For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Spar penge på rustbeskyttelse

  • Spar 15% på rustbeskyttelse
  • Du modtager tilbud inden for 24 timer
  • Kun kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Skån bilens undervogn mod rust og gennemtæring

Beskyt bilen med rustbeskyttelse og undervognsbehandling

Få undervognsbehandlet din bil, så du beskytter den mod det danske vejr.

Lige fra bilen er ny, er det vigtigt at være forudseende med undervognsbehandlingen. Undervognen er meget udsat, og hvis overfladen bliver skadet, ruster den hurtigt. Stenslag, sne og slud samt det danske fugtige vejr er noget af det, der kan ødelægge belægningen på undervognen.

Hvis der går hul på overfladen, ruster bilen, så derfor bør bilen undervognsbehandles med passende intervaller. Også nye biler bør undervognsbehandles, da de fra fabrikken ikke er behandlet nok til det danske klima. Behandlingen sikrer, at bilen holder længere, og det betyder også en bedre pris på bilen, hvis du skal sælge den videre.

Undervognsbehandlingen skal både forebygge rustangreb, men også lukke allerede opståede huller i undervognens belægning. Undervognsbehandlingen skal være udført korrekt, og den omfatter ikke kun undervognen, men også inderskærme, paneler og andre udsatte steder. Autobutler har aftaler med kvalitetsværksteder i hele Danmark, der udfører undervognsbehandling.

Undervognsbehandling kan foregå med forskellige mærker af rustbeskyttelse. Nogle af de mest kendte er PAVA, SUVO og Dinitrol, men der findes et hav af mærker. Når du bestiller tilbud på undervognsbehandling på Autobutler, kan du vælge et specifikt mærke, hvis du foretrækker, eller du kan lade værkstedet vælge for dig – du får naturligvis stadig et godt mærke, der passer til din bil.

Pris på Undervognsbehandling / rustbeskyttelse

På Autobutler tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Citroën 3.902 kr. 3.439 kr. - 4.430 kr. Få 3 tilbud
Ford 3.996 kr. 3.506 kr. - 4.563 kr. Få 3 tilbud
Kia 3.839 kr. 3.415 kr. - 4.338 kr. Få 3 tilbud
Opel 3.920 kr. 3.489 kr. - 4.430 kr. Få 3 tilbud
Peugeot 3.798 kr. 3.400 kr. - 4.257 kr. Få 3 tilbud
Renault 3.961 kr. 3.504 kr. - 4.446 kr. Få 3 tilbud
Skoda 4.025 kr. 3.548 kr. - 4.559 kr. Få 3 tilbud
Suzuki 3.852 kr. 3.427 kr. - 4.389 kr. Få 3 tilbud
Toyota 3.906 kr. 3.414 kr. - 4.525 kr. Få 3 tilbud
Volkswagen 4.022 kr. 3.539 kr. - 4.589 kr. Få 3 tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via Autobutler, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Sammenlign priser
Prøv selv. Spar penge.

Undervognsbehandling bliver udført med rustbeskyttelse

Ofte vil du både støde på begrebet undervognsbehandling og rustbeskyttelse - det dækker i princippet over det samme, men er betegnelse for lidt forskellige dele i processen. Undervognsbehandling er navnet på selve opgaven, mens rustbeskyttelse er det middel/den "smørelse", der bliver brugt til at behandle med.

Populære produkter til undervognsbehandling:

  • Pava
  • Dinitrol
  • Tectyl
  • Mercasol
  • SUVO
  • TekTrol

Hvordan foregår en undervognsbehandling?

De forskellige bilmodeller skal behandles forskelligt, og derfor er det vigtigt, at din mekaniker har det nødvendige kendskab til netop din model. De fleste biler har nogle sprøjteskemaer, der anvendes, og nogle producenter af undervognsbehandling har lavet deres egne.

Det første mekanikeren gør, er at fjerne inderskærme, beklædning, lyddæmpende plader osv. Der bores huller de angivne steder, så bilen er klar til en fuld behandling.
Inden behandlingen går i gang, skal undervognen vaskes ved højtryksrensning med varmt vand for at fjerne snavs og salt fra vejene. Undervognen bliver gennemgået for rustskader, skader på belægningen og løse dele, der kan fjernes.

Til selve behandlingen bruger mekanikeren oplysningerne fra producenten til at behandle alle de dele, der er angivet, samt undervogn, hulrum og vanger.

Efter behandlingen skal bilen stå, og det påførte skal tørre, inden bilen samles igen og huller forsegles. Du vil ofte skulle undvære bilen minimum 1 dag, og ofte 2 dage. Det oplyser værkstedet dig om, i de bud de giver på din opgave.

Se værkstedets tips om undervognsbehandling

Bedømmelser af undervognsbehandling

Super god service. Ikke sidste gang jeg vil bruge dette værksted. Kan varmt anbefales.
Safa M.
Volkswagen Golf (2016)
Fint behandling. Alt ok.
Mads M.
Volkswagen Golf VI (2010)
Venlig. God service.
Erik P.
Peugeot 607 (2000)

Undervognsbehandlingen tager noget af støjen

Når du undervognsbehandler din bil, er der en ekstra gevinst. Der kommer en del støj fra hjul gennem inderskærmene, og når du bruger et produkt til rustbeskyttelse, lægger det samtidig en dæmper på støjen.

Producenter og mærker af undervognsbehandling

Undervognsbehandling er en tyk tjæreholdig substans, der påføres undervogn og skærme, samt sprøjtes ind i vanger og hulrum.

Der findes flere forskellige mærker af undervognsbehandling, som alle giver samme effekt i forhold til at beskytte undervognen, skærme og vanger. Der kan være forskelle i pris, konsistens og hvor lang holdbarheden er. Specielt holdbarheden giver en ide om produktet, ved at garantien ofte er på mellem 2 til 5 år. Vælger du et produkt med 2 års garanti, skal din bil dermed også undervognsbehandles igen, inden der er gået to år.

Garanti på undervognsbehandlingen

Når du får behandlet undervognen på din bil, er der også garanti på den udførte undervognsbehandling. Der følger som regel nogle forudsætninger med, for at garantien holder. Det kan f.eks. være, at bilen skal behandles igen, efter et bestemt antal år, som nævnt tidligere.

Garantien dækker IKKE, hvis du påkører kantsten, får stenslag, eller på anden måde får beskadiget undervognsbehandlingen. Du bør derfor kontrollere din bil jævnligt, f.eks. sørge for et eftersyn hos din mekaniker, inden vinterens våde og salte veje påvirker skader på undervognen.

De fleste bilmærker har en fabriksgaranti på 5, 7 eller 10 år på gennemtæring af undervogn og vanger, men det er en forudsætning, at det er en gennemtæring indefra. Hvis du ikke har beskyttet din bil godt nok, eller gjort noget for at beskytte når der har været synlige skader på bilen, dækker garantien ikke.

Ved at undervognsbehandle sørger du for, at gennemtæringsgarantien på din bil bevares, og beskytter dit budget mod unødvendige værkstedsregninger på efterbehandling med pladearbejde eller andet, når bilen ruster.

Kan jeg gøre det selv?

Du kan købe produktet til undervognsbehandling flere steder. Det enkleste er på spraydåse, der kan bruges på tilgængelige overflader som undervogn, inderskærme og andre steder du måtte give en behandling. Hvis du vil have det fulde udbytte, skal du dog i gang med en større omgang, der nemt sviner en hel del.

Er rustangrebet allerede sket?

Hvis du ikke har fået undervognsbehandlet i tide, eller du måske har haft en mindre skade, du ikke har opdaget, og som derfor er rustet, kan det være, at du skal have værkstedet til at give et tilbud på noget rustarbejde, inden de laver rustbeskyttelse. Det kan være, at der skal slibes lak ned og lakeres, eller hvis det er rigtig slemt, kan det være, at der skal skiftes noget karroseri og laves pladearbejde.

Alle bilreparationer

Få 3 tilbud nær dig

Vi har 316 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få 3 tilbud