Hvis uheldet er ude: Start ikke bilen, hvis den er blevet over... - Autobutler.dk blog

Blog

  • Forside
  • Blog

Hvis uheldet er ude: Start ikke bilen, hvis den er blevet oversvømmet

Start ikke bilen, hvis den er blevet oversvømmet

Har du parkeret bilen lidt for uheldigt under et skybrud eller er bilen gået i stå efter mødet med lidt for store vandpytter, så bør du se dig godt for. Hvis der er kommet vand i motoren kan det bliver en dyr fornøjelse.

Hvis der først er kommet vand i din motor, skal du ikke regne med at få hjælp hos dit bilværksted. Så nedslående er beskeden fra landets største digitale værkstedsportal autobutler.dk. Som hovedregel kan det ikke betale sig at reparere en oversvømmet bil.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

»Desværre må vores bilværksteder skuffe de fleste skybrudsramte. Det er dyrt og kan normalt ikke betale sig at reparere en motor der er blevet oversvømmet af vand«, siger autobutlers analysechef Jan Sturm, som dog opfordrer til at man alligevel får et tilbud på hvad en udskiftning af motoren vil koste, da der kan være enkelte tilfælde hvor motoren kan udskiftes billigt.

Er bilen druknet? Sådan gør du

Hvis din bil er druknet i et skybrud eller har stået i dybt vand anbefaler autobutler.dk at du ikke prøver at starte motoren, da du i så fald risikerer at suge skidt og saltvand rundt i motoren. Du bør i stedet få den på værksted til et servicetjek.

Er der kommet vand i kabinen, skal bilen sendes på værksted, da den ellers kan få skimmelsvamp. Det er en omfattende proces at tørre en bil hvor sæderne skal afmonteres, og bilen stilles i en tørrehal i 24 timer.

Har du kørt på vejene under skybruddet bør du vaske undervognen i en vaskehal. Ellers risikerer du at saltvand og skidt fra skybruddet sætter sig fast i motor og ledningsnet.

Få 3 gratis tilbud på skadesarbejde

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

FDM stikprøvekontrol
FDM udfører stikprøvekontrol af værkstederne på autobutler.dk. Det betyder, at kun de bedste værksteder er på autobutler.dk, og at kvaliteten på arbejdet på din bil altid er i top.
Prisgaranti på alle opgaver
Vær sikker at du alltid får den beste prisen med prisgaranti.
Fair og transparente priser
Se alle priser i forbindelse med reparationen.
24 måneders garanti
Med Autobutler får du 2 års garanti på alt service- og reparationsarbejde udarbejdet i samarbejde med FDM

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 508 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

Få tilbud nu