Sådan kører du sikkert på glatte veje

Skrevet af Autobutler.dk d. 14. december 2014, 21.04
Vinterdæk

Kom sikkert gennem de glatte veje


Vintertid er højsæson for skader på bilerne og morgenglatte veje har desværre allerede bragt de første større færdselsuheld med sig. Vi oplever hvert år i december en strøm af biler som har været involveret i færdselsuheld. Det skyldes at mange ikke ved, hvordan man skal køre, når vejene er glatte eller dækket af sne. Mange af bilskaderne kunne være undgået, hvis blot bilisterne vænnede sig til at sætte farten ned og køre rigtigt når vejene er glatte. De fleste frost- og snerelaterede skader er heldigvis kun materielle men desværre er de ofte selvforskyldte fordi bilisten ikke har tilpasset kørslen efter forholdene. Selv om man har vinterdæk og avancerede bremsecomputere i bilen hjælper det ikke meget, hvis vejen er spejlglat, eller man håndterer bilen forkert i sneen, og vi anbefaler bilister at være ekstra opmærksomme i de tidlige morgentimer og om aftenen. Selv om vejen ser tør ud, kan vejtemperaturen sagtens være under frysepunktet. Især tidligt om morgenen og om aftenen. Hvis man er i tvivl om vejen er glat, kan man tjekke vejens beskaffenhed, ved at lave en hård opremsning ved lav fart, når ellers forholdene er til det.

Vi aner ikke, hvordan vi skal køre når det er glat

Mange tror at bilens vinterdæk og avancerede bremse- og udskridningscomputere sikrer dem mod uheld – men er der is eller sne på vejbanen, vil selv de bedste vinterdæk hurtigt miste vejgreb, og de fleste bilister har ringe erfaring med, hvordan de skal styre sig igennem det glatte føre. Hvis man kører på en glat vej og pludselig møder en forhindring, er det vigtigt at undgå at stirre sig blind på forhindringen og i stedet finde et nyt fikspunkt. Hvis bilen foran dig for eksempel holder stille eller din egen bil begynder at skride i retning af en lygtepæl, så kig på noget andet. I langt de fleste tilfælde vil du automatisk være i stand til at styre uden om. Autobutlers trafikråd ved glatføre er simple: tilpas hastigheden, undlad så vidt muligt at bruge bremse og undgå pludselige bevægelser i rattet. Endelig skal man huske, at bilen som regel styrer derhen, hvor føreren kigger.

Snefygning sender biler i grøften

Selv om vejen er ryddet for sne, er der ofte problemer med snefygning. Især hvis man kører i et område, hvor der ligger sne rundt om vejen. Ulykkerne sker typisk efter et sving eller en kurve, hvor bilisterne bliver overraskede over, at der er blæst sne ind på vejbanen. Det gælder om at have foden parat på bremsen, og i øvrigt tilpasse hastigheden så man kan nå at bremse ned.

Sne på vejen? Det skal du være opmærksom på

Hvis der er meget sne eller is bør du køre i et højere gear end normalt for at forhindre hjulspin. Du skal i princippet køre så langsomt, at du ikke behøver foretage pludselige ændringer. I udgangspunktet skal du kunne bremse på motorkraft alene.

Fakta: Sådan overlever din bil en isglat eller snedækket vej:


  • Hold ekstra stor afstand ved lyskryds og vejkryds. Dels bruger du længere tid på at bremse, dels er områderne ofte meget glatte, og det kan være ekstra svært for medtrafikanterne at komme op i fart.
  • Træd forsigtigt på koblingen ved gearskifte, og undlad at dreje på rattet når du skifter gear.
  • Start bilen i 2 gear for at undgå hjulspin.
  • Undgå pludselige opbremsninger og bevægelser i rattet.
  • Kør langsomt. Hvis vejen er fuld af sne skal man køre 50% af den normale hastighed, for at have tilstrækkelig bremselængde. Hvis vejen isglat skal man endda køre endnu langsommere.
  • Din sikkerhedsafstand til de forankørende skal være tre gange større, end normalt.


Skal bilen på værksted? Få 3 gratis tilbud

Alt om sommerdæk, vinterdæk og fælge

Tips om sommerdæk og dæktyper

Tips om vinterdæk

Tips om dæk og fælge

Opret en opgave og parker din bil i 'Min Garage' hos Autobutler Du får fuld tryghed når du opretter en opgave og parkerer din bil i 'Min Garage' hos Autobutler

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu