For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Gem vinterdækkene rigtigt

Dæk og dækskifte
Et dækstativ er en god hjælp, hvis pladsen i garagen er trang

Sådan opbevarer du dine dæk korrekt.

Nu skal vinterdækkene pilles af, men de skal jo også opbevares rigtigt til næste sæson, skriver EkstraBladet.dk. Vi har nuppet nogle af de gode råd og suppleret med nogle af vore egne.

Det bedste er at opbevare vinterdækkene køligt, tørt og mørkt. Det kunne være i en en kølig garage eller kælder. Nogle bilejere lægger dem op på loftet, men det må frarådes. Der kan blive drønende varmt, især under et sort skiftertag. Og de store temperaturudsving har dine dyre dæk ikke godt af. Hvad gør man så helt konkret?

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Jo, du har dem formentlig i praktiske dækposer med bærehåndtag - ellers kan de købes billigt - og så lægger du dem bare oven på hinanden, måske kun to og to, så der ikke kommer for meget tryk på det nederste.

Køb et godt dækstativ

Men du kan også hænge dem op i hullet i fælgen eller anbringe dem i et dækstativ.

Køb et ordentligt, der kan holde nogle år og ikke vælter for et godt ord. Dækkene må helst ikke stå opret på slidbanen, for så risikerer du at få et fladt punkt på dem. Og dæk skal jo helst være runde. Hvis ikke værkstedet allerede har markeret med kridt eller lignende, hvor på bilen dækkene har siddet, så gør det selv. Koden er HF for højre forhjul og så fremdeles.

De fleste dæk har det bedst med at sidde det samme sted hver gang. Er du i tvivl om dit vinterdæk er for slidt til at blive gemt til næste sæson, så stik en 20-krone i mønsteret. Hvis teksten, der står rundt om dronning Margrethes hoved forsvinder, er mønsteret dybt nok.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Skal du have afmonteret dine vinterdæk og have sat sommerdæk på, så kan du få det klaret hurtigt og billigt på et af vores over 800 værksteder. Du kan også få dem opbevaret på dækhotel mange steder. Husk at skrive det i din forespørgsel, hvis du ønsker det, da det koster lidt ekstra. Så får du en god pris på lagring af dine dæk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på dæk og dækskifte

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

3 tilbud og sammenlign priser på dækopbevaring

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 303 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert. Det er gratis og uforpligtende

Få 3 tilbud

Vi hjælper dig med alle typer af reparationer