Autobutler.dk er en uvildig værkstedportal, hvor du kan indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud

3 tilbud og sammenlign priser på støddæmpere og affjedring

Spotcheck dk

2 års garanti på alt værkstedsarbejde

Udarbejdet i samarbejde med FDM

Priceguarantee dk

Prisgaranti på alle opgaver

Vær sikker på at du altid får den bedste pris med prisgaranti

Sådan virker det

Quote bg

Få 3 tilbud

Fortæl os hvad der skal laves på bilen eller bed om hjælp til at identificere problemet. Du modtager hurtigt 3 tilbud fra autoværksteder.
Calendar bg

Bestil en tid

Sammenlign tilbuddene og book tid hos dit udvalgte værksted ud fra tilgængelighed, pris eller bedømmelse.
Garage bg

Få din bil repareret

Sådan. Slut med at ringe rundt og besøge flere værksteder - Vores autoværksteder tilbyder hurtig, billig og pålidelig service.

Støddæmpere og affjedring til den rigtige pris

Støddæmperne gør kørslen mere sikker og rolig.

Dine støddæmpere er den affjedring, der gør, at du ikke mærker bump i vejen så meget. Samtidig er støddæmperne med til at holde bilen stabilt på vejen i sving og kurver.

Støddæmperne er derfor både med til at skabe bedre kørekomfort, men har også en betydning for sikkerheden. Derfor er det utroligt vigtigt, at de altid er i orden.

Støddæmperne har ikke nogen bestemt kilometersats, da det afhænger meget af kvaliteten af vejen, du kører på. Jo mere ujævn vej, jo større slitage.

En udskiftning af støddæmpere kan dække over mange ting, og det er forskelligt fra bil til bil og fra scenarie til scenarie. Værkstedet vil oftest anbefale, at man får udskiftet sine støddæmpere parvis (enten for eller bag), eller måske alle fire.

Samtidig er prisen som oftest højere for at få udskiftet støddæmpere foran end bagved. I nogle tilfælde vil det også være nødvendigt at skifte de kraftige fjedre, som er monteret i samme område, samt evt. udskiftning af tårnlejer.

Beskriv din opgave så godt som muligt, så du får en tilbud, der matcher lige præcist din bil.

Indhent tilbud 

447.247 glade bilejere har brugt autobutler.dk

Dk11

Jimmi Bram

Renault Grand Scenic III (2012)

Fik lynhurtigt tre relevante tilbud på service og bremseskift, med gode kvalificerede svar fra værkstederne. Man kan se at dem der sidder i den anden ende rent faktisk forholder sig til hvad man skriver. Hele rating delen giver god ro i sjælen når man så vælger et af tilbuddene.

Dk22

Kim H. Hansen

Seat Toledo (2001)

Pålidelig hjemmeside Har fået tilbud fra dem de seneste 3 år tror jeg, på 3 forskellige biler. Der har altid været tilbud. Rigtige gode endda. Har endda lige brugt det idag. Man finder værksteder nær hvor man bor, man ikke vidste var der. Alt i alt, Fantastisk hjemmeside

Dk33

Mona Dahlquist

Fiat Grande Punto (2008)

Alletiders, så smart! God måde at få overblik over prisforskelle! Der var over 2000 kr ' s forskel på den billigste og dyreste! Og, den billigste havde gratis lånebil, det havde de 2 andre ikke!

Lige nu siger andre der har fået lavet affjedring / støddæmpere

4,6
1145 bedømmelser
Suzuki Swift – 2008
God behandling og dialog omkring skjult fejl, der under rep. blev konstateret, og løsning på prob...
Apex Auto
2610 Rødovre
Opel Corsa – 2008
Enormt god service!
Brdr's Auto Taastrup ApS - AutoPlus
2630 Taastrup
Ford Fiesta – 2008
Bedre service skal man lede længe efter.
Autocenter Nord
8200 Aarhus N
Suzuki Swift – 2008
God behandling og dialog omkring skjult fejl, der under rep. blev konstateret, og løsning på prob...
Apex Auto
2610 Rødovre
Opel Corsa – 2008
Enormt god service!
Brdr's Auto Taastrup ApS - AutoPlus
2630 Taastrup
Opret en opgave nu

Læs mere om affjedring og støddæmpere

Få skiftet eller repareret støddæmpere og afjedring hos Autobutler
Hvis bilen sejler hen over vejen når du drejer, eller det dunker hver gang du kører over et lille bump, har det været tid til at få skiftet støddæmpere længe.

Det er støddæmperne der sørger for en komfortabel køreoplevelse. Uden dem ville hver en sten og hvert hul i vejen, føles som et slag på bilen, og dermed dig. Og hver gang, ville bilen miste noget vejgreb, når bilen ville blive kastet op i luften. Samtidig er støddæmperne med til at holde bilen i en passende position i skarpe vejsving.

Støddæmperne sørger for, at hjulene kan hoppe op og ned til en vis grænse, uden selve bilen behøver at følge med. Det er krængningsstabilisatoren, der sørger for at overføre kraften på tværs af hjulene i sving, for at kompensere for over- eller understyring.

Få 3 gratis tilbud på reparation af støddæmpere og affjedring

Når man snakker om støddæmpere, er der flere forskellige dele involveret, der hver især kan blive defekte. De fleste servicemanualer har indbygget et tjek af undervognen, og her bør mekanikeren også kigge på støddæmperne. Hvis du er i tvivl, så spørg mekanikeren før service.

Affjedring: Egentlig er grundprincippet i affjedring blot, at der er sat en fjeder mellem bilens karosseri og hjulene. På den måde, kan fjederen sørge for at hjulene holdes på vejbanen, og ikke slipper, når bilen kører ned i et hul eller over et bump. Samtidig sørger fjederen for at det stød det giver, ikke forplantes til bilen og passagererne. En fjeder er meget ufleksibel, og kan ikke tåle for meget udstrækning eller sammenpresning. Derfor er der også en støddæmper der hjælper med at gøre bevægelsen mere smidig og blød.

Støddæmper: Støddæmperne er en ekstra beskyttelse til affjedringen, så den ikke banker i bund, eller bliver trukket for voldsomt. Samtidig sørger de for at dæmpe fjedrenes egenbevægelse, så vognen hurtigere bliver stabil.

Bump-stop: Affjedringen har nogle gummiklodser, der sørger for, at I ekstreme tilfælde dunker stemplet ikke bare imod bunden/toppen af stemplet, men bliver stoppet lidt blødt.

Bærearm: Det er bærearmen der holder fjederen og støddæmperen fast til karrosseriet. For at dæmpe støj og rumlen fra vejen, er bærearmen ophængt i bøsninger med gummimellemlæg. Det er sjældent bærearmen der går i stykker, men derimod bøsninger og/eller gummiet der bliver mørt og defekt. Hvis bærearmen ikke fungerer optimalt, risikerer du at dækket slides skævt, da det er bærearmen der sørger for den rigtige vinkel på dækket til vejbanen. En defekt bærearm kan desuden være med til at ødelægge bremsesystemet og bremseklodser. Bærearmen kaldes også en svingarm.

Krængningsstabilisator: Når bilen drejer, er der risiko for at dækkene krænger. Jo højere fart og skarpere sving, jo større er kraften der presser på dækkene. For at modvirke at vinklen mellem dæk og vej bliver forkert og det ene sæt dæk letter, er krængningsstabilisatorer sat fast mellem henholdsvis de to fordæk og de to bagdæk.

Skal du hente forsyninger i Tyskland, flytte for din kammerat eller veninde – eller skal du sydpå med campingvogn? I alle disse situationer bør du tjekke støddæmperne, inden du spænder noget på anhængertrækket.

  • Hvis støddæmperne ikke er i top, bliver køreegenskaberne svækket, hvilket går ud over sikkerheden. Hvis bilen er ustabil, skrider den nemmere ud, og hvis du samtidig har vægt på krogen, reagerer den anderledes, og fordækkene kan have mindre vejgreb.

  • Hvis der er rust på den frie del at støddæmperne, risikerer du at pakningen bliver ødelagt, eller der kommer rust partikler ind i stemplets kerne.

Der er nogle klare tegn på om dine støddæmpere er defekte. Du kan selv teste de fleste af disse punkter og finde ud af om de bør efterses.

  • Den simple er, at du sætter dig på bilen, og flytter dig igen. Den skal roligt og glidende gå ned, og i en glidende bevægelse vende tilbage til udgangspositionen. Det må ikke hakke, og det må ikke gå for hurtigt. En anden metode med samme resultat er, at skubbe bilen hårdt ned flere gange i alle fire hjørner. Igen skal det være jævne bevægelser ned og op, til samme position.

  • Hvis bilen sejler, dvs. du drejer lidt, og det virker som om bilen bevæger sig fra side til side, selvom du kører i en jævnt drejende bevægelse.

  • Når du kører over et hul i vejen eller et bump, fjedrer bilen ikke men går hårdt ned og op, eller omvendt. Du vil ofte høre en form for bankelyd, når bilen rammer et hul eller et bump.

  • Hvis du kører over et hul eller bump, og bilen gynger videre et øjeblik, i stedet for at blive stabil lige efter.

  • Hvis du kigger ind under skærmen, eller kravler under bilen, og kan se et stykke bart på stemlet der er rustent. Ofte er det pakket ind i en gummehætte, og så er det straks lidt sværere.

Få 3 gratis tilbud på reparation af støddæmpere og affjedring.

Indhent tilbud 

Dét får du ved at bruge autobutler.dk

FDM stikprøvekontrol

Usp time

Nemt og hurtigt

Usp price

Prisgaranti

Usp fair

Fair værkstedsregning

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 419 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

Få tilbud nu