Sommerferie med bilen

Det skal du huske, når du tager bilen på ferie

1,2 mio. danskere foretrækker at tage bilen på ferie. Har du campingvognen på slæb eller bare bilen fyldt med børn og bagage, ved du formentligt, at turen gennem Alperne kræver lidt ekstra kræfter og dermed brændstof. Ud over vægten ”bidrager” både campingvogn og tagboks med øget vindmodstand, som også er en benzinsluger.

Derfor er der god grund til at spare på brændstoffet. Ud over at køre fornuftigt (hvilket har den største indvirkning på brændstoføkonomien), er der andre ting, man kan gøre for at flytte penge fra feriebudgettets brændstofpost til de lidt sjovere ting.

Hold igen med aircondition

Hold igen med aircondition, når det er muligt. Da en tændt aircondition øger brændstofforbruget med helt op til 15 procent, bør man altid åbne vinduerne og slippe den varme kabineluft ud, efter man har holdt stille, og inden du starter AC’en. Så skal den ikke bruge så meget energi på at køle kabinen ned.

Få tilbud på airconditiontjek

Hurtigere er også dyrere

Faktisk kan man spare op mod 60 procent af brændstofforbruget ved at køre 120 km/t i stedet for 160, så husk at planlægge turen, så du ikke pludselig er nødt til at give den ekstra gas på Autobahn for at nå frem i tide.

Kør i højt gear

Kør i så højt gear som muligt. Faktisk sparer du helt op til 35 procent ved at vælge 5. gear frem for 3. ved bykørsel eller langsom landevejskørsel.

Det er selvfølgelig rart at spare på benzinregningen, så der er råd til sjovere ting på ferien. Men de store udskrivninger i feriebudgettet sker, hvis bilen går i stykker og må på værksted. Både før og efter sommerferien, kan et besøg på Autobutler spare dig for penge, tid og besvær. Og uanset om det er ferietid eller ej, er forkert dæktryk, hængende bremser og filtre, der skal skiftes også blandt de ting, der forringer brændstoføkonomien. De ting hjælper vi dig selvfølgelig også med.

Få tilbud på bilservice

Flere gode råd om dine bilture?

Få tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.