For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Spar tusinder af kroner på vinterdæk

26 september 2014, 10:50
Vinterdæk

Du vil selvfølgelig gerne finde nogle billige vinterdæk, når det er tid til at få dem skiftet, eller hvis du skal have vinterdæk for første gang til bilen.

Hvis du følger vores gode råd, er der faktisk tusinder af kroner at spare på nye vinterdæk, samtidig med at du sørger for at blive så sikker på vejene som muligt.

Når du skal til at vælge hvilke vinterdæk du skal købe til din bil, skal du vide at der er mange forskelle mellem de forskellige mærker af vinterdæk. Selvom nogle vinterdæk umiddelbart er billigere, kan det være dyrere at køre med dem.

Det er også værd at huske på, at selv om vinterdæk umiddelbart er en dyr udskrivning, vil det være tjent hjem hvis bedre dæk sikrer dig mod at medvirke i en ulykke med bilen, og de efterfølgende reparationer og øget forsikringspræmie. Men vigtigst kan du beskytte din familie mod potentiel skade, hvis du har de bedste vinterdæk til prisen.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Dyre dæk er billigst, i længden

Der er ikke nogle vinterdæk der har særlig god brændstoføkonomi. Det øgede vejgreb betyder at der naturligt er mere modstand (friktion) med vejbanen end med sommerdæk, så det kræver mere brændstof at holde farten oppe.

Der er dog mærker som er bedre end andre med bedre vejgreb på våd vej. Du kan spare penge på brændstof, hvis du har dækkene på 6-8 måneder mens det er vinter i Danmark.

De dæk der giver størst modstand har også tendens til at blive slidt hurtigere. Det mærker du ikke lige med det samme, men hvis du er nødt til at skifte vinterdæk hvert andet år, vil du helt sikkert ærgre dig.

Dæk med en bedre brændstoføkonomi har en generel tendens til at holde længere, og kan få dig sikkert igennem flere vintre.

Spar tusinder med loyalitetsprogrammer

Det er også værd at kigge på forskellige loyalitetsprogrammer, når du køber dine vinterdæk. Nogle loyalitetskort giver dig mulighed for at samle point sammen, der gør at du vil kunne købe nogle gode dæk med rabat. Det begrænser godt nok mulighederne for hvilke vinterdæk mærker og typer du kan få på, men du kan ende med at spare en masse penge.

Vinterdæk


Flere tilbud giver billigere vinterdæk

Du skal altid indhente flere tilbud når du skal have nye vinterdæk. På den måde kan du sammenligne priserne, og vælge det tilbud du synes er bedst.

Nogle værksteder har bedre aftaler med producenterne, og kan give større rabatter på dækkene, så du vil se at priserne på de forskellige tilbud kan variere temmelig meget.

Samtidig kan du få en bedre pris, når værkstedet ved, at de både sælger dig nye dæk, og montere dem, samt skifter fra sommerdæk til vinterdæk på samme tid. Hvis du også skal have lavet service samtidig, kan der være endnu flere penge at spare. Jo mere du får lavet samtidig, jo billigere bliver det - for hver delopgave altså!

Tjek dækkene online

Hvis du ved hvilke dæk du vil have, kan du i forvejen tjekke priserne på nettet. På den måde kan du hurtigt spotte det bedste tilbud du får.

Hvis du ikke har bestilt en bestemt model dæk, kan du tjekke dem når du ser hvad der er foreslået i dine tilbud. Det giver også god mening, at sammenligne hvis du får forskellige modeller præsenteret, så du kan sikre dig, at de lever og til de krav du måtte have til kvaliteten.

Du kan nogle gange finde tilbud på nettet, som værkstedet ikke kan matche. Så må du overveje om det er billigst at købe dem selv, og så få værkstedet til at skifte dæk efterfølgende, eller om dækskiftet bliver dyrere end det du sparer, ved at købe dækkene selv.

Hvis du skal have helt nye vinterdæk med fælge, kan det ofte godt betale sig at købe dem samlet, og selv skifte hjul.

Hvis du selv skifter hjul, bør du have en ordentlig donkraft - den der følger med bilen er absolut kun til nødstilfælde, hvis du punkterer og skal skifte til reservehjul. Du skal også vide at hvis du har en ny bil uden reservehjul, er der heller ikke nogen donkraft!

Vær i god tid

Du kan også spare mange penge ved at få skiftet vinterdæk i god tid. På den måde sikrer du dig også at de bedste dæk ikke er udsolgt, så du må nøjes med de næstbedste. Eller endnu værre nogle vinterdæk der hverken er billige, har god brændstoføkonomi eller godt vejgreb, og som slides hurtigere end de bedste dæk.

Det var en masse gode råd til at spare penge og få fingre i de billigste vinterdæk, evt. med fælge. Nu er du klædt på til at træffe beslutningen om, hvordan du vil skaffe dine nye billige vinterdæk. God fornøjelse!

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Få 3 tilbud på vinterdæk

Få 3 tilbud og sammenlign priser på dækskifte

Få 3 tilbud » Få 3 tilbud »

Fordele med Autobutler

  • FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
  • Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
  • Sammenlign priser hos flere værksteder.
  • Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.
Trustpilot
God 8.7 / 11787 anmeldelser

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer