Sammenlign priser på reparation af stenslag

4.7 (2.644)
  • Få tilbud fra 221 uafhængige værksteder
  • Du sparer i gennemsnit 21%* på reparation af stenslag
  • Bestil tid online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti
Få tilbud
Du sparer i gennemsnit
21%*
Derfor skal du reparere stenslag gennem Autobutler
Stenslag
  • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud på reparation af stenslag
  • Værksteder stikprøvekontrolleres af FDM
  • Ekstra tryghed med 3 års FDM-godkendt garanti
  • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online
Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Reparation af stenslag

Hvornår sker stenslag, og hvad gør man?

Det er de færreste bilister, der går gennem livet uden at opleve et stenslag i forruden. Hvis du kører meget, sker det nok også mere end én gang i bilens levetid.

Det er svært at undgå, hvis man ofte kører på motorvej, på veje med vejarbejde eller andre steder med meget grus således at sten og støv hvirvles op.

Et stenslag i forruden kan man godt leve med, men ofte er det godt at få det repareret med det samme. Hvis du lader et stenslag være, og lader det “løbe”, kan det udvikle sig, så du til sidst er nødt til at få skiftet hele ruden.

Hvornår skal stenslag repareres?

  • Når området for stenslaget er mindre end en 2-krone
  • Hvis stenslaget sidder længere end 5 cm væk fra forrudens kant
  • Hvis revnen ikke er længere end 2 cm fra selve stenslaget

Reparation af stenslag kan både udføres af mekanikeren for relativt få kroner eller af dig selv, hvis du har det rette udstyr.

Det vigtigste er, at du hurtigt får stenslaget undersøgt, så risikoen for, at det breder sig, mindskes.

Du skal sørge for, at der ikke kommer snavs eller fugt i stenslaget, eventuelt med et plaster eller et stykke tape.

Begynder revnen at trække ud i ruden, bør du skynde dig til mekaniker.

Skal du have skiftet forruden?

Hvis din forrude skal skiftes, kan du få tilbud på det her

Hvad koster reparation af stenslag?

Prisen på reparation af stenslag er normalt lav. Det klares af en mekaniker til en overskuelig pris, netop fordi det er en mindre skade.

En pris på reparation af stenslag hos mekanikeren fås mange steder til omkring 400-700 kroner. Desuden tager det ofte ikke mere end 30 minutter at ordne.

Har du en kaskoforsikring eller forsikring med glasskade, dækker den normalt udgifterne til rep. af stenslag.

Generelt er udgiften også givet godt ud, ikke mindst på grund af sikkerheden i din bil. Hvis et stenslag breder sig, kan prisen for reparation eller et eventuelt forrudeskift blive endnu højere.

Bedømmelser af stenslagsopgaver

BC Auto - Hella Service Partner
cirka 21 timer
Altid god service
Christian J.
Peugeot 208 (2012)
Brdr. Dan Biler A/S - Magneti Marelli Checkstar
cirka 22 timer
God service, flink personale, til tiden
Jørgen K.
Ford Ka (2013)
Au2 Eksperten - Carspot
cirka 23 timer
God service med rimelige priser
Abedin H.
Peugeot 2008 (2017)

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Reparation af stenslag.

Stenslag reparation

Hvis du er heldig, giver stenslaget kun et lille mærke, der godt kan repareres. Men det skal gøres hurtigst muligt.

Hvis du har kaskoforsikring og glasskadedækning, vil det også ofte være gratis at få repareret ruden, da forsikringen i så fald betaler. Hvis forruden skal skiftes, er der en selvrisiko, hvilket dog som oftest stadig er billigere end en ny rude.

Hvis du ikke har en forsikring mod stenslag, findes der reparationssæt til at lappe ruder, men spørgsmålet man skal stille sig selv er, om man tør løbe an på, at det bliver godt nok.

Det bedste er at afdække stenslaget lige med det samme, inden der kommer fugt i mærket. På den måde, kan du være heldig at få stenslaget repareret, uden det kan ses bagefter. Hvis der først kommer vand på, og stenslaget på den måde bliver fugtigt, kan du være næsten sikker på, at der kommer en grålig skygge efter operationen, hvis det altså kan laves.

Sørg derfor for at få det lavet hurtigst muligt. Jo længere tid du venter, jo større er risikoen for, at ruden flækker, og så kan det ikke længere repareres, men kræver derimod en ny rude i stedet for.

Generelt set, er det blevet meget nemmere at få repareret ruden i dag, i forhold til før i tiden. De fleste der laver den slags service, kommer gerne til dig, og fikser ruden. De kan også skifte ruden fra deres mobile ”værksted”.

Hos autobutler.dk kan du altid finde akkurat det værksted, der passer dine behov bedst

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Reparation af stenslag.

Hvornår dækker forsikringen reparationen?

Hvis du har valgt glasskade i din forsikring, er det som regel gratis at få repareret et stenslag. Det er først, hvis ruden skal skiftes, at du kommer til at betale en selvrisiko. På den måde kan det godt betale sig at få repareret stenslag og så samle et par stykker, inden forruden bliver udskiftet.

Hos de fleste forsikringsselskaber tæller en glasskade ikke med som en del af beregningen for at være elitebilist, så du er bedre stillet med en ny forrude, end en revnet og skadet rude, du ikke kan se ordentligt ud af.

Dog har nogle forsikringsselskaber en regel om, at du maksimalt må have ét stenslag på 12 måneder, ellers koster det anciennitet. Det skal du selvfølgelig tjekke i din forsikringspolice. For hvis du er på andet stenslag, der skal repareres, vil det være surt, hvis du kunne spare penge, ved at vente et par uger med at få det lavet.

Du skal dog selvfølgelig ikke gå på kompromis med sikkerheden!

Hvis ruden er begyndt at revne, skal den altid skiftes hurtigst muligt. Ruden er en del af bilens bærende struktur, og har derfor også indflydelse på sikkerheden. Din airbag bruger f.eks. rudens styrke, hvis den aktiveres.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Reparation af stenslag.

Andre stenslag

Det er ikke kun forrude eller siderude, der er udsat for stenslag. Det kan også går hårdt ud over lak og lygter.

Hvis du får stenslag på skærme, motorhjelm eller siderne af bilen, kan du ignorere det, så længe der ikke går hul ind til selve pladen. Hvis der er hul igennem, skal det ordnes, da skaden vil begynde at ruste.

Hvis der ikke er hul igennem, er skaden selvfølgelig ikke køn at køre rundt med, men alternativet er at betale for at få udbedret skaden med en gang lak-reparation og/eller autolak-arbejde.

Forsikringen dækker måske, men i så fald vil der være en selvrisiko, du skal betale, da det er kaskoforsikringen og ikke glasskadeforsikringen, der dækker.

Du skal være opmærksom på, hvad der står i din forsikringspolice om glasskadedækningen. Selv om du har dækning af glasskade, er det ikke sikkert, at dine lygter er med.

Hvis der er hul i et lygteglas, skal lygten skiftes. Ellers kommer der nemlig fugt i lygtekassen, og det får parabolen til at give et svagere eller forkert lys. Efter et stykke tid bliver parabolen helt ødelagt.

Hvis du skal til syn, kan du lige så godt skifte lygten inden, da den med garanti ikke bliver godkendt med et stenslag, og så skal du både betale for en ny lygte og et omsyn.

Hos autobutler.dk skal værkstederne og autoglas-firmaerne i øvrigt leve op til en stram reparationsaftale, og de vurderes af de skrappeste dommere: forbrugerne. Den rating, de opnår i det brugerstyrede system, kan ses af alle på autobutler.dk.

Andre populære glasreparationer

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Reparation af stenslag.

Læs mere om glasarbejde og stenslag

Skal du have repareret et stenslag på din Opel eller Toyota? Så kan du regne med mange af mekanikerne på autobutler.dk, der er eksperter i glasarbejde, og som derfor let kan hjælpe dig, uanset om det er en Citroën, Ford eller BMW, du ejer. Alle bilmærker – Peugeot, Volkswagen, Renault med flere – kan nemlig serviceres af et værksted nær dig.

Mest populære service og reparationer

Lige nu priser fra 395 kr.*
4.5 (6.883)
Typisk biler fra 1970-2017 (kølemiddel R134A)

Få et velfungerende aircondition-anlæg og kold luft i kabinen. Din aircondition serviceres, tjekkes for utætheder og der påfyldes op til 200g kølemiddel. Få tilbud og se din pris med det samme!

Lige nu priser fra 449 kr.*
4.7 (163)
Bilårgang 2018 eller nyere (kølemiddel R1234YF)

Få et velfungerende aircondition-anlæg og kold luft i kabinen. Din aircondition serviceres, tjekkes for utætheder og der påfyldes op til 200g kølemiddel. Få tilbud og se din pris med det samme!

Spar i gennemsnit 934 kr.*
4.5 (33.588)
Spar i gennemsnit 24%*

Bestil serviceeftersyn med stempel i servicebogen. Du får en komplet gennemgang af din bil efter producentens forskrifter. Værkstedet skifter alle krævede dele så bilens garanti er sikret.

Lige nu priser fra 595 kr.*
4.6 (4.058)
Spar i gennemsnit 53%*

Bestil dit olieskift online. Du får tømt bilens gamle olie og fyldt op til 4 liter kvalitetsolie på bilen. Værkstedet skifter også dit oliefilter og sørger for at bortskaffe den gamle olie.

Få tilbud nær dig

Vi har 221 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.