Sammenlign priser på anhængertræk inkl. montering og evt. kodning

4.5 (4.297)
 • Få tilbud fra 238 uafhængige værksteder
 • Du sparer i gennemsnit 20%* eller 1.846 kr*. på anhængertræk inkl. montering og evt. kodning
 • Bestil tid online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti
Få tilbud
Du sparer i gennemsnit
20%*
Derfor skal du købe dit anhængertræk og få den monteret gennem Autobutler
 • Du sparer i gennemsnit 20%* svarende til 1.846 kr*
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud, når du skal købe anhængertræk og have det monteret
 • Værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Ekstra tryghed med 3 års FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online.

Så meget sparer bilejere på anhængertræk inkl. montering og evt. kodning

De gennemsnitlige priser og besparelser, for de viste bilmærker, er baseret på forskellige modeller og årgange. Du skal derfor oprette en opgave og sammenligne tilbud for at se din faktiske pris og besparelse.
Bilmærke Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit* Bedømmelser
Audi DKK 2.206 20%
4.6 (163)
Citroën DKK 1.654 19%
4.6 (291)
Ford DKK 1.801 20%
4.6 (403)
Hyundai DKK 1.719 19%
4.6 (160)
Kia DKK 1.911 20%
4.5 (194)
Opel DKK 1.777 20%
4.5 (181)
Peugeot DKK 1.789 19%
4.5 (384)
Renault DKK 1.758 20%
4.4 (397)
Skoda DKK 1.842 21%
4.5 (275)
Volkswagen DKK 1.874 20%
4.5 (532)
Skal du have monteret anhængertræk på din bil?

Montering af jydekrog/anhængertræk

Campingvogn, cykelstativ eller barnevognsholder?

Et anhængertræk kan bruges i mange forskellige situationer.
Man kan naturligvis køre med trailer, men der findes desuden en mængde af udstyr designet til at transportere bl.a. cykler, bagage, anhængere, barnevogne mm., som kan monteres på et anhængertræk.

Heldigvis er det i de fleste tilfælde en relativt let opgave at få eftermonteret et anhængertræk til din bil, hvis ikke den er født med det.

Hvor det tidligere mest var i Jylland, man havde biler med krog (heraf navnet ”jydekrog”), er det i dag blevet næsten hvermandseje.
Du kan derfor sagtens få monteret anhængertræk i København.

Priser på anhængertræk inkl. montering og evt. kodning

Som udgangspunkt kan du forvente, at prisen for montering af anhængertræk ligger mellem 3000 kr. og 8000 kr. Derfor betale det sig at sammenligne tilbud fra forskellige værksteder, før du beslutter dig for, hvor dit træk skal monteres – og det kan Autobutler hjælpe dig med.

Med Autobutler kan du nemt finde de bedste tilbud på montering af anhængertræk i København, Aalborg og alt der imellem. Det giver dig mulighed for at sammenligne tilbud og vælge den bedste løsning for netop din bil.

Hos Autobutler tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du herunder se gennemsnitspriser for montering af anhængertræk på forskellige bilmærker, og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud gennem os.

Krav til anhængertræk

Hvis din bil er over 8 år gammel, skal den synes uanset hvad.
Hvis du selv monterer anhængertrækket, skal det gøres forsvarligt, og bilen skal synes inden du må køre med noget på krogen.

Hvis den er under 8 år, er der mulighed for at få monteret anhængertræk uden bilen nødvendigvis skal til syn - Følgende krav skal være opfyldt:

 • Montering af anhængertrækket skal ske på et momsregistreret værksted eller virksomhed der er momsregistreret til handel med biler eller campingvogne.
 • Værkstedet udfylder en blanket fra Skat, enten på papir eller elektronisk, så der kommer til at stå ”Synsfri sammenkobling” i registreringsattesten.
 • De danske regler kræver du kan sætte en wire fast på bilen fra anhængeren, så der skal være et øje til det.

Hvilke biler må få eftermonteret et anhængertræk?

Ikke alle biler må få eftermonteret anhængertræk, og det er værd at tjekke, om lige præcis din bil kan få det lovligt, før du begynder at indhente tilbud. Det er især en del af de mindre biler, hvor det ikke er tilladt, fordi producenterne ikke har angivet, hvor meget bilerne må trække.

Derfor var 1. juli 2017 sidste frist for at få sat anhængertræk på, fordi Færdselsstyrelsen da trak en tidligere dispensation tilbage.

Du kan læse mere om den sag hos FDM.

Du kan altid slå din bil op inde på Færdselsstyrelsens side, hvor man skal ind og finde typegodkendelsen til lige netop din bil - her kan den specifikke motorstørrelse og model afgøre, om du må få monteret et anhængertræk på din bil, og det er derfor ikke til at give en tommelfingerregel om, hvilke biler det er tilladt på. Fx kan betegnelsen efter bilens motorstørrelse - fx "Eco boost" være forskellen for, om det er tilladt eller ej. Du kan slå din bil op herinde.

Hvis du ikke skal køre med trailer og kun med et cykelstativ, så findes der et specielt anhængertræk, der kun kan dette, som det stadig er tilladt at få eftermonteret på også de små biler.

Hvor stærkt må du køre med anhængertræk?

I Danmark må du højest køre 80 km/t på motorvej når du kører med trailer eller campingvogn. Hvis din anhænger er Tempo 100 godkendt er det kun i Tyskland du må køre maks. 100 km/t på motorvej.

På landevej og motortrafikvej er grænsen 80 km/t, og i byer 50 km/t. Husk dog at der altid gælder en anden maks. grænse, hvis der er skiltet med det.

Sørg altid for at køre efter forholdene. Inden du kører, bør du også kontrollere, at din bils affjedring og støddæmpere er i orden, før du kører med tung last. Og husk altid at sikre dig, at dine bremser fungerer optimalt, før du kører af sted med anhænger på.

Aftageligt eller fast anhængertræk?

Mange nye biler benytter sig af aftagelige anhængertræk. Det giver en pæn bagdel på bilen, når du ikke trækker en anhænger, samtidig med at du har fordelen ved at kunne trække noget ekstra efter dig, når behovet opstår.

Det tager ingen tid at påmontere et aftageligt anhængertræk, så der er ikke nogen umiddelbar fordel ved at have et fast monteret, med mindre du kører meget med anhænger.

7- eller 13-polet stik?

Der findes to forskellige anhængertræk – et med 7-polet stik og et med 13-polet stik. Anhængeren skal have strøm, og det sker gennem et rundt stik, der kun kan tilsluttes på én måde. Selve stikket består af 7 eller 13 tapper – 7-polet eller 13-polet – der tilsluttes bilens hunstik. Du skal derfor ved montering af nyt anhængertræk beslutte, om det skal være den ene eller den anden udgave.
Der findes adaptere, der kan sættes på, så stikket får det modsatte antal tapper. Derfor er det ikke et problem, hvis dit stik ikke passer til alle anhængere. Dog kan du lige så godt vælge det stik, som passer til det, du skal køre med.
7-polet stik bruges ofte til trailere og gamle campingvogne, mens 13 polet bruges til nyere campingvogne. Da et anhængertræk med 13-polet stik bruges til nyere anhængere og dermed er mere fremtidssikret, anbefaler vi hos Autobutler, at du vælger dette.

Tilbehør til anhængertræk

Ud over trailere og campingvogne, kan du få en masse forskelligt udstyr til dit anhængertræk.

Med en cykelholder, kan du have cyklerne med når du skal på ferie, eller hvis du bliver kørt på arbejde, kan du have cyklen med til hjemturen. Du kan også tage børnenes cykler med i skole, så de kan cykle hjem, eller hvis du henter dem efter fodbold eller ballet, kan deres cykler være bagpå.

Det er blevet populært med en barnevogns boks, så barnevognen (eller klapvognen) ikke bare hænger på cykelholderen, og bliver snavset. Samtidig giver det plads i baggagerummet til en masse andre ting.

Du kan have en baggageboks bagpå. Der kan typisk være 250 til 580l i beholderen, og det må typisk veje op til 60kg. Der findes forskellige udgaver, så du skal være opmærksom på, hvilke data din baggageboks har. Brændstofforbruget er mindre, når du bruger en bagageboks, end det er, når du bruger en tagboks. Ved at bruge en bagageboks på krogen, får du derfor udvidet bagagerumskapaciteten på en mere økonomisk måde.

Hvor meget vægt må du køre med?

Reglerne for, hvor meget vægt du må køre med, er nogle af de mest indviklede regler der findes. Der er dog nogle grundlægende regler, der er nemme nok at huske.

Dit kørekort bestemmer hvor meget du må køre med. Har du almindeligt B som de fleste, må du ikke køre med mere end 3500 kg totalt. Bilens totalvægt + anhængerens totalvægt må derfor som udgangspunkt tilsammen ikke overstige 3.500 kg. Du skal dog være opmærksom på din bils maksimale vægt der må kobles på, så selvom det umiddelbart ser ud til, at bil og anhænger ikke overskrider 3500 kg, kan det være anhængeren er for tung til bilen.

Er din anhænger forsikret?

Når du kører med trailer eller campingvogn, er det din bils ansvarsforsikring der dækker. Hvis du kommer til at bakke ind i noget, eller på anden måde får brugt anhængeren til at lave en skade, er du altså dækket ind.

Men hvad hvis din trailer eller campingvogn bliver beskadiget?

Hvis du har lånt penge til en campingvogn, vil der sikkert være krav om en kasko forsikring, men har du betalt kontant er det dit eget valg.

Hvis du kører med campingvogn, vil du ofte ud over kasko forsikringen, kunne udvide til fortelt, indbo og tyveridækning. Det er nemlig ikke sikkert din almindelige indboforsikring dækker når du ikke er hjemme.

Bedømmelser af opgaver vedrørende anhængertræk

Tuta's Auto - Carspot
en dag
Meget søde og god information
Tim G.
Fiat 500 (2008)
Brdr. Dan Biler A/S - Magneti Marelli Checkstar
2 dage
Alt gået som det skal, gratis lånebil som var i fin stand
Jette B.
Peugeot 208 (2023)
Carmax Herning - Carpeople
6 dage
Jeg har fået eftermonteret et træk på min Peugeot 208. Umiddelbart ser det hele godt ud. Jeg har...
Jens F.
Peugeot 208 (2020)

Mest populære service og reparationer

Lige nu priser fra 197 kr.*
4.7 (19.541)
Spar i gennemsnit 73%*

Bestil hjulskifte online og spar penge! Priser lige nu fra kun 197 kr.* Spar i gennemsnit 73%* ved at sammenligne tilbud på autobutler.dk. Få tilbud og se din pris med det samme!

Lige nu priser fra 375 kr.*
4.7 (601)
Spar i gennemsnit 58%*

Bestil dækskifte og spar i gennemsnit 58%*. Få skiftet og afbalanceret dine dæk nemt, hurtigt og nær dig. Lige nu priser fra 375 kr.* Få tilbud i dag på dækskifte!

Spar i gennemsnit 951 kr.*
4.5 (34.341)
Med stempel i servicebogen

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 24%* på at sammenligne tilbud, svarende til 951 kr.*

Lige nu priser fra 625 kr.*
4.5 (3.096)
Spar i gennemsnit 53%*

Få et basisservice og hold din bil sikkert kørende. Lige nu priser fra 625 kr.* Inkluderer skift af olie og oliefilter, op til 4 liter kvalitetsolie samt komplet gennemgang af din bil med 46 kontrolpunkter.

Få tilbud nær dig

Vi har 238 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.