For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Udskiftning, fejlsøgning eller reparation af bremser

  • Spar 20-40% på værkstedet
  • Vores kunder sparer i snit 1.655 kr.
  • Du modtager tilbud inden for 24 timer
  • 3 års fuld garanti på værkstedsarbejdet
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Service, reparation og skift af bremser og bremseklodser

Udskiftning, reparation eller eftersyn af bremser

Defekte bremser opdages som regel kun til service og ved biluheld. Sørg derfor for at få bremserne kontrolleret jævnligt.

Bremserne er noget at det vigtigste sikkerhedsudstyr på din bil. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at de holdes i orden. I bilens servicehåndbog er der angivet, hvornår bilen skal til service, og her vil din mekaniker også kontrollere bremserne.

Hvis du er tæt på et service og snart skal køre langt, fx på ferie, kan det være en god ide at lade dit værksted give bilen et eftersyn før tid. De vil kontrollere bremserne med bremsevæske, bremseskiver, bremseklodser og -bakker, og hvis de er slidt eller snavsede, bliver de skiftet eller renset.

Hos Autobutler får du 3 tilbud fra lokale værksteder. Du kommunikerer direkte med værkstederne og vælger selv det tilbud, du synes er bedst. Når du har fundet det bedste til prisen, kan du booke tid online hos det valgte værksted.

Pris på bremseskift

På Autobutler tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gennemsnitlig pris
Citroën 2.877 kr.
Spar 25%
Ford 2.963 kr.
Spar 23%
Hyundai 2.940 kr.
Spar 24%
Kia 3.078 kr.
Spar 22%
Opel 3.211 kr.
Spar 23%
Peugeot 2.950 kr.
Spar 24%
Renault 3.166 kr.
Spar 24%
Skoda 2.698 kr.
Spar 24%
Toyota 2.790 kr.
Spar 25%
Volkswagen 2.910 kr.
Spar 22%

Priserne er baseret på alle tilbud givet via Autobutler, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Sammenlign priser
Prøv selv. Spar penge.

Typiske fejl på bremserne

Det er ikke sikkert du ved det, hvis bremserne er defekte, eller tæt på at være det.

Selvom det virker som om bremserne virker ved almindelig kørsel, kan de være så slidte, at der hvor de er aller mest vigtige, i en katastrofeopbremsning, er belastningen for meget, og de svigter.

Nogle symptomer på at bremserne bør efterses kan være:

  • Bilen sejler frem og tilbage når du bremser almindeligt. Det er tegn på at klodserne slides skævt.
  • De larmer når du drejer, hvilket tyder på, at kaliberen ikke sidder helt perfekt i forhold til bremseskiven
  • Når du bremser, kommer der en skurrende lyd. Det er tegn på at enten klodser eller skiver er slidt op. Det kan være rust, så hvis det kun er når du starter med at køre, og det derefter forsvinder, er det ikke noget problem.
  • Hvis bremsesystemet mangler væske, vil bremsen ofte blive svampet og give efter, når du træder på bremsepedalen. Det sker også i andre situationer hvor der er kommet luft i systemet. Når der er alt for lidt væske, ryger bremsepedalen i bund, og bremser stort set ikke.

Bedømmelser af udskiftning, fejlsøgning eller reparation af bremser

Super god Service og godt arbejde
Peter L.
Chevrolet Aveo (2011)
Det hele var klar, da jeg kom og ovenikøbet fik jeg en lånebil HVis jeg kunne give 6 stjerner,...
Susanne T.
Mercedes-Benz B (2010)
Super fantastiske service fra start til slut!! Bestemt ikke sidste gang jeg bruger dem!!
Thomas P.
Peugeot 207 (2012)

Bremsetyper og bremseskifte

Det er meget generelt at sige, det er bremserne, der skal skiftes. Der findes flere forskellige typer bremser, og til biler bruges tromlebremser og skivebremser.

Traditionelt har forbremserne været skivebremser, og bagbremserne været tromlebremse. Bagbremsen bruges til håndbremsen.

Flere og flere modeller får i dag skivebremser både for og bag, hvor den bagerste bremse bliver en kombination af skive og tromle.

Foran bruges der udelukkende skivebremser, da de er mest effektive, og forbremserne skal klare 60 % af bremseeffekten. De består af en roterende skive, der bremses ved, at en kaliber klemmer bremseklodser mod skiven.

Da bremserne er så vigtig en del af bilens udstyr, anbefaler vi selvfølgelig, at der benyttes et professionelt værksted til at udføre opgaven.

Bagbremser kan være tromlebremser, eller kombineret tromlebremser og skivebremse.

Når man snakker om, at der skal skiftes bremser med tromlebremser, siger man ofte, at der skal skiftes bakker. Tromlebremsen består af en tromle, hvor to eller flere plader, der kaldes bremsebakker, presses imod tromlen. De er ikke helt så effektive som skivebremser, der får presset fra begge sider, hvor tromlebremsen kun får presset på indersiden.

Nedbremsning udvikler varme, og da det er inde i tromlen bremsebakkerne bremser, vil der ofte være riller til udluftning af bremserne. Samtidig afgives der bremsestøv, som skal fjernes en gang imellem, og kan være en årsag til defekte tromlebremser. Derfor er regelmæssig service på bremserne meget vigtigt.

Bremseforstærkeren sørger for at hjælpe føreren med at bremse, så der ikke skal trykkes så hårdt på bremsepedalen. På benzinbiler udnyttes det vakuum, der er i indsugningsmanifolden, mens der på dieselmotorer ofte anvendes elektrisk bremseforstærker.

Du skal være opmærksom på, at bremseforstærkeren ikke virker, når motoren er slukket. Det er sjældent, det er nødvendigt at skifte bremseforstærker, men når det sker, kan du få 3 tilbud fra lokale værksteder.

Andre populære bremsereparationer

Alle bilreparationer

Få 3 tilbud nær dig

Vi har 283 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få 3 tilbud