Korrekt opbevaring af dæk

Opbevar vinterdækkene rigtigt

Et dækstativ er en god hjælp, hvis pladsen i garagen er trang. Autobutler anbefaler at både vinterdæk og sommerdæk opbevares korrekt f.eks. ved at benytte et dækstativ.

Sådan opbevarer du dine dæk korrekt

Nu skal vinterdækkene pilles af, men de skal jo også opbevares rigtigt til næste sæson, skriver EkstraBladet.dk. Vi har nuppet nogle af de gode råd og suppleret med nogle af vore egne.

Det bedste er at opbevare vinterdækkene køligt, tørt og mørkt. Det kunne være i en en kølig garage eller kælder. Nogle bilejere lægger dem op på loftet, men det må frarådes. Der kan blive drønende varmt, især under et sort skiftertag. Og de store temperaturudsving har dine dyre dæk ikke godt af. Hvad gør man så helt konkret?

Få tilbud på reparation

Jo, du har dem formentlig i praktiske dækposer med bærehåndtag - ellers kan de købes billigt - og så lægger du dem bare oven på hinanden, måske kun to og to, så der ikke kommer for meget tryk på det nederste.

Køb et godt dækstativ

Men du kan også hænge dem op i hullet i fælgen eller anbringe dem i et dækstativ.

Køb et ordentligt et, der kan holde nogle år og ikke vælter for et godt ord. Dækkene må helst ikke stå opret på slidbanen, for så risikerer du at få et fladt punkt på dem. Og dæk skal jo helst være runde. Hvis ikke værkstedet allerede har markeret med kridt eller lignende, hvor på bilen dækkene har siddet, så gør det selv. Koden er HF for højre forhjul og så fremdeles.

De fleste dæk har det bedst med at sidde det samme sted hver gang. Er du i tvivl om, hvorvidt dit vinterdæk er for slidt til at blive gemt til næste sæson, så stik en 20-krone i mønsteret. Hvis teksten, der står rundt om dronning Margrethes hoved forsvinder, er mønsteret dybt nok.

Skal du have afmonteret dine vinterdæk og have sat sommerdæk på, så kan du få det klaret hurtigt og billigt på et af vores over 800 værksteder. Du kan også få dem opbevaret på dækhotel mange steder. Husk at skrive det i din forespørgsel, hvis du ønsker det, da det koster lidt ekstra. Så får du en god pris på lagring af dine dæk.

Få tilbud på dæk og dækskifte

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Få tilbud på reparation

Få tilbud og sammenlign priser på dækopbevaring

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16509 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 196 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.