Spar penge på udskiftning, fejlsøgning eller reparation af bremser

 • Find det bedste værksted til den bedste pris
 • Spar i gennemsnit 34% eller 1.558 kr. på bremse relateret reparationer
 • Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online med prisgaranti
 • Kun FDM-kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Derfor skal du skifte eller reparere dine bremser via Autobutler

 • Du sparer i gennemsnit 34%, svarende til 1.558 kr.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud, når din bils bremser skal udskiftes, repareres eller serviceres.
 • Alle værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Vi giver dig tryghed med vores FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online.
 • Professionel mekanikerrådgivning fra Autobutler.
 • Vi giver dig prisgaranti - finder du et billigere tilbud, så matcher vi prisen.
 • Usikker på om bremserne skal skiftes? Nu kan du få et bremsetjek til kun 99 kr.

udskiftning af bremser

Få tilbud fra lokale værksteder

Sammenlign tilbud på: på fejlsøgning eller udskiftning af skiver og/eller klodser, foran, bag på eller på alle 4 bremser.

Priser på udskiftning eller reparation af bremser

På autobutler.dk tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Audi 4.052 kr. 1.997 kr. - 6.923 kr. Få tilbud
Citroën 3.055 kr. 1.754 kr. - 5.346 kr. Få tilbud
Ford 2.839 kr. 1.520 kr. - 4.813 kr. Få tilbud
Hyundai 2.910 kr. 1.620 kr. - 4.707 kr. Få tilbud
Kia 3.139 kr. 1.871 kr. - 4.842 kr. Få tilbud
Peugeot 3.105 kr. 1.785 kr. - 5.333 kr. Få tilbud
Renault 3.087 kr. 1.307 kr. - 5.772 kr. Få tilbud
Skoda 2.889 kr. 1.442 kr. - 4.521 kr. Få tilbud
Toyota 2.832 kr. 1.638 kr. - 4.711 kr. Få tilbud
Volkswagen 3.121 kr. 1.885 kr. - 5.023 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Bedømmelser af bremsearbejde

Super fin service 😁 nogle søde mennesker som tog rigtig godt imod os. Vi fik lov til aflevere bil...
Jette G.
Mazda 3 (2017)
God betjening og høflig værkstedsejer!
Johnny S.
Mercedes-Benz C220 CDI (2011)
Godt tilfreds. Hurtig betjening og alt var afsprittet ved afleveringen.
Flemming N.
Hyundai i20 (2015)

Sådan opdager du typiske fejl på bremserne

 • Bilen sejler frem og tilbage når du bremser almindeligt. Det er tegn på at klodserne slides skævt.
 • De larmer når du drejer, hvilket tyder på, at kaliberen ikke sidder helt perfekt i forhold til bremseskiven
 • Når du bremser, kommer der en skurrende lyd. Det er tegn på at enten klodser eller skiver er slidt op. Det kan være rust, så hvis det kun er når du starter med at køre, og det derefter forsvinder, er det ikke noget problem.
 • Hvis bremsesystemet mangler væske, vil bremsen ofte blive svampet og give efter, når du træder på bremsepedalen. Det sker også i andre situationer hvor der er kommet luft i systemet. Når der er alt for lidt væske, ryger bremsepedalen i bund, og bremser stort set ikke.

Service, reparation og skift af bremser og bremseklodser

Udskiftning, reparation eller eftersyn af bremser

Defekte bremser opdages som regel kun til service og ved biluheld. Sørg derfor for at få bremserne kontrolleret jævnligt.

Book et bremsetjek for 99 kr

Bremserne er noget at det vigtigste sikkerhedsudstyr på din bil. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at de holdes i orden. I bilens servicehåndbog er der angivet, hvornår bilen skal til service, og her vil din mekaniker også kontrollere bremserne.

Hvis du er tæt på et service og snart skal køre langt, fx på ferie, kan det være en god ide at lade dit værksted give bilen et eftersyn før tid. De vil kontrollere bremserne med bremsevæske, bremseskiver, bremseklodser og -bakker, og hvis de er slidt eller snavsede, bliver de skiftet eller renset.

Hos autobutler.dk får du tilbud fra lokale værksteder. Du kommunikerer direkte med værkstederne og vælger selv det tilbud, du synes er bedst. Når du har fundet det bedste til prisen, kan du booke tid online hos det valgte værksted.

Få tilbud fra lokale værksteder - Du sparer i gns. 24%, svarende til 1.010 kr.

Bremsetyper og bremseskifte

Det er meget generelt at sige, det er bremserne, der skal skiftes. Der findes flere forskellige typer bremser, og til biler bruges tromlebremser og skivebremser.

Traditionelt har forbremserne været skivebremser, og bagbremserne været tromlebremse. Bagbremsen bruges til håndbremsen.

Flere og flere modeller får i dag skivebremser både for og bag, hvor den bagerste bremse bliver en kombination af skive og tromle.

Forbremserne

Foran bruges der udelukkende skivebremser, da de er mest effektive, og forbremserne skal klare 60 % af bremseeffekten. De består af en roterende skive, der bremses ved, at en kaliber klemmer bremseklodser mod skiven.

Da bremserne er så vigtig en del af bilens udstyr, anbefaler vi selvfølgelig, at der benyttes et professionelt værksted til at udføre opgaven.

Bagbremserne

Bagbremser kan være tromlebremser, eller kombineret tromlebremser og skivebremse.
Når man snakker om, at der skal skiftes bremser med tromlebremser, siger man ofte, at der skal skiftes bakker. Tromlebremsen består af en tromle, hvor to eller flere plader, der kaldes bremsebakker, presses imod tromlen. De er ikke helt så effektive som skivebremser, der får presset fra begge sider, hvor tromlebremsen kun får presset på indersiden.

Nedbremsning udvikler varme, og da det er inde i tromlen bremsebakkerne bremser, vil der ofte være riller til udluftning af bremserne. Samtidig afgives der bremsestøv, som skal fjernes en gang imellem, og kan være en årsag til defekte tromlebremser. Derfor er regelmæssig service på bremserne meget vigtigt.

Bremseforstærkeren

Bremseforstærkeren sørger for at hjælpe føreren med at bremse, så der ikke skal trykkes så hårdt på bremsepedalen. På benzinbiler udnyttes det vakuum, der er i indsugningsmanifolden, mens der på dieselmotorer ofte anvendes elektrisk bremseforstærker.

Du skal være opmærksom på, at bremseforstærkeren ikke virker, når motoren er slukket.

ABS bremser

ABS (Anti Blocking System) sørger for, at bremserne ikke blokerer, så bilen skrider ud. Det fungerer ved, at en føler i hjulnavet hele tiden sender data til en minicomputer, der kontrollerer trykket i bremsevæsken til hvert hjul. På den måde kan der lynhurtigt korrigeres, hvis et hjul ikke roterer, ved at sænke trykket, til det igen roterer. Det giver nogle uroligheder i bremsepedalen, når det sker, men er nødvendigt.

ABS-bremserne kontrolleres ved almindelige serviceeftersyn, og slidte dele skifter dit værksted efter behov.

Hastighed og motorbremse forlænger bremsernes levetid

Hvis du kører optimalt, kan du spare på dine bremser, og dermed forlænge deres levetid. Samtidig kan du spare brændstof, så det er en ren win-win situation. Jo mere du bruger motorbremsen, jo mere kan du undgå at bruge bremserne, og dermed mindske slitage på dem. At motorbremse betyder, at du slipper speederen, og tager fart af uden at bremse. Det går ikke lige så hurtigt, som med bremserne, men det er gratis.

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: på fejlsøgning eller udskiftning af skiver og/eller klodser, foran, bag på eller på alle 4 bremser.

Gode råd til ned- og nødbremsning

gode raad til nedbremsning

En god bilist vil sjældent være nødsaget til at fortage sig et nødbremsning, men i nogle tilfælde kan selv den bedste bilist opleve det uforudseelige.

Vi har samlet på nogle gode råd til nedbremsning og nødbremsning

Nedbremsning

 • Vær forudseende, og slip speederen i god tid
 • Træd ikke koblingen ned, før det er nødvendigt, så du bruger motorbremsen mest muligt
 • Skift til lavere gear, og brug motorbremsen igen, hvis det er en længere strækning du bremser over, f.eks. ved en frakørsel
 • Undgå hårde opbremsninger, ved at holde passende afstand
 • Undgå langvarige opbremsninger, f.eks. ned ad bakke eller vejsving, ved at geare ned og bruge motorbremsen i stedet

Nødbremsning

 • Træd bremsepedalen hurtigt og kraftigt ned. Du skal ikke spilde tid på at tjekke spejle inden
 • Træd ikke koblingen ned inden du træder på bremsen, da dette kan gøre bilen mere ustabil under en nødbremsning. Træd kun på koblingen lige inden bilen stopper helt.
 • Hold begge hænder fast på rettet indtil bilen er stoppet. Det meste af bilens vægt flyttes foran ved nødbremsning og der kræves derfor flere kræfter at manøvrerer bilen under in nødbremsning.

Læs mere om din bils bremser, bremseklodser, bremseskiver og bakker


Det er vigtigt at få skiftet defekte bremser i tide. Bremsefunktionen spiller nemlig en afgørende rolle for sikkerheden i alle typer af biler (Ford, Renault, Ford, Citroën m.fl.). Sørg derfor at få kontrolleret din Volkswagen eller Peugeot bremser jævnligt, så du sikrer dig, at din bil altid bremser, som den skal. Du kan få tjekket din bils bremsefunktion på værksteder over hele landet, og de kan typisk hjælpe dig med alle typer af biler, heriblandt Opel og BMW.

Kampagner & tilbud

Se alle kampagner & tilbud

Alle bilreparationer

Få tilbud nær dig

Vi har 256 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud