Husk at pleje og vedligeholde din bil

Bilpleje, og hvorfor det er vigtigt

05 januar 2016, 08:03

Bilpleje og vedligeholdelse er med til at sikre, at bilen bevarer sit nye udseende så lang tid som muligt. Samtidig beskytter det mod rust og gennemtæring, så bilens levetid forlænges mest muligt.

Der er rigtig meget vedligeholdelse, du selv kan gøre løbende, og det får du lidt hjælp til her, men der er også en del opgaver, der bedst udføres af en fagmand.

Få tilbud på bilpleje

Pleje af lak og bilens udseende

Bilens overflade bliver hver dag bombarderet med insekter, vand og støv fra vejenes overflade. Det går hårdt ud over bilens lak, og ved længere tids påvirkning uden pleje går det også ud over farven og selve karosseriet, hvis der går hul på lak og maling.

Du kan sørge for at pleje bilen ved at vaske den regelmæssigt, så skadelige partikler og insektrester fjernes, og samtidig pleje lakken ved at bruge en voks til at forsegle overfladen og beskytte mod nye "angreb".

Du kan gå et skridt videre og enten foliere bilen, med en ekstra overflade som et klistermærke der dækker hele bilen, eller bruge de nye nanocover-produkter, som bedst påføres af en professionel.

Rensning af kabinen

Bilens kabine bør holdes ren for at gøre kørslen mere behagelig uden dårlig og ildelugtende luft. Der kan være bakterier og kemikalier gemt i støvet, der kan være sundhedsskadeligt.

Når du renholder kabinen, får du ikke kun en mere behagelig køreoplevelse, du bevarer også en højere brugtbilspris.

Kabinens måtter og sæder bør støvsuges regelmæssigt, og hvis de er meget snavsede, kan de enten renses eller vaskes med lidt varmt vand og opvaskemiddel.

Hvis kabinen er læderpolstret, skal du sørge for at behandle læderet regelmæssigt for at bevare læderets blødhed og glans.

Undervognsbehandling og rensning

Det er vigtigt, at du holder undervognen ren og fri for fugtigt mudder, salt og andet, der hvirvler op fra vejbanen. Hvis der sidder snavs, begynder undervognen lettere at ruste og gennemtærer hurtigere.

Husk i øvrigt at gøre din forhandler opmærksom på rustpletter, lige så snart du opdager dem, for garantien dækker kun, hvis der bliver gjort noget ved dem med det samme.

Undervognen kan behandles med noget rustbeskyttelse, og i et klima som det danske er det en god ide at følge de anvisninger, der er for at få undervognsbehandling hvert eller hvert andet år.

Få tilbud på undervognsbehandling

Motorvask

Det kan virke ligegyldigt og uoverskueligt at vaske motoren, men ud over en bedre pris når den skal sælges en gang, giver det også dig velvære, når du kan se bilen skinner både indvendig og udvendig, og du ved den er passet og plejet bedst muligt.

Rent praktisk sikrer du, at selve motorrummet ikke tærer og ruster, når der ligger fugtigt snavs over det hele.

Luftfilteret bliver ikke påvirket af lige så mange partikler og gammelt snavs, der hvirvler rundt i motorrummet, og bevægelige dele undgår den slitage, der opstår, når støv i form af små partikler er med til at "slibe" overflader, der let berører hinanden.

Der bør aldrig være vand i motoren, da der er en del elektriske dele, og netop derfor er det også vigtigt at fjerne snavs og støv, så de ikke pludselig skaber kortslutninger, når det er fugtigt.

Har du brug for hjælp?

Nu har du fået nogle tips til, hvordan du kan vedligeholde og pleje bilen. Hvis du har brug for hjælp, kan du få tilbud fra værksteder nær dig. Du kan sammenligne dine tilbud på prisen, eller vælge ud fra en af de andre oplysninger, du får med, fx selve tilbuddet eller andre bilejeres bedømmelser af værkstedet.

Hvis du har brug for hjælp til at udfylde din forespørgsel på opgaven eller anden hjælp, kan du fange os på email, telefon 77 34 32 21 eller bruge vores chat-funktion.

Få tilbud på bilpleje

Mere om bilpleje

Få tilbud og sammenlign priser på bilpleje

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.