Blog

  • Forside
  • Blog

Hvornår skal din bil have skiftet olie?

Olieskift

Husk at holde øje med din motorolie – den er med til at holde din bil kørende

Skift af motorolie på din bil har flere funktioner. Olien smører bilens motor, holder motoren ren og er en fast del af bilens vedligehold, som du skal være opmærksom på som bilejer. Det er vigtigt at kvaliteten af motorolien altid er i orden, så den kan gøre sit job korrekt.

Husk derfor løbende at kontrollere oliestanden i din motor. Det anbefales, at du tjekker oliestanden ca. for hver 1.000-2.000 km., du har kørt. Bruger du primært din bil til korte ture og bykørsel, er det en god ide at tjekke oliestanden for hver 1.000 km, da dette slider mere på din bils motor.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Hvor tit skal jeg lave olieskift?

Som tommelfingerregel er det en god ide at få skiftet motorolie en gang om året, eller hver gang du har kørt ca. 15.000 km. Tjek i instruktionsbogen til bilen, hvor tit det anbefales at din bil skal have skiftet olie, da det kan svinge i begge retninger. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du spørger ind til det, hvis du opretter en opgave.

Prisen for olieskift ligger i den lave ende af skalaen sammenlignet med andre større vedligeholdelsesopgaver – så det er en god investering i din samlede biløkonomi og motorens levetid.

Skift af oliefilter

Vær opmærksom på, at det oftest ikke er nok at skifte olien på bilen, hvis du har et tilstoppet oliefilter. Vi anbefaler dig derfor at få skiftet oliefilter, hver gang du skifter olie.

Olieskift

Vælg den rigtige olie til din bil

Husk at bruge den rigtige olie når du skal påfylde – du kan se hvilken olie, din bil bruger i bilens instruktionsbog. Det er altid en god idé at have en dunk liggende i din bil, så du hurtigt kan påfylde, hvis olieniveauet er lavt. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter en mekaniker.

Hvad sker der hvis du ikke skifter olie?

Hvis du ikke skifter din olie regelmæssigt, kan det skabe nogle mere eller mindre alvorlige problemer for din motor. Der er fugtighed i luften, og det kan ved kondensering i oliebeholderen betyde at der kommer vand i olien.

På den måde bliver olien tyndere, og de bevægelige dele smæres ikke længere tilstrækeligt. Det betyder der er mere modstand i motoren, hvilket både betyder at motoren bliver slidt hurtigere, men også at brændstoføkonomien bliver forringet. Samtidig skiftes mønsteret for forbrændingen, så CO2 udslippet øges.

Få 3 gratis tilbud på olieskift

3 tilbud og sammenlign priser på olieskifte

FDM stikprøvekontrol
FDM udfører stikprøvekontrol af værkstederne på autobutler.dk. Det betyder, at kun de bedste værksteder er på autobutler.dk, og at kvaliteten på arbejdet på din bil altid er i top.
Prisgaranti på alle opgaver
Vær sikker at du alltid får den beste prisen med prisgaranti.
Fair og transparente priser
Se alle priser i forbindelse med reparationen.
24 måneders garanti
Med Autobutler får du 2 års garanti på alt service- og reparationsarbejde udarbejdet i samarbejde med FDM

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 491 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

Få tilbud nu