For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Bilens gør-det-selv ABC

Sådan skifter du vinduesvisker blade

Andet arbejde, skift vinduesviskere

Vinduesviskeren er en vital del af bilen, når det regner. Det er ofte først når det regner, at du opdager du har glemt at skifte vinduesviskere, når der kommer striber på forruden, eller der skal mange gange frem-og-tilbage til før ruden er nogenlunde ren.

De fleste foretrækker at skifte viskerblade to gange om året, hvilket er ret overkommeligt i betragtning af at nye billige viskerblade koster næsten ingenting.

Hvis du ofrer det de dyre koster, kan du ofte bruge dem 2 sæsoner, før de er slidt op.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Nye viskerblade

Du kan købe nye viskerblade mange forskellige steder. Lige fra de fleste tankstationer, større supermarkeder til specialforretninger med auto relateret udstyr.

Inden du køber nye viskerblade, skal du lige tjekke hvor lange de skal være, og hvilken type. Du kan se i bilens servicehåndbog, og så har de fleste større autotilbehørsbutikker et kort eller folder der angiver hvilke vinduesviskere der kan bruges til forskellige bilmodeller.

Udskift viskerblade

Når viskerbladene er ved at være slidt op, rengør de ikke ruden så godt længere, så dit udsyn kan blive væsentligt forringet. Det er selvfølgelig en sikkerhedsrisiko, så derfor bør du udskifte vinduesviskerne lige så snart de ikke rydder den største del af forruden.

Inden du udskifter dem, bør du vaske dem grundigt, for det kan være de bare er snavsede, og at der sidder snavs fast der generer virkningen betydeligt. Hvis der bare er snavs på, er det gode 5 minutter der er brugt, til at spare det de nye vinduesviskere koster.

Hvis det ikke hjælper at vaske viskerbladene, skal de skiftes.

Det er meget lige til at skifte viskerbladene. Du skal dog være opmærksom på hvilket system de er sat fast til bilen med.

Andet arbejde, skift vinduesviskere

Gamle biler

  • Du skal løfte vinduesvisker armen, så den stritter ud i luften. Hvis der er modstand, skal du tjekke om det er en nyere bil, i værste fald skal du kigge i servicehåndbogen.
  • Nu skal du hive vinduesviskeren af, evt. ved hjælp af en skruetrækker.
  • Derefter monteres den nye vinduesvisker.
  • Vinduesviskeren flyttes ned på plads på ruden.

Nyere biler

Nyere biler er lidt specielle, så det kan være en god ide at tjekke servicehåndbogen først. En ny viskerarm er ikke helt billig, det kan sagtens være en tudse der smutter, hvis du bøjer eller knækker viskerarmen.

  • Som regel skal du have en slukket bil, tænd vinduesviskeren, drej nøglen evt. uden du tænder - nu skulle vinduesvisker armen gerne stritte ud i luften af sig selv.
  • Nu kan du pille vinduesviskeren af ved at vippe vinduesviskeren, og så hopper de af uden besvær.
  • Sæt den nye vinduesvisker på, og drej ned som den gamle, men ikke selve armen.
  • Når du slukker vinduesviskeren, hopper vinduesvisker armen ned igen, og du er klar.

Det er relativt sjældent, at vinduesvisker armen skal udskiftes helt, da det normalt kun sker som følge af en ulykke eller hærværk. Hvis du får brug for at skifte selve viskerarmen selv så vær sikker på du køber den rigtige. Spørg evt. en mekaniker, hvis du ikke er sikker på hvad du laver, eller hvor du kan købe dem fra. Selve det at udskifte vinduesvisker armen er forholdsvist simpelt.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Mere om bilservice og reparation

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer