Sammenlign priser på udskiftning eller reparation af bremser

4.6 (15.030)
  • Få tilbud fra 200 uafhængige værksteder
  • Du sparer i gennemsnit 24%* eller 929 kr*. på bremsereparationer
  • Bestil tid online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti
Få tilbud
Du sparer i gennemsnit
24%*
Derfor skal du skifte eller reparere dine bremser via Autobutler
  • Du sparer i gennemsnit 24%,* svarende til 929 kr*.
  • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud, når din bils bremser skal udskiftes, repareres eller serviceres.
  • Værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
  • Ekstra tryghed med 3 års FDM-godkendt garanti.
  • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online.
Få tilbud

Sammenlign tilbud på: på fejlsøgning eller udskiftning af skiver og/eller klodser, foran, bag på eller på alle 4 bremser.

Så meget sparer bilejere på udskiftning eller reparation af bremser

De gennemsnitlige priser og besparelser, for de viste bilmærker, er baseret på forskellige modeller og årgange. Du skal derfor oprette en opgave og sammenligne tilbud for at se din faktiske pris og besparelse.
Bilmærke Spar i gennemsnit*
Audi
4.6
(564)
1.177 kr. / 23%
BMW
4.5
(468)
1.032 kr. / 24%
Citroën
4.6
(1.181)
909 kr. / 23%
Ford
4.6
(1.210)
840 kr. / 23%
Hyundai
4.6
(764)
661 kr. / 22%
Kia
4.6
(874)
754 kr. / 22%
Opel
4.6
(666)
840 kr. / 22%
Peugeot
4.6
(1.462)
930 kr. / 23%
Skoda
4.6
(926)
867 kr. / 25%
Volkswagen
4.6
(1.675)
1.087 kr. / 25%

Bedømmelser af bremsearbejde

Lykkegaardens Auto
en dag
Fik skiftet tandrem, bremser (klodser og skiver), udført upåklageligt og til tiden.
Staffan E.
Peugeot 2008 (2018)
Nem Auto
3 dage
Nemt og hurtigt
Casper M.
Volkswagen Golf (2016)
Din Bilpartner Helsingør
4 dage
Venlig og kompetent behandling. Tider overholdt. Alt fungerer, som det skal efter reparationen. ...
Svend S.
Peugeot 208 (2012)

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: på fejlsøgning eller udskiftning af skiver og/eller klodser, foran, bag på eller på alle 4 bremser.

Service, reparation og skift af bremser og bremseklodser

Defekte bremser opdages som regel kun til service og ved biluheld. Sørg derfor for at få bremserne kontrolleret jævnligt.

Bremserne er noget at det vigtigste sikkerhedsudstyr på din bil. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at de holdes i orden. I bilens servicehåndbog er der angivet, hvornår bilen skal til service, og her vil din mekaniker også kontrollere bremserne.

Hvis du er tæt på et service og snart skal køre langt – f.eks. når du skal på ferie – kan det være en god ide at lade dit værksted give bilen et eftersyn før tid. De vil kontrollere bremserne med bremsevæske, bremseskiver, bremseklodser og -bakker. Hvis de er slidt eller snavsede, bliver de skiftet eller renset.

Hos Autobutler.dk kan du få tilbud på bremseskift og -reparation fra lokale værksteder. Du kan nemt sammenligne tilbudene baseret på pris, afstand, bedømmelser og tilgænglighed - og vælge det tilbud du synes, er bedst. Når du har fundet det bedste til prisen, kan du booke tid online hos det valgte værksted.

Få tilbud fra lokale værksteder - Du sparer i gennemsnit 24%* eller 929 kr*. på bremsereparationer

Udskiftning, reparation eller eftersyn af bremser

Hænger bremserne? Sådan opdager du typiske fejl på bremserne

Du skal være opmærksom på, at defekte bremser som regel kun opdages til service og ved biluheld. Derfor er det vigtigt, at du jævnligt får udført bremsetjek, så du er sikker på, at dine bremser fungerer optimalt.

Det skal du være opmærksom på :

  • Bilen sejler frem og tilbage, når du bremser almindeligt. Det er tegn på, at bremserne hænger i den ene side. Når bremserne hænger i den ene side, trykker klodserne ikke lige så hårdt om skiven som i den anden side. Derfor slides bremseklodserne skævt.
  • Bremserne larmer, når du drejer. Dette tyder på, at bremsekaliberen ikke sidder helt perfekt i forhold til bremseskiven.
  • Når du bremser, kommer der en skurrende lyd. Det er tegn på, at enten klodser eller skiver er slidt op. Det kan være rust, så hvis det kun sker, når du starter med at køre, og det derefter forsvinder, er det ikke noget problem.
  • Hvis bremsesystemet mangler væske, vil bremsen ofte blive svampet og give efter, når du træder på bremsepedalen. Det sker også i andre situationer, hvor der er kommet luft i systemet. Når der er alt for lidt væske, ryger bremsepedalen i bund og bremser stort set ikke.
  • Bremserne hænger fast, og det føles, som om bilen pludselig bremser hårdere af sig selv, når du har bremset ned i fart. Det er tegn på, at bremsekaliberen eller bremseklodserne hænger fast.
  • Hvis du opdager lækage af bremsevæske, kan det betyde, at dine bremserør er defekte. Andre tegn på slidte eller defekte bremserør kan være øget bremselængde eller synlig rust på bremserørene.
  • Du skal bruge mere kraft for at betjene bremsepedalen. Det kan betyde, at bremseforstærkeren er defekt.

Bremsetyper og bremseskifte

Traditionelt har forbremserne været skivebremser og bagbremserne været tromlebremser. Bagbremsen bruges til håndbremsen.

De fleste nyere biler har i dag udelukkende skivebremser, hvor den bagerste bremser kan være en kombination af skive og tromle.

Bagbremserne

Bagbremser kan være tromlebremser eller en kombination af tromlebremser og skivebremse.

Tromlebremsen består af en tromle, hvor to eller flere plader, der kaldes bremsebakker, presses imod tromlen. De er ikke helt så effektive som skivebremser, der får presset fra begge sider, hvor tromlebremsen kun får presset på indersiden.

Nedbremsning udvikler varme. Da det er inde i tromlen, bremsebakkerne bremser, vil der ofte være riller til udluftning af bremserne. Samtidig afgives der bremsestøv, som skal fjernes en gang imellem, og som kan være årsag til defekte tromlebremser. Derfor er regelmæssig service på bremserne meget vigtigt.

Forbremserne

Forbremserne skal klare 60 % af bremseeffekten. Derfor bruges der udelukkende skivebremser foran, da de er mest effektive. De består af en roterende skive, der bremses ved, at en bremsekaliber klemmer bremseklodser mod skiven.

Da bremserne er så vigtig en del af bilens udstyr, anbefaler vi at der benyttes et professionelt værksted til at udføre bremseskiftet.

Bremseforstærkeren

Bremseforstærkeren sørger for at hjælpe føreren med at bremse, så der ikke skal trykkes så hårdt på bremsepedalen. På benzinbiler udnyttes det vakuum, der er i indsugningsmanifolden, mens der på dieselmotorer ofte anvendes elektrisk bremseforstærker.

Du skal være opmærksom på, at bremseforstærkeren ikke virker, når motoren er slukket.

Har du mistanke om, at din bremseforstærker ikke virker, kan du booke reparation og udskiftning af bremseforstærker her.

ABS bremser

ABS (Anti Blocking System) sørger for, at bremserne ikke blokerer, så bilen skrider ud. Det fungerer ved, at en føler i hjulnavet hele tiden sender data til en minicomputer, der kontrollerer trykket i bremsevæsken til hvert hjul. På den måde kan ABS lynhurtigt korrigere, hvis et hjul ikke roterer, ved at sænke trykket, til hjulet igen roterer. Det giver nogle uroligheder i bremsepedalen, når det sker, men er nødvendigt for kørselssikkerheden

ABS-bremserne kontrolleres ved almindelige serviceeftersyn, og slidte dele skifter dit værksted efter behov.

Hvad skal du gøre, hvis ABS lampen lyser?

Hvis du ser, at din ABS lampe lyser under kørsel, fungerer ABS sandsynligvis ikke. Ifølge loven skal bremserne fungere uden begrænsning – selv uden ABS. Hvis din bils ABS lampe lyser skal du have det efterset. Læs mere og find tilbud på ABS fejlsøgning her.

Forlæng bremsernes levetid ved at bruge motorbremsen

Hvis du kører optimalt, kan du spare på dine bremser og dermed forlænge deres levetid. Samtidig kan du spare brændstof, så det er en ren win-win situation.

Jo mere du bruger motorbremsen, jo mere kan du undgå at bruge bremserne. På den måde kan du mindske slitage på dem.
At motorbremse betyder, at du slipper speederen, og tager fart af uden at bremse. Det går ikke lige så hurtigt, som med bremserne, men det er gratis. Derfor anbefaler vi, at du bruger motorbremsen, når det er forsvarligt

Få tilbud
Sammenlign tilbud på: på fejlsøgning eller udskiftning af skiver og/eller klodser, foran, bag på eller på alle 4 bremser.

Gode råd til ned- og nødbremsning

gode raad til nedbremsning

En god bilist vil sjældent være nødsaget til at fortage sig et nødbremsning, men i nogle tilfælde kan selv den bedste bilist opleve det uforudseelige.

Vi har samlet på nogle gode råd til nedbremsning og nødbremsning

Nedbremsning

  • Vær forudseende, og slip speederen i god tid
  • Træd ikke koblingen ned, før det er nødvendigt, så du bruger motorbremsen mest muligt
  • Skift til lavere gear, og brug motorbremsen igen, hvis det er en længere strækning du bremser over, f.eks. ved en frakørsel
  • Undgå hårde opbremsninger, ved at holde passende afstand
  • Undgå langvarige opbremsninger, f.eks. ned ad bakke eller vejsving, ved at geare ned og bruge motorbremsen i stedet

Nødbremsning

  • Træd bremsepedalen hurtigt og kraftigt ned. Du skal ikke spilde tid på at tjekke spejle inden
  • Træd ikke koblingen ned inden du træder på bremsen, da dette kan gøre bilen mere ustabil under en nødbremsning. Træd kun på koblingen lige inden bilen stopper helt.
  • Hold begge hænder fast på rettet indtil bilen er stoppet. Det meste af bilens vægt flyttes foran ved nødbremsning og der kræves derfor flere kræfter at manøvrerer bilen under in nødbremsning.
Læs mere om din bils bremser, bremseklodser, bremseskiver og bakker

Det er vigtigt at få skiftet defekte bremser i tide. Bremsefunktionen spiller nemlig en afgørende rolle for sikkerheden i alle typer af biler (Ford, Renault, Ford, Citroën m.fl.). Sørg derfor at få kontrolleret din Volkswagen eller Peugeot bremser jævnligt, så du sikrer dig, at din bil altid bremser, som den skal. Du kan få tjekket din bils bremsefunktion på værksteder over hele landet, og de kan typisk hjælpe dig med alle typer af biler, heriblandt Opel og BMW.

Mest populære service og reparationer

Lige nu priser fra 197 kr.*
4.7 (19.485)
Spar i gennemsnit 72%*

Bestil hjulskifte online. Du får skiftet hjul, tjekket dæktryk og visuel kontrol af bl.a. bremserne. Husk at medbringe de hjul, som skal monteres.

Lige nu priser fra 395 kr.*
4.7 (701)
Spar i gennemsnit 61%*

Bestil dækskifte online. Du får skiftet dæk på dine fælge, hjulskifte og tjek af dækmønster og bremser. Husk at medbringe dæk, som skal monteres.

Spar i gennemsnit 953 kr.*
4.5 (33.951)
Spar i gennemsnit 24%*

Bestil serviceeftersyn med stempel i servicebogen. Du får en komplet gennemgang af din bil efter producentens forskrifter. Værkstedet skifter alle krævede dele så bilens garanti er sikret.

Lige nu priser fra 495 kr.*
4.6 (3.868)
Spar i gennemsnit 51%*

Bestil dit olieskift online. Du får tømt bilens gamle olie og fyldt op til 4 liter kvalitetsolie på bilen. Værkstedet skifter også dit oliefilter og sørger for at bortskaffe den gamle olie.

Få tilbud nær dig

Vi har 200 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.