Hvornår skal din bil have skiftet olie?

Skrevet af Autobutler.dk d. 22. februar 2016, 11.59

Olieskift

Husk at holde øje med din motorolie – den er med til at holde din bil kørende

Skift af motorolie på din bil har flere funktioner. Olien smører bilens motor, holder motoren ren og er en fast del af bilens vedligehold, som du skal være opmærksom på som bilejer. Det er vigtigt at kvaliteten af motorolien altid er i orden, så den kan gøre sit job korrekt.

Husk derfor løbende at kontrollere oliestanden i din motor. Det anbefales, at du tjekker oliestanden ca. for hver 1.000-2.000 km., du har kørt. Bruger du primært din bil til korte ture og bykørsel, er det en god ide at tjekke oliestanden for hver 1.000 km, da dette slider mere på din bils motor.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Hvor tit skal jeg lave olieskift?

Som tommelfingerregel er det en god ide at få skiftet motorolie en gang om året, eller hver gang du har kørt ca. 15.000 km. Tjek i instruktionsbogen til bilen, hvor tit det anbefales at din bil skal have skiftet olie, da det kan svinge i begge retninger. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du spørger ind til det, hvis du opretter en opgave.

Prisen for olieskift ligger i den lave ende af skalaen sammenlignet med andre større vedligeholdelsesopgaver – så det er en god investering i din samlede biløkonomi og motorens levetid.

Skift af oliefilter

Vær opmærksom på, at det oftest ikke er nok at skifte olien på bilen, hvis du har et tilstoppet oliefilter. Vi anbefaler dig derfor at få skiftet oliefilter, hver gang du skifter olie.

Olieskift

Vælg den rigtige olie til din bil

Husk at bruge den rigtige olie når du skal påfylde – du kan se hvilken olie, din bil bruger i bilens instruktionsbog. Det er altid en god idé at have en dunk liggende i din bil, så du hurtigt kan påfylde, hvis olieniveauet er lavt. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter en mekaniker.

Hvad sker der hvis du ikke skifter olie?

Hvis du ikke skifter din olie regelmæssigt, kan det skabe nogle mere eller mindre alvorlige problemer for din motor. Der er fugtighed i luften, og det kan ved kondensering i oliebeholderen betyde at der kommer vand i olien.

På den måde bliver olien tyndere, og de bevægelige dele smæres ikke længere tilstrækeligt. Det betyder der er mere modstand i motoren, hvilket både betyder at motoren bliver slidt hurtigere, men også at brændstoføkonomien bliver forringet. Samtidig skiftes mønsteret for forbrændingen, så CO2 udslippet øges.

Få 3 gratis tilbud på olieskift

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opel Astra – 2008
Hurtig og kompetent værksted.
3H Automotive A/S
2860 Søborg
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu