Michelin, Continental og andre kendte bilmærkelogoer

Top 5 dækmærker i Danmark

20 april 2015, 12:52

Det kan være lidt af en jungle, at finde de rigtige dæk til din bil, men når det er tid, så skal de skiftes.

Vi kigger her på de mest kendte mærker, og prøver at lave en lille oversigt, så du kan blive klogere på dæk mærker og producenter.

Bridgestone

En af verdens største dækproducenter er Bridgestone. De ejer også Firestone, samt adskillige mindre billigmærker, der ikke er så kendte i Danmark.

Til trods for at Bridgestone ligger i den dyre ende rent prismæssigt, er de yderst populære for deres sommerdæk med bedre vejgreb end de fleste modeller kan leve op til.

Bridgestone er også kendt for deres regnvejrsdæk til motorsporten, som f.eks. Formel 1, hvor der skal være vejgreb selvom hastigheden overskrider 225 km/t i regnvejr.

Michelin

Som med Bridgestone, er Michelin i den dyre ende. Alligevel har Michelin en større markedsandel, med salg i hele verden, end Bridgestone og Goodyear. BF Goodrich er ejet af Michelin, som også har et par lavpris brands som f.eks. Riken.

Michelin har udviklet populære dæk både til regnvåde veje og til tørre veje, med rigtigt godt vejgreb. Særligt Michelins Pilot Sport dæk har fået gode anmeldelser, af både motorsports folk og almindelige bilister.

Goodyear

Goodyear er en af verdens største producenter af dæk, og i samme klasse som Michelin og Bridgestone. Dog ofte dyrere.

Dunlop er ejet af Goodyear, som også ejer flere mellemdyre dækmærker, som f.eks. Fulda, der heller ikke er så kendt her i Danmark.

Goodyears dæk bliver ofte rost for deres gode vejgreb på både tør og våd vej, og er en af årsagerne til at både pendlere og ferierejsende der kører meget, ofte vælger Goodyear.

Continental

Det Tyske mærke Continental får nogle rigtig gode anmeldelser i hele Europa. De har også lavet kvalitetsdæk under mærker som Viking, Uniroyal og Barum. Lige som resten af top-5 dækproducenter, er Continental ret dyrt, men billigere end de øvrige.

Til trods for, at de også har dæk med kombineret tør og våd vej dæk med fantastisk vejgreb, er de ikke lige så udbredte som de øvrige i top-5, hvilket kan være lidt overraskende. Continental kan prale af, at have fået væsentlig bedre anmeldelser for deres ContiForceContact dæk, der har den bedste kombination af vejgreb på tør vej, styreegenskaber og lang levetid, end Michelin’s sport cup dæk. Samtidig er de oven i købet også billigere.

Pirelli

På femte pladsen kommer den Italienske dækproducent Pirelli, der fremstiller mange forskellige dæk til mange forskellige formål. Pirelli er kendt som en af Europas top 3 dækmærker, og er i skarp konkurrence med Michelin og Continental.

Pirelli har også lavpris mærkerne Courier og Ceat, så derfor er Pirelli dæk ofte lige så dyre som top mærkerne Bridgestone og Goodyeat. Til trods for det, er Pirellis brede sortiment vel søgte. Fyldte lagre hos kædeværksteder, regionalt og internationalt, samt hos dækcentre og uafhængige butikker giver enhver bilejer de dæk der er behov for.

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Få tilbud og sammenlign priser på dækskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.