. - 4.864 kr. Få tilbud
Peugeot 3.108 kr. 1.772 kr. - 5.317 kr. Få tilbud
Renault 3.082 kr. 1.370 kr. - 5.707 kr. Få tilbud
Skoda 2.908 kr. 1.469 kr. - 4.554 kr. Få tilbud
Toyota 2.836 kr. 1.642 kr. - 4.735 kr. Få tilbud
Volkswagen 3.113 kr. 1.879 kr. - 5.037 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Bedømmelser af bremsearbejde

Kanon service og bilen var endda hurtigere færdig end lovet
Jens T.
Peugeot 208 (2016)
Fint mekanikerarbejde
Niels-jørgen S.
Renault Captur (2013)
Super arbejde og rigtig god behandling
Hanne J.
Hyundai i10 (2015)

Service, reparation og skift af bremser og bremseklodser

Defekte bremser opdages som regel kun til service og ved biluheld. Sørg derfor for at få bremserne kontrolleret jævnligt.

Book et bremsetjek for 99 kr

Bremserne er noget at det vigtigste sikkerhedsudstyr på din bil. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at de holdes i orden. I bilens servicehåndbog er der angivet, hvornår bilen skal til service, og her vil din mekaniker også kontrollere bremserne.

Hvis du er tæt på et service og snart skal køre langt – f.eks. når du skal på ferie – kan det være en god ide at lade dit værksted give bilen et eftersyn før tid. De vil kontrollere bremserne med bremsevæske, bremseskiver, bremseklodser og -bakker. Hvis de er slidt eller snavsede, bliver de skiftet eller renset.

Hos Autobutler.dk kan du få tilbud på bremseskift og -reparation fra lokale værksteder. Du kan nemt sammenligne tilbudene baseret på pris, afstand, bedømmelser og tilgænglighed - og vælge det tilbud du synes, er bedst. Når du har fundet det bedste til prisen, kan du booke tid online hos det valgte værksted.

Få tilbud fra lokale værksteder - Du sparer i gns. 24%, svarende til 1.010 kr.

Udskiftning, reparation eller eftersyn af bremser

Hænger bremserne? Sådan opdager du typiske fejl på bremserne

Herunder finder du en række ting, du kan holde øje med, så du har bedre forudsætninger for at opdage fejl på bremserne.

Du skal dog være opmærksom på, at defekte bremser som regel kun opdages til service og ved biluheld. Derfor er det vigtigt, at du jævnligt får udført bremsetjek, så du er sikker på, at dine bremser fungerer optimalt.

Du kan booke et bremsetjek her.

Det skal du bide mærke i:

 • Bilen sejler frem og tilbage, når du bremser almindeligt. Det er tegn på, at bremserne hænger i den ene side. Når bremserne hænger i den ene side, trykker klodserne ikke lige så hårdt om skiven som i den anden side. Derfor slides bremseklodserne skævt.
 • Bremserne larmer, når du drejer. Dette tyder på, at bremsekaliberen ikke sidder helt perfekt i forhold til bremseskiven.
 • Når du bremser, kommer der en skurrende lyd. Det er tegn på, at enten klodser eller skiver er slidt op. Det kan være rust, så hvis det kun sker, når du starter med at køre, og det derefter forsvinder, er det ikke noget problem.
 • Hvis bremsesystemet mangler væske, vil bremsen ofte blive svampet og give efter, når du træder på bremsepedalen. Det sker også i andre situationer, hvor der er kommet luft i systemet. Når der er alt for lidt væske, ryger bremsepedalen i bund og bremser stort set ikke.
 • Bremserne hænger fast, og det føles, som om bilen pludselig bremser hårdere af sig selv, når du har bremset ned i fart. Det er tegn på, at bremsekaliberen eller bremseklodserne hænger fast.
 • Hvis du opdager lækage af bremsevæske, kan det betyde, at dine bremserør er defekte. Andre tegn på slidte eller defekte bremserør kan være øget bremselængde eller synlig rust på bremserørene.
 • Du skal bruge mere kraft for at betjene bremsepedalen. Det kan betyde, at bremseforstærkeren er defekt.

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: på fejlsøgning eller udskiftning af skiver og/eller klodser, foran, bag på eller på alle 4 bremser.

Bremsetyper og bremseskifte

Det er meget generelt at sige, at det er bremserne, der skal skiftes. Der findes flere forskellige typer bremser. Til biler bruges tromlebremser og skivebremser.

Traditionelt har forbremserne været skivebremser og bagbremserne været tromlebremser. Bagbremsen bruges til håndbremsen.

Flere og flere modeller får i dag skivebremser både for og bag, hvor den bagerste bremse bliver en kombination af skive og tromle.

Bagbremserne

Bagbremser kan være tromlebremser eller en kombination af tromlebremser og skivebremse.

Når man snakker om, at der skal skiftes bremser med tromlebremser, siger man ofte, at der skal skiftes bakker. Tromlebremsen består af en tromle, hvor to eller flere plader, der kaldes bremsebakker, presses imod tromlen. De er ikke helt så effektive som skivebremser, der får presset fra begge sider, hvor tromlebremsen kun får presset på indersiden.

Nedbremsning udvikler varme. Da det er inde i tromlen, bremsebakkerne bremser, vil der ofte være riller til udluftning af bremserne. Samtidig afgives der bremsestøv, som skal fjernes en gang imellem, og som kan være årsag til defekte tromlebremser. Derfor er regelmæssig service på bremserne meget vigtigt.

Forbremserne

Forbremserne skal klare 60 % af bremseeffekten. Derfor bruges der udelukkende skivebremser foran, da de er mest effektive. De består af en roterende skive, der bremses ved, at en bremsekaliber klemmer bremseklodser mod skiven.

Da bremserne er så vigtig en del af bilens udstyr, anbefaler vi selvfølgelig, at der benyttes et professionelt værksted til at udføre bremseskiftet.

Bremseforstærkeren

Bremseforstærkeren sørger for at hjælpe føreren med at bremse, så der ikke skal trykkes så hårdt på bremsepedalen. På benzinbiler udnyttes det vakuum, der er i indsugningsmanifolden, mens der på dieselmotorer ofte anvendes elektrisk bremseforstærker.

Du skal være opmærksom på, at bremseforstærkeren ikke virker, når motoren er slukket.

Har du mistanke om, at din bremseforstærker ikke virker, kan du booke reparation og udskiftning af bremseforstærker her.

ABS bremser

ABS (Anti Blocking System) sørger for, at bremserne ikke blokerer, så bilen skrider ud. Det fungerer ved, at en føler i hjulnavet hele tiden sender data til en minicomputer, der kontrollerer trykket i bremsevæsken til hvert hjul. På den måde kan ABS lynhurtigt korrigere, hvis et hjul ikke roterer, ved at sænke trykket, til hjulet igen roterer. Det giver nogle uroligheder i bremsepedalen, når det sker, men er nødvendigt for kørselssikkerheden

ABS-bremserne kontrolleres ved almindelige serviceeftersyn, og slidte dele skifter dit værksted efter behov.

Hvad skal du gøre, hvis ABS lampen lyser?

Hvis du ser, at din ABS lampe lyser under kørsel, fungerer ABS sandsynligvis ikke. Ifølge loven skal bremserne fungere uden begrænsning – selv uden ABS.
Men du skal stadig besøge et værksted så hurtigt som muligt, hvis din bils ABS lampe lyser. Læs mere og find tilbud på ABS fejlsøgning her.

Forlæng bremsernes levetid ved at bruge motorbremsen

Hvis du kører optimalt, kan du spare på dine bremser og dermed forlænge deres levetid. Samtidig kan du spare brændstof, så det er en ren win-win situation.

Jo mere du bruger motorbremsen, jo mere kan du undgå at bruge bremserne. På den måde kan du mindske slitage på dem.
At motorbremse betyder, at du slipper speederen, og tager fart af uden at bremse. Det går ikke lige så hurtigt, som med bremserne, men det er gratis. Derfor anbefaler vi, at du bruger motorbremsen, når det er forsvarligt

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: på fejlsøgning eller udskiftning af skiver og/eller klodser, foran, bag på eller på alle 4 bremser.

Gode råd til ned- og nødbremsning

gode raad til nedbremsning

En god bilist vil sjældent være nødsaget til at fortage sig et nødbremsning, men i nogle tilfælde kan selv den bedste bilist opleve det uforudseelige.

Vi har samlet på nogle gode råd til nedbremsning og nødbremsning

Nedbremsning

 • Vær forudseende, og slip speederen i god tid
 • Træd ikke koblingen ned, før det er nødvendigt, så du bruger motorbremsen mest muligt
 • Skift til lavere gear, og brug motorbremsen igen, hvis det er en længere strækning du bremser over, f.eks. ved en frakørsel
 • Undgå hårde opbremsninger, ved at holde passende afstand
 • Undgå langvarige opbremsninger, f.eks. ned ad bakke eller vejsving, ved at geare ned og bruge motorbremsen i stedet

Nødbremsning

 • Træd bremsepedalen hurtigt og kraftigt ned. Du skal ikke spilde tid på at tjekke spejle inden
 • Træd ikke koblingen ned inden du træder på bremsen, da dette kan gøre bilen mere ustabil under en nødbremsning. Træd kun på koblingen lige inden bilen stopper helt.
 • Hold begge hænder fast på rettet indtil bilen er stoppet. Det meste af bilens vægt flyttes foran ved nødbremsning og der kræves derfor flere kræfter at manøvrerer bilen under in nødbremsning.

Læs mere om din bils bremser, bremseklodser, bremseskiver og bakker


Det er vigtigt at få skiftet defekte bremser i tide. Bremsefunktionen spiller nemlig en afgørende rolle for sikkerheden i alle typer af biler (Ford, Renault, Ford, Citroën m.fl.). Sørg derfor at få kontrolleret din Volkswagen eller Peugeot bremser jævnligt, så du sikrer dig, at din bil altid bremser, som den skal. Du kan få tjekket din bils bremsefunktion på værksteder over hele landet, og de kan typisk hjælpe dig med alle typer af biler, heriblandt Opel og BMW.

Kampagner & tilbud

Fast lav pris
Hjulskifte
Kun 199 kr.

Få hjulskifte til rekordlav pris - kun 199 kr. Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online med prisgaranti.

Spar op til 1.000 kr.
Undervognsbehandling
20% rabat

20% rabat på undervognsbehandling fra kvalitetsgodkendte rustbeskyttelsesmærker som PAVA, Dinitrol, SUVO, Tectyl og Mercasol.

Spar 20-40%
Serviceeftersyn
Spar 1.312 kr.

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 31% på at sammenligne tilbud, svarende til 1.312 kr.

Se alle tilbud
Fast lav pris
Basisservice
Kun 949 kr.

Inkluderer olie- og filterskift med op til 4 liter kvalitetsolie og en komplet gennemgang af din bil ud fra et 25-punkts tjekskema.

Fast lav pris
Olieskift
Kun 749 kr.

Bestil olieskift til kun 749 kr. med påfyldning af op til 4 liter kvalitetsolie, montering af nyt oliefilter, og nulstilling af serviceindikator.

Fast lav pris
Aircondition service
Kun 549 kr.

Lige nu kan du få serviceret dit airconditionanlæg til kun 549 kr. Få anlægget tjekket for utætheder og påfyldt kølemiddel op til 150 gram.

Alle bilreparationer

Få tilbud nær dig

Vi har 251 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud