Spar penge på reparation eller udskiftning af forrude (glasarbejde)

 • Find det bedste værksted til den bedste pris
 • Spar i gennemsnit 30% eller 1.155 kr. på glasarbejde (reparation af bilrude)
 • Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online
 • Kun FDM-kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prismatch på alle opgaver
Prismatch på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Derfor skal du bestille glasarbejde (fx. udskiftning af forrude) gennem Autobutler

 • Du sparer i gennemsnit 30%, svarende til 1.155 kr.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud på reparation af bilrude.
 • Alle værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Vi giver dig tryghed med vores FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online, når det passer dig.
 • Professionel mekanikerrådgivning fra Autobutler.
 • Du undgår dyre overraskelser.
 • Du får alle tilbud på skrift.
 • Vi giver dig prismatch - finder du et billigere tilbud, så matcher vi prisen.

reparation-af-bilrude-glasarbejde

Få tilbud på glasarbejde
Sammenlign tilbud på: Reparation af stenslag, rudeskift og alt andet glasarbejde.

Priser på udskiftning af forrude

Hos Autobutler.dk tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser.
Derfor kan du se gennemsnitspriser for udskiftning af forrude for forskellige bilmærker, og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Citroën 3.713 kr. 2.819 kr. - 4.578 kr. Få tilbud
Fiat 3.654 kr. 2.801 kr. - 4.198 kr. Få tilbud
Ford 4.201 kr. 3.153 kr. - 5.801 kr. Få tilbud
Hyundai 3.793 kr. 2.951 kr. - 4.567 kr. Få tilbud
Kia 4.342 kr. 3.752 kr. - 4.858 kr. Få tilbud
Peugeot 3.714 kr. 2.893 kr. - 4.457 kr. Få tilbud
Renault 3.348 kr. 2.617 kr. - 4.258 kr. Få tilbud
Skoda 3.190 kr. 2.572 kr. - 3.623 kr. Få tilbud
Toyota 3.810 kr. 2.849 kr. - 4.648 kr. Få tilbud
Volkswagen 3.628 kr. 2.948 kr. - 4.317 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Bedømmelser af stenslagsopgaver

Super fint sted
Tim C.
Skoda Fabia (2013)
Super
Peter J.
Volkswagen Golf (2019)
God service og arbejdet udført inden aftalt tid og pris
Bjarne H.
Jaguar XE (2018)

Få tilbud på glasarbejde
Sammenlign tilbud på: Reparation af stenslag, rudeskift og alt andet glasarbejde.

Andre populære glasreparationer

Når forruden får et stenslag - Red din forrude inden den skal udskiftes

Reparation af stenslag i forruden på bilen

Det er de færreste bilister, der går gennem livet uden at opleve et stenslag i forruden. Hvis du kører meget, sker det nok også mere end én gang i bilens levetid.

Det er specielt på motorvejen, at det nemt går galt. Fx. hvis du kører i nærheden af en lastbil, der ikke har presenning over ladet, eller bagved en åben trailer, hvor der pludselig flyver noget af.

Det vil også typisk kunne ske ved vejarbejde, hvor der er sten på vejen, og de andre bilister kører for stærkt, således at sten og støv hvirvles op.

Stenslag kan dog ofte repareres, især hvis du får det lavet hurtigt, før revnen ”løber”.

I de tilfælde er det en lille opgave, men hvis du lader et stenslag være, og lader det “løbe”, kan det udvikle sig, så du til sidst er nødt til at få skiftet hele ruden.

Læs mere om stenslag og få tilbud på opgaven

Læs mere om forrudeskift og få tilbud på opgaven

Glasarbejde og reparationer

Hvis du er heldig, giver stenslaget kun et lille mærke, der godt kan repareres. Men det skal gøres hurtigst muligt.

Hvis du har kaskoforsikring og glasskadedækning, vil det også ofte være gratis at få repareret ruden, da forsikringen i så fald betaler. Hvis forruden skal skiftes, er der en selvrisiko, hvilket dog som oftest stadig er billigere end en ny rude.

Hvis du ikke har en forsikring mod stenslag, findes der reparationssæt til at lappe ruder, men spørgsmålet man skal stille sig selv er, om man tør løbe an på, at det bliver godt nok.

Det bedste er at afdække stenslaget lige med det samme, inden der kommer fugt i mærket. På den måde, kan du være heldig at få stenslaget repareret, uden det kan ses bagefter. Hvis der først kommer vand på, og stenslaget på den måde bliver fugtigt, kan du være næsten sikker på, at der kommer en grålig skygge efter operationen, hvis det altså kan laves.

Sørg derfor for at få det lavet hurtigst muligt. Jo længere tid du venter, jo større er risikoen for, at ruden flækker, og så kan det ikke længere repareres, men kræver derimod en ny rude i stedet for.

Generelt set, er det blevet meget nemmere at få repareret ruden i dag, i forhold til før i tiden. De fleste der laver den slags service, kommer gerne til dig, og fikser ruden. De kan også skifte ruden fra deres mobile ”værksted”.

Hos autobutler.dk kan du altid finde akkurat det værksted, der passer dine behov bedst

Få tilbud på glasarbejde
Sammenlign tilbud på: Reparation af stenslag, rudeskift og alt andet glasarbejde.

Hvornår dækker forsikringen reparationen?

Hvis du har valgt glasskade i din forsikring, er det som regel gratis at få repareret et stenslag. Det er først, hvis ruden skal skiftes, at du kommer til at betale en selvrisiko. På den måde kan det godt betale sig at få repareret stenslag og så samle et par stykker, inden forruden bliver udskiftet.

Hos de fleste forsikringsselskaber tæller en glasskade ikke med som en del af beregningen for at være elitebilist, så du er bedre stillet med en ny forrude, end en revnet og skadet rude, du ikke kan se ordentligt ud af.

Dog har nogle forsikringsselskaber en regel om, at du maksimalt må have ét stenslag på 12 måneder, ellers koster det anciennitet. Det skal du selvfølgelig tjekke i din forsikringspolice. For hvis du er på andet stenslag, der skal repareres, vil det være surt, hvis du kunne spare penge, ved at vente et par uger med at få det lavet.

Du skal dog selvfølgelig ikke gå på kompromis med sikkerheden!

Hvis ruden er begyndt at revne, skal den altid skiftes hurtigst muligt. Ruden er en del af bilens bærende struktur, og har derfor også indflydelse på sikkerheden. Din airbag bruger f.eks. rudens styrke, hvis den aktiveres.

Se værkstedets tips om stenslag

Pris på udskiftning af forrude

Der kan være stor forskel på prisen, når der kommer til værkstedsarbejde med bilglas som eksempelvis forruden. Er det et lille stenslag som skal repareres, eller skal forruden skiftes helt?

Det er klart, at en decideret udskiftning af forruden er en del dyrere, end en udbedring af et stenslag.

Derudover kan der være relativ stor prisforskel fra mærke til mærke, og afhængigt at forrudens størrelse og eventuelle sensorer eller andre funktioner.

Som nævnt, dækker en kaskoforsikring eller glasskadeforsikring som regel en reparation af forruden. Et skift af forruden vil være en helt anden sag hvad angår pris og selvrisiko.

Tjek derfor altid din forsikringspolice, inden du sender bilen på værksted.

Få tilbud på glasarbejde
Sammenlign tilbud på: Reparation af stenslag, rudeskift og alt andet glasarbejde.

Reglerne for tonede ruder

Hvis du er typen, der gerne vil have tonede ruder i bilen, skal du være opmærksom på at gøre det rigtigt, så du ikke risikerer bøder.

 • Forrude og forreste sideruder må ikke have påført spray eller film til toning
 • Forrude og forreste sideruder må kun være originalt tonede, hvilket er 30% i toppen af forruden. Dvs. hvis de skal tones, skal du købe nye ruder, der er tonede i forvejen.
 • Bagerste sideruder og bagrude må tones eller dækkes, hvis du har lyst til det.
 • Hvis bagrude og/eller bagerste sideruder har mindre end 70% lysgennemgang, skal der være monteret højre sidespejl udvendigt.

Der findes værksteder og specielle centre, der laver toning af ruderne. På den måde slipper du for selv at stå og sprøjte noget på ruderne, der løber og laver striber, eller selv at skulle sætte solfilter på, der alligevel næsten altid lige får en luftboble eller bliver foldet.

Andre stenslag

Det er ikke kun forrude eller siderude, der er udsat for stenslag. Det kan også går hårdt ud over lak og lygter.

Hvis du får stenslag på skærme, motorhjelm eller siderne af bilen, kan du ignorere det, så længe der ikke går hul ind til selve pladen. Hvis der er hul igennem, skal det ordnes, da skaden vil begynde at ruste.

Hvis der ikke er hul igennem, er skaden selvfølgelig ikke køn at køre rundt med, men alternativet er at betale for at få udbedret skaden med en gang lak-reparation og/eller autolak-arbejde.

Forsikringen dækker måske, men i så fald vil der være en selvrisiko, du skal betale, da det er kaskoforsikringen og ikke glasskadeforsikringen, der dækker.

Du skal være opmærksom på, hvad der står i din forsikringspolice om glasskadedækningen. Selv om du har dækning af glasskade, er det ikke sikkert, at dine lygter er med.

Hvis der er hul i et lygteglas, skal lygten skiftes. Ellers kommer der nemlig fugt i lygtekassen, og det får parabolen til at give et svagere eller forkert lys. Efter et stykke tid bliver parabolen helt ødelagt.

Hvis du skal til syn, kan du lige så godt skifte lygten inden, da den med garanti ikke bliver godkendt med et stenslag, og så skal du både betale for en ny lygte og et omsyn.

Hos autobutler.dk skal værkstederne og autoglas-firmaerne i øvrigt leve op til en stram reparationsaftale, og de vurderes af de skrappeste dommere: forbrugerne. Den rating, de opnår i det brugerstyrede system, kan ses af alle på autobutler.dk.

Få tilbud på glasarbejde
Sammenlign tilbud på: Reparation af stenslag, rudeskift og alt andet glasarbejde.

Læs mere om glasarbejde og stenslag


Skal du have repareret et stenslag på din Opel eller Toyota? Så kan du regne med mange af mekanikerne på autobutler.dk, der er eksperter i glasarbejde, og som derfor let kan hjælpe dig, uanset om det er en Citroën, Ford eller BMW, du ejer. Alle bilmærker – Peugeot, Volkswagen, Renault med flere – kan nemlig serviceres af et værksted nær dig.

Mest populære service og reparationer

Fast lav pris
Hjulskifte
Kun 199 kr.

Få hjulskifte til rekordlav pris - kun 199 kr. Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online med prismatch.

Spar op til 1.000 kr.
Undervognsbehandling
20% rabat

20% rabat på undervognsbehandling fra kvalitetsgodkendte rustbeskyttelsesmærker som PAVA, Dinitrol, SUVO, Tectyl og Mercasol.

Spar 20-40%
Serviceeftersyn
Spar 1.312 kr.

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 31% på at sammenligne tilbud, svarende til 1.312 kr.

Se alle tilbud
Fast lav pris
Basisservice
Kun 949 kr.

Inkluderer olie- og filterskift med op til 4 liter kvalitetsolie og en komplet gennemgang af din bil ud fra et 25-punkts tjekskema.

Fast lav pris
Olieskift
Kun 749 kr.

Bestil olieskift til kun 749 kr. med påfyldning af op til 4 liter kvalitetsolie, montering af nyt oliefilter, og nulstilling af serviceindikator.

Fast lav pris
Aircondition service
Kun 549 kr.

Lige nu kan du få serviceret dit airconditionanlæg til kun 549 kr. Få anlægget tjekket for utætheder og påfyldt kølemiddel op til 150 gram.

Alle bilreparationer

Få tilbud nær dig

Vi har 257 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud