Sådan gør du bilen sommerklar – autobutler.dk gir gode råd

Skrevet af Autobutler.dk d. 23. maj 2012, 15.10

Reparation af bil

Sommeren står for døren og det er en rigtig god idé, at få vasket vinteren væk. Autobutler.dk anbefaler, at du lader en fagmand gøre din bil sommerklar på en professionel måde. Du vil uden tvivl blive positivt overrasket og opleve en mærkbart pænere bil end hvis du selv kaster dig over opgaven. Og ønsker du evt. at sælge din bil, er pengene rigtig godt givet ud.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Ønsker du at gøre det selv, er det selvfølgelig også en mulighed. Autobutler.dk har nedenfor samlet en række relevante råd, således at du kan gøre bilen sommerklar på den letteste og mest effektive måde.

Bilpleje – indvendig og udvendig:
Hver eneste dag udsættes din bil for vejr og vind. Din bils lak er meget sårbar overfor den daglige påvirkning af syreregn, ultraviolet lys, salt, og luftforurening. Resultatet er, at lakken langsomt mister din dybde og glans og langsomt ruster. Derfor skal du være meget opmærksom på at du giver bilens lak en grundig behandling med polish, hvor du får fjernet alt fra mågeklatter, til flyverrust og tjærepletter. Derefter er det en rigtig god idé at slutte af med en forsegling og en bilvoks. Derudover er det en rigtig god idé at få gennemgået kabinen – både med støvsuger, vinyl og tekstilbehandling – men ideel set med en trykluftsbehandling af alle utilgængelige steder.

Tjek bremser og bremsevæske:
Det er vigtigt at tjekke bremsevæsken løbende og især hvis familien skal på en lang køretur henover sommeren. Når du kører i bilen, ændres temperaturen i bremsevæske meget, og det medfører, at der optages luft i bremsevæsken og bremsevæskens kogepunkt sænkes. Kontrollér bremserne ved at bremse hårdt op ved omkring 30 km/t. Bilen skal holde stille inden 6 meter. Pedalen må højest kunne trædes halvvejs ned og skal føles hård. En mekaniker eller anden bilkyndig bør kontrollere bilens bremseskiver.

Olie og filter:
Du bør tjekke oliestanden jævnligt – og altid inden du evt. kører på en lang ferie. Tag oliepinden op og tjek om oliestanden er mellem mærkerne på pinden. Når du tjekker oliestanden, er det vigtigt, at bilen har stået stille i stykke tid, så olien har haft tid til at bundfældes i bundkaret. Er det er lang tid siden, oliefilteret er skiftet, bør dette også gøres inden en lang bilferie.


Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Dæk og dæktryk:
Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du har fået skiftet til sommerdæk. Du kan evt. læse mere her i vores tidligere blogindlæg. Lovkravet er 1,6 millimeter, men allerede ved en mønsterdybde på 3 millimeter begynder dækkene at bremse dårligere. De fleste nyere dæk har en slidindikator, som gør det nemmere at se, hvornår dækkene skal skiftes. Et korrekt dæktryk er vigtigt, så dækkene har det rigtige vejgreb. For lidt eller for meget luft i dækkene kan ændre bilens bremselængde. Tjek instruktionsbogen for korrekt dæktryk.

Køler- og sprinklervæske:
Skift eller efterfyld kølervæsken. På beholderen i bilens motorrum kan du nemt aflæse minimum og maksimum for kølerstanden. Sørg for at bruge kølevæske, der er frostsikret også selvom, det er sommer – blandt andet fordi kølervæsken korrosionssikrer hele kølesystemet. Har du øvrige spørgsmål eller er det andet vi kan hjælpe dig med vedr. din bil er du altid velkommen til at kontakte os på hverdage mellem 8.00-17.00.

 

Flere gode råd om dine bilture?

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Opel 2.0 – 2001
God service, hurtig arbejde og til den aftalte pris. Der blev informeret om yderligere defekter,...
Point S / Auto-Team 2000
3520 Farum
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Opret en opgave nu