Reglerne for at køre med trailer i Danmark

Skrevet af Autobutler.dk d. 22. august 2015, 09.48

Anhængertræk

Alle må køre med trailer eller campingvogn i Danmark på et almindeligt kørekort (B), når blot du opfylder nogle simple betingelser.

Det er regler der er lovgivet om for at øge sikkerheden ved kørsel med trailer og campingvogn. Hvis de overtrædes risikerer du at få en bøde, så det er en god ide at være ekstra opmærksom inden du spænder en anhænger efter bilen.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Design og udseende på trækket

Når du vælger hvilken model af trækkrog du gerne vil have eftermonteret, skal du være opmærksom på at den selvfølgelig skal overholde de europæiske og danske regler. Der er bestemte modeller og typer der må bruges i europa. Dette gælder dog ikke veteranbiler!

I Danmark bruges stort set kun svane-modellen som det meste af Europa, mens UK har en forkærlighed for Flange modellen.

Sidespejle

Når du kører bil skal du have frit udsyn, både fremad, til siderne og bagud. Normalt kan du se frit hele vejen rundt, men når du kører med en anhænger der spærre for udsynet, skal du sørge for at have ekstra sidespejle der kan nå langt nok ud til at du kan se bagud, og se anhængerens bagende.

Bremser

Hvis din trailer eller campingvogn vejer mere end 750 kg inkl. last, skal den have sit eget bremsesystem. De små anhængere skal ikke have bremser på, selv om det gør kørsel med anhænger væsentligt mere sikkert!

Lige som med bilens bremser er det en vital del af anhængeren, der bare skal virke, for at give bedst mulig sikkerhed. Hvis anhængerens bremser er defekte, kan du få en bøde hvis politiet opdager det, f.eks. i et uheld.

Nummerplade

Alle trailere og campingvogne skal have sin egen synlige nummerplade bagpå, for at kunne identificere ejeren af anhængeren.

En anhænger på under 750 kg skal du ikke betale vægtafgift på, så derfor er eneste udgift, ud over selve anhængeren, prisen for at få nummerplade på. Hvis din anhænger er over 750 kg, skal du ud over investering i nummerplade, også betale vægtafgift halvårligt. Det er ikke særlig meget, i forhold til biler.

Begrænsninger i transporteret vægt

Hvor meget du må kører med afhænger af hvilken model og størrelse anhængeren er.

Du kan finde grænsen for hvor meget du må køre med på anhængerens registrerings attest. Det er dog et maksimum, hvor du kan risikere du ikke må laste så meget, afhængig af hvilket kørekort du har, hvor meget vogntoget vejer, og hvor meget anhængeren må laste. Det er ikke den nemmste ting at udregne, så der er hjælp at hente på politiets hjemmeside.

Jydekrog


Restriktioner på bredde

Uanset hvor kraftig din bil er, må det du trækker maksimalt være 2,55 m i bredden, og den maksimale længde for er 7 m.

Der burde ikke være nogen der sælger trailere eller campingvogne der overskrider de begrænsninger der er bestemt, men det er altid en god ide at tjekke det for god ordens skyld. Hvis du køber en trailer der er større end tilladt, og kører med den, vil du få børe og klip i kortet, hvis det opdages.

Kørekort og kørsel med trailer

Du skal selvfølgelig have et gyldigt kørekort for at køre i det hele taget, og du har 3 muligheder for at erhverve kørekort der må køre med anhænger.

  • B: Anhænger må have maks på 750 kg last, og bil + anhænger må maks veje 3500 kg. Du kan udvide med lille kursus til B+ så totalvægten skal være under 4200 kg.
  • B/E Hvis du tager et længere kurses kan du opgradere dit kørekort til anhængerkørsel, og køre med en anhænger der vejer op til 3500 kg alene. Husk at bilen skal kunne trække anhængeren!
  • C og C/E Hvis du skal køre større læs end 3500 kg kræver det kørekort til lille lastbil eller lastbil med anhænger

Du skal dog stadig være opmærksom på reglerne for hvor meget de forskellige køretøjer må trække og laste, samt hvor meget de forskellige anhængere må laste.

Få 3 gratis tilbud på reparationer


Alt om anhængertræk og jydekrog

Billigt anhængertræk

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opel Astra – 2008
Hurtig og kompetent værksted.
3H Automotive A/S
2860 Søborg
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu