Sådan skifter du vinduesvisker blade

Skrevet af Autobutler.dk d. 31. juli 2015, 13.40

Andet arbejde, skift vinduesviskere

Vinduesviskeren er en vital del af bilen, når det regner. Det er ofte først når det regner, at du opdager du har glemt at skifte vinduesviskere, når der kommer striber på forruden, eller der skal mange gange frem-og-tilbage til før ruden er nogenlunde ren.

De fleste foretrækker at skifte viskerblade to gange om året, hvilket er ret overkommeligt i betragtning af at nye billige viskerblade koster næsten ingenting.

Hvis du ofrer det de dyre koster, kan du ofte bruge dem 2 sæsoner, før de er slidt op.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Nye viskerblade

Du kan købe nye viskerblade mange forskellige steder. Lige fra de fleste tankstationer, større supermarkeder til specialforretninger med auto relateret udstyr.

Inden du køber nye viskerblade, skal du lige tjekke hvor lange de skal være, og hvilken type. Du kan se i bilens servicehåndbog, og så har de fleste større autotilbehørsbutikker et kort eller folder der angiver hvilke vinduesviskere der kan bruges til forskellige bilmodeller.

Udskift viskerblade

Når viskerbladene er ved at være slidt op, rengør de ikke ruden så godt længere, så dit udsyn kan blive væsentligt forringet. Det er selvfølgelig en sikkerhedsrisiko, så derfor bør du udskifte vinduesviskerne lige så snart de ikke rydder den største del af forruden.

Inden du udskifter dem, bør du vaske dem grundigt, for det kan være de bare er snavsede, og at der sidder snavs fast der generer virkningen betydeligt. Hvis der bare er snavs på, er det gode 5 minutter der er brugt, til at spare det de nye vinduesviskere koster.

Hvis det ikke hjælper at vaske viskerbladene, skal de skiftes.

Det er meget lige til at skifte viskerbladene. Du skal dog være opmærksom på hvilket system de er sat fast til bilen med.

Andet arbejde, skift vinduesviskere

Gamle biler

  • Du skal løfte vinduesvisker armen, så den stritter ud i luften. Hvis der er modstand, skal du tjekke om det er en nyere bil, i værste fald skal du kigge i servicehåndbogen.
  • Nu skal du hive vinduesviskeren af, evt. ved hjælp af en skruetrækker.
  • Derefter monteres den nye vinduesvisker.
  • Vinduesviskeren flyttes ned på plads på ruden.

Nyere biler

Nyere biler er lidt specielle, så det kan være en god ide at tjekke servicehåndbogen først. En ny viskerarm er ikke helt billig, det kan sagtens være en tudse der smutter, hvis du bøjer eller knækker viskerarmen.

  • Som regel skal du have en slukket bil, tænd vinduesviskeren, drej nøglen evt. uden du tænder - nu skulle vinduesvisker armen gerne stritte ud i luften af sig selv.
  • Nu kan du pille vinduesviskeren af ved at vippe vinduesviskeren, og så hopper de af uden besvær.
  • Sæt den nye vinduesvisker på, og drej ned som den gamle, men ikke selve armen.
  • Når du slukker vinduesviskeren, hopper vinduesvisker armen ned igen, og du er klar.

Det er relativt sjældent, at vinduesvisker armen skal udskiftes helt, da det normalt kun sker som følge af en ulykke eller hærværk. Hvis du får brug for at skifte selve viskerarmen selv så vær sikker på du køber den rigtige. Spørg evt. en mekaniker, hvis du ikke er sikker på hvad du laver, eller hvor du kan købe dem fra. Selve det at udskifte vinduesvisker armen er forholdsvist simpelt.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen


Mere om bilservice og reparation

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56719 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Citroen C1 – 2013
Apex Auto
2610 Rødovre
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu