Gode tips til bilpolering

Sådan polerer du din bil

25 april 2018, 15:24

Ved at polere lakken på din bil fjerner du skidt og snavs og hjælper med at vedligeholde lakken og forlænge dens levetid. Samtidig forbereder du bilens karosseri til en omgang voks.

Din bils lak er konstant udsat for urenheder i form af både støv, jord og skidt fra vejen samt insekter og fugleklatter. Hvis ikke det bliver vasket af, kan urenhederne begynde at påvirke lakken på din bil.

Læs hele artiklen - Sådan polerer du din bil

Sådan udskifter du bilens sikringsboks

16 november 2015, 09:57

De sikringer, der bruges i bilen, er for at beskytte bilens dele mod overspænding og kortslutninger.

Hvis det blot er en sikring, der ryger, er det en rimelig hurtig og let operation at skifte sikring, men det hænder, at det er hele sikringsboksen, der skal skiftes. Du kan få en autoelektriker til at gøre det, eller følge vores guide til at få det fixet.

Læs hele artiklen - Sådan udskifter du bilens sikringsboks

Køler på bil foran

Sådan lapper du bilens køler/radiator

09 oktober 2015, 14:38

Køleren på bilen sørger for at køle motoren ned, så den ikke overopheder og ødelægger vitale dele.

Den er en integreret del af kølersystemet og den vigtigste komponent til at komme af med overskudsvarmen.

Kølervæsken løber gennem systemet og bliver varmet op gennem motoren, mens det bliver kølet ned gennem radiatoren. Når det fejler, er det som regel altid pga. en utæthed, så der er for lidt væske til at køle motoren.

Læs hele artiklen - Sådan lapper du bilens køler/radiator

Åben bildør med synlige tætningslister

Reparer bildørens tætningslister

02 oktober 2015, 11:03

Hvad kan man gøre, hvis bildørens tætningslister begynder at gå i stykker eller river sig løs?

I takt med at din bil bliver ældre, kan gummilisterne omkring dørene blive skrøbelige og mindre effektive. De kan løsne sig fra dørkarmene, så der kommer et mellemrum mellem dørkarmen og selve gummilisten.

Beskadigede lister er måske mere irriterende, end de er farlige, og af denne grund ligger de ofte i bunden af huskelisten.

Læs hele artiklen - Reparer bildørens tætningslister

Er din bils toppakning gået?

Guide til at reparere bilens toppakning

30 september 2015, 12:46

Se, hvordan du selv kan undersøge, om bilens toppakning er gået. Her får du en fuld guide til selv at tætne toppakningen, trin for trin. Du kan spare mange penge ved selv at tætne pakningen. Dog er det i nogle tilfælde en god ide at tage på et anerkendt værksted, specielt hvis hele toppakningen skal udskiftes. Det er nemlig vigtigt, at kontaktfladen mellem topstykket og motorblokken slutter helt tæt, og det kan være nødvendigt at slibe for at opnå dette.

Læs hele artiklen - Guide til at reparere bilens toppakning

Anhængertræk eller jydekrog

Sådan får du et billig anhængertræk

22 september 2015, 10:17

Du finder de billigste anhængertræk til eftermontering online. Køb et selv og få din mekaniker til at montere det, eller pres ham lidt i pris, når du ved, hvad selve anhængertrækket koster, hvis han selv skal fremskaffe det.

Det lyder selvfølgelig meget nemt, men der er lidt arbejde i det. Ofte kan du finde priserne online på, hvad de forskellige anhængertræk koster, men nå så det skal monteres, skal du sørge for, at det sker hos en autoriseret mekaniker, så du kan få det synsfrit, for ellers skal bilen til syn igen, hvis du f.eks. selv monterer det.

Læs hele artiklen - Sådan får du et billig anhængertræk

Rensning af dieselpartikelfilter

Rensning af dieselpartikelfilter - gør det selv

Trækker bilen dårligt? Eller begynder du at skulle tanke oftere? Det er to af de vigtigste kendetegn på at dieselpartikelfilteret er blevet mindre effektivt, og måske nærmest er stoppet med at fungere.

Partikelfilteret reducerer den sodemission, som motoren frembringer, så udstødningsgasserne er mindre skadelige. Derfor er det vigtigt, at partikelfilteret altid fungerer optimalt, og vigtigt at du er opmærksom på de signaler, bilen giver dig for at opdage fejl.

Læs hele artiklen - Rensning af dieselpartikelfilter - gør det selv

Få tilbud nær dig

Vi har 251 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud

Alle bilreparationer