For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Spar penge på udskiftning, fejlsøgning eller reparation af bremser

 • Spar 20-40% på værkstedet
 • Du får tilbud inden for 24 timer
 • Kun FDM-kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Sådan virker det

Få tilbud på bilreparation inden for 24 timer
1

Få tilbud

Fortæl os hvad der skal laves på din bil og få tilbud.
Vælg et reparationstilbud og bestil tid
2

Vælg tilbud og bestil tid

Sammenlign pris, afstand, bedømmelser.
Kør til nærmeste FDM godkendte værksted
3

Kør på værksted

Få din bil repareret uden overraskelser.

Service, reparation og skift af bremser og bremseklodser

Udskiftning, reparation eller eftersyn af bremser

Defekte bremser opdages som regel kun til service og ved biluheld. Sørg derfor for at få bremserne kontrolleret jævnligt.

Bremserne er noget at det vigtigste sikkerhedsudstyr på din bil. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at de holdes i orden. I bilens servicehåndbog er der angivet, hvornår bilen skal til service, og her vil din mekaniker også kontrollere bremserne.

Hvis du er tæt på et service og snart skal køre langt, fx på ferie, kan det være en god ide at lade dit værksted give bilen et eftersyn før tid. De vil kontrollere bremserne med bremsevæske, bremseskiver, bremseklodser og -bakker, og hvis de er slidt eller snavsede, bliver de skiftet eller renset.

Hos autobutler.dk får du tilbud fra lokale værksteder. Du kommunikerer direkte med værkstederne og vælger selv det tilbud, du synes er bedst. Når du har fundet det bedste til prisen, kan du booke tid online hos det valgte værksted.

Pris på bremseskift

På autobutler.dk tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Audi 4.062 kr. 1.988 kr. - 6.942 kr. Få tilbud
Citroën 3.081 kr. 1.747 kr. - 5.481 kr. Få tilbud
Ford 2.836 kr. 1.508 kr. - 4.847 kr. Få tilbud
Hyundai 3.084 kr. 1.829 kr. - 4.900 kr. Få tilbud
Kia 3.242 kr. 1.917 kr. - 4.954 kr. Få tilbud
Peugeot 3.136 kr. 1.780 kr. - 5.386 kr. Få tilbud
Renault 3.159 kr. 1.409 kr. - 5.812 kr. Få tilbud
Skoda 2.785 kr. 1.214 kr. - 4.375 kr. Få tilbud
Toyota 2.863 kr. 1.638 kr. - 4.791 kr. Få tilbud
Volkswagen 3.160 kr. 1.949 kr. - 4.997 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Sammenlign priser
Prøv selv. Spar penge.

Typiske fejl på bremserne

Det er ikke sikkert du ved det, hvis bremserne er defekte, eller tæt på at være det.

Selvom det virker som om bremserne virker ved almindelig kørsel, kan de være så slidte, at der hvor de er aller mest vigtige, i en katastrofeopbremsning, er belastningen for meget, og de svigter.

Nogle symptomer på at bremserne bør efterses kan være:

 • Bilen sejler frem og tilbage når du bremser almindeligt. Det er tegn på at klodserne slides skævt.
 • De larmer når du drejer, hvilket tyder på, at kaliberen ikke sidder helt perfekt i forhold til bremseskiven
 • Når du bremser, kommer der en skurrende lyd. Det er tegn på at enten klodser eller skiver er slidt op. Det kan være rust, så hvis det kun er når du starter med at køre, og det derefter forsvinder, er det ikke noget problem.
 • Hvis bremsesystemet mangler væske, vil bremsen ofte blive svampet og give efter, når du træder på bremsepedalen. Det sker også i andre situationer hvor der er kommet luft i systemet. Når der er alt for lidt væske, ryger bremsepedalen i bund, og bremser stort set ikke.

Gode råd til nedbremsning

 • Vær forudseende, og slip speederen i god tid
 • Træd ikke koblingen ned, før det er nødvendigt, så du bruger motorbremsen mest muligt
 • Skift til lavere gear, og brug motorbremsen igen, hvis det er en længere strækning du bremser over, f.eks. ved en frakørsel
 • Træd let på bremsen i god tid, slip hvis du kan nøjes med motorbremsen
 • Undgå hårde opbremsninger, ved at holde passende afstand
 • Undgå langvarige opbremsninger, f.eks. ned ad bakke eller vejsving, ved at geare ned og bruge motorbremsen i stedet

Bedømmelser af udskiftning, fejlsøgning eller reparation af bremser

god velkomst imøde kommende når man kommer med bilen
Glenn F.
Peugeot 308 (2011)
Rigtig fin service. Ingen problemer.
Mads V.
Audi A6 (2011)
Det er 2gang og ikke sidste gang jeg bruger dette værksted. Og anbefaler gerne det TIL andre. Alt...
MICHAEL
Toyota Yaris (2015)

Bremsetyper og bremseskifte

Det er meget generelt at sige, det er bremserne, der skal skiftes. Der findes flere forskellige typer bremser, og til biler bruges tromlebremser og skivebremser.

Traditionelt har forbremserne været skivebremser, og bagbremserne været tromlebremse. Bagbremsen bruges til håndbremsen.

Flere og flere modeller får i dag skivebremser både for og bag, hvor den bagerste bremse bliver en kombination af skive og tromle.

Foran bruges der udelukkende skivebremser, da de er mest effektive, og forbremserne skal klare 60 % af bremseeffekten. De består af en roterende skive, der bremses ved, at en kaliber klemmer bremseklodser mod skiven.

Da bremserne er så vigtig en del af bilens udstyr, anbefaler vi selvfølgelig, at der benyttes et professionelt værksted til at udføre opgaven.

Bagbremser kan være tromlebremser, eller kombineret tromlebremser og skivebremse.

Når man snakker om, at der skal skiftes bremser med tromlebremser, siger man ofte, at der skal skiftes bakker. Tromlebremsen består af en tromle, hvor to eller flere plader, der kaldes bremsebakker, presses imod tromlen. De er ikke helt så effektive som skivebremser, der får presset fra begge sider, hvor tromlebremsen kun får presset på indersiden.

Nedbremsning udvikler varme, og da det er inde i tromlen bremsebakkerne bremser, vil der ofte være riller til udluftning af bremserne. Samtidig afgives der bremsestøv, som skal fjernes en gang imellem, og kan være en årsag til defekte tromlebremser. Derfor er regelmæssig service på bremserne meget vigtigt.

Bremseforstærkeren sørger for at hjælpe føreren med at bremse, så der ikke skal trykkes så hårdt på bremsepedalen. På benzinbiler udnyttes det vakuum, der er i indsugningsmanifolden, mens der på dieselmotorer ofte anvendes elektrisk bremseforstærker.

Du skal være opmærksom på, at bremseforstærkeren ikke virker, når motoren er slukket. Det er sjældent, det er nødvendigt at skifte bremseforstærker, men når det sker, kan du få tilbud fra lokale værksteder.

ABS bremser

ABS (Anti Blocking System) sørger for, at bremserne ikke blokerer, så bilen skrider ud. Det fungerer ved, at en føler i hjulnavet hele tiden sender data til en minicomputer, der kontrollerer trykket i bremsevæsken til hvert hjul. På den måde kan der lynhurtigt korrigeres, hvis et hjul ikke roterer, ved at sænke trykket, til det igen roterer. Det giver nogle uroligheder i bremsepedalen, når det sker, men er nødvendigt.

ABS-bremserne kontrolleres ved almindelige serviceeftersyn, og slidte dele skifter dit værksted efter behov.

Hastighed og motorbremse forlænger bremsernes levetid

Hvis du kører optimalt, kan du spare på dine bremser, og dermed forlænge deres levetid. Samtidig kan du spare brændstof, så det er en ren win-win situation. Jo mere du bruger motorbremsen, jo mere kan du undgå at bruge bremserne, og dermed mindske slitage på dem. At motorbremse betyder, at du slipper speederen, og tager fart af uden at bremse. Det går ikke lige så hurtigt, som med bremserne, men det er gratis.

Læs mere om din bils bremser, bremseklodser, bremseskiver og bakker


Det er vigtigt at få skiftet defekte bremser i tide. Bremsefunktionen spiller nemlig en afgørende rolle for sikkerheden i alle typer af biler (Ford, Renault, Ford, Citroën m.fl.). Sørg derfor at få kontrolleret din Volkswagen eller Peugeot bremser jævnligt, så du sikrer dig, at din bil altid bremser, som den skal. Du kan få tjekket din bils bremsefunktion på værksteder over hele landet, og de kan typisk hjælpe dig med alle typer af biler, heriblandt Opel og BMW.

Alle bilreparationer

Få tilbud nær dig

Vi har 269 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud