For at give dig en bedre oplevelse, gemmer vi informationer om dit besøg på www.autobutler.dk. Læs mere

Bilens gør-det-selv ABC

Sådan udskifter du bilens sikringsboks

16 november 2015, 09:57

Sådan udskifter du bilens sikringsboks

De sikringer der bruges i bilen, er for at beskytte bilens dele mod overspænding og kortslutninger.

Hvis det blot er en sikring der ryger er det en rimelig hurtig og let operation at skifte sikring, men det hænder det er hele sikringsboksen der skal skiftes. Du kan få en autoelektriker til at gøre det, eller følge vores guide til at få det fixet.

Læs hele artiklen - Sådan udskifter du bilens sikringsboks

Er din bils toppakning gået?

Guide til at reparere bilens toppakning

30 september 2015, 12:46

Se, hvordan du selv kan undersøge, om bilens toppakning er gået. Her får du en fuld guide til selv at tætne toppakningen, trin for trin. Du kan spare mange penge, ved selv at tætne pakningen. Dog er det i nogle tilfælde en god ide, at tage på et anerkendt værksted, specielt hvis hele toppakningen skal udskiftes. Det er nemlig vigtigt, at kontaktfladen mellem topstykket og motorblokken slutter helt tæt, og det kan være nødvendigt at slibe for at opnå dette.

Læs hele artiklen - Guide til at reparere bilens toppakning

Sådan får du et billig anhængertræk

Sådan får du et billig anhængertræk

Du finder de billigste anhængertræk til eftermontering online. Køb et selv, og få din mekaniker til at montere det, eller pres ham lidt i pris, når du ved hvad selve anhængertrækket koster, hvis han selv skal fremskaffe det.

Det lyder selvfølgelig meget nemt, men der er lidt arbejde i det. Ofte kan du finde priserne online på hvad de forskellige anhængertræk koster, men nås så det skal monteres, skal du sørge for at det sker hos en autoriseret mekaniker så du kan få det synsfrit, for ellers skal bilen til syn igen, hvis du f.eks. selv monterer det.

Læs hele artiklen - Sådan får du et billig anhængertræk

Diesel partikelfilter rensning - gør det selv

Diesel partikelfilter rensning

Trækker bilen dårligt? Eller begynder du at skulle tanke oftere? Det er to af de vigtigste kendetegn på at diesel partikelfilteret er blevet mindre effektivt, og måske nærmest er stoppet med at fungere.

Partikelfilteret reducerer den sod emission som motoren frembringer, så udstødningsgasserne er mindre skadelige. Derfor er det vigtigt, at partikelfilteret altid fungerer optimalt, og vigtigt at du er opmærksom på de signaler bilen giver dig for at opdage fejl.

Læs hele artiklen - Diesel partikelfilter rensning - gør det selv

Sådan bruger du “Min Garage”

28 august 2015, 16:35

Sådan bruger du “Min Garage”

Når du skal vedligeholde din bil bedst muligt kræver det regelmæssige besøg hos et værksted, så bilen kan gå gennem et syn, få regelmæssig service eller skiftet dæk.

Derudover er der de mindre reparationer som stenslag og problemer med bremserne der skal ordnes før det giver alvorlige problemer. Vedligeholdelse af bilen kræver mere og koster mere end de fleste umiddelbart kan forestille sig.

Vi har udviklet et brugbart værktøj kaldet “Min garage” til at hjælpe dig med alle de opgaver der er omkring din bil, så det bliver så nemt og billigt som muligt at vedligeholde den.

Læs hele artiklen - Sådan bruger du “Min Garage”

Sådan udskiftes katalysatoren

Sådan reparere du et hul i udstødningen

Du får sikkert aldrig brug for at skifte katalysatoren i løbet af din bils levetid.Katalysatoren er bygget til at kunne holde længe, og er ikke udsat for de samme nedbrydende elementer som resten af udstødningen og undervognen.

Selvom katalysatoren er fremstillet til at holde bilens levetid, kan der være situationer og forhold, hvor den alligevel ruster op, eller bliver defekt på anden måde. Katalysatoren er rævedyr, og udskiftningen tager et par timer.

Læs hele artiklen - Sådan udskiftes katalysatoren

Sådan skifter du vinduesvisker blade

31 juli 2015, 13:40

Andet arbejde, skift vinduesviskere

Vinduesviskeren er en vital del af bilen, når det regner. Det er ofte først når det regner, at du opdager du har glemt at skifte vinduesviskere, når der kommer striber på forruden, eller der skal mange gange frem-og-tilbage til før ruden er nogenlunde ren.

De fleste foretrækker at skifte viskerblade to gange om året, hvilket er ret overkommeligt i betragtning af at nye billige viskerblade koster næsten ingenting.

Læs hele artiklen - Sådan skifter du vinduesvisker blade