Det skal du tænke på, når du har hunden med i bilen

Tag hunden sikkert med på bilturen

De fleste læsser hunden ind på bagsædet, eller i bagagerummet til køreturen, men der findes adskillige sikre måder at transportere din hund på, som du bør overveje.

I andre lande, fx Tyskland, er det lovpligtigt, at hunden som minimum er spændt fast, så den ikke er løs i kabinen.

Få tilbud på tilbehør

Hundesikkerhedssele

Antallet af seler til hunde, der kan spændes fast som en almindelig sikkerhedssele, er steget de seneste år. De kan købes i de fleste forretninger med dyretilbehør, og de gør hundens rejse i bilen meget sikrere.

Selerne til hunde findes i mange forskellige prisklasser, hvor det er de færreste, der har været testet lige så meget som sikkerhedsseler til mennesker, så du skal også bruge din sunde fornuft og vurdere, hvilken sele der vil være bedst til din hund.

Hundeselen fæstnes i den normale sikkerhedsseles holder og kan nemt løsnes, så du slipper for, at hunden hopper ud af bilen, før du vil ha’ det, og samtidig kan du nemt få hunden hurtigt ud, hvis det er ønsket.

Autoservice

Hundebur til bil

Til de mellemstore og små hunde kan selen være udemærket, men til større og store hunde er der så meget vægt, der kastes rundt i bilen, hvis det går galt, så derfor vil det være bedre med et bur. Kan du have buret i bagagerummet, vil du have en nem måde at transportere hunden på, der også er sikker. Det gør det nemmere at få hunden ud og ind i bilen, der er bedre styr på den, samtidig med at den har bedre plads, end når den er sat fast med selen. Du slipper også for hundehår inde i selve kabinen.

Du får typisk hundebure i to forskellige udgaver. Enten et permanent bur, eller et løst du nemt kan fjerne igen.

Det permanente bur monteres fast i bilen. Det er den sikre model, som anbefales til større hunde. En stor hund i et løst bur kan stadig rutsje rundt i bilen, medmindre der virkelig er fyldt godt op omkring buret.

Det løse bur er at foretrække til mindre hunde, hvor du har brug for pladsen til andre ting, når du ikke skal have hunden med.

Der er flere forskellige muligheder, så derfor bør du lave lidt research, inden du beslutter dig for, hvilken model bur du skal have.

Få tilbud på tilbehør

Andre gode råd til bilturen

Tips til din sommerferie

Tips til efterår, vinter og forår

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.