Det er farligt at starte en bil, der har været under vand

Hvis uheldet er ude: Start ikke bilen, hvis den er blevet oversvømmet

Har du parkeret bilen lidt for uheldigt under et skybrud, eller er bilen gået i stå efter mødet med lidt for store vandpytter, så bør du se dig godt for. Hvis der er kommet vand i motoren, kan det bliver en dyr fornøjelse.

Hvis der først er kommet vand i din motor, skal du ikke regne med at få hjælp hos dit bilværksted. Så nedslående er beskeden fra landets største digitale værkstedsportal Autobutler. Som hovedregel kan det ikke betale sig at reparere en oversvømmet bil.

»Desværre må vores bilværksteder skuffe de fleste skybrudsramte. Det er dyrt og kan normalt ikke betale sig at reparere en motor der er blevet oversvømmet af vand«, siger Autobutlers analysechef Jan Sturm, som dog opfordrer til, at man alligevel får et tilbud på hvad en udskiftning af motoren vil koste, da der kan være enkelte tilfælde, hvor motoren kan udskiftes billigt.

Er bilen druknet? Sådan gør du

Hvis din bil er druknet i et skybrud eller har stået i dybt vand, anbefaler Autobutler at du ikke prøver at starte motoren, da du i så fald risikerer at suge skidt og saltvand rundt i motoren. Du bør i stedet få den på værksted til et servicetjek.

Er der kommet vand i kabinen, skal bilen sendes på værksted, da den ellers kan få skimmelsvamp. Det er en omfattende proces at tørre en bil, hvor sæderne skal afmonteres, og bilen stilles i en tørrehal i 24 timer.

Har du kørt på vejene under skybruddet, bør du vaske undervognen i en vaskehal. Ellers risikerer du, at saltvand og skidt fra skybruddet sætter sig fast i motor og ledningsnet.

Få tilbud på skadesarbejde

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.