Bil i sneen og mand der sætter snekæder på

Snekæder er lovpligtige i visse lande!

24 oktober 2014, 09:11

Er snekæder overhovedet nødvendige, eller kan jeg klare mig uden? Skal jeg købe de billige eller de dyre, hvis jeg endelig skal ha’ nogle?

I de fleste dele af Danmark, er vinteren ikke hård nok i disse år, til at det kan betale sig at investere i snekæder. Her er vinterdæk rigeligt, og sommerdæk kan gå an, hvis du ikke kører meget uden for storbyerne. Hvis du skal sydpå og holde vinterferie på ski, kan det være en fordel, og i mange egne et lovkrav, at du medbringer og kører med snekæder i visse situationer.

Hvis du har planer om at køre til andre dele af Europa i vintermånederne, bør du helt klart kontrollere reglerne i de lande, du kører igennem. Du kan finde alle oplysningerne på Europa.eu

Få tilbud på dæk og dækskifte

Snekæder i stedet for vinterdæk?

Hvis du er på udkig efter en måde at køre sikkert på vinterens glatte veje, men ikke har lyst til at ofre de par tusinde kroner, som et sæt vinterdæk koster, kan du investere i et sæt billige snekæder. Hvis du passer godt på dine snekæder, kan de holde adskillige sæsoner og bliver dermed et billigt alternativ til vinterdæk. Du skal dog være opmærksom på, at du kun må bruge dem i særlige situationer, og at du derfor kører på sommerdæk det meste af vinteren, hvilket i princippet ikke kan anbefales.

Snekæder bruges kun midlertidigt

I modsætning til vinterdæk, må du kun køre med snekæder, hvis vejen er dækket af et beskyttende lag af is og sne, for ellers ødelægges selve vejen. Det kan betyde, at du bliver nødt til at montere og fjerne snekæderne en del gange, afhængig af hvordan overfladen på vejbanen er. Det kan være lidt besværligt og tager i hvert fald et stykke tid at montere eller fjerne snekæderne. Især hvis du ikke har gjort det så mange gange før, og hvis hjulene er dækket af sne, slud og måske is.

Optimalt vejgreb

Hvis du generelt ønsker bedre vejgreb, når du kører om vinteren, er snekæder ikke løsningen, da de ikke må bruges på veje med kun delvis sne og isbelægning, eller veje hvor der blot er slud og tøsne.

Snekæde på vinterdæk

Køb af snekæder

Inden du går ud og køber snekæder, skal du måle, hvor meget afstand der er mellem dine dæk og inderskærmen, så du er sikker på, der er plads nok til snekæderne, og at de ikke kommer til at skrabe imod. Du skal også overveje, om du skal købe de billige snekæder, eller ofre lidt mere og få en ordentlig kvalitet. De billige kan sagtens holde til lidt brug af og til, men hvis du skal køre 14 dage i is og sne, kan det godt betale sig at give lidt mere for den tryghed, det giver, at du ved, de kan klare det.

Du skal også undersøge, om det overhovedet er muligt at få snekæder til dine dæks størrelse. Der er dæk og hjultyper, der ikke kan køre med snekæder, så det vil være ærgerligt at investere penge i noget, du ikke kan bruge når du holder i sneen, og ikke kan komme videre.

Få tilbud på dæk og dækskifte

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Få tilbud og sammenlign priser på dækskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.