For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Giv bilen service inden sommerferieturen

Husk service på bilen inden turen på sommerferie

Godkendte veste til alle i bilen er en af de ting du skal huske at tage med på bilferien.

Skal du på bilferie i år? Så har vi en lille tjekliste, du måske kan få gavn af – en række punkter, du kan rende igennem inden du tager afsted.

Service

Skal du køre langt, så husk at tjekke, om bilen skal til service inden de næste par tusinde kilometer, eller om det er tid til at skifte tandrem.

Aircondition- og klimaanlæg

Måske er et eftersyn af bilens aircondition eller opfyldning af kølemiddel en god idé for at klare sommervarmen, hvis det er lang tid siden sidst, eller køling allerede nu er svag.

Bremser

Jo mere læs der er på bilen, jo vigtigere er det, at bremserne er i orden. Kan du mærke, at du har “sløve” bremser, bør du få dine bremser tjekket.

Dæk

Har dine dæk mønster nok til hele turen? Er der mindre end 3 mm, eller er dækkene krakelerede, så peger pilen på nye dæk.

Støddæmpere og fjedre Især på lange ture med stort læs er det en god idé at få tjekket støddæmpere og affjedring, inden du tager af sted, hvis du er i tvivl og kan mærke, at de ikke helt er i god stand nu.

Sikkerhedsveste til alle i bilen

I flere europæiske lande, er det et krav at have sikkerhedsveste med i bilen. De skal være mærket EN 471 klasse 2. I nogle lande skal du blot have en til føreren, andre lande kræver en pr. person i køretøjet. Derfor kan du lige så godt have en med til hver hjemmefra.

Undersøg hvilke regler der gælder for det land du skal besøge her .

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Advarselstrekant

Det er lovpligtigt i Danmark at have en advarselstrekant med under kørslen, så kontroller om den fungere. I nogle lande skal du have to, hvis du kører med campingvogn eller trailer, og i Tyrkiet skal du bare have to advarselstrekanter med.

Brandslukker

Visse lande kræver at man har en brandslukker med. Det er bl.a. Tyrkiet, Grækenland og Bulgarien.

Forbindskasse

Det er obligatorisk i mange lande at have en forbindskasse med. F.eks. i Østrig og Tjekkiet. Ud over at det kan være praktisk at huske en opfyldning inden turen, kan det altså også være lovpligtigt.

Mærker

Skal du ind i større byer i Tyskland med miljøzoner, skal du desuden bruge en såkaldt “Umweltplakette” (miljø mærke) eller ”Feinstaubplakette” (partikel mærke)

Husk desuden altid at tjekke, om du skal bruge motorvejsmærkater og miljømærkater til de lande, du skal køre i, før du tager af sted. Det er blandt andet Østrig, Schweiz og Slovenien m.fl.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Vejhjælp

Hvis uheldet er ude, er det rart at have en aftale om vejhjælp. Det kan nemt blive en dyr omgang, hvis du skal betale selv. Du bør tjekke:

  • Har du i forvejen vejhjælp sammen med din forsikring – eller fik du det i forbindelse med bilkøbet? Hvad dækker det?
  • Hvis nej – eller hvis ordningen kun dækker mekaniske fejl – så undersøg markedet for vejhjælp.
  • Vælg den pakke, der passer dig. Der findes basispakker med vejhjælp kun i Danmark. Og ofte bliver ens bil kørt til nærmeste værksted, ikke ens eget værksted. Men der findes også dyrere abonnementer, som gør, at du også får vejhjælp ude i Europa, transport af bilen til valgfrit værksted med mere. Sidstnævnte bør du overveje, hvis du ofte tager på bilrejser.

Du kan også få det fikset online her og nu. Det hjælper vi dig med. Du kan få et tilbud på vejhjælp ved at logge ind på din profil eller ved at skabe en profil her.

Få 3 tilbud på bilservice

Flere gode råd om dine bilture?

3 tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer