Sammenlign priser på udskiftning af støddæmpere

4.6 (2.908)
 • Få tilbud fra 221 uafhængige værksteder
 • Du sparer i gennemsnit 24%* eller 1.066 kr*. på udskiftning af støddæmpere
 • Bestil tid online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti
Få tilbud
Du sparer i gennemsnit
24%*
Derfor skal du udskifte støddæmpere og affjedring gennem Autobutler
 • Du sparer i gennemsnit 24%,* svarende til 1.066 kr*.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud på udksiftning af støddæmpere
 • Værksteder stikprøvekontrolleres af FDM
 • Ekstra tryghed med 3 års FDM-godkendt garanti
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online
Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Udskiftning af støddæmpere og andre hjulophængs-reparationer.

Så meget sparer bilejere på udskiftning af støddæmpere & reparation af affjedring

Priser og besparelser for de viste bilmærker, er baseret på et gennemsnit af forskellige modeller og årgange. Du skal derfor oprette en opgave for at se din faktiske pris og besparelse.
Bilmærke Spar i gennemsnit*
Audi
4.5
(104)
1.290 kr. / 24%
BMW
4.6
(101)
1.293 kr. / 24%
Citroën
4.6
(213)
1.018 kr. / 25%
Ford
4.6
(292)
761 kr. / 22%
Opel
4.6
(211)
858 kr. / 22%
Peugeot
4.6
(267)
1.155 kr. / 26%
Renault
4.6
(184)
1.060 kr. / 23%
Skoda
4.6
(189)
1.194 kr. / 25%
Toyota
4.6
(95)
985 kr. / 25%
Volkswagen
4.5
(302)
1.216 kr. / 24%

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Udskiftning af støddæmpere og andre hjulophængs-reparationer.

Støddæmpere og affjedring til den rigtige pris
Reparation eller udskiftning af støddæmpere og affjedring

Støddæmperne gør kørslen mere sikker og rolig.

Dine støddæmpere er den affjedring, der gør, at du ikke mærker bump i vejen så meget. Samtidig er støddæmperne med til at holde bilen stabilt på vejen i sving og kurver.
Affjedringen, som støddæmperne giver, er derfor både med til at skabe bedre kørekomfort, men har også en betydning for sikkerheden.
Derfor er det utroligt vigtigt, at støddæmperne altid er i orden.

Støddæmperne har ikke nogen bestemt kilometersats, da deres levetid afhænger meget af kvaliteten af vejen, du kører på. Jo mere ujævn vej, jo større slitage – og jo hurtigere får de brug for udskiftning.

En udskiftning af støddæmpere kan dække over mange ting, og det er forskelligt fra bil til bil og fra scenarie til scenarie. Værkstedet vil oftest anbefale, at man får udskiftet sine støddæmpere parvis (enten de forreste eller bagerste støddæmpere), eller måske alle fire.

Samtidig er prisen for udskiftning af de forreste støddæmpere ofte højere end prisen for udskiftning af de bagerste. I nogle tilfælde vil det også være nødvendigt at skifte de kraftige fjedre, som er monteret i samme område, samt evt. udskiftning af tårnlejer.

Beskriv din opgave så godt som muligt, så du får et tilbud, der matcher lige præcist din bil.

Tips til hvordan du ser om støddæmperne er defekte

Der er nogle klare tegn på, om dine støddæmpere er defekte. Du kan selv teste de fleste af disse punkter og finde ud af, om de bør efterses.

 • Den mest simple metode er, at du sætter dig på bilen og flytter dig igen. Den skal roligt og glidende gå ned, og i en glidende bevægelse vende tilbage til udgangspositionen. Det må ikke hakke, og det må ikke gå for hurtigt. En anden metode med samme resultat er at skubbe bilen hårdt ned flere gange i alle fire hjørner. Igen skal det være jævne bevægelser ned og op, til samme position.
 • Hvis bilen sejler – dvs. du drejer lidt, og det virker, som om bilen bevæger sig fra side til side, selvom du kører i en jævnt drejende bevægelse – er det også tegn på, at du bør få tjekket støddæmperne.
 • Når du kører over et hul i vejen eller et bump, fjedrer bilen ikke, men går hårdt ned og op, eller omvendt. Du vil ofte høre en form for bankelyd, når bilen rammer et hul eller et bump.
 • Hvis du kører over et hul eller bump, og bilen gynger videre et øjeblik, i stedet for at blive stabil lige efter.
 • Hvis du kigger ind under skærmen, eller kravler under bilen, og kan se et stykke bart på stemlet, der er rustent. Ofte er det dog pakket ind i en gummihætte, og så er det straks lidt sværere.
Sammenlign priser

Prøv selv. Spar penge.

Hvordan virker støddæmperne?

Hvis bilen sejler hen over vejen, når du drejer, eller det dunker, hver gang du kører over et lille bump, har det været tid til at få skiftet støddæmpere længe.

Det er støddæmperne, der sørger for en komfortabel køreoplevelse. Uden dem ville hver en sten og hvert hul i vejen føles som et slag på bilen, og dermed dig. Og hver gang ville bilen miste noget vejgreb, når bilen ville blive kastet op i luften. Samtidig er støddæmperne med til at holde bilen i en passende position i skarpe vejsving.

Støddæmperne sørger for, at hjulene kan hoppe op og ned til en vis grænse, uden selve bilen behøver at følge med. Det er krængningsstabilisatoren, der sørger for at overføre kraften på tværs af hjulene i sving, for at kompensere for over- eller understyring.

Hvilke dele indgår i støddæmperne?

Når man snakker om støddæmpere, er der flere forskellige dele involveret, der hver især kan blive defekte. De fleste servicemanualer har indbygget et tjek af undervognen til serviceeftersynet, og her bør mekanikeren også kigge på støddæmperne. Hvis du er i tvivl, så spørg mekanikeren før service.

Affjedring: Egentlig er grundprincippet i affjedring blot, at der er sat en fjeder mellem bilens karosseri og hjulene. På den måde kan fjederen sørge for, at hjulene holdes på vejbanen og ikke slipper, når bilen kører ned i et hul eller over et bump. Samtidig sørger fjederen for, at det stød, det giver, ikke forplantes til bilen og passagererne. En fjeder er utroligt nok meget ufleksibel og kan ikke tåle for meget udstrækning eller sammenpresning. Derfor er der også en støddæmper, der hjælper med at gøre bevægelsen mere smidig og blød.

Støddæmper: Støddæmperne er en ekstra beskyttelse til affjedringen, så den ikke banker i bund, eller bliver trukket for voldsomt. Samtidig sørger de for at dæmpe fjedrenes egenbevægelse, så vognen hurtigere bliver stabil.

Bump-stop: Affjedringen har nogle gummiklodser, der sørger for, at i ekstreme tilfælde dunker stemplet ikke bare imod bunden/toppen af stemplet, men bliver stoppet lidt blødt.

Bærearm: Det er bærearmen, der holder affjedringen og støddæmperen fast til karrosseriet. For at dæmpe støj og rumlen fra vejen er bærearmen ophængt i bøsninger med gummimellemlæg. Det er sjældent bærearmen, der går i stykker, men derimod bøsninger og/eller gummiet, der bliver mørt og defekt. Hvis bærearmen ikke fungerer optimalt, risikerer du. at dækket slides skævt, da det er bærearmen, der sørger for den rigtige vinkel på dækket til vejbanen. En defekt bærearm kan desuden være med til at ødelægge bremsesystemet og bremseklodser. Bærearmen kaldes også en svingarm.

Krængningsstabilisator: Når bilen drejer, er der risiko for, at dækkene krænger. Jo højere fart og skarpere sving, jo større er kraften, der presser på dækkene. For at modvirke at vinklen mellem dæk og vej bliver forkert, og det ene sæt dæk letter, er krængningsstabilisatorer sat fast mellem henholdsvis de to fordæk og de to bagdæk.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Udskiftning af støddæmpere og andre hjulophængs-reparationer.

Din bils affjedring påvirkes af din kørsel

Din affjedring arbejder konstant for at bevare bilens vejgreb og forhindre ujævnheder, krængninger og huller i vejen i at bringe bilen ud af kontrol.
Derfor er det vigtigt at sørge for, at affjedringen ikke er på overarbejde – og her kommer din kørsel ind i billedet.

Din kørsel påvirker nemlig din bils affjedring, og derfor har du selv direkte indflydelse på, hvor længe fjedrene og støddæmperne i din bil holder.
Derfor kan det godt betale sig at tænke over, hvordan du bedst sparer din affjedring for unødig slitage. Undgå derfor så vidt muligt at køre hen over huller i vejen, køre alt for hurtigt gennem sving eller gasse for hårdt op og bremse for hårdt ned ved lyskryds. På den måde forlænger du din affjedrings levetid – og det sparer dig for ekstra reparationer.

Din bils fjedre og støddæmpere bør tjekkes inden kørsel med tung last

Skal du hente forsyninger i Tyskland, flytte for din kammerat eller veninde – eller skal du sydpå med campingvogn? I alle disse situationer bør du tjekke støddæmperne, inden du spænder noget på anhængertrækket.

 • Hvis støddæmperne ikke er i top, bliver køreegenskaberne svækket, hvilket går ud over sikkerheden. Hvis bilen er ustabil, skrider den nemmere ud, og hvis du samtidig har vægt på krogen, reagerer den anderledes, og fordækkene kan have mindre vejgreb.
 • Hvis der er rust på den frie del af støddæmperne, risikerer du, at pakningen bliver ødelagt, eller der kommer rustpartikler ind i stemplets kerne.

Skal du have udskiftet støddæmperne på din Peugeot, Volkswagen eller Renault? Men er du i tvivl om, hvad det kommer til at koste? På autobutler.dk kan du finde gennemsnitspriserne for at få udskiftet støddæmpere på en lang række af forskellige bilmærker, heriblandt: BMW, Ford, Citroën, Toyota og Opel. Og når du har besluttet dig for, om din bil skal til mekanikeren, kan du få tre skarpe tilbud på opgaven.

Bedømmelser af udskiftning eller reparation af støddæmpere og affjedring

IM Autoteknik - Carspot
4 dage
Hurtigt og effektivt udskiftning af bagfjedere!
Bo N.
Ford Mondeo (2010)
Thorkild's Auto - Teknicar
9 dage
Meget venlige og flinke og var villige til at hjælpe med at få alt fikset på vores bil og de blev...
Jan P.
Ford Fiesta (2013)
Au2 Eksperten - Carspot
9 dage
Super god service
Lars M.
Opel Corsa (2012)

Mest populære service og reparationer

Lige nu priser fra 395 kr.*
4.5 (6.883)
Typisk biler fra 1970-2017 (kølemiddel R134A)

Få et velfungerende aircondition-anlæg og kold luft i kabinen. Din aircondition serviceres, tjekkes for utætheder og der påfyldes op til 200g kølemiddel. Få tilbud og se din pris med det samme!

Lige nu priser fra 449 kr.*
4.7 (163)
Bilårgang 2018 eller nyere (kølemiddel R1234YF)

Få et velfungerende aircondition-anlæg og kold luft i kabinen. Din aircondition serviceres, tjekkes for utætheder og der påfyldes op til 200g kølemiddel. Få tilbud og se din pris med det samme!

Spar i gennemsnit 934 kr.*
4.5 (33.588)
Spar i gennemsnit 24%*

Bestil serviceeftersyn med stempel i servicebogen. Du får en komplet gennemgang af din bil efter producentens forskrifter. Værkstedet skifter alle krævede dele så bilens garanti er sikret.

Lige nu priser fra 595 kr.*
4.6 (4.058)
Spar i gennemsnit 53%*

Bestil dit olieskift online. Du får tømt bilens gamle olie og fyldt op til 4 liter kvalitetsolie på bilen. Værkstedet skifter også dit oliefilter og sørger for at bortskaffe den gamle olie.

Få tilbud nær dig

Vi har 221 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.