For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Gør bilen vinterklar

autoservice Visse råd er værd at følge, så bilen slipper bedst muligt gennem vinteren.

Med december lige om hjørnet er det tid til at forberede bilen på vintervejret. Her kan du få et overblik over de ting, du bør sikre dig er i orden. Enten på egen hånd ude i carporten eller hos et værksted, hvor du i øvrigt skal til at bestille tid nu, hvis du vil undgå det årlige vinterrykind.

Her er Autobutlers tips, som du bør følge for din egen, dine passageres og for din bils skyld. En ting er din sikkerhed, hvis bilen går i stå i vinterkulden, noget andet er den slid, som vinteren giver på bilen. Begge dele kan du komme i forkøbet ved at følge disse råd.

Sikkerhed hvis uheldet er ude

Vi anbefaler, at man som minimum har en refleksvest, tæpper, advarselstrekant, lygte, skovl, mobiltelefon, handsker, isskraber, træktov og evt. en batteri-booster i bilen når man kører ud om vinteren. Særligt på længere køreturer med chancer for sne.

Det professionelle vintereftersyn

Nogle af de ting, som værkstederne kan hjælpe dig med, når bilen skal gøres klar til det hårde, danske vinterklima er foruden vinterdæk undervognsbehandling, rustarbejde, lakforsegling, batteritjek og olieskift. Det er nemlig nogle af de ting, som er særligt vigtige i vintermånederne.

Fx giver vand og salt gode forhold for rust, som kan angribe, når lakken får stenslag af det skidt og småsten, der piskes op, når man kører i slud. Og desuden mister batteriet spænding i takt med at temperaturen falder.

Få tilbud på vintereftersynet her.

De ting du selv kan tjekke

Vinterdæk: Mønsterdybden skal ifølge loven være på mindst 1,6 mm, men vi anbefaler mindst 3 mm dybde. Omkring 100.000 danskere kører i øvrigt rundt med mindre end 1,6 mm dækmønster - altså ulovlige og potentielt farlige dæk. Så sørg for at du ikke er én af dem.

Dækmønstret kan du tjekke med en flad tyver: Hold Dronningens hoved opad. Synker mønten i til begyndelsen af Dronningens hals eller mere, så er dit dækmønster dybt nok.

Kølervæske og sprinklervæske skal være frostsikker. Det kan du tjekke ved at tage en smule op i et sugerør, ligger det i fryseren natten over og se, om det stadig er flydende.

Sprinklerdyser: I slud bliver forruden ekstra snavset. Sprinklerdyserne kan du selv både rense og justere med en knappenål. Rens først så de sprøjter en passende mængde sprinklervæske på ruden. Evt. kan du justere så væsken rammer den øverste del af ruden. Så vil den nemlig ramme rigtigt, når bilen er i fart.

Få 3 tilbud på autoreparation

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer