Giv bilen service inden sommerferieturen

Skrevet af Autobutler.dk d. 20. juni 2013, 09.22

Husk service på bilen inden turen på sommerferie

Godkendte veste til alle i bilen er en af de ting du skal huske at tage med på bilferien.

Skal du på bilferie i år? Så har vi en lille tjekliste, du måske kan få gavn af – en række punkter, du kan rende igennem inden du tager afsted.

Service

Skal du køre langt, så husk at tjekke, om bilen skal til service inden de næste par tusinde kilometer, eller om det er tid til at skifte tandrem.

Aircondition- og klimaanlæg

Måske er et eftersyn af bilens aircondition eller opfyldning af kølemiddel en god idé for at klare sommervarmen, hvis det er lang tid siden sidst, eller køling allerede nu er svag.

Bremser

Jo mere læs der er på bilen, jo vigtigere er det, at bremserne er i orden. Kan du mærke, at du har “sløve” bremser, bør du få dine bremser tjekket.

Dæk

Har dine dæk mønster nok til hele turen? Er der mindre end 3 mm, eller er dækkene krakelerede, så peger pilen på nye dæk.

Støddæmpere og fjedre Især på lange ture med stort læs er det en god idé at få tjekket støddæmpere og affjedring, inden du tager af sted, hvis du er i tvivl og kan mærke, at de ikke helt er i god stand nu.

Sikkerhedsveste til alle i bilen

I flere europæiske lande, er det et krav at have sikkerhedsveste med i bilen. De skal være mærket EN 471 klasse 2. I nogle lande skal du blot have en til føreren, andre lande kræver en pr. person i køretøjet. Derfor kan du lige så godt have en med til hver hjemmefra.

Undersøg hvilke regler der gælder for det land du skal besøge her .

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Advarselstrekant

Det er lovpligtigt i Danmark at have en advarselstrekant med under kørslen, så kontroller om den fungere. I nogle lande skal du have to, hvis du kører med campingvogn eller trailer, og i Tyrkiet skal du bare have to advarselstrekanter med.

Brandslukker

Visse lande kræver at man har en brandslukker med. Det er bl.a. Tyrkiet, Grækenland og Bulgarien.

Forbindskasse

Det er obligatorisk i mange lande at have en forbindskasse med. F.eks. i Østrig og Tjekkiet. Ud over at det kan være praktisk at huske en opfyldning inden turen, kan det altså også være lovpligtigt.

Mærker

Skal du ind i større byer i Tyskland med miljøzoner, skal du desuden bruge en såkaldt “Umweltplakette” (miljø mærke) eller ”Feinstaubplakette” (partikel mærke)

Husk desuden altid at tjekke, om du skal bruge motorvejsmærkater og miljømærkater til de lande, du skal køre i, før du tager af sted. Det er blandt andet Østrig, Schweiz og Slovenien m.fl.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Vejhjælp

Hvis uheldet er ude, er det rart at have en aftale om vejhjælp. Det kan nemt blive en dyr omgang, hvis du skal betale selv. Du bør tjekke:

  • Har du i forvejen vejhjælp sammen med din forsikring – eller fik du det i forbindelse med bilkøbet? Hvad dækker det?
  • Hvis nej – eller hvis ordningen kun dækker mekaniske fejl – så undersøg markedet for vejhjælp.
  • Vælg den pakke, der passer dig. Der findes basispakker med vejhjælp kun i Danmark. Og ofte bliver ens bil kørt til nærmeste værksted, ikke ens eget værksted. Men der findes også dyrere abonnementer, som gør, at du også får vejhjælp ude i Europa, transport af bilen til valgfrit værksted med mere. Sidstnævnte bør du overveje, hvis du ofte tager på bilrejser.

Du kan også få det fikset online her og nu. Det hjælper vi dig med. Du kan få et tilbud på vejhjælp ved at logge ind på din profil eller ved at skabe en profil her.

Få 3 tilbud på bilservice


Flere gode råd om dine bilture?

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Volkswagen Golf VI – 2012
God service - smilende og venlige. Fik bilen på værksted samme dag og kunne hente den senere på d...
Apex Auto
2610 Rødovre
Toyota iQ – 2010
God stemning, service og priser
Byens Bilsalg - Teknicar
5000 Odense C
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Volkswagen Golf VI – 2012
God service - smilende og venlige. Fik bilen på værksted samme dag og kunne hente den senere på d...
Apex Auto
2610 Rødovre
Opret en opgave nu