Danske værksteder billigere end tyske og svenske

Skrevet af Autobutler.dk d. 17. december 2012, 09.36

Service på bilen er billigere i Danmark end Sverige og Tyskland

Myte punkteret: Det er 31 pct. billigere at bruge et dansk Autobutler-værksted i stedet for et svensk værksted. Tyske er også dyrere.

Skal du have lavet en autoreparation, så drop turen til Tyskland eller Sverige. Det er markant billigere at få lavet bilen i Danmark, hvis blot man sørger for at sende opgaven i udbud, skriver Ekstra Bladet – for eksempel på en online værkstedsportal som autobutler.dk

- I forhold til værksteder i Nordtyskland er de sønderjyske værksteder på Autobutler 22 pct. billigere. Og i forhold til autoværksteder i Malmø-området er de sjællandske værksteder, fortæller partner Peter Michael Oxholm Zigler fra Autobutler, der selv er lidt overrasket over den klare danske sejr.

Autobutler.dk værkstedportal - 3 tilbud på din bilreparation

Broafgiften på Øresundsbron på 620 kr. er med i regnestykket, så hvis man har en Brobizz eller andre rabatmuligheder, bliver besparelsen lidt mindre. At man kan få gratis eller næsten gratis lånebil hos fem af de danske Autobutler-værksteder er til gengæld holdt ude af regnestykket, selv om det typisk har en værdi af 300 kr. Det er jo ikke sikkert, man har brug for lånebil, mens man går rundt i Malmø eller Flensborg og shopper, derfor.

Tyske værksteder 1.772 kr. dyrere

Eksemplerne er fra det virkelige liv. Lad os tage til Tyskland først. En bilejer med en Skoda Octavia 1.9 TDI Combi Tour fra 2006 ringede til to frie værksteder i Flensborg samt til et autoriseret mærkeværksted i Niebüll i Nordtyskland for at få en pris på et 180.000 km-eftersyn med komplet tandremskifte. Priserne svingede fra 6.750 til 8.842 kr., og i gennemsnit ville firmaerne have 7.720 kr. for opgaven. De var gode til at specificere opgaven, og især ét værksted udmærkede sig ved at spørge, om bilen havde eftermonteret dieselpartikelfilter – hvilket den har. Det kræver en bedre og dyrere olie, oplyste mester. God service, men selv uden den 424 kr. dyrere olie var han ikke konkurrencedygtig.

Samme opgave ud i Sønderjylland

Akkurat samme opgave blev sendt i udbud i Sønderjylland på autobutler.dk, og her bød tre værksteder i hhv. Kruså, Broager og Vojens fra 5.250 til 6.498 kr. De var med i hhv. Hella Service Partner-, AutoMester- og Bosch Car Service-kæden. Gennemsnittet blev 5.998 kr. Besparelsen i forhold til de tyske værksteder blev dermed 1.772 kr., svarende til 22,3 pct. Hvis man siger, man sparer 3,50 kr. på en kvalitetsdåseøl i Tyskland, skal der købes mindst 506 styk svarende til ca. 21 rammer, før det er tjent hjem. Og billige øl fås jo også i danske discount-supermarkeder. Et af de tre autobutler-værksteder tilbød uopfordret en gratis lånebil, et andet ønskede én øre.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Svenske værksteder 2.942 kr. dyrere

De storkøbenhavnske og sjællandske værksteder, der skal konkurrere med de svenske, har det lettere end deres sønderjyske kolleger. Det skyldes især en udgift på 620 kr. for en returbillet på Øresundsbron. De tre sjællandske Autobutler-værksteder i hhv. Valby, Farum og Frederiksund, tilbød at løse opgaven for 6.510 kr. Det ene værksted var et autoriseret mærkeværksted, det andet er med i AutoMester-kæden, og det tredje er med i Bosch Car Service-kæden. I Sverige landede tilbuddene fra tre Malmø-værksteder – to kædeværksteder og et frit værksted – i gennemsnit på 9.452 danske kroner. Besparelsen lander dermed på 2.942 kr., når man tager broafgiften med. To af de tre sjællandske værksteder, der dermed er 31,1 pct. billigere, tilbød uopfordret en gratis lånebil. Den tredje forlangte én krone. Ingen af de svenske værksteder tilbød dette.


Mere om bilservice og reparation

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Hyundai i10 – 2009
God og hurtig service til den aftalte pris.
Gummiværkstedet - Hella Service Partner
8700 Horsens
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu