Udskiftning af ABS-sensor

  • Spar 20-40% på værkstedet
  • Du modtager tilbud inden for 24 timer
  • Kun kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Hvad er en ABS-sensor?

Bremsekaliber i skivebremser

ABS-sensorer er afgørende for, at ABS-systemet fungerer. Dette system forhindrer hjulene i at blokere, når der bremses hårdt op, f.eks. i farlige situationer. På denne måde beholder føreren kontrol over bilen. En ABS sensor, som også nogle gange kaldes en ABS føler, er sammensat af en ring og en magnet.

ABS-sensorer er placeret på hvert hjul i bilen: Deres funktion er at overvåge hjulenes rotationshastighed. Afhængig af de oplysninger, der sendes af ABS-sensoren til motorcomputeren, tilpasser computeren bremsetrykket. Denne information om hjulets hastighed vil også være nyttig for både motorsystemet, transmissionssystemet og navigationssystemet.

Derfor er ABS-sensorerne uundværlige for din sikkerhed under kørsel såvel som for din komfort.

Hvordan skifte ABS sensor?

I tilfælde af en ABS sensor fejl kan du få den skiftet. Før udskiftningen er det først nødvendigt at rengøre sensoren med en metallisk børste. Derefter kan du installere den nye ABS-sensor og sikre dig, at sensorkablet er godt placeret og sidder fast. For mekanikere eller for handy bilejere er en udskiftning af en ABS føler relativt hurtig og enkel og bør tage omkring ti minutter.

Lad en kvalificeret mekaniker gøre det for dig eller lad ham udføre en kontrol af ABS sensor for at sikre, at ABS-sensoren i din bil er skiftet eller sidder korrekt. Sammenlign tilbud her:

Symptomer på en ABS sensor fejl

Efter længere tid kan sensorens ABS-ring og magneten slides op og ændre ABS-sensorens ydelse. Nogle tegn kan indikere, at en eller flere ABS-sensorer er defekte.

  • ABS-lyset er tændt i bilens instrumentbræt.
  • Det bliver sværere at bremse, når det regner eller på en glat vej.
  • Bremseafstanden er længere end normalt.
  • I tilfælde af hård opbremsning blokerer hjulene, og du kan miste kontrollen over bilen.

Men hvordan kan man se, hvilken ABS-sensor, der er fejl på? For at finde ud af det, skal du teste hver ABS-sensor.

Hvordan foretager man en ABS sensor test?

Der findes forskellige metoder for at teste ABS-sensorer i din bil: Denne test kan udføres med et voltmeter, der måler strømmen, med et ohmmeter, der måler den elektriske modstand eller med et oscilloskop. Den nemmeste metode er dog at bruge et voltmeter til testen.

Først og fremmest skal du spørge: Hvor sidder ABS sensor? De er normalt monteret på hjulnavet. Når sensoren er identificeret, skal ledningerne på sensoren afmonteres, og voltmeteret skal monteres på sensoren. Derefter kan du udføre testen ved at dreje hjulet, så du kan læse spændingen.

Hvis du ikke selv vil teste ABS sensor, kan du bede om tilbud fra din lokale mekaniker, som kan lave en udmåling af ABS sensor ved at kigge på fejlkoderne i bilens computer.

Hvordan rengør man en ABS føler?

Nogle gange, hvis lampen for ABS-sensoren er tændt i instrumentbrættet, betyder det ikke altid, at sensoren er defekt, men det kan være, at den har brug for en rengøring.

Inden du går i gang med rengøringen af sensoren, skal du forberede bilen. Sørg for at parkere på en plan overflade, træk håndbremsen, og løft dit køretøj ved hjælp af donkraftstativer. Derefter kan du afmontere hjulet.

ABS-sensoren er muligvis dækket af et lag plastik, der beskytter den. I så fald skal du fjerne det. Bagefter kan du skrue sensoren af ved at fjerne boltene, og du kan fjerne sensoren uden at skulle trække. Når dette er gjort, kan du rengøre sensoren ved at bruge et rengøringsprodukt eller bare tørre den med en klud.

Når sensoren er rengjort, skal du geninstallere sensoren nøjagtigt på samme måde, som du fjernede den, uden at glemme plastikbeskyttelsen til sensoren.

Det tilrådes at rengøre ABS-sensoren, hver gang du skal skifte bremseklodser, da sensorerne vil være let tilgængelige.

Hvordan fikser man en ABS-sensor?

Hvis du har rengjort eller endda udskiftet ABS-sensoren, men hvis du stadig får fejlkoder, eller lampen i instrumentbrættet lyser, er der sandsynligvis noget galt med ledningen eller kablet. For at udbedre fejlen kan du enten forsøge at sætte ledningen bedre fast, eller du kan prøve at lodde ABS-sensorens ødelagte ledning.

Nogle gange er det dog ikke muligt at fastsætte ABS-sensorkablet, og det vil derfor være nødvendigt at få det udskiftet helt.

Bedømmelser af bremsearbejde

God service og gode priser
Jacob
Suzuki Ignis (2017)
God service, bilen klar før aftalt tid. Kenneth Christiansen
Kenneth C.
Peugeot 2008 (2015)
God service, venlig personale, arbejdet udført som aftalt, bilen færdig til aftalt tid, alt i al...
Bilejer
Suzuki Swift (2009)

Alle bilreparationer