Hvad kan du gøre ved en bildør der binder?

Skrevet af Autobutler.dk d. 26. oktober 2015, 13.28

Reparation af bil

Der kan være mange årsager til at en bildør binder eller sidder fast. Her får du nogle tips til hvad du kan gøre, hvis det sker for dig.

Det kan f.eks. være snavs eller is i låsen, så den skal lirkes op. Men det første du skal gøre er, at tjekke om det er din egen bil du prøver at åbne, og ikke en anden der har en bil magen til din.

Hvis du får problemer, er det selvfølgelig lige på det mest ubelejligede tidspunkt, hvor du har travlt og ingen tid til overs, så det vil være møgirriterende.

Den gode nyhed er, at du ofte kan løse problemet selv, i stedet for at skulle ringe efter en låsesmed eller en mekaniker.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Frosset fast i kulden

Hvis det er frostvejr, er låsen sandsynligvis frosset, og så kan du bruge en hårtørrer eller en kop næsten kogende vand til at varme låsen op med. Hvis du bruger vand, er det en god ide at tørre låsen efterfølgende, og bruge frostsikret olie til at smøre låsen!

Hvis det ikke virker, er der sandsynligvis noget mere alvorligt i vejen med låsen, og du må bruge nogle alternative metoder.

Først kan du prøve med noget låseolie i selve låsen, nogle gange er det blot enkelte stifter i låsen der sidder fast i hinanden, hvor olien kan få dem til at glide forbi hinanden.

Olie på dåse, som VD-40, er en af de nemmeste måder at smøre låsen på, da du ganske enkelt kan sprøjte olien direkte ind i låsecylinderen, og herefter prøve om nøglen nu kan drejes i låsen.

Problemer med nøglen

Hvis det ikke virker, har du sikkert problemer med selve nøglen. Det kan være nøglen er slidt op, eller der måske endda er brækket noget af nøglen. Hvis nøglens tænder ikke er perfekte, kan den ikke lukke låsen op.

Hvis du har en reservenøgle kan du prøve at bruge den, for at finde ud af om det er selve nøglen der er noget galt med. Hvis det er nøgler bør du ikke bruge den igen, da den kan ødelægge låsen. De fleste værksteder kan bestille en ny nøgle fra producenten af bilen, hvis du ikke kan få en hælebar til at lave en ny.

Fjern dørpanelet

Hvis ingen af de førnævnte metoder hjælper, er det på tide at tage lidt mere drastiske metoder i brug.

Du bliver nødt til at fjerne selve dørpanelet på bilen for at kunne komme til at se på låsemekanismen indefra. Fjern alle skruer og clips, og fjerne alt hvad der kan holde panelet fast til døren.

Derefter skal du bruge en lommelygte, så du kan se om alle stifter sidder rigtigt i låsecylinderen.

Hvis du har centrallås, bør du kigge i motorrummet, og sikre dig at det ikke er en elektrisk fejl der blokerer for at åbne døren. Du kan finde ud af det ved at frakoble motoren fra låsesystemet, og derefter dreje nøglen i hullet.

Hvis det virker uden strøm til centrallåse enheden, er der ikke noget galt med selve låsen, men derimod det elektriske, og sikkert centrallåsens motor der skal skiftes.

Ring til en ven

Hvis ingen af de nævnte metoder virker er det tid til at ringe til en låsesmed! De har det rigtige udstyr til at fejlsøge og fixe låse der ikke gider åbne så let, så du ikke står med samme problem næste gang du skal ud og køre.

Få 3 tilbud på bilservice


Andre gode råd til bilturen

Tips til din sommerferie

Tips til efterår, vinter og forår

Tips til vedligehold af bilen

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opel Astra – 2008
Hurtig og kompetent værksted.
3H Automotive A/S
2860 Søborg
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu