Hvordan foregår et bilservice

Skrevet af Autobutler.dk d. 19. maj 2015, 10.11

Bilservice

Hvis du aldrig har taget din bil til service før, kan du måske være lidt nervøs for hvordan det kommer til at gå.

Mekanikere kan bruge nogle andre ord og vendinger end du er vant til, så du går derfra lettere forvirret, og måske utryg ved hele situationen.

Selv hvis du har været til service før, kan det stadig være en god ide at opfriske hvad det er der sker ved et bilservice, for at give dig ro og tryghed.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Hvad er forskellen på service og bilsyn?

Et bilsyn er en fuld inspektion af din bil, men uden der bliver skilt noget ad, og der er ingen reparationer. Det er udelukkende en test for at sikre, at køretøjet er sikkert at have på landevejen, og at det ikke forurener mere end grænseværdierne tillader.

Et bilservice er til gengæld en grundig kontrol af bilen, hvor der kan blive skiftet forbrugsstoffer, og andre dele hvis de er defekte. Et bilservice er dermed en kontrol af at bilen er driftsikker, og med rimelig sandsynlighed ikke går i stykker midt under kørslen.

Hvad kigger mekanikeren på ved et bilservice?

Ved et service kontrollerer mekanikeren “alle” bevægelige dele, og sikrer sig at de ikke er slidt eller defekte. Alle bilens funktioner bliver kontrolleret, og der udføres en kontrol af de punkter der er angivet i bilens servicebog.

Der vil normalt blive udført et olieskift og udskiftning af oliefilter, samt kontrol af andre forbrugsstoffer, som kølervæske og bremsevæske.


Bilservice


Det vil altid være en god ide at spørge mekanikeren inden et service, hvad de vil gennemgå ved dette service, også så du får en pris på operationen inden mekanikeren går i gang.

Hvor lang tid tager et bilservice normalt?

Før du tager din bil til et service, er det meget rart at vide hvor længe du skal undvære den, også hvis du skal sørge for en alternativ løsning imens. Ofte har mekanikeren en lånebil du kan bruge imens, evt. mod betaling.

Du har grundlæggende tre muligheder (afhængig af din bilmodel så kig i servicemanualen):

  • Lille service udføres ca. hvert 6. måned, eller 15.000 km. det tager ca. en time til halvanden.
  • Stort service udføres ca. hvert 12. måned, eller 30.000 km og tager ca. 3 timer.

Hvis mekanikeren finder noget der er ved at være slidt op eller er defekt allerede, kan det tage længere tid at reparere bilen. Men du skal selvfølgelig have besked om det i forvejen, inden mekanikeren går i gang med reparationen.

Få 3 tilbud på bilservice


Mere om bilservice og reparation

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu