Autobutler.dk er en uvildig værkstedportal, hvor du kan indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud

3 tilbud og sammenlign priser på stenslagsopgaver

Spotcheck dk

2 års garanti på alt værkstedsarbejde

Udarbejdet i samarbejde med FDM

Priceguarantee dk

Prisgaranti på alle opgaver

Vær sikker på at du altid får den bedste pris med prisgaranti

Sådan virker det

Quote bg

Få 3 tilbud

Fortæl os hvad der skal laves på bilen eller bed om hjælp til at identificere problemet. Du modtager hurtigt 3 tilbud fra autoværksteder.
Calendar bg

Bestil en tid

Sammenlign tilbuddene og book tid hos dit udvalgte værksted ud fra tilgængelighed, pris eller bedømmelse.
Garage bg

Få din bil repareret

Sådan. Slut med at ringe rundt og besøge flere værksteder - Vores autoværksteder tilbyder hurtig, billig og pålidelig service.

Når forruden får et stenslag

Det er næsten ikke til at undgå at få stenslag. Hvis du kører meget, sker det mere end en gang i bilens levetid. Det er lige så sikkert som at du skal betale skat af penge du tjener.

Det er specielt ude på motorvejen det nemt går galt. En lastbil der ikke har presenning over ladet, som loven kræver, eller en åben trailer, hvor der pludselig flyver noget ud af.

Det kan også være ved vejarbejde, hvor der er sten på vejen, og de andre kører for stærkt, så sten og støv hvirvles op. Eller lige pludselig, ud af det blå lyder der et knald, og så ved du hvad der er sket.

Indhent tilbud 

365.259 glade bilejere har brugt autobutler.dk

Dk11

Jimmi Bram

Renault Grand Scenic III (2012)

Fik lynhurtigt tre relevante tilbud på service og bremseskift, med gode kvalificerede svar fra værkstederne. Man kan se at dem der sidder i den anden ende rent faktisk forholder sig til hvad man skriver. Hele rating delen giver god ro i sjælen når man så vælger et af tilbuddene.

Dk22

Kim H. Hansen

Seat Toledo (2001)

Pålidelig hjemmeside Har fået tilbud fra dem de seneste 3 år tror jeg, på 3 forskellige biler. Der har altid været tilbud. Rigtige gode endda. Har endda lige brugt det idag. Man finder værksteder nær hvor man bor, man ikke vidste var der. Alt i alt, Fantastisk hjemmeside

Dk33

Mona Dahlquist

Fiat Grande Punto (2008)

Alletiders, så smart! God måde at få overblik over prisforskelle! Der var over 2000 kr ' s forskel på den billigste og dyreste! Og, den billigste havde gratis lånebil, det havde de 2 andre ikke!

Gode råd om stenslag

Vores mekaniker giver gode råd om stenslag og ridser i ruden,

 Følg os på YouTube

Lige nu siger andre der har fået lavet stenslag/rudeskift/glasarbejde

4,7
1578 bedømmelser
Renault Scenic II – 2009
Super service. Klar til aftalt tid, færdig til aftalt tid. pris som aftalt.
Autorude Specialisten
2660 Brøndby Strand
VW 1.2 TSI – 2015
God service. Imødekomne.
Darup Auto & Skadecenter - Teknicar
4000 Roskilde
Peugeot 206 – 2000
Til tiden, til prisen, til at vi ses næste gang. :-)
Darup Auto & Skadecenter - Teknicar
4000 Roskilde
Renault Scenic II – 2009
Super service. Klar til aftalt tid, færdig til aftalt tid. pris som aftalt.
Autorude Specialisten
2660 Brøndby Strand
VW 1.2 TSI – 2015
God service. Imødekomne.
Darup Auto & Skadecenter - Teknicar
4000 Roskilde
Opret en opgave nu

Læs mere om rudeskift og glasarbejde

Hvis du er heldig, bliver det kun et lille mærke, der kan repareres, men det skal gøres hurtigst muligt.

Hvis du har kasko forsikring og glasskade dækning, vil det ofte være gratis at få repareret ruden. Forsikringen betaler. Hvis ruden skal skiftes, er der en selvrisiko, hvor det stadig er billigere end en ny rude.

Hvis du ikke har en forsikring mod stenslag, findes der reparationssæt til at lappe ruder, men tør du løbe an på det bliver godt nok? Hos Autobutler kan du finde det bedste værksted til prisen.

Få 3 tilbud på reparation af forrude eller andet bilglas.

Mere om stenslag og forrudeskifte

Det bedste er at afdække stenslaget lige med det samme, inden der kommer fugt i mærket. På den måde kan du være heldig, at få stenslaget repareret uden det kan ses bagefter.

Hvis der først kommer vand på, og stenslaget bliver fugtigt, kan du være næsten sikker på at der kommer en grålig skygge efter operationen, hvis det kan laves.

Sørg for at få det lavet hurtigst muligt. Jo længere tid du venter, jo større er risikoen for, at ruden flækker, og så kan det ikke længere repareres men kræver en ny rude i stedet for.

Det er blevet meget nemmere at få repareret ruden i dag. De fleste af dem der laver den slags service, kommer hjem til dig, eller på arbejdet, og fixer ruden. De kan også skifte ruden fra deres mobile ”værksted”.

Hvis du har valgt glasskade med i din forsikring, er det som regel gratis at få repareret et stenslag. Det er først hvis ruden skal skiftes, at du kommer til at betale en selvrisiko. På den måde kan det godt betale sig at få repareret stenslag, og så samle et par stykker, inden forruden bliver udskiftet.

Hos de fleste forsikringsselskaber tæller en glasskade ikke med som en del af beregningen for at være elitebilist, så du er bedre stillet med en ny forrude, end en revnet og skadet rude, du ikke kan se ordentligt ud af. Dog har nogle en regel om, at du maksimalt må have et stenslag på 12 måneder, ellers koster det anciennitet. Det skal du tjekke i din forsikringspolice, for hvis du er på andet stenslag der skal repareres, vil det være surt hvis du kunne spare penge ved at vente et par uger med at få det lavet. Du skal selvfølgelig ikke gå på kompromis med sikkerheden!

Hvis ruden er begyndt at revne, skal den skiftes hurtigst muligt. Ruden er en del af bilens bærende struktur, og har derfor også indflydelse på sikkerheden. Din airbag bruger f.eks. rudens styrke, hvis den aktiveres.

Hvis du er typen, der gerne vil have tonede ruder i bilen, skal du være opmærksom på at gøre det rigtigt.

  • Forrude og forreste sideruder må ikke have påført spray eller film til toning
  • Forrude og forreste sideruder må kun være originalt tonede, hvilket er 30% i toppen af forruden. Dvs. hvis de skal tones, skal du købe nye ruder der er tonede i forvejen.
  • Bagerste sideruder og bagrude må tones eller dækkes hvis du har lyst til det.
  • Hvis bagrude og/eller bagerste sideruder har mindre end 70% lysgennemgang, skal der være monteret højre sidespejl udvendigt.

Der findes værksteder og specielle centre der laver toning af ruderne, så du ikke selv skal stå og sprøjte noget på ruderne der løber og laver striber. Eller selv sætte solfilter på, der altid lige får en luftboble eller bliver foldet.

Det er ikke kun forrude eller siderude der er udsat for stenslag. Det kan også går hårdt ud over lak og lygter.

Hvis du får stenslag på skærme, motorhjelm eller siderne af bilen, kan du ignorere det så længe der ikke går hul ind til selve pladen. Hvis der er hul igennem begynder skaden at ruste. Hvis der ikke er hul igennem er skaden selvfølgelig ikke køn at køre rundt med, men alternativet er at betale selv for at få udbedret skaden med en gang lakreparation og/eller autolakerer arbejde. Forsikringen dækker måske, men så er der en selvrisiko du selv skal betale, da det er kaskoforsikringen og ikke glasskade forsikringen der dækker.

Du skal være opmærksom på, hvad der står i din forsikringspolice om glasskadedækningen. Selv om du har dækning af glasskade, er det ikke sikkert dine lygter er med. Hvis der er hul i et lygteglas, skal lygten skiftes. Der kommer fugt i lygtekassen, og det får parabolen til at give et svagere eller forkert lys. Efter et stykke tid bliver parabolen ødelagt. Hvis du skal til syn, kan du lige så godt skifte lygten inden, da den med garanti ikke bliver godkendt med et stenslag, og så skal du både betale for en ny lygte og et omsyn.

Hos Autobutler skal værkstederne og autoglas-firmaerne i øvrigt leve op til en stram reparationsaftale, og de vurderes af de skrappeste dommere: forbrugerne. Den rating, de opnår i det brugerstyrede system, kan ses af alle på autobutler.dk.

Indhent tilbud 

Dét får du ved at bruge autobutler.dk

FDM stikprøvekontrol

Usp time

Nemt og hurtigt

Usp price

Prisgaranti

Usp fair

Fair værkstedsregning

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 459 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

Få tilbud nu