Bil på vej med sne og et skilt med advarsel om glatføre

Spar tusinder af kroner på vinterdæk

26 september 2014, 10:50

Du vil selvfølgelig gerne finde nogle billige vinterdæk, når det er tid til at få dem skiftet, eller hvis du skal have vinterdæk for første gang til bilen.

Hvis du følger vores gode råd, er der faktisk tusinder af kroner at spare på nye vinterdæk, samtidig med, at du sørger for at blive så sikker på vejene som muligt.

Når du skal til at vælge, hvilke vinterdæk du skal købe til din bil, skal du vide, at der er mange forskelle mellem de forskellige mærker af vinterdæk. Selvom nogle vinterdæk umiddelbart er billigere, kan det være dyrere at køre med dem.

Det er også værd at huske på, at selv om vinterdæk umiddelbart er en dyr udskrivning, vil det være tjent hjem, hvis bedre dæk sikrer dig mod at medvirke i en ulykke med bilen, og de efterfølgende reparationer og øget forsikringspræmie. Men vigtigst kan du beskytte din familie mod potentiel skade, hvis du har de bedste vinterdæk til prisen.

Få tilbud på gode vinterdæk

Dyre dæk er billigst, i længden

Der er ikke nogle vinterdæk, der har særlig god brændstoføkonomi. Det øgede vejgreb betyder, at der naturligt er mere modstand (friktion) med vejbanen end med sommerdæk, så det kræver mere brændstof at holde farten oppe.

Der er dog mærker, som er bedre end andre med bedre vejgreb på våd vej. Du kan spare penge på brændstof, hvis du har dækkene på 6-8 måneder, mens det er vinter i Danmark.

De dæk, der giver størst modstand, har også tendens til at blive slidt hurtigere. Det mærker du ikke lige med det samme, men hvis du er nødt til at skifte vinterdæk hvert andet år, vil du helt sikkert ærgre dig.

Dæk med en bedre brændstoføkonomi har en generel tendens til at holde længere og kan få dig sikkert igennem flere vintre.

Spar tusinder med loyalitetsprogrammer

Det er også værd at kigge på forskellige loyalitetsprogrammer, når du køber dine vinterdæk. Nogle loyalitetskort giver dig mulighed for at samle point sammen, der gør, at du vil kunne købe nogle gode dæk med rabat. Det begrænser godt nok mulighederne for, hvilke vinterdæk mærker og typer du kan få på, men du kan ende med at spare en masse penge.

Vinterdæk

Flere tilbud giver billigere vinterdæk

Du skal altid indhente flere tilbud når du skal have nye vinterdæk. På den måde kan du sammenligne priserne, og vælge det tilbud du synes er bedst.

Nogle værksteder har bedre aftaler med producenterne, og kan give større rabatter på dækkene, så du vil se at priserne på de forskellige tilbud kan variere temmelig meget.

Samtidig kan du få en bedre pris, når værkstedet ved, at de både sælger dig nye dæk, og montere dem, samt skifter fra sommerdæk til vinterdæk på samme tid. Hvis du også skal have lavet service samtidig, kan der være endnu flere penge at spare. Jo mere du får lavet samtidig, jo billigere bliver det - for hver delopgave altså!

Tjek dækkene online

Hvis du ved, hvilke dæk du vil have, kan du i forvejen tjekke priserne på nettet. På den måde kan du hurtigt spotte det bedste tilbud, du får.

Hvis du ikke har bestilt en bestemt model dæk, kan du tjekke dem, når du ser hvad der er foreslået i dine tilbud. Det giver også god mening at sammenligne, hvis du får forskellige modeller præsenteret, så du kan sikre dig, at de lever op til de krav, du måtte have til kvaliteten.

Du kan nogle gange finde tilbud på nettet, som værkstedet ikke kan matche. Så må du overveje, om det er billigst at købe dem selv, og så få værkstedet til at skifte dæk efterfølgende, eller om dækskiftet bliver dyrere, end det du sparer, ved at købe dækkene selv.

Hvis du skal have helt nye vinterdæk med fælge, kan det ofte godt betale sig at købe dem samlet og selv skifte hjul.

Hvis du selv skifter hjul, bør du have en ordentlig donkraft - den der følger med bilen er absolut kun til nødstilfælde, hvis du punkterer og skal skifte til reservehjul. Du skal også vide, at hvis du har en ny bil uden reservehjul, er der heller ikke nogen donkraft!

Vær i god tid

Du kan også spare mange penge ved at få skiftet vinterdæk i god tid. På den måde sikrer du dig også, at de bedste dæk ikke er udsolgt, så du må nøjes med de næstbedste. Eller endnu værre nogle vinterdæk der hverken er billige, har god brændstoføkonomi eller godt vejgreb, og som slides hurtigere end de bedste dæk.

Det var en masse gode råd til at spare penge og få fingre i de billigste vinterdæk, evt. med fælge. Nu er du klædt på til at træffe beslutningen om, hvordan du vil skaffe dine nye billige vinterdæk. God fornøjelse!

Få tilbud på gode vinterdæk

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Få tilbud på vinterdæk

Få tilbud og sammenlign priser på dækskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16546 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 211 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.