Solide 4x4 dæk på bil i stenet terræn

Hvad er 4x4 dæk?

10 april 2015, 12:55

De fleste ved der er noget der hedder sommerdæk og vinterdæk. Mange ved måske også der er helårsdæk, men 4x4 dæk er et mysterie for de fleste.

Den væsentligste forskel er hvad de bruges til, og hvor alsidigt de kan bruges. Hvor almindelige dæk er lavet til kørsel på almindelig asfalteret vej, er 4x4 dæk lavet til kørsel på mindre fremkommelige steder, måske endda i mudder, sne og græs eller terræn kørsel.

Få tilbud på reparation

Den synlige forskel

Lige umiddelbart skiller 4x4 dæk sig ud, ved at have et mere markant mønster, ofte dybere, med mere afstand i selve rillerne. Denne opbygning hjælper med til, at få bedre fat på løse overflader.

Ulempen ved 4x4 dæk er at de slides hurtigere ved kørsel på almindelig vej, pga. af større modstand, hvilket i sving giver væsentlig mere slitage på gummiet. Samtidig sænker modstanden bilens fart, hvis du ikke giver den ekstra gas, hvilket betyder at du oplever et større brændstofforbrug.

Dæk og dækskifte

Forskel i brugen af dæk

Hvis du kører på almindelige dæk i mudder, skrider du ud meget nemt, og risikerer at hænge fast. Med 4x4 dæk er der flere muligheder. Nogle er blot en lille forbedring, og dem du normalt ville køre med til daglig.

Der er også 4x4 dæk der er designet til off-road kørsel, og de vil stå bedre fast i mudder, men slides væsentlig hurtiger ved kørsel på vej, og vil ikke nødvendigvis stå lige så godt fast på vej, da der her mangler noget kontakt med vejem som almindelig og almindelige 4x4 dæk har.

Få tilbud på dæk og dækskifte

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Få tilbud på reparation

Få tilbud og sammenlign priser på dækskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.