Sådan undgår du at slide koblingen for hurtigt

Skrevet af Autobutler.dk d. 29. april 2015, 11.36

Udskiftning af kobling

Koblingen er konstant udsat for friktion, så det er helt naturligt at den bliver slidt og skal skiftes på et tidspunkt. Ofte holder koblingen meget længe i moderne biler, så det er i høj grad din måde at køre på, der afgør hvor længe den skal holde!

Det er en rimelig tidskrævende process at skifte kobling, og derfor er arbejdsløn i denne situation en væsentlig post på regningen. Selve udskiftningen af koblingen er rimelig simpel, og reservedelene koster ikke så voldsomt meget.

Koblingen er monteret direkte på motorblokken, så derfor er der mange ting der skal tages hensyn til, og der skal bruges noget til at holde motorblokken, måske gearkassen, og igen for at få løsnet selve koblingshuset. Ikke særligt besværligt, men tidskrævende, og dermed også en af de dyrere reparationer.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Når nu udskiftning af kobling er så dyr, er der endnu større grund til at køre pænt, og sørge for at den holder længere. Her er vores bud på hvordan du kan forlænge din koblings levetid.

Lad være med at bruge koblingen som speeder

Det kan også kaldes at file med koblingen. Når du bruger koblingen som speeder, holder du koblingen lige ved koblingspunktet, i stedet for at koble ud, og bruge speederen til at styre farten med.

Du har garanteret hørt bedstefar med blød hat give den gas, og så bruge koblingen til langsomt at sætte i gang. Altså skubber koblingen langsomt frem og tilbage for at styre farten.

Det er rigtig dumt, for koblingspladen slipper ikke drivhjulet helt, så der opstå gnidning mellem dem, og øget slitage.

Den eneste situation, hvor du dårligt kan undgå dette, er når du køre i en kø, hvor farten er under rullehastighed i 1. gear.

Sæt bilen i frigear når du holder stille

Når du venter ved et lyskryds, skal du træde på bremsen, sætte bilen i frigear og koble ud. På den måde slipper du for at slide unødigt på koblingen, ved at holde i 1. gear og vente på lyset skifter. Hvis du holder lidt længere tid, kan du med fordel trække håndbremsen, og slippe bremsen, så der også spares på den. En ren win-win situation.

Brug håndbremsen når du parkerer

Når du parkerer, skal du trække håndbremsen. Hvis du har bilen stående i gear, uden håndbremsen er trukket, står bilen og vugger frem og tilbage i vinden, hvilket unægteligt giver nogle ryk der får koblingen til at slides unødigt, da koblingspladen er spændt op mod drivhjulet når bilen står i gear.

Samtidig er trykpladen spændt op mod koblingspladen, så hele systemet står spændt, og bliver brugt, uden du bruger bilen. Lad koblingen slappe af, når bilen står stille.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Skift gear hurtigt

Lad være med at tøve når du skal skifte gear. Nye kørere har tendens til at fumle lidt, og være længere tid om at skifte gear. Du skal vide nøjagtig hvor gearstangen er, og hvor den skal hen.

Det kan også være en god ide, at springe gear over. Du kan meget ofte gå direkte fra 1. gear til 3., og ofte direkte fra 3. til 5. gear, hvis du er i en situation hvor du accelerere stille og roligt.

Skift gear med omtanke

Skift ikke gear flere gange end højest nødvendigt. Hvis du kan se der sker noget længere nede ad vejen, så tag højde for det. Måske kan du se trafikken stopper længere fremme, og så vil det være fjollet at skifte til højere gear, fordi du kan se du skal skifte ned igen. Så kan du slippe trykket let fra speederen, og lade bilen rulle ved at holde farten roligt med gaspedalen, og slippe speederen når du skal tage farten af.

Når du prøver at skåne koblingen, vil du nogle gange komme til at bruge bremsen mere. Det er en hårfin grænse for hvornår du kører fornuftigt for enten den ene eller den anden komponent. Men ved at køre med omtanke, har du mulighed for at spare penge på dit værkstedsbesøg.

Få 3 tilbud på reparation af kobling

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Citroën 2.0 16V – 2009
Helt ok,alt var som det skulle være
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Citroën 2.0 16V – 2009
Helt ok,alt var som det skulle være
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Opret en opgave nu