For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Hvad kan du gøre ved en bildør der binder?

26 oktober 2015, 13:28

Reparation af bil

Der kan være mange årsager til at en bildør binder eller sidder fast. Her får du nogle tips til hvad du kan gøre, hvis det sker for dig.

Det kan f.eks. være snavs eller is i låsen, så den skal lirkes op. Men det første du skal gøre er, at tjekke om det er din egen bil du prøver at åbne, og ikke en anden der har en bil magen til din.

Hvis du får problemer, er det selvfølgelig lige på det mest ubelejligede tidspunkt, hvor du har travlt og ingen tid til overs, så det vil være møgirriterende.

Den gode nyhed er, at du ofte kan løse problemet selv, i stedet for at skulle ringe efter en låsesmed eller en mekaniker.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Frosset fast i kulden

Hvis det er frostvejr, er låsen sandsynligvis frosset, og så kan du bruge en hårtørrer eller en kop næsten kogende vand til at varme låsen op med. Hvis du bruger vand, er det en god ide at tørre låsen efterfølgende, og bruge frostsikret olie til at smøre låsen!

Hvis det ikke virker, er der sandsynligvis noget mere alvorligt i vejen med låsen, og du må bruge nogle alternative metoder.

Først kan du prøve med noget låseolie i selve låsen, nogle gange er det blot enkelte stifter i låsen der sidder fast i hinanden, hvor olien kan få dem til at glide forbi hinanden.

Olie på dåse, som VD-40, er en af de nemmeste måder at smøre låsen på, da du ganske enkelt kan sprøjte olien direkte ind i låsecylinderen, og herefter prøve om nøglen nu kan drejes i låsen.

Problemer med nøglen

Hvis det ikke virker, har du sikkert problemer med selve nøglen. Det kan være nøglen er slidt op, eller der måske endda er brækket noget af nøglen. Hvis nøglens tænder ikke er perfekte, kan den ikke lukke låsen op.

Hvis du har en reservenøgle kan du prøve at bruge den, for at finde ud af om det er selve nøglen der er noget galt med. Hvis det er nøgler bør du ikke bruge den igen, da den kan ødelægge låsen. De fleste værksteder kan bestille en ny nøgle fra producenten af bilen, hvis du ikke kan få en hælebar til at lave en ny.

Fjern dørpanelet

Hvis ingen af de førnævnte metoder hjælper, er det på tide at tage lidt mere drastiske metoder i brug.

Du bliver nødt til at fjerne selve dørpanelet på bilen for at kunne komme til at se på låsemekanismen indefra. Fjern alle skruer og clips, og fjerne alt hvad der kan holde panelet fast til døren.

Derefter skal du bruge en lommelygte, så du kan se om alle stifter sidder rigtigt i låsecylinderen.

Hvis du har centrallås, bør du kigge i motorrummet, og sikre dig at det ikke er en elektrisk fejl der blokerer for at åbne døren. Du kan finde ud af det ved at frakoble motoren fra låsesystemet, og derefter dreje nøglen i hullet.

Hvis det virker uden strøm til centrallåse enheden, er der ikke noget galt med selve låsen, men derimod det elektriske, og sikkert centrallåsens motor der skal skiftes.

Ring til en ven

Hvis ingen af de nævnte metoder virker er det tid til at ringe til en låsesmed! De har det rigtige udstyr til at fejlsøge og fixe låse der ikke gider åbne så let, så du ikke står med samme problem næste gang du skal ud og køre.

Få 3 tilbud på bilservice

Andre gode råd til bilturen

Tips til din sommerferie

Tips til efterår, vinter og forår

Tips til vedligehold af bilen

3 tilbud og sammenlign priser på bilpleje

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer