Fejlfinding på koblingen

Skrevet af Autobutler.dk d. 29. april 2015, 11.57

Udskiftning af kobling

Koblingen er del af bilens meget bevægelige dele, hvor der hele tiden er slitage afhængig af kørselsmønsteret. Det betyder at det er stensikkert der på et tidspunkt er noget der skal skiftes, ellers bliver det defekt.

Hvis du har mistanke om, at der er noget galt med koblingen, er der en nem måde du kan finde ud af om det er selve koblingen der er defekt, eller om det er noget andet. Hvis du kan gennemgå følgende fire punkter uden mærkelige lyde, er det sandsynligvis ikke selve koblingen der er problemet.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

  1. Start motoren, vær sikker på at håndbremsen er trukket, og sæt bilen i frigear. Hvis du ikke hører en nærmest brummende lyd, mens speeder og kobling ikke er trådt ned, kan du gå videre til næste punkt. Ellers er der sandsynlighed for, at der er noget galt med koblingen.
  2. Stadig i frigear, og uden at røre speederen, skal du træde koblingen halvt ned. Lyt efter om der kommer en lyd der mest minder om en hylen. Det er som regel et problem med at koblingenen ikke vil slippe ensartet, så lejet til koblingspladener slidt.
  3. Nu skal du trykke koblingen helt i bund. Lyt igen efter anderledes eller fremmede lyde. Hvis du hører en hvinende lyd, er der sandsynligvis noget galt med lejet eller bøsningen til trykpladen.
  4. Hvis du føler at koblingen glider, hopper eller sidder fast, kan det være selve koblingen, med trykpladen, koblingspladen eller svinghjulet der er defekt. Så bør du udskifte den defekte del.

Hvis du ikke hørte noget støj gennem disse fire punkter, er det sandsynligvis ikke koblingen der er noget galt med.

Hvis du hørte noget støj, bør du få din kobling lavet.

Få 3 tilbud på reparation af kobling

Hvis du selv vil skifte kobling, bør du finde ud af nøjagtigt hvad der er galt. På den måde kan du nøjes med at udskifte den del der er defekt. Det betyder at du skal på den igen senere, når det ikke er det hele der skiftes, men det er billigst.

Du kan også indhente 3 tilbud, og så vælge det bedste. Hos mekanikeren vil det ofte være et koblingssæt der bruges, så det vil naturligt være dyrere, men så vil du også have en holdbar løsning i længere tid.

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu