Spar penge på udskiftning af støddæmpere

 • Find det bedste værksted til den bedste pris
 • Spar i gennemsnit 33% eller 1.382 kr. på udskiftning af støddæmpere
 • Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online med prisgaranti
 • Kun FDM-kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Derfor skal du udskifte støddæmpere og affjedring gennem Autobutler

 • Du sparer i gennemsnit 33%, svarende til 1.382 kr.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud på udksiftning af støddæmpere
 • Alle værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Vi giver dig tryghed med vores FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online, når det passer dig.
 • Professionel mekanikerrådgivning fra Autobutler.
 • Du undgår dyre overraskelser.
 • Du får alle tilbud på skrift.
 • Vi giver dig prisgaranti - finder du et billigere tilbud, så matcher vi prisen.

støddæmpere-udskiftning

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: Udskiftning af støddæmpere og andre hjulophængs-reparationer.

Priser på udskiftning af støddæmpere & reparation af affjedring

Priser på reparation og udskiftning af affjedring og støddæmpere varierer alt efter hvilken model, din bil er.
Der kan nemlig være forskel på, hvor omstændelig udskiftningen eller reparationen er på forskellige modeller og bilmærker.
Hos Autobutler tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser på alle reparationer og udskiftninger.
Derfor kan du her se gennemsnitspriserne for udskiftning og reparation af affjedring og støddæmpere for bilmærker samt hvor meget, du kan spare, når du sammenligner tilbud gennem Autobutler.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Audi 3.859 kr. 2.434 kr. - 5.908 kr. Få tilbud
Citroën 3.163 kr. 1.816 kr. - 5.236 kr. Få tilbud
Fiat 2.901 kr. 1.750 kr. - 4.448 kr. Få tilbud
Ford 2.807 kr. 1.682 kr. - 4.419 kr. Få tilbud
Opel 2.798 kr. 1.806 kr. - 3.827 kr. Få tilbud
Peugeot 3.404 kr. 2.187 kr. - 5.294 kr. Få tilbud
Renault 3.735 kr. 2.564 kr. - 5.216 kr. Få tilbud
Skoda 3.434 kr. 1.938 kr. - 5.289 kr. Få tilbud
Toyota 3.155 kr. 2.042 kr. - 5.112 kr. Få tilbud
Volkswagen 3.766 kr. 2.361 kr. - 5.900 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Bedømmelser af udskiftning eller reparation af støddæmpere og affjedring

Meget nemt og bekvemt 😊
Ditte H.
Seat Ibiza (2013)
Fantastisk. Kompetent og meget servicemindet. Bilen holdt på arbejdspladsen, og var hurtig klaret...
Mohamad M.
Opel Astra (2016)
Nice experience and service provided. It took a bit longer than anticipated due to parts availa...
Tomas ..
Citroën C1 (2010)

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: Udskiftning af støddæmpere og andre hjulophængs-reparationer.

Støddæmpere og affjedring til den rigtige pris

Reparation eller udskiftning af støddæmpere og affjedring

Støddæmperne gør kørslen mere sikker og rolig.

Dine støddæmpere er den affjedring, der gør, at du ikke mærker bump i vejen så meget. Samtidig er støddæmperne med til at holde bilen stabilt på vejen i sving og kurver.
Affjedringen, som støddæmperne giver, er derfor både med til at skabe bedre kørekomfort, men har også en betydning for sikkerheden.
Derfor er det utroligt vigtigt, at støddæmperne altid er i orden.

Støddæmperne har ikke nogen bestemt kilometersats, da deres levetid afhænger meget af kvaliteten af vejen, du kører på. Jo mere ujævn vej, jo større slitage – og jo hurtigere får de brug for udskiftning.

En udskiftning af støddæmpere kan dække over mange ting, og det er forskelligt fra bil til bil og fra scenarie til scenarie. Værkstedet vil oftest anbefale, at man får udskiftet sine støddæmpere parvis (enten de forreste eller bagerste støddæmpere), eller måske alle fire.

Samtidig er prisen for udskiftning af de forreste støddæmpere ofte højere end prisen for udskiftning af de bagerste. I nogle tilfælde vil det også være nødvendigt at skifte de kraftige fjedre, som er monteret i samme område, samt evt. udskiftning af tårnlejer.

Beskriv din opgave så godt som muligt, så du får et tilbud, der matcher lige præcist din bil.

Sammenlign priser
Prøv selv. Spar penge.

Tips til hvordan du ser om støddæmperne er defekte

Der er nogle klare tegn på, om dine støddæmpere er defekte. Du kan selv teste de fleste af disse punkter og finde ud af, om de bør efterses.

 • Den mest simple metode er, at du sætter dig på bilen og flytter dig igen. Den skal roligt og glidende gå ned, og i en glidende bevægelse vende tilbage til udgangspositionen. Det må ikke hakke, og det må ikke gå for hurtigt. En anden metode med samme resultat er at skubbe bilen hårdt ned flere gange i alle fire hjørner. Igen skal det være jævne bevægelser ned og op, til samme position.
 • Hvis bilen sejler – dvs. du drejer lidt, og det virker, som om bilen bevæger sig fra side til side, selvom du kører i en jævnt drejende bevægelse – er det også tegn på, at du bør få tjekket støddæmperne.
 • Når du kører over et hul i vejen eller et bump, fjedrer bilen ikke, men går hårdt ned og op, eller omvendt. Du vil ofte høre en form for bankelyd, når bilen rammer et hul eller et bump.
 • Hvis du kører over et hul eller bump, og bilen gynger videre et øjeblik, i stedet for at blive stabil lige efter.
 • Hvis du kigger ind under skærmen, eller kravler under bilen, og kan se et stykke bart på stemlet, der er rustent. Ofte er det dog pakket ind i en gummihætte, og så er det straks lidt sværere.

Hvordan virker støddæmperne?

Hvis bilen sejler hen over vejen, når du drejer, eller det dunker, hver gang du kører over et lille bump, har det været tid til at få skiftet støddæmpere længe.

Det er støddæmperne, der sørger for en komfortabel køreoplevelse. Uden dem ville hver en sten og hvert hul i vejen føles som et slag på bilen, og dermed dig. Og hver gang ville bilen miste noget vejgreb, når bilen ville blive kastet op i luften. Samtidig er støddæmperne med til at holde bilen i en passende position i skarpe vejsving.

Støddæmperne sørger for, at hjulene kan hoppe op og ned til en vis grænse, uden selve bilen behøver at følge med. Det er krængningsstabilisatoren, der sørger for at overføre kraften på tværs af hjulene i sving, for at kompensere for over- eller understyring.

Hvilke dele indgår i støddæmperne?

Når man snakker om støddæmpere, er der flere forskellige dele involveret, der hver især kan blive defekte. De fleste servicemanualer har indbygget et tjek af undervognen til serviceeftersynet, og her bør mekanikeren også kigge på støddæmperne. Hvis du er i tvivl, så spørg mekanikeren før service.

Affjedring: Egentlig er grundprincippet i affjedring blot, at der er sat en fjeder mellem bilens karosseri og hjulene. På den måde kan fjederen sørge for, at hjulene holdes på vejbanen og ikke slipper, når bilen kører ned i et hul eller over et bump. Samtidig sørger fjederen for, at det stød, det giver, ikke forplantes til bilen og passagererne. En fjeder er utroligt nok meget ufleksibel og kan ikke tåle for meget udstrækning eller sammenpresning. Derfor er der også en støddæmper, der hjælper med at gøre bevægelsen mere smidig og blød.

Støddæmper: Støddæmperne er en ekstra beskyttelse til affjedringen, så den ikke banker i bund, eller bliver trukket for voldsomt. Samtidig sørger de for at dæmpe fjedrenes egenbevægelse, så vognen hurtigere bliver stabil.

Bump-stop: Affjedringen har nogle gummiklodser, der sørger for, at i ekstreme tilfælde dunker stemplet ikke bare imod bunden/toppen af stemplet, men bliver stoppet lidt blødt.

Bærearm: Det er bærearmen, der holder affjedringen og støddæmperen fast til karrosseriet. For at dæmpe støj og rumlen fra vejen er bærearmen ophængt i bøsninger med gummimellemlæg. Det er sjældent bærearmen, der går i stykker, men derimod bøsninger og/eller gummiet, der bliver mørt og defekt. Hvis bærearmen ikke fungerer optimalt, risikerer du. at dækket slides skævt, da det er bærearmen, der sørger for den rigtige vinkel på dækket til vejbanen. En defekt bærearm kan desuden være med til at ødelægge bremsesystemet og bremseklodser. Bærearmen kaldes også en svingarm.

Krængningsstabilisator: Når bilen drejer, er der risiko for, at dækkene krænger. Jo højere fart og skarpere sving, jo større er kraften, der presser på dækkene. For at modvirke at vinklen mellem dæk og vej bliver forkert, og det ene sæt dæk letter, er krængningsstabilisatorer sat fast mellem henholdsvis de to fordæk og de to bagdæk.

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: Udskiftning af støddæmpere og andre hjulophængs-reparationer.

Din bils affjedring påvirkes af din kørsel

Din affjedring arbejder konstant for at bevare bilens vejgreb og forhindre ujævnheder, krængninger og huller i vejen i at bringe bilen ud af kontrol.
Derfor er det vigtigt at sørge for, at affjedringen ikke er på overarbejde – og her kommer din kørsel ind i billedet.

Din kørsel påvirker nemlig din bils affjedring, og derfor har du selv direkte indflydelse på, hvor længe fjedrene og støddæmperne i din bil holder.
Derfor kan det godt betale sig at tænke over, hvordan du bedst sparer din affjedring for unødig slitage. Undgå derfor så vidt muligt at køre hen over huller i vejen, køre alt for hurtigt gennem sving eller gasse for hårdt op og bremse for hårdt ned ved lyskryds. På den måde forlænger du din affjedrings levetid – og det sparer dig for ekstra reparationer.

Affjedring og støddæmpere

Din bils fjedre og støddæmpere bør tjekkes inden kørsel med tung last

Skal du hente forsyninger i Tyskland, flytte for din kammerat eller veninde – eller skal du sydpå med campingvogn? I alle disse situationer bør du tjekke støddæmperne, inden du spænder noget på anhængertrækket.

 • Hvis støddæmperne ikke er i top, bliver køreegenskaberne svækket, hvilket går ud over sikkerheden. Hvis bilen er ustabil, skrider den nemmere ud, og hvis du samtidig har vægt på krogen, reagerer den anderledes, og fordækkene kan have mindre vejgreb.
 • Hvis der er rust på den frie del af støddæmperne, risikerer du, at pakningen bliver ødelagt, eller der kommer rustpartikler ind i stemplets kerne.

Skal du have udskiftet støddæmperne på din Peugeot, Volkswagen eller Renault? Men er du i tvivl om, hvad det kommer til at koste? På autobutler.dk kan du finde gennemsnitspriserne for at få udskiftet støddæmpere på en lang række af forskellige bilmærker, heriblandt: BMW, Ford, Citroën, Toyota og Opel. Og når du har besluttet dig for, om din bil skal til mekanikeren, kan du få tre skarpe tilbud på opgaven.

Kampagner & tilbud

Fast lav pris
Hjulskifte
Kun 199 kr.

Få hjulskifte til rekordlav pris - kun 199 kr. Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online med prisgaranti.

Spar op til 1.000 kr.
Undervognsbehandling
20% rabat

20% rabat på undervognsbehandling fra kvalitetsgodkendte rustbeskyttelsesmærker som PAVA, Dinitrol, SUVO, Tectyl og Mercasol.

Spar 20-40%
Serviceeftersyn
Spar 1.312 kr.

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 31% på at sammenligne tilbud, svarende til 1.312 kr.

Se alle tilbud
Fast lav pris
Basisservice
Kun 949 kr.

Inkluderer olie- og filterskift med op til 4 liter kvalitetsolie og en komplet gennemgang af din bil ud fra et 25-punkts tjekskema.

Fast lav pris
Olieskift
Kun 749 kr.

Bestil olieskift til kun 749 kr. med påfyldning af op til 4 liter kvalitetsolie, montering af nyt oliefilter, og nulstilling af serviceindikator.

Fast lav pris
Aircondition service
Kun 549 kr.

Lige nu kan du få serviceret dit airconditionanlæg til kun 549 kr. Få anlægget tjekket for utætheder og påfyldt kølemiddel op til 150 gram.

Alle bilreparationer

Få tilbud nær dig

Vi har 251 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud