For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Hvis uheldet er ude: Start ikke bilen, hvis den er blevet oversvømmet

Start ikke bilen, hvis den er blevet oversvømmet

Har du parkeret bilen lidt for uheldigt under et skybrud eller er bilen gået i stå efter mødet med lidt for store vandpytter, så bør du se dig godt for. Hvis der er kommet vand i motoren kan det bliver en dyr fornøjelse.

Hvis der først er kommet vand i din motor, skal du ikke regne med at få hjælp hos dit bilværksted. Så nedslående er beskeden fra landets største digitale værkstedsportal autobutler.dk. Som hovedregel kan det ikke betale sig at reparere en oversvømmet bil.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

»Desværre må vores bilværksteder skuffe de fleste skybrudsramte. Det er dyrt og kan normalt ikke betale sig at reparere en motor der er blevet oversvømmet af vand«, siger autobutlers analysechef Jan Sturm, som dog opfordrer til at man alligevel får et tilbud på hvad en udskiftning af motoren vil koste, da der kan være enkelte tilfælde hvor motoren kan udskiftes billigt.

Er bilen druknet? Sådan gør du

Hvis din bil er druknet i et skybrud eller har stået i dybt vand anbefaler autobutler.dk at du ikke prøver at starte motoren, da du i så fald risikerer at suge skidt og saltvand rundt i motoren. Du bør i stedet få den på værksted til et servicetjek.

Er der kommet vand i kabinen, skal bilen sendes på værksted, da den ellers kan få skimmelsvamp. Det er en omfattende proces at tørre en bil hvor sæderne skal afmonteres, og bilen stilles i en tørrehal i 24 timer.

Har du kørt på vejene under skybruddet bør du vaske undervognen i en vaskehal. Ellers risikerer du at saltvand og skidt fra skybruddet sætter sig fast i motor og ledningsnet.

Få 3 tilbud på skadesarbejde

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer