For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere
Automatgear og teknikken bag

Hvordan virker automatgear?

11 april 2018, 13:45

Selvom de ikke er helt så almindelige i Danmark, som i mange andre lande, så er der stadig en del biler, der har automatgear i stedet for de mere almindelige, manuelle gear.

Men dermed ikke sagt, at det er indlysende for alle, hvordan et automatgear rent faktisk virker – de fleste kan nok forstå, at det betyder, at man ikke selv er nødt til at skifte gear, men er der mere i det?

Helt basalt så betyder det, at bilen har en automatisk gearkasse og kan skifte gear i forhold til kørslen.

Det giver føreren mulighed for at koncentrere sig mere om selve kørslen, siden bilen sørger for at tilpasse gearet til hastighed osv.

Læs hele artiklen - Hvordan virker automatgear?

Hvad er et justerbart anhængertræk?

22 september 2015, 10:19

Hvis du kører 4x4 er der en overvejende chance for at du får brug for et justerbart anhængertræk, da det bliver monteret for højt over jorden i forhold til de anhængere du skal køre med.

Du kan få anhængertræk i mange forskellige størrelser og udformninger. Hvilken udgave du skal investere i, afhænger af dit behov og hvad du skal trække.

Læs hele artiklen - Hvad er et justerbart anhængertræk?

Udstødning på bil med røg

DPF-regenerering (Regenerere dieselpartikelfilter)

Alle filtre, uanset typer, skal renses i ny og næ, for at fungere optimalt, og fortsat kunne opsamle den ønskede mængde af partikler. For et diesel partikelfilter hedder det “DPF regenerering” når filteret renses.

Der fremstilles en masse sod når forbrændingsmotorer kører, og denne sod opsamles af filteret. Når der skal foretages DPF regenerering bliver sodpartiklerne brændt væk ved en meget høj temperatur. Dette kan gøres på to forskellige måder; enten ved passiv regenerering, eller ved aktiv regenerering.

Læs hele artiklen - DPF-regenerering (Regenerere dieselpartikelfilter)

Sort røg kommer ud af udstødningsrør

Hvorfor er det lovpligtigt at bruge dieselpartikelfilteret?

Når brændstoffet diesel forbrændes i motoren, dannes en masse sod. Væsentlig mere end i benzindrevne motorer. Det er en enorm miljøbelastning, som vi gerne vil undgå, og det sker med dieselpartikelfilteret.

Der er i dag monteret katalysatorer på stort set alle biler, i hvert fald de nye. Katalysatoren skal gøre de gasser, der fremstilles under forbrændingen, mere miljøvenlige. De stopper dog ikke sodpartikler, så derfor er der indført partikelfiltre til dieselbiler, da de er specielt slemme til at generere sod.

Læs hele artiklen - Hvorfor er det lovpligtigt at bruge dieselpartikelfilteret?

Hvor hurtigt må man køre med campingvognen på ferie?

Hvornår må du køre 100 km//t med din campingvogn?

I de fleste europæiske lande er hastighedsgrænsen for kørsel med anhænger ofte anderledes, end det på skiltet anførte. Det gælder alle anhængertyper, både trailer og campingvogn og er lavet for sikkerhedens skyld. Det virker, som om det er rimeligt standardiseret, men det er alligevel ikke altid til at gennemskue nøjagtigt, hvad reglerne er.

For at gøre det nemmere, har vi samlet en oversigt der viser de forskellige landes hastighedsbegrænsninger, når du slæber noget efter bilen på de forskellige landes motorveje. Hastighedsgrænsen kan variere for andre typer veje.

Læs hele artiklen - Hvornår må du køre 100 km//t med din campingvogn?

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer