Mekaniker arbejder på to biler på værksted

Danske værksteder billigere end tyske og svenske

Myte punkteret: Det er 31 pct. billigere at bruge et dansk Autobutler-værksted i stedet for et svensk værksted. Tyske er også dyrere.

Skal du have lavet en autoreparation, så drop turen til Tyskland eller Sverige. Det er markant billigere at få lavet bilen i Danmark, hvis blot man sørger for at sende opgaven i udbud, skriver Ekstra Bladet – for eksempel på en online værkstedsportal som Autobutler.

"I forhold til værksteder i Nordtyskland er de sønderjyske værksteder på Autobutler 22 pct. billigere. Og i forhold til autoværksteder i Malmø-området er de sjællandske værksteder også markant billigere", fortæller partner Peter Michael Oxholm Zigler fra Autobutler, der selv er lidt overrasket over den klare danske sejr.

Få tilbud på reparation

Broafgiften på Øresundsbron på 620 kr. er med i regnestykket, så hvis man har en Brobizz eller andre rabatmuligheder, bliver besparelsen lidt mindre. At man kan få lånebil hos fem af de danske Autobutler-værksteder er til gengæld holdt ude af regnestykket, selv om det typisk har en værdi af 300 kr. Det er jo ikke sikkert, man har brug for lånebil, mens man går rundt i Malmø eller Flensborg og shopper, derfor.

Tyske værksteder 1.772 kr. dyrere

Eksemplerne er fra det virkelige liv. Lad os tage til Tyskland først. En bilejer med en Škoda Octavia 1.9 TDI Combi Tour fra 2006 ringede til to frie værksteder i Flensborg samt til et autoriseret mærkeværksted i Niebüll i Nordtyskland for at få en pris på et 180.000 km-serviceeftersyn med komplet tandremskifte. Priserne svingede fra 6.750 til 8.842 kr., og i gennemsnit ville firmaerne have 7.720 kr. for opgaven. De var gode til at specificere opgaven, og især ét værksted udmærkede sig ved at spørge om, hvorvidt bilen havde eftermonteret dieselpartikelfilter – hvilket den har. Det kræver en bedre og dyrere olie, oplyste mester. God service, men selv uden den 424 kr. dyrere olie var han ikke konkurrencedygtig.

Samme opgave ud i Sønderjylland

Akkurat samme opgave blev sendt i udbud i Sønderjylland på Autobutler, og her bød tre værksteder i hhv. Kruså, Broager og Vojens fra 5.250 til 6.498 kr. De var med i hhv. Hella Service Partner-, AutoMester- og Bosch Car Service-kæden. Gennemsnittet blev 5.998 kr. Besparelsen i forhold til de tyske værksteder blev dermed 1.772 kr., svarende til 22,3 pct. Hvis man siger, man sparer 3,50 kr. på en kvalitetsdåseøl i Tyskland, skal der købes mindst 506 styk svarende til ca. 21 rammer, før det er tjent hjem. Og billige øl fås jo også i danske discount-supermarkeder. Et af de tre Autobutler-værksteder tilbød uopfordret en lånebil, et andet ønskede én øre.

Få tilbud på reparation

Svenske værksteder 2.942 kr. dyrere

De storkøbenhavnske og sjællandske værksteder, der skal konkurrere med de svenske, har det lettere end deres sønderjyske kolleger. Det skyldes især en udgift på 620 kr. for en returbillet på Øresundsbron. De tre sjællandske Autobutler-værksteder i hhv. Valby, Farum og Frederiksund, tilbød at løse opgaven for 6.510 kr. Det ene værksted var et autoriseret mærkeværksted, det andet er med i AutoMester-kæden, og det tredje er med i Bosch Car Service-kæden. I Sverige landede tilbuddene fra tre Malmø-værksteder – to kædeværksteder og et frit værksted – i gennemsnit på 9.452 danske kroner. Besparelsen lander dermed på 2.942 kr., når man tager broafgiften med. To af de tre sjællandske værksteder, der dermed er 31,1 pct. billigere, tilbød uopfordret en lånebil. Den tredje forlangte én krone. Ingen af de svenske værksteder tilbød dette.

Mere om bilservice og reparation

Få tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16582 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 221 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.