Bilpleje, og hvorfor det er vigtigt

Skrevet af Autobutler.dk d. 5. januar 2016, 08.03
Bilpleje

Bilpleje og vedligeholdelse er med til at sikre bilen bevare sit nye udseende så lang tid som muligt. Samtidig beskytter det mod rust og gennemtæring, så bilens levetid forlænges mest muligt.

Der er rigtig meget vedligeholdelse du selv kan gøre løbende, det får du lidt hjælp til her, men der er også en del opgaver der bedst udføres af en fagmand. Hvis du har brug for hjælp, kan du altid få 3 gratis tilbud, så du kan vælge det bedste.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Pleje af lak og bilens udseende

Bilens overflade bliver hver dag bombarderet med insekter, vand og støv fra vejenes overflade. Det går hårdt ud over bilens lak, og ved længere tids påvirkning uden pleje, går det også ud over farven og selve karosseriet, hvis der går hul på lak og maling.

Du kan sørge for at pleje bilen ved at vaske den regelmæssigt, så skadelige partikler og insektrester fjernes, og samtidig pleje lakken ved at bruge en voks til at forsegle overfladen, og beskytte mod nye "angreb".

Du kan gå et skridt videre, og enten foliere bilen, med en ekstra overflade som et klistermærke der dækker hele bilen, eller bruge de nye nanocover produkter, som bedst påføres af en professionel.

Rensning af kabinen

Bilens kabine bør holdes ren, for at gøre kørslen mere behagelig, uden dårlig og ildelugtende luft. Der kan være bakterier og kemikalier gemt i støvet, der kan være sundhedsskadeligt.

Når du renholder kabinen, får du ikke kun en mere behagelig køreoplevelse, du bevare også en højere brugtbilspris.

Kabinens måtter og sæder bør støvsuges regelmæssigt, og hvis de er meget snavsede, kan de enten renses, eller vaskes med lidt varmt vand og opvaskemiddel.

Hvis kabinen er læder polstret skal du sørge for at behandle læderet regelmæssigt, for at bevare læderets blødhed og glans.

Undervognsbehandling og rensning

Det er vigtigt at du holder undervognen ren, og fri for fugtigt mudder, salt og andet der hvirvler op fra vejbanen. Hvis der sidder snavs, begynder undervognen lettere at ruste og gennemtærer hurtigere.

Husk i øvrigt at gøre din forhandler opmærksom på rustpletter lige så snart du opdager dem, for garantien dækker kun hvis der bliver gjort noget ved dem med det samme.

Undervognen kan behandles med noget rustbeskyttelse, og i et klima som det danske, er det en god ide at følge de anvisninger der er for at få undervognsbehandling hvert eller hvert andet år.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Motorvask

Det kan virke ligegyldigt, og uoverskueligt, at vaske motoren, men ud over en bedre pris når den skal sælges en gang, giver det også dig velvære, når du kan se bilen skinner både indvendig og udvendig, og du ved den er passet og plejet bedst muligt.

Rent praktisk sikrer du, at selve motorrummet ikke tærer og ruster, når der ligger fugtigt snavs over det hele.

Luftfilteret bliver ikke påvirket af lige så mange partikler og gammelt snavs, der hvirvler rundt i motorrummet, og bevægelige dele undgå den slitage der opstår, når støv i form af små partikler, er med til at "slibe" overflader der let berører hinanden.

Der bør aldrig være vand i motoren, da der er en del elektriske dele, og netop derfor er det også vigtigt at fjerne snavs og støv, så de ikke pludselig skaber kortslutninger, når det er fugtigt.

Har du brug for hjælp?

Nu har du fået nogle tips til hvordan du kan vedligeholde og pleje bilen. Hvis du har brug for hjælp, kan du få 3 gratis tilbud fra værksteder nær dig. Du kan sammenligne dine tilbud på prisen, eller vælge ud fra en af de andre oplysninger du får med, f.eks. selve tilbuddet, eller andre bilejeres bedømmelser af værkstedet.

Hvis du har brug for hjælp til at udfylde din forespørgsel på opgaven, eller anden hjælp, kan du fange os på email, telefon 77 34 32 21 eller bruge vores chat-funktion.

Få 3 tilbud på bilpleje


Mere om bilpleje

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
BMW 528i – 1997
Flinke og hjælpsomme. Skulle have sporet bilen. Rattet sad lidt skævt efter første sporing. Det ...
Vestegnens Autocenter
2620 Albertslund
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu