Sammenlign priser på anhængertræk inkl. montering og evt. kodning

4.5 (4.161)
 • Få tilbud fra 196 uafhængige værksteder
 • Du sparer i gennemsnit 20%* eller 1.738 kr*. på anhængertræk inkl. montering og evt. kodning
 • Bestil tid online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti
Få tilbud
Du sparer i gennemsnit
20%*
Derfor skal du købe dit anhængertræk og få den monteret gennem Autobutler
anhængertræk pris
 • Du sparer i gennemsnit 20%* svarende til 1.738 kr*
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud, når du skal købe anhængertræk og have det monteret
 • Værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Ekstra tryghed med 3 års FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online.

Så meget sparer bilejere på anhængertræk inkl. montering og evt. kodning

Priser og besparelser for de viste bilmærker, er baseret på et gennemsnit af forskellige modeller og årgange. Du skal derfor oprette en opgave for at se din faktiske pris og besparelse.
Bilmærke Spar i gennemsnit*
Audi
4.6
(150)
2.372 kr. / 21%
Citroën
4.6
(285)
1.599 kr. / 19%
Ford
4.6
(389)
1.748 kr. / 20%
Hyundai
4.6
(159)
1.570 kr. / 19%
Kia
4.6
(193)
1.726 kr. / 19%
Opel
4.5
(176)
1.580 kr. / 19%
Peugeot
4.5
(371)
1.710 kr. / 19%
Renault
4.4
(385)
1.622 kr. / 19%
Skoda
4.5
(267)
1.790 kr. / 21%
Volkswagen
4.5
(517)
1.758 kr. / 20%
Skal du have monteret anhængertræk på din bil?
Anhængertræk Montering

Jydekrog, aftageligt træk, trækkrog! Der er mange ord for den populære metalstang, der kan monteres på din bil, så du er klar til at køre med campingvogn, cykelstativ eller barnevognsholder.

Et anhængertræk kan være en fordel for dig, der ønsker flere muligheder med din bil. Der findes en mængde af udstyr designet til at transportere bl.a. cykler, bagage, anhængere, barnevogne mm., som kan monteres på et anhængertræk.

Heldigvis er det i de fleste tilfælde en relativt let opgave at få eftermonteret et anhængertræk til din bil, hvis ikke den er født med det.

Priser på anhængertræk inkl. montering og evt. kodning

Som udgangspunkt kan du forvente, at prisen for montering af anhængertræk ligger mellem 3000 kr. og 8000 kr. Derfor betaler det sig at sammenligne tilbud fra forskellige værksteder, før du beslutter dig for, hvor dit træk skal monteres – og det kan Autobutler hjælpe dig med.

Med Autobutler kan du nemt finde de bedste tilbud på montering af anhængertræk i København, Aalborg og alt der imellem. Det giver dig mulighed for at sammenligne tilbud og vælge den bedste løsning for netop din bil.

Hos Autobutler tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du herunder se gennemsnitspriser for montering af anhængertræk på forskellige bilmærker, og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud gennem os.

Krav til anhængertræk

Hvis din bil er over 8 år gammel, skal den synes uanset hvad.
Hvis du selv monterer anhængertrækket, skal det gøres forsvarligt, og bilen skal synes inden du må køre med noget på krogen.

Hvis den er under 8 år, er der mulighed for at få monteret anhængertræk uden bilen nødvendigvis skal til syn - Følgende krav skal være opfyldt:

 • Montering af anhængertrækket skal ske på et momsregistreret værksted eller virksomhed der er momsregistreret til handel med biler eller campingvogne.
 • Værkstedet udfylder en blanket fra Skat, enten på papir eller elektronisk, så der kommer til at stå ”Synsfri sammenkobling” i registreringsattesten.
 • De danske regler kræver du kan sætte en wire fast på bilen fra anhængeren, så der skal være et øje til det.

Hvilke biler må få eftermonteret et anhængertræk?

Ikke alle biler må få eftermonteret anhængertræk, og det er værd at tjekke, om lige præcis din bil kan få det lovligt, før du begynder at indhente tilbud. Det er især en del af de mindre biler, hvor det ikke er tilladt, fordi producenterne ikke har angivet, hvor meget bilerne må trække.

Du kan altid slå din bil op inde på Færdselsstyrelsens side, hvor man skal ind og finde typegodkendelsen til lige netop din bil - her kan den specifikke motorstørrelse og model afgøre, om du må få monteret et anhængertræk på din bil, og det er derfor ikke til at give en tommelfingerregel om, hvilke biler det er tilladt på. Fx kan betegnelsen efter bilens motorstørrelse - fx "Eco boost" være forskellen for, om det er tilladt eller ej. Du kan slå din bil op herinde.

Hvis du ikke skal køre med trailer og kun med et cykelstativ, så findes der et specielt anhængertræk, der kun kan dette, som det stadig er tilladt at få eftermonteret på også de små biler.

Hvor stærkt må du køre med anhængertræk?

I Danmark må du højest køre 80 km/t på motorvej når du kører med trailer eller campingvogn. Hvis din anhænger er Tempo 100 godkendt er det kun i Tyskland du må køre maks. 100 km/t på motorvej.

På landevej og motortrafikvej er grænsen 80 km/t, og i byer 50 km/t. Husk dog at der altid gælder en anden maks. grænse, hvis der er skiltet med det.

Sørg altid for at køre efter forholdene. Inden du kører, bør du også kontrollere, at din bils affjedring og støddæmpere er i orden, før du kører med tung last. Og husk altid at sikre dig, at dine bremser fungerer optimalt, før du kører af sted med anhænger på.

Aftageligt eller fast anhængertræk?

Mange nye biler benytter sig af aftagelige anhængertræk. Det giver en pæn bagdel på bilen, når du ikke trækker en anhænger, samtidig med at du har fordelen ved at kunne trække noget ekstra efter dig, når behovet opstår.

Det tager ingen tid at påmontere et aftageligt anhængertræk, så der er ikke nogen umiddelbar fordel ved at have et fast monteret, med mindre du kører meget med anhænger.

7- eller 13-polet stik?

Der findes to forskellige anhængertræk – et med 7-polet stik og et med 13-polet stik. Anhængeren skal have strøm, og det sker gennem et rundt stik, der kun kan tilsluttes på én måde. Selve stikket består af 7 eller 13 tapper – 7-polet eller 13-polet – der tilsluttes bilens hunstik. Du skal derfor ved montering af nyt anhængertræk beslutte, om det skal være den ene eller den anden udgave.

Der findes adaptere, der kan sættes på, så stikket får det modsatte antal tapper. Derfor er det ikke et problem, hvis dit stik ikke passer til alle anhængere. Dog kan du lige så godt vælge det stik, som passer til det, du skal køre med.

7-polet stik bruges ofte til trailere og gamle campingvogne, mens 13 polet bruges til nyere campingvogne. Da et anhængertræk med 13-polet stik bruges til nyere anhængere og dermed er mere fremtidssikret, anbefaler mekanikerne ofte, at du vælger dette.

Tilbehør til anhængertræk

Ud over trailere og campingvogne, kan du få en masse forskelligt udstyr til dit anhængertræk.

Med en cykelholder, kan du have cyklerne med når du skal på ferie, eller hvis du bliver kørt på arbejde, kan du have cyklen med til hjemturen. Du kan også tage børnenes cykler med i skole, så de kan cykle hjem, eller hvis du henter dem efter fodbold eller ballet, kan deres cykler være bagpå.

Det er blevet populært med en barnevogns boks, så barnevognen (eller klapvognen) ikke bare hænger på cykelholderen, og bliver snavset. Samtidig giver det plads i baggagerummet til en masse andre ting.

Du kan have en baggageboks bagpå. Der kan typisk være 250 til 580l i beholderen, og det må typisk veje op til 60kg. Der findes forskellige udgaver, så du skal være opmærksom på, hvilke data din baggageboks har. Brændstofforbruget er mindre, når du bruger en bagageboks, end det er, når du bruger en tagboks. Ved at bruge en bagageboks på krogen, får du derfor udvidet bagagerumskapaciteten på en mere økonomisk måde.

Hvor meget vægt må du køre med?

Reglerne for, hvor meget vægt du må køre med, er nogle af de mest indviklede regler der findes. Der er dog nogle grundlægende regler, der er nemme nok at huske.

Dit kørekort bestemmer hvor meget du må køre med. Har du almindeligt B som de fleste, må du ikke køre med mere end 3500 kg totalt. Bilens totalvægt + anhængerens totalvægt må derfor som udgangspunkt tilsammen ikke overstige 3.500 kg. Du skal dog være opmærksom på din bils maksimale vægt der må kobles på, så selvom det umiddelbart ser ud til, at bil og anhænger ikke overskrider 3500 kg, kan det være anhængeren er for tung til bilen.

Er din anhænger forsikret?

Når du kører med trailer eller campingvogn, er det din bils ansvarsforsikring der dækker. Hvis du kommer til at bakke ind i noget, eller på anden måde får brugt anhængeren til at lave en skade, er du altså dækket ind.

Men hvad hvis din trailer eller campingvogn bliver beskadiget?

Hvis du har lånt penge til en campingvogn, vil der sikkert være krav om en kasko forsikring, men har du betalt kontant er det dit eget valg.

Hvis du kører med campingvogn, vil du ofte ud over kasko forsikringen, kunne udvide til fortelt, indbo og tyveridækning. Det er nemlig ikke sikkert din almindelige indboforsikring dækker når du ikke er hjemme.

Bedømmelser af opgaver vedrørende anhængertræk

Brdr. Dan Biler A/S - Magneti Marelli Checkstar
en dag
Arbejdet kan først bedømmes når vi kobler vores camping vogn på.
Dorte L.
Skoda Karoq (2022)
IMC Autocenter - Hella Service Partner
8 dage
Super god service hele vejen igennem
Christian B.
Peugeot 208 (2018)
Tuta's Auto - Bosch Car Service
12 dage
Super god service, og grundig instruktion.
Christine
Volkswagen Touran (2021)

Mest populære service og reparationer

Lige nu priser fra 395 kr.*
4.5 (6.914)
Typisk biler fra 1970-2017 (kølemiddel R134A)

Få et velfungerende aircondition-anlæg og kold luft i kabinen. Din aircondition serviceres, tjekkes for utætheder og der påfyldes op til 200g kølemiddel. Få tilbud og se din pris med det samme!

Lige nu priser fra 449 kr.*
4.7 (140)
Bilårgang 2018 eller nyere (kølemiddel R1234YF)

Få et velfungerende aircondition-anlæg og kold luft i kabinen. Din aircondition serviceres, tjekkes for utætheder og der påfyldes op til 200g kølemiddel. Få tilbud og se din pris med det samme!

Spar i gennemsnit 933 kr.*
4.5 (33.720)
Spar i gennemsnit 24%*

Bestil serviceeftersyn med stempel i servicebogen. Du får en komplet gennemgang af din bil efter producentens forskrifter. Værkstedet skifter alle krævede dele så bilens garanti er sikret.

Lige nu priser fra 595 kr.*
4.6 (3.977)
Spar i gennemsnit 52%*

Bestil dit olieskift online. Du får tømt bilens gamle olie og fyldt op til 4 liter kvalitetsolie på bilen. Værkstedet skifter også dit oliefilter og sørger for at bortskaffe den gamle olie.

Få tilbud nær dig

Vi har 196 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.