Hvad er et justerbart anhængertræk?

22 september 2015, 10:19

Hvis du kører 4x4 er der en overvejende chance for at du får brug for et justerbart anhængertræk, da det bliver monteret for højt over jorden i forhold til de anhængere du skal køre med.

Du kan få anhængertræk i mange forskellige størrelser og udformninger. Hvilken udgave du skal investere i, afhænger af dit behov og hvad du skal trække.

Læs hele artiklen - Hvad er et justerbart anhængertræk?

Udstødning på bil med røg

DPF-regenerering (Regenerere dieselpartikelfilter)

Alle filtre, uanset typer, skal renses i ny og næ, for at fungere optimalt, og fortsat kunne opsamle den ønskede mængde af partikler. For et diesel partikelfilter hedder det “DPF regenerering” når filteret renses.

Der fremstilles en masse sod når forbrændingsmotorer kører, og denne sod opsamles af filteret. Når der skal foretages DPF regenerering bliver sodpartiklerne brændt væk ved en meget høj temperatur. Dette kan gøres på to forskellige måder; enten ved passiv regenerering, eller ved aktiv regenerering.

Læs hele artiklen - DPF-regenerering (Regenerere dieselpartikelfilter)

Sort røg kommer ud af udstødningsrør

Hvorfor er det lovpligtigt at bruge dieselpartikelfilteret?

Når brændstoffet diesel forbrændes i motoren, dannes en masse sod. Væsentlig mere end i benzindrevne motorer. Det er en enorm miljøbelastning, som vi gerne vil undgå, og det sker med dieselpartikelfilteret.

Der er i dag monteret katalysatorer på stort set alle biler, i hvert fald de nye. Katalysatoren skal gøre de gasser, der fremstilles under forbrændingen, mere miljøvenlige. De stopper dog ikke sodpartikler, så derfor er der indført partikelfiltre til dieselbiler, da de er specielt slemme til at generere sod.

Læs hele artiklen - Hvorfor er det lovpligtigt at bruge dieselpartikelfilteret?

Hvor hurtigt må man køre med campingvognen på ferie?

Hvornår må du køre 100 km//t med din campingvogn?

27 august 2015, 13:20

I de fleste europæiske lande er hastighedsgrænsen for kørsel med anhænger ofte anderledes, end det på skiltet anførte. Det gælder alle anhængertyper, både trailer og campingvogn og er lavet for sikkerhedens skyld. Det virker, som om det er rimeligt standardiseret, men det er alligevel ikke altid til at gennemskue nøjagtigt, hvad reglerne er.

For at gøre det nemmere, har vi samlet en oversigt der viser de forskellige landes hastighedsbegrænsninger, når du slæber noget efter bilen på de forskellige landes motorveje. Hastighedsgrænsen kan variere for andre typer veje.

Læs hele artiklen - Hvornår må du køre 100 km//t med din campingvogn?

Batterimærket Energizer har en kaninballon

Information om Energizer bilbatterier

04 juni 2015, 11:08

Energizer er en af de mest anerkendte producenter af bilbatterier, udbredt i hele verden. De fremstiller og sælger bilbatterier som er dyrere end mange andre mærker på markedet, og tilbyder bilbatterier der passer til stort set alle bilmærker og modeller.

Energizers bilbatterier er vedligeholdelsesfrie lige som Bosch bilbatterier. Alle deres bilbatterier har en særlig sikkerhed indbygget i låget, der er med til at beskytte batteriet og motoren fra gnister. Nogle batterier har desuden indbygget ventiler, der sikrer mod overtryk, og giver endnu bedre sikkerhed.

Læs hele artiklen - Information om Energizer bilbatterier

Få tilbud nær dig

Vi har 211 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.