For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Bilens gør-det-selv ABC

OBD fejlsøgningsværktøj - sådan bruger du det

Sådan bruger du et OBD-fejlsøgningsværktøj

Hvis du læser med her, så har du nok enten investeret i et OBD-fejlsøgningsværktøj, eller også overvejer du det.

Her kan du læse mere om, hvordan man bruger et OBD-fejlsøgningsværktøj.

Sådan kommer du i gang med at bruge værktøjet

For at starte skal du tilslutte scanneren, og det er ganske let, da du blot skal finde en OBDII-connector under dit instrumentbræt - så ned på knæ og kig efter den.

Du ved, at du har den rigtige, når stikket passer i.

Når du har gjort det, skal du dreje på nøglen - men KUN så du tænder for strømmen i bilen, ikke for motoren.

De fleste fejlsøgningsværktøjer vil nu stille en masse basale spørgsmål, og det er vigtigt, at du indtaster de korrekte detaljer, da det kan påvirke, hvordan det e...

Læs hele artiklen - Sådan bruger du et OBD-fejlsøgningsværktøj

Motorvask fjerner snavs og forebygger små skader

Sådan vasker du din bils motor

Det virker måske omsonst at begynde at vaske sin bilmotor, men det hjælper med at holde den fri for snavs, som kan gå ind og forårsage rust og slid.

Hvis du skal vaske din bils motor, er det godt at sætte lidt god tid af og så undersøge, om der er noget specielt, du skal vide om lige præcis din bils motor, før du går i gang. Samtidig har fabrikanten måske et par guidelines til materialer og rensemidler, som er vigtige at holde sig til.

Når du har fundet de rette materialer og undersøgt specifikke forhold for netop din bils motor, har vi lavet en step-by-step-guide til vask af motoren.

Læs hele artiklen - Sådan vasker du din bils motor

Gode tips til bilpolering

Sådan polerer du din bil

Ved at polere lakken på din bil fjerner du skidt og snavs og hjælper med at vedligeholde lakken og forlænge dens levetid. Samtidig forbereder du bilens karosseri til en omgang voks.

Din bils lak er konstant udsat for urenheder i form af både støv, jord og skidt fra vejen samt insekter og fugleklatter. Hvis ikke det bliver vasket af, kan urenhederne begynde at påvirke lakken på din bil.

Læs hele artiklen - Sådan polerer du din bil

Gode tips til at vaske bilen i hånden

Sådan vasker du din bil i hånden

25 april 2018, 10:48

Regelmæssig bilvask kan have stor betydning i forhold til at forlænge bilens levetid.

De fleste biler er hver dag udsat for et borbadement af materialer, som potentielt kan være skadelige for bilen – såsom salt, grus, jord, bremsestøv og fugleklatter. Hvis du regelmæssigt vasker og renser din bil og fjerner dette, før det når at påvirke bilens lak, hjælper det et langt stykke med at forlænge bilens ydre.

Hvis du ikke selv har mod på at pleje din bil, så kan du altid få professionelle til at gøre det for dig.

Læs hele artiklen - Sådan vasker du din bil i hånden

Sådan udskifter du bilens sikringsboks

16 november 2015, 09:57

Sådan udskifter du bilens sikringsboks

De sikringer der bruges i bilen, er for at beskytte bilens dele mod overspænding og kortslutninger.

Hvis det blot er en sikring der ryger er det en rimelig hurtig og let operation at skifte sikring, men det hænder det er hele sikringsboksen der skal skiftes. Du kan få en autoelektriker til at gøre det, eller følge vores guide til at få det fixet.

Læs hele artiklen - Sådan udskifter du bilens sikringsboks

Er din bils toppakning gået?

Guide til at reparere bilens toppakning

30 september 2015, 12:46

Se, hvordan du selv kan undersøge, om bilens toppakning er gået. Her får du en fuld guide til selv at tætne toppakningen, trin for trin. Du kan spare mange penge, ved selv at tætne pakningen. Dog er det i nogle tilfælde en god ide, at tage på et anerkendt værksted, specielt hvis hele toppakningen skal udskiftes. Det er nemlig vigtigt, at kontaktfladen mellem topstykket og motorblokken slutter helt tæt, og det kan være nødvendigt at slibe for at opnå dette.

Læs hele artiklen - Guide til at reparere bilens toppakning

Sådan får du et billig anhængertræk

Sådan får du et billig anhængertræk

Du finder de billigste anhængertræk til eftermontering online. Køb et selv, og få din mekaniker til at montere det, eller pres ham lidt i pris, når du ved hvad selve anhængertrækket koster, hvis han selv skal fremskaffe det.

Det lyder selvfølgelig meget nemt, men der er lidt arbejde i det. Ofte kan du finde priserne online på hvad de forskellige anhængertræk koster, men nås så det skal monteres, skal du sørge for at det sker hos en autoriseret mekaniker så du kan få det synsfrit, for ellers skal bilen til syn igen, hvis du f.eks. selv monterer det.

Læs hele artiklen - Sådan får du et billig anhængertræk

Rensning af dieselpartikelfilter - gør det selv

Diesel partikelfilter rensning

Trækker bilen dårligt? Eller begynder du at skulle tanke oftere? Det er to af de vigtigste kendetegn på at diesel partikelfilteret er blevet mindre effektivt, og måske nærmest er stoppet med at fungere.

Partikelfilteret reducerer den sod emission som motoren frembringer, så udstødningsgasserne er mindre skadelige. Derfor er det vigtigt, at partikelfilteret altid fungerer optimalt, og vigtigt at du er opmærksom på de signaler bilen giver dig for at opdage fejl.

Læs hele artiklen - Rensning af dieselpartikelfilter - gør det selv

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 313 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert. Det er gratis og uforpligtende

Få 3 tilbud

Vi kan hjælpe dig med alt på din bil