Apparat der laver 4-hjulsudmåling

Hvad er sporing af dæk?

Sporing af dæk kaldes også 4 hjuls udmåling og er en process der sørger for, at alle 4 dæk er placeret optimalt i forhold til hinanden og bilen.

Sporingen udføres for at slitage af dækkene er ens, og at de bliver slidt lige hurtigt. En yderligere fordel er, at brændstofforbruget reduceres, som en konsekvens af mindre rullemodstand der ellers opstår ved skævt siddende dæk, der får ujævnt nedslidte dæk.

Hvorfor ryger sporingen?

Hvis du rammer en kantsten, kan hjulet blive slået lidt skævt, eller få ophænget eller kringle stabilisatoren til at blive forskubbet en smule. Det kan også ske, hvis du kører over større huller i vejen, eller blot fra almindelig slitage mellem affjedring og styretøj.

Nogle anbefaler at tjekke sporingen hver gang der skiftes dæk (sommer og vinter) mens andre mener det blot skal gøres en gang om året. Det kan også være afhængig af, om du kun kører pænt på almindelig vej, eller ofte kommer ud på bumlede markveje.

Yderlige fordele

Unødig slitage af dine dæk kan være et af resultaterne hvis hjulene ikke spores i tide. Når først sporingen er korrekt, bliver dækkene slidt jævnt og lige meget på hvert dæk. Undersøgelser har vist, at hjul der er korrekt sporet kører tusindvis af km længere, til umiddelbar fordel for din pengepung.

En ofte overset fordel ved korrekt sporing er det faktum, at når dækkene holder længere, er der mindre belastning af miljøet, der altså er med til en grønnere dæk løsning, og mindre CO2-udslip.

Når du får sporet hjulene, bliver undervognen samtidig kontrolleret. Det er vigtigt at støddæmpere, affjedring eller styretøj ikke er slidt. Dele der er slidte kan være årsag til uheld, nedbrud eller en direkte sikkerhedsrisiko ved katastrofe opbremsninger, hvis delen går i stykker.

Er bilen sporet korrekt, oplever du en bedre køreoplevelse, som sammen med alle de andre fordele gør at du kan køre med god samvittighed.

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Få tilbud og sammenlign priser på styretøj

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16582 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 221 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.