Bredere dæk på bilen

Skrevet af Autobutler.dk d. 27. april 2015, 14.39

Nye dæk og dækskifte

Da det er en stor investering i dæk og fælge, skal du overveje fordele og ulemper meget grundigt inden du bare sætter bredere dæk på din bil.

Der er i princippet ikke nogen forskel på normale dæk, og brede dæk. Men definitionenn er, at normale dæk er omkring 200-215 mm i bredden, mens brede dæk er mere end 225 mm brede.

Den ekstra dækbredde giver nogle fordele og ulemper, som du bør tage højde for:

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Fordele ved brede dæk

  • Både på våd og tør vej giver den større kontaktflade med vejen kortere bremselængde, pga. større modstand.
  • Den større kontaktflade gør at du kan navigere bedre og mere stabilt, samt have højere hastighed i sving, p.g.a. det bedre vejgreb.
  • Med brede dæk kan du accelerere hurtigere pga. det bedre vejgreb, og faktisk køre hurtigere med god stabilitet.

Ulemper ved brede dæk

  • I snevejr er bredere dæk en ulempe. De skrider meget hurtigt, i forhold til smallere dæk, så du mister herredømmet over bilen.
  • Når det regner kraftigt, aquaplaner brede dæk hurtigere end de smalle dæk, der nærmest skærer sig gennem vandet.
  • Brede dæk larmer sandsynligvis mere end normale dæk. Der har været eksempler på påstande om, at udvalgte fælge og dæk ikke nødvendigvis larmer mere end normale dæk.

  • Nye dæk og dækskifte


Hvem kan bruge brede dæk

Hvis du vil have brede dæk på bilen, er det vigtig at undersøge hvilke bilmærker der kan klare det.

Lastbiler og ladvogne vælger næsten altid brede dæk da de ofte læsses med noget der er tungt, og det er de brede dæk bedre til at klare. Når det gælder motorcykler plejer man at sige, at bredere dæk betyder stærkere motor. Det passer med udtrykket “Jo større jo bedre”, men så koster forsikringen også mere.

Med biler er bredere et lidt mere komplekst emne. De forskellige bilmodeller har alle deres egne specifikationer for hvad der må benyttes, og det giver en begrænsning af hvilke dæktyper og størrelser du må montere. Et eksempel kan være metriske hjul der kun produceres i 225/235/245 mm, og kun bilmærker som BMW, Ferrari, Dodge og enkelte andre kan bruge den slags dæk. Disse bilmærker der kan køre hurtigt, kræver stabilitet og kort bremselængde ved høj hastighed, så producenterne til disse nærmest sportsbiler, har fremstillet dem med plads til og understøttelse af disse brede dæk.

Selvom mindre biler ofte ikke har mulighed for at bruge brede dæk, er der modeller som f.eks. Land Rover der kan. Her kan du bruge dæk op til 255/55 R19/20. Hvis du samtidig bruger alufælge, kan du forvente en mere stille køreoplevelse.


Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på dæk og dækskifte


Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu