Sommerdag med bilferie

Sådan gør du bilen sommerklar – Autobutler giver gode råd

Sommeren står for døren og det er en rigtig god idé, at få vasket vinteren væk. Autobutler anbefaler, at du lader en fagmand gøre din bil sommerklar på en professionel måde. Du vil uden tvivl blive positivt overrasket og opleve en mærkbart pænere bil, end hvis du selv kaster dig over opgaven. Og ønsker du evt. at sælge din bil, er pengene rigtig godt givet ud.

Få tilbud på reparation

Ønsker du at gøre det selv, er det selvfølgelig også en mulighed. Autobutler har nedenfor samlet en række relevante råd, således at du kan gøre bilen sommerklar på den letteste og mest effektive måde.

Bilpleje – indvendig og udvendig:
Hver eneste dag udsættes din bil for vejr og vind. Din bils lak er meget sårbar overfor den daglige påvirkning af syreregn, ultraviolet lys, salt, og luftforurening. Resultatet er, at lakken langsomt mister din dybde og glans og langsomt ruster. Derfor skal du være meget opmærksom på at du giver bilens lak en grundig behandling med polish, hvor du får fjernet alt fra mågeklatter, til flyverrust og tjærepletter. Derefter er det en rigtig god idé at slutte af med en forsegling og en bilvoks. Derudover er det en rigtig god idé at få gennemgået kabinen – både med støvsuger, vinyl og tekstilbehandling – men ideel set med en trykluftsbehandling af alle utilgængelige steder.

Tjek bremser og bremsevæske:
Det er vigtigt at tjekke bremsevæsken løbende og især, hvis familien skal på en lang køretur henover sommeren. Når du kører i bilen, ændres temperaturen i bremsevæske meget, og det medfører, at der optages luft i bremsevæsken, og bremsevæskens kogepunkt sænkes. Kontrollér bremserne ved at bremse hårdt op ved omkring 30 km/t. Bilen skal holde stille inden 6 meter. Pedalen må højest kunne trædes halvvejs ned og skal føles hård. En mekaniker eller anden bilkyndig bør kontrollere bilens bremseskiver.

Olie og filter:
Du bør tjekke oliestanden jævnligt – og altid inden du evt. kører på en lang ferie. Tag oliepinden op og tjek, om oliestanden er mellem mærkerne på pinden. Når du tjekker oliestanden, er det vigtigt, at bilen har stået stille i stykke tid, så olien har haft tid til at bundfældes i bundkaret. Er det er lang tid siden, oliefilteret er skiftet, bør dette også gøres inden en lang bilferie.

Få tilbud på reparation

Dæk og dæktryk:
Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du har fået skiftet til sommerdæk. Du kan evt. læse mere her i vores tidligere blogindlæg. Lovkravet er 1,6 millimeter, men allerede ved en mønsterdybde på 3 millimeter begynder dækkene at bremse dårligere. De fleste nyere dæk har en slidindikator, som gør det nemmere at se, hvornår dækkene skal skiftes. Et korrekt dæktryk er vigtigt, så dækkene har det rigtige vejgreb. For lidt eller for meget luft i dækkene kan ændre bilens bremselængde. Tjek instruktionsbogen for korrekt dæktryk.

Køler- og sprinklervæske:
Skift eller efterfyld kølervæsken. På beholderen i bilens motorrum kan du nemt aflæse minimum og maksimum for kølerstanden. Sørg for at bruge kølevæske, der er frostsikret også selvom, det er sommer – blandt andet fordi kølervæsken korrosionssikrer hele kølesystemet. Har du øvrige spørgsmål eller er det andet vi kan hjælpe dig med vedr. din bil, er du altid velkommen til at kontakte os på hverdage mellem 8.00-16.00.

Flere gode råd om dine bilture?

Få tilbud på reparation

Få tilbud og sammenlign priser på bilpleje

Få tilbud » Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar 20-40 %
  • 3 års fuld garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Få tilbud nær dig

Vi har 256 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud

Alle bilreparationer