For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere
Så ofte bør du skifte olie på din bil

Hvornår skal din bil have skiftet olie?

22 februar 2016, 11:59

Husk at give din bil et regelmæssigt olieskift

Det er vigtigt, at du sørger for at holde øje med din bils motorolie, da den er med til at holde din bil kørende.
Skift af motorolie på din bil har flere funktioner. Olien smører bilens motor, holder motoren ren og er en fast del af bilens vedligehold, som du skal være opmærksom på som bilejer. Det er vigtigt, at kvaliteten af motorolien altid er i orden, så den kan gøre sit job korrekt.

Husk derfor løbende, at kontrollere oliestanden i din motor. Det anbefales, at du tjekker oliestanden for ca. hver 1.000-2.000 km. du har kørt. Bruger du primært din bil til korte ture og bykørsel, er det en god ide at tjekke oliestanden for hver 1.000 km., da dette slider mere på bilens motor.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Hvor tit skal jeg lave et olieskift?

Som tommelfingerregel er det en god idé, at få skiftet motorolie en gang om året, eller hver gang du har kørt ca. 15.000 km. Tjek i instruktionsbogen til bilen, hvor tit det anbefales, at din bil skal have skiftet olie, da det kan svinge i begge retninger. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du spørger ind til det, hvis du opretter en opgave.

Prisen for et olieskift ligger i den lave ende af skalaen, sammenlignet med andre større vedligeholdelsesopgaver – så det er en god investering i din samlede biløkonomi, og motorens levetid.

Skift af oliefilter

Vær opmærksom på, at det oftest ikke er nok at skifte olien på bilen, hvis du har et tilstoppet oliefilter. Vi anbefaler dig derfor, at få skiftet oliefilter, hver gang du skifter olie.


Olieskift


Vælg den rigtige olie til din bil

Husk at bruge den rigtige olie, når du skal påfylde – du kan se, hvilken olie din bil bruger, i bilens instruktionsbog. Det er altid en god idé, at have en dunk liggende i din bil, så du hurtigt kan påfylde, hvis du opdager, at olieniveauet er lavt. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter en mekaniker.

Hvad sker der, hvis du ikke skifter olie?

Hvis du ikke skifter din olie regelmæssigt, kan det skabe nogle mere eller mindre alvorlige problemer for bilens motor. Der er fugtighed i luften, og det kan ved kondensering i oliebeholderen betyde, at der kommer vand i olien.
På den måde bliver olien tyndere, og de bevægelige dele smøres ikke længere tilstrækkeligt. Det betyder, at der er mere modstand i motoren, hvilket både betyder, at motoren bliver slidt hurtigere, men også at brændstoføkonomien bliver forringet. Samtidig skiftes mønsteret for forbrændingen, så CO2 udslippet øges.Få 3 tilbud på olieskift

Få 3 tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få 3 tilbud » Få 3 tilbud »

Fordele med Autobutler

  • FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
  • Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
  • Sammenlign priser hos flere værksteder.
  • Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.
Trustpilot
God 8.7 / 11787 anmeldelser

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer