For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Billeksikon Wikipedia

Automatgear og teknikken bag

Hvordan virker automatgear?

Selvom de ikke er helt så almindelige i Danmark, som i mange andre lande, så er der stadig en del biler, der har automatgear i stedet for de mere almindelige, manuelle gear.

Men dermed ikke sagt, at det er indlysende for alle, hvordan et automatgear rent faktisk virker – de fleste kan nok forstå, at det betyder, at man ikke selv er nødt til at skifte gear, men er der mere i det?

Helt basalt så betyder det, at bilen har en automatisk gearkasse og kan skifte gear i forhold til kørslen.

Det giver føreren mulighed for at koncentrere sig mere om selve kørslen, siden bilen sørger for at tilpasse gearet til hastighed osv.

Læs hele artiklen - Hvordan virker automatgear?

Hvad er et justerbart anhængertræk?

Hvis du kører 4x4 er der en overvejende chance for at du får brug for et justerbart anhængertræk, da det bliver monteret for højt over jorden i forhold til de anhængere du skal køre med.

Du kan få anhængertræk i mange forskellige størrelser og udformninger. Hvilken udgave du skal investere i, afhænger af dit behov og hvad du skal trække.

Læs hele artiklen - Hvad er et justerbart anhængertræk?

Hvornår må du køre 100 km//t med din campingvogn?

Vælg det rigtige anhængertræk

I de fleste europæiske lande er hastighedsgrænsen for kørsel med anhænger ofte anderledes end det på skiltet anførte. Det gælder alle anhængertyper, både trailer og campingvogn, og er lavet for sikkerhedens skyld. Det virker som om det er rimeligt standardiseret, men det er alligevel ikke altid til at gennemskue nøjagtigt hvad reglerne er.

Læs hele artiklen - Hvornår må du køre 100 km//t med din campingvogn?

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 313 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert. Det er gratis og uforpligtende

Få 3 tilbud

Vi kan hjælpe dig med alt på din bil