Spar penge på anhængertræk inkl. montering og evt. kodning

 • Find det bedste værksted til den bedste pris
 • Spar i gennemsnit 24% eller 1.748 kr. på anhængertræk inkl. montering & evt. kodning
 • Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online med prisgaranti
 • Kun FDM-kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Derfor skal du købe dit anhængertræk og få den monteret gennem Autobutler

 • Du sparer i gennemsnit 24%, svarende til 1.748 kr
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud på anhængertræk inkl. montering & evt. kodning.
 • Alle værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Vi giver dig tryghed med vores FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online, når det passer dig.
 • Professionel mekanikerrådgivning fra Autobutler.
 • Du undgår dyre overraskelser.
 • Du får alle tilbud på skrift.
 • Vi giver dig prisgaranti - finder du et billigere tilbud, så matcher vi prisen.

anhængertræk montering

Priser på anhængertræk inkl. montering og evt. kodning

Som udgangspunkt kan du forvente, at prisen for montering af anhængertræk ligger mellem 3000 kr. og 8000 kr.
Derfor betaler det sig at sammenligne tilbud fra forskellige værksteder, før du beslutter dig for, hvor dit træk skal monteres – og det kan Autobutler hjælpe dig med.

Med Autobutler kan du nemt finde de bedste tilbud på montering af anhængertræk i København, Aalborg og alt der imellem. Det giver dig mulighed for at sammenligne tilbud og vælge den bedste løsning for netop din bil.

Hos Autobutler tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du herunder se gennemsnitspriser for montering af anhængertræk på forskellige bilmærker, og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud gennem os.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Audi 8.380 kr. 7.055 kr. - 9.629 kr. Få tilbud
Citroën 6.860 kr. 5.931 kr. - 7.873 kr. Få tilbud
Ford 6.338 kr. 5.281 kr. - 7.650 kr. Få tilbud
Hyundai 6.585 kr. 5.447 kr. - 7.864 kr. Få tilbud
Kia 6.891 kr. 5.750 kr. - 7.937 kr. Få tilbud
Opel 6.718 kr. 5.683 kr. - 7.856 kr. Få tilbud
Peugeot 7.101 kr. 6.156 kr. - 8.216 kr. Få tilbud
Renault 6.413 kr. 5.566 kr. - 7.352 kr. Få tilbud
Skoda 7.203 kr. 6.217 kr. - 8.469 kr. Få tilbud
Volkswagen 7.628 kr. 6.440 kr. - 8.907 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Bedømmelser af opgaver vedrørende anhængertræk

God service, hurtigt og effektivt. Bilen var endda renere da vi fik den igen end da den blev afle...
Sara B.
Renault Clio (2016)
God service og anhængertræk er flot monteret! Nu mangler jeg bare at få den afprøvet
Marie S.
Hyundai i20 (2016)
De var utrolig venlige og hjælpsomme, fleksible så jeg kunne få det som det passede mig
Pernille C.
Renault Captur (2020)

Skal du have monteret anhængertræk på din bil?

Montering af jydekrog/anhængertræk

Campingvogn, cykelstativ eller barnevognsholder?

Et anhængertræk kan bruges i mange forskellige situationer.
Man kan naturligvis køre med trailer, men der findes desuden en mængde af udstyr designet til at transportere bl.a. cykler, bagage, anhængere, barnevogne mm., som kan monteres på et anhængertræk.

Heldigvis er det i de fleste tilfælde en relativt let opgave at få eftermonteret et anhængertræk til din bil, hvis ikke den er født med det.

Hvor det tidligere mest var i Jylland, man havde biler med krog (heraf navnet ”jydekrog”), er det i dag blevet næsten hvermandseje.
Du kan derfor sagtens få monteret anhængertræk i København.

Krav til anhængertræk

Hvis din bil er over 8 år gammel, skal den synes uanset hvad. Hvis den er under 8 år, er der mulighed for at få monteret anhængertræk uden bilen nødvendigvis skal til syn. Følgende krav skal være opfyldt:

 • Montering af anhængertrækket skal ske på et momsregistreret værksted eller virksomhed der er momsregistreret til handel med biler eller campingvogne.
 • Værkstedet udfylder en blanket fra Skat, enten på papir eller elektronisk, så der kommer til at stå ”Synsfri sammenkobling” i registreringsattesten.
 • Anhængertrækket skal være fastmonteret, det må ikke være aftageligt.
 • De danske regler kræver du kan sætte en wire fast på bilen fra anhængeren, så der skal være et øje til det.

Hvis du vil have eftermonteret et aftageligt anhængertræk, skal bilen til syn efterfølgende.

Hvis du selv monterer anhængertrækket, skal det gøres forsvarligt, og bilen skal synes inden du må køre med noget på krogen.

Hvilke biler må få eftermonteret et anhængertræk?

Ikke alle biler må få eftermonteret anhængertræk, og det er værd at tjekke, om lige præcis din bil kan få det lovligt, før du begynder at indhente tilbud. Det er især en del af de mindre biler, hvor det ikke er tilladt, fordi producenterne ikke har angivet, hvor meget bilerne må trække.

Derfor var 1. juli 2017 sidste frist for at få sat anhængertræk på, fordi Færdselsstyrelsen da trak en tidligere dispensation tilbage.

Du kan læse mere om den sag hos FDM.

Du kan altid slå din bil op inde på Færdselsstyrelsens side, hvor man skal ind og finde typegodkendelsen til lige netop din bil - her kan den specifikke motorstørrelse og model afgøre, om du må få monteret et anhængertræk på din bil, og det er derfor ikke til at give en tommelfingerregel om, hvilke biler det er tilladt på. Fx kan betegnelsen efter bilens motorstørrelse - fx "Eco boost" være forskellen for, om det er tilladt eller ej. Du kan slå din bil op herinde.

Hvis du ikke skal køre med trailer og kun med et cykelstativ, så findes der et specielt anhængertræk, der kun kan dette, som det stadig er tilladt at få eftermonteret på også de små biler.

Hvor stærkt må du køre med anhængertræk?

I Danmark må du højest køre 80 km/t på motorvej når du kører med trailer eller campingvogn. Hvis din anhænger er Tempo 100 godkendt er det kun i Tyskland du må køre maks. 100 km/t på motorvej.

På landevej og motortrafikvej er grænsen 80 km/t, og i byer 50 km/t. Husk dog at der altid gælder en anden maks. grænse, hvis der er skiltet med det.

Sørg altid for at køre efter forholdene. Inden du kører, bør du også kontrollere, at din bils affjedring og støddæmpere er i orden, før du kører med tung last. Og husk altid at sikre dig, at dine bremser fungerer optimalt, før du kører af sted med anhænger på.

Aftageligt eller fast anhængertræk?

Mange nye biler benytter sig af aftagelige anhængertræk. Det giver en pæn bagdel på bilen, når du ikke trækker en anhænger, samtidig med at du har fordelen ved at kunne trække noget ekstra efter dig, når behovet opstår.

Det tager ingen tid at påmontere et aftageligt anhængertræk, så der er ikke nogen umiddelbar fordel ved at have et fast monteret, med mindre du kører meget med anhænger.

7- eller 13-polet stik?

Der findes to forskellige anhængertræk – et med 7-polet stik og et med 13-polet stik. Anhængeren skal have strøm, og det sker gennem et rundt stik, der kun kan tilsluttes på én måde. Selve stikket består af 7 eller 13 tapper – 7-polet eller 13-polet – der tilsluttes bilens hunstik. Du skal derfor ved montering af nyt anhængertræk beslutte, om det skal være den ene eller den anden udgave.
Der findes adaptere, der kan sættes på, så stikket får det modsatte antal tapper. Derfor er det ikke et problem, hvis dit stik ikke passer til alle anhængere. Dog kan du lige så godt vælge det stik, som passer til det, du skal køre med.
7-polet stik bruges ofte til trailere og gamle campingvogne, mens 13 polet bruges til nyere campingvogne. Da et anhængertræk med 13-polet stik bruges til nyere anhængere og dermed er mere fremtidssikret, anbefaler vi hos Autobutler, at du vælger dette.

Tilbehør til anhængertræk

Ud over trailere og campingvogne, kan du få en masse forskelligt udstyr til dit anhængertræk.

Med en cykelholder, kan du have cyklerne med når du skal på ferie, eller hvis du bliver kørt på arbejde, kan du have cyklen med til hjemturen. Du kan også tage børnenes cykler med i skole, så de kan cykle hjem, eller hvis du henter dem efter fodbold eller ballet, kan deres cykler være bagpå.

Det er blevet populært med en barnevogns boks, så barnevognen (eller klapvognen) ikke bare hænger på cykelholderen, og bliver snavset. Samtidig giver det plads i baggagerummet til en masse andre ting.

Du kan have en baggageboks bagpå. Der kan typisk være 250 til 580l i beholderen, og det må typisk veje op til 60kg. Der findes forskellige udgaver, så du skal være opmærksom på, hvilke data din baggageboks har. Brændstofforbruget er mindre, når du bruger en bagageboks, end det er, når du bruger en tagboks. Ved at bruge en bagageboks på krogen, får du derfor udvidet bagagerumskapaciteten på en mere økonomisk måde.

Hvor meget vægt må du køre med?

Reglerne for, hvor meget vægt du må køre med, er nogle af de mest indviklede regler der findes. Der er dog nogle grundlægende regler, der er nemme nok at huske.

Dit kørekort bestemmer hvor meget du må køre med. Har du almindeligt B som de fleste, må du ikke køre med mere end 3500 kg totalt. Bilens totalvægt + anhængerens totalvægt må derfor som udgangspunkt tilsammen ikke overstige 3.500 kg. Du skal dog være opmærksom på din bils maksimale vægt der må kobles på, så selvom det umiddelbart ser ud til, at bil og anhænger ikke overskrider 3500 kg, kan det være anhængeren er for tung til bilen.

Der er flere særregler du kan finde på Politiets hjemmeside.

Er din anhænger forsikret?

Når du kører med trailer eller campingvogn, er det din bils ansvarsforsikring der dækker. Hvis du kommer til at bakke ind i noget, eller på anden måde får brugt anhængeren til at lave en skade, er du altså dækket ind.

Men hvad hvis din trailer eller campingvogn bliver beskadiget?

Hvis du har lånt penge til en campingvogn, vil der sikkert være krav om en kasko forsikring, men har du betalt kontant er det dit eget valg.

Hvis du kører med campingvogn, vil du ofte ud over kasko forsikringen, kunne udvide til fortelt, indbo og tyveridækning. Det er nemlig ikke sikkert din almindelige indboforsikring dækker når du ikke er hjemme.

Kampagner & tilbud

Fast lav pris
Hjulskifte
Kun 199 kr.

Få hjulskifte til rekordlav pris - kun 199 kr. Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online med prisgaranti.

Spar op til 1.000 kr.
Undervognsbehandling
20% rabat

20% rabat på undervognsbehandling fra kvalitetsgodkendte rustbeskyttelsesmærker som PAVA, Dinitrol, SUVO, Tectyl og Mercasol.

Spar 20-40%
Serviceeftersyn
Spar 1.312 kr.

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 31% på at sammenligne tilbud, svarende til 1.312 kr.

Se alle tilbud
Fast lav pris
Basisservice
Kun 949 kr.

Inkluderer olie- og filterskift med op til 4 liter kvalitetsolie og en komplet gennemgang af din bil ud fra et 25-punkts tjekskema.

Fast lav pris
Olieskift
Kun 749 kr.

Bestil olieskift til kun 749 kr. med påfyldning af op til 4 liter kvalitetsolie, montering af nyt oliefilter, og nulstilling af serviceindikator.

Fast lav pris
Aircondition service
Kun 549 kr.

Lige nu kan du få serviceret dit airconditionanlæg til kun 549 kr. Få anlægget tjekket for utætheder og påfyldt kølemiddel op til 150 gram.

Alle bilreparationer

Få tilbud nær dig

Vi har 251 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud