For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere
Solide 4x4 dæk på bil i stenet terræn

Hvad er 4x4 dæk?

10 april 2015, 12:55

De fleste ved der er noget der hedder sommerdæk og vinterdæk. Mange ved måske også der er helårsdæk, men 4×4 dæk er et mysterie for de fleste.

Den væsentligste forskel er hvad de bruges til, og hvor alsidigt de kan bruges. Hvor almindelige dæk er lavet til kørsel på almindelig asfalteret vej, er 4×4 dæk lavet til kørsel på mindre fremkommelige steder, måske endda i mudder, sne og græs eller terræn kørsel.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Den synlige forskel

Lige umiddelbart skiller 4×4 dæk sig ud, ved at have et mere markant mønster, ofte dybere, med mere afstand i selve rillerne. Denne opbygning hjælper med til, at få bedre fat på løse overflader.

Ulempen ved 4×4 dæk er at de slides hurtigere ved kørsel på almindelig vej, pga. af større modstand, hvilket i sving giver væsentlig mere slitage på gummiet. Samtidig sænker modstanden bilens fart, hvis du ikke giver den ekstra gas, hvilket betyder at du oplever et større brændstofforbrug.

Dæk og dækskifte

Forskel i brugen af dæk

Hvis du kører på almindelige dæk i mudder, skrider du ud meget nemt, og risikerer at hænge fast. Med 4×4 dæk er der flere muligheder. Nogle er blot en lille forbedring, og dem du normalt ville køre med til daglig.

Der er også 4×4 dæk der er designet til off-road kørsel, og de vil stå bedre fast i mudder, men slides væsentlig hurtiger ved kørsel på vej, og vil ikke nødvendigvis stå lige så godt fast på vej, da der her mangler noget kontakt med vejem som almindelig og almindelige 4×4 dæk har.

Få 3 tilbud på dæk og dækskifte

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Få 3 tilbud og sammenlign priser på dækskifte

Få 3 tilbud » Få 3 tilbud »

Fordele med Autobutler

  • FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
  • Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
  • Sammenlign priser hos flere værksteder.
  • Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.
Trustpilot
God 8.7 / 11787 anmeldelser

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer