Snedækket hjulspor med vinterdæk

Få vinterdæk inden det er for sent

23 september 2013, 16:39

Kalenderen siger efterår, og selvom vi har været begavet med en mild start på årstiden, så begynder vi at nærme os nogle temperaturer, hvor vinterdækkene har bedre vejgreb end sommerdækkene.

Få monteret vinterdæk inden de bliver for dyre og svære at skaffe

Dækbranchens Fællesråd anbefaler nemlig, at man monterer vinterdæk, når temperaturen ryger under 7 grader, hvilket natte- og morgentemperaturerne så småt har sneget sig ned på.

Det er samtidig vigtigt at holde for øje, at der næsten hvert efterår/vinter opstår meget lange ventetider på denne type opgave, når først frosten og sneen sætter ind. Specielt de senere års meget hårde vintre har sat dækcentre og værksteder landet over under gevaldigt pres. Det er ikke kun ventetiden, der øges. Også priserne bliver der skruet et hak op for, når travlheden er størst.

Få derfor allerede nu et tilbud på nye vinterdæk eller montering og opbevaring af dine nuværende dæk.

Indhent tilbud på montering af vinterdæk

Hvad siger loven?

  • I Danmark er det ikke lovpligtigt at køre med vinterdæk, men sådan forholder det sig ikke i vores nabolande.

  • I Sverige hedder det sig, at vinterdæk er lovpligtige i vintervejr fra 1. december til 31. marts. Det svenske politi oplyser, at med vintervejr menes, hvis der er frost, sne slud eller is på hele eller dele af kørebanen.

  • I Tyskland er vinterdæk lovpligtige i vintervejr og dermed ikke kun i en given tidsperiode. Samtidig har den tyske regering præciseret, hvad krav dækkene skal leve op til for at blive betragtet som lovlige i vinterligt vejr. Såvel helårs- som vinterdæk skal således være M+S-mærket (Mudder+Sne) for at være lovlige.

For begge lande gælder, at der vanker en bøde, hvis man ikke har fået skiftet sommerdækkene i tide. I Tyskland koster det €40-80 i bøde, mens svenskerne er noget mere konsekvente med hele 1.200 SEK, hvis man bliver snuppet med de forkerte dæk.

Flere andre lande i Europa har lignende regler herunder i Baltikum, Norge, Finland, Kroatien, Slovakiet, Slovenien og Østrig. Herudover er der lande, der hvor det er lovpligtigt i visse områder samt lande, hvor det er påbudt, når der skiltes med det.

Få tilbud på dæk og dækskifte

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Få tilbud og sammenlign priser på dækskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16371 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 199 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.