Grå bil med pletvis sne

Gør bilen vinterklar

Visse råd er værd at følge, så bilen slipper bedst muligt gennem vinteren.

Med december lige om hjørnet er det tid til at forberede bilen på vintervejret. Her kan du få et overblik over de ting, du bør sikre dig er i orden. Enten på egen hånd ude i carporten eller hos et værksted, hvor du i øvrigt skal til at bestille tid nu, hvis du vil undgå det årlige vinterrykind.

Her er Autobutlers tips, som du bør følge for din egen, dine passageres og for din bils skyld. En ting er din sikkerhed, hvis bilen går i stå i vinterkulden, noget andet er den slid, som vinteren giver på bilen. Begge dele kan du komme i forkøbet ved at følge disse råd.

Sikkerhed hvis uheldet er ude

Vi anbefaler, at man som minimum har en refleksvest, tæpper, advarselstrekant, lygte, skovl, mobiltelefon, handsker, isskraber, træktov og evt. en batteri-booster i bilen, når man kører ud om vinteren. Særligt på længere køreture med chancer for sne.

Det professionelle vintereftersyn

Nogle af de ting, som værkstederne kan hjælpe dig med, når bilen skal gøres klar til det hårde, danske vinterklima, er, foruden vinterdæk, undervognsbehandling, rustarbejde, lakforsegling, batteritjek og olieskift. Det er nemlig nogle af de ting, som er særligt vigtige i vintermånederne.

Fx giver vand og salt gode forhold for rust, som kan angribe, når lakken får stenslag af det skidt og småsten, der piskes op, når man kører i slud. Og desuden mister batteriet spænding i takt med at temperaturen falder.

Få tilbud på Lille serviceeftersyn

De ting du selv kan tjekke

Vinterdæk: Mønsterdybden skal ifølge loven være på mindst 1,6 mm, men vi anbefaler mindst 3 mm dybde. Omkring 100.000 danskere kører i øvrigt rundt med mindre end 1,6 mm dækmønster - altså ulovlige og potentielt farlige dæk. Så sørg for at du ikke er én af dem.

Dækmønstret: Det kan du tjekke med en flad tyver: Hold Dronningens hoved opad. Synker mønten i til begyndelsen af Dronningens hals eller mere, så er dit dækmønster dybt nok.

Kølervæske og sprinklervæske: De skal begge være frostsikre. Det kan du tjekke ved at tage en smule op i et sugerør, ligger det i fryseren natten over og se, om det stadig er flydende.

Sprinklerdyser: I slud bliver forruden ekstra snavset. Sprinklerdyserne kan du selv både rense og justere med en knappenål. Rens først så de sprøjter en passende mængde sprinklervæske på ruden. Evt. kan du justere så væsken rammer den øverste del af ruden. Så vil den nemlig ramme rigtigt, når bilen er i fart.

Få tilbud på reparation

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.