Blog

Fejlfinding på koblingen

29 april 2015, 11:57

Udskiftning af kobling

Koblingen er del af bilens meget bevægelige dele, hvor der hele tiden er slitage afhængig af kørselsmønsteret. Det betyder at det er stensikkert der på et tidspunkt er noget der skal skiftes, ellers bliver det defekt.

Hvis du har mistanke om, at der er noget galt med koblingen, er der en nem måde du kan finde ud af om det er selve koblingen der er defekt, eller om det er noget andet. Hvis du kan gennemgå følgende fire punkter uden mærkelige lyde, er det sandsynligvis ikke selve koblingen der er problemet.

Danmarks billigste hjulskift - kun 249 kr. Bestil på autobutler
Spar op til 40% på andre reparationsopgaver og serviceeftersyn - klik her »

  1. Start motoren, vær sikker på at håndbremsen er trukket, og sæt bilen i frigear. Hvis du ikke hører en nærmest brummende lyd, mens speeder og kobling ikke er trådt ned, kan du gå videre til næste punkt. Ellers er der sandsynlighed for, at der er noget galt med koblingen.
  2. Stadig i frigear, og uden at røre speederen, skal du træde koblingen halvt ned. Lyt efter om der kommer en lyd der mest minder om en hylen. Det er som regel et problem med at koblingenen ikke vil slippe ensartet, så lejet til koblingspladener slidt.
  3. Nu skal du trykke koblingen helt i bund. Lyt igen efter anderledes eller fremmede lyde. Hvis du hører en hvinende lyd, er der sandsynligvis noget galt med lejet eller bøsningen til trykpladen.
  4. Hvis du føler at koblingen glider, hopper eller sidder fast, kan det være selve koblingen, med trykpladen, koblingspladen eller svinghjulet der er defekt. Så bør du udskifte den defekte del.

Hvis du ikke hørte noget støj gennem disse fire punkter, er det sandsynligvis ikke koblingen der er noget galt med.

Hvis du hørte noget støj, bør du få din kobling lavet.

Få 3 tilbud på reparation af kobling

Hvis du selv vil skifte kobling, bør du finde ud af nøjagtigt hvad der er galt. På den måde kan du nøjes med at udskifte den del der er defekt. Det betyder at du skal på den igen senere, når det ikke er det hele der skiftes, men det er billigst.

Du kan også indhente 3 tilbud, og så vælge det bedste. Hos mekanikeren vil det ofte være et koblingssæt der bruges, så det vil naturligt være dyrere, men så vil du også have en holdbar løsning i længere tid.

3 tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

FDM stikprøvekontrol
FDM udfører stikprøvekontrol af værkstederne på autobutler.dk. Det betyder, at kun de bedste værksteder er på autobutler.dk, og at kvaliteten på arbejdet på din bil altid er i top.
Prisgaranti på alle opgaver
Vær sikker at du alltid får den beste prisen med prisgaranti.
Fair og transparente priser
Se alle priser i forbindelse med reparationen.
24 måneders garanti
Med Autobutler får du 2 års garanti på alt service- og reparationsarbejde udarbejdet i samarbejde med FDM

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 459 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

Få tilbud nu