Spar penge på reparation af forrude & stenslag

  • Spar 20-40% på værkstedet
  • Du får tilbud inden for 24 timer
  • Kun FDM-kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Sådan virker det

Få tilbud på bilreparation inden for 24 timer
1

Få tilbud

Fortæl os hvad der skal laves på din bil og få tilbud.
Vælg et reparationstilbud og bestil tid
2

Vælg tilbud og bestil tid

Sammenlign pris, afstand, bedømmelser.
Kør til nærmeste FDM godkendte værksted
3

Kør på værksted

Få din bil repareret uden overraskelser.
Sammenlign priser
Prøv selv. Spar penge.

Glasarbejde og reparationer

Hvis du er heldig, bliver det kun et lille mærke, der kan repareres, men det skal gøres hurtigst muligt.

Hvis du har kaskoforsikring og glasskadedækning, vil det ofte være gratis at få repareret ruden, da forsikringen så betaler.

Hvis ruden skal skiftes, er der en selvrisiko, hvilket dog som oftest stadig er billigere end en ny rude.

Hvis du ikke har en forsikring mod stenslag, findes der reparationssæt til at lappe ruder, men tør du løbe an på, at det bliver godt nok?

Hos autobutler.dk kan du finde det værksted der passer dine behov bedst.

Det bedste er at afdække stenslaget lige med det samme, inden der kommer fugt i mærket. På den måde kan du være heldig at få stenslaget repareret uden det kan ses bagefter.

Hvis der først kommer vand på, og stenslaget bliver fugtigt, kan du være næsten sikker på, at der kommer en grålig skygge efter operationen, hvis det kan laves.

Sørg for at få det lavet hurtigst muligt. Jo længere tid du venter, jo større er risikoen for, at ruden flækker, og så kan det ikke længere repareres men kræver en ny rude i stedet for.

Det er blevet meget nemmere at få repareret ruden i dag. De fleste af dem, der laver den slags service, kommer hjem til dig, eller på arbejdet, og fikser ruden. De kan også skifte ruden fra deres mobile ”værksted”.

Pris på glasarbejde

På autobutler.dk tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Citroën 3.640 kr. 2.764 kr. - 4.419 kr. Få tilbud
Fiat 3.460 kr. 2.500 kr. - 4.048 kr. Få tilbud
Ford 4.075 kr. 2.922 kr. - 5.830 kr. Få tilbud
Hyundai 3.797 kr. 2.970 kr. - 4.565 kr. Få tilbud
Kia 4.299 kr. 3.712 kr. - 4.795 kr. Få tilbud
Peugeot 3.674 kr. 2.870 kr. - 4.393 kr. Få tilbud
Renault 3.316 kr. 2.513 kr. - 4.308 kr. Få tilbud
Skoda 3.137 kr. 2.509 kr. - 3.566 kr. Få tilbud
Toyota 3.688 kr. 2.708 kr. - 4.502 kr. Få tilbud
Volkswagen 3.547 kr. 2.792 kr. - 4.250 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Når forruden får et stenslag

Reparation af stenslag i forruden på bilen

Det er næsten ikke til at undgå at få stenslag i forruden. Hvis du kører meget, sker det nok mere end en gang i bilens levetid.

Det er specielt på motorvejen, det nemt går galt. Du kører i nærheden af en lastbil, der ikke har presenning over ladet, eller bagved en åben trailer hvor der pludselig flyver noget ud af.

Det kan også være ved vejarbejde, hvor der er sten på vejen, og de andre kører for stærkt, så sten og støv hvirvles op.

Eller måske lyder der mere ud af det blå et knald, og så ved du, hvad der er sket.

Stenslag kan ofte repareres, især hvis du får det lavet hurtigt, før revnen ”løber”.

I de tilfælde er det en lille opgave, men hvis du lader et stenslag være, kan det udvikle sig, så du til sidst er nødt til at få skiftet hele ruden.

Læs mere om stenslag og få tilbud på opgaven

Læs mere om forrudeskift og få tilbud på opgaven

Andre populære glasreparationer

Hvornår dækker forsikringen reparationen?

Hvis du har valgt glasskade med i din forsikring, er det som regel gratis at få repareret et stenslag. Det er først, hvis ruden skal skiftes, at du kommer til at betale en selvrisiko. På den måde kan det godt betale sig at få repareret stenslag og så samle et par stykker, inden forruden bliver udskiftet.

Hos de fleste forsikringsselskaber tæller en glasskade ikke med som en del af beregningen for at være elitebilist, så du er bedre stillet med en ny forrude, end en revnet og skadet rude, du ikke kan se ordentligt ud af. Dog har nogle en regel om, at du maksimalt må have et stenslag på 12 måneder, ellers koster det anciennitet. Det skal du tjekke i din forsikringspolice, for hvis du er på andet stenslag, der skal repareres, vil det være surt, hvis du kunne spare penge ved at vente et par uger med at få det lavet. Du skal selvfølgelig ikke gå på kompromis med sikkerheden!

Hvis ruden er begyndt at revne, skal den skiftes hurtigst muligt. Ruden er en del af bilens bærende struktur og har derfor også indflydelse på sikkerheden. Din airbag bruger f.eks. rudens styrke, hvis den aktiveres.

Se værkstedets tips om stenslag

Bedømmelser af stenslagsopgaver

Super fint
Palle M.
Skoda Octavia (2014)
super og kompetent betjening.
Jan J.
Citroën Jumpy (2004)
Som aftalt og god service.
Martin J.
Toyota Aygo (2011)

Reglerne for tonede ruder

Hvis du er typen, der gerne vil have tonede ruder i bilen, skal du være opmærksom på at gøre det rigtigt.

  • Forrude og forreste sideruder må ikke have påført spray eller film til toning
  • Forrude og forreste sideruder må kun være originalt tonede, hvilket er 30% i toppen af forruden. Dvs. hvis de skal tones, skal du købe nye ruder, der er tonede i forvejen.
  • Bagerste sideruder og bagrude må tones eller dækkes, hvis du har lyst til det.
  • Hvis bagrude og/eller bagerste sideruder har mindre end 70% lysgennemgang, skal der være monteret højre sidespejl udvendigt.

Der findes værksteder og specielle centre, der laver toning af ruderne, så du ikke selv skal stå og sprøjte noget på ruderne, der løber og laver striber. Eller selv sætte solfilter på, der altid lige får en luftboble eller bliver foldet.

Andre stenslag

Det er ikke kun forrude eller siderude, der er udsat for stenslag. Det kan også går hårdt ud over lak og lygter.

Hvis du får stenslag på skærme, motorhjelm eller siderne af bilen, kan du ignorere det, så længe der ikke går hul ind til selve pladen. Hvis der er hul igennem, begynder skaden at ruste. Hvis der ikke er hul igennem, er skaden selvfølgelig ikke køn at køre rundt med, men alternativet er at betale selv for at få udbedret skaden med en gang lakreparation og/eller autolakerarbejde. Forsikringen dækker måske, men så er der en selvrisiko, du skal betale, da det er kaskoforsikringen og ikke glasskadeforsikringen, der dækker.

Du skal være opmærksom på, hvad der står i din forsikringspolice om glasskadedækningen. Selv om du har dækning af glasskade, er det ikke sikkert, at dine lygter er med. Hvis der er hul i et lygteglas, skal lygten skiftes. Der kommer fugt i lygtekassen, og det får parabolen til at give et svagere eller forkert lys. Efter et stykke tid bliver parabolen ødelagt. Hvis du skal til syn, kan du lige så godt skifte lygten inden, da den med garanti ikke bliver godkendt med et stenslag, og så skal du både betale for en ny lygte og et omsyn.

Hos autobutler.dk skal værkstederne og autoglas-firmaerne i øvrigt leve op til en stram reparationsaftale, og de vurderes af de skrappeste dommere: forbrugerne. Den rating, de opnår i det brugerstyrede system, kan ses af alle på autobutler.dk.

Læs mere om glasarbejde og stenslag


Skal du have repareret et stenslag på din Opel eller Toyota? Så kan du regne med mange af mekanikerne på autobutler.dk, der er eksperter i glasarbejde, og som derfor let kan hjælpe dig, uanset om det er en Citroën, Ford eller BMW, du ejer. Alle bilmærker – Peugeot, Volkswagen, Renault med flere – kan nemlig serviceres af et værksted nær dig.

Alle bilreparationer

Få tilbud nær dig

Vi har 269 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud