Spar penge på reparation af udstødning

 • Find det bedste værksted til den bedste pris
 • Spar i gennemsnit 34% eller 1.404 kr. på reparation eller udskiftning af udstødningen.
 • Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online med prisgaranti
 • Kun FDM-kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Derfor skal du reparere eller udskifte udstødningen gennem Autobutler

 • Du sparer i gennemsnit 34%, svarende til 1.404 kr.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud
 • Alle værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Vi giver dig tryghed med vores FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online, når det passer dig.
 • Professionel mekanikerrådgivning fra Autobutler.
 • Du undgår dyre overraskelser.
 • Du får alle tilbud på skrift.
 • Vi giver dig prisgaranti - finder du et billigere tilbud, så matcher vi prisen.

udstødning-reparation-udskiftning

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: Fejlsøgning, reparation og udskiftning af hele eller dele af udstødningssystemet.

Priser på udstødnings relateret reparationer

På autobutler.dk tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Chevrolet 2.918 kr. 1.706 kr. - 4.202 kr. Få tilbud
Citroën 3.428 kr. 1.464 kr. - 5.838 kr. Få tilbud
Fiat 2.696 kr. 1.538 kr. - 4.409 kr. Få tilbud
Ford 3.913 kr. 1.674 kr. - 7.069 kr. Få tilbud
Opel 4.117 kr. 1.988 kr. - 7.692 kr. Få tilbud
Peugeot 3.478 kr. 1.519 kr. - 5.504 kr. Få tilbud
Skoda 4.264 kr. 1.819 kr. - 8.760 kr. Få tilbud
Suzuki 4.655 kr. 1.914 kr. - 7.374 kr. Få tilbud
Toyota 3.630 kr. 1.493 kr. - 6.278 kr. Få tilbud
Volkswagen 4.666 kr. 1.728 kr. - 9.202 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Bedømmelser af opgaver vedrørende udstødningen

Fantastik oplevelse
Alexander P.
Audi A6 (1999)
Fin service og god rådgivning 👍
Lars H.
Mercedes-Benz B-Klasse (2017)
Dygtige og behagelige mennesker, Meget profesionelle. Kun +++++++👌👌👌👌👌 herfra
Aquiles
Citroën Jumpy (2019)

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: Fejlsøgning, reparation og udskiftning af hele eller dele af udstødningssystemet.

Hvornår skal man udskifte udstødningen?

Hvis du kører for længe med en skade på udstødningen, kan du risikere, at hele udstødningssystemet skal skiftes. Derfor er det vigtigt at vide, hvornår det er ved at være tid til at udskifte udstødningen på bilen.

I langt de fleste tilfælde, vil du ikke være i tvivl om, at din udstødning skal udskiftes. Det tydeligste tegn på, at det er tid til en reparation af udstødningen, er nemlig larm. Hvis din bil begynder at larme som en traktor, når du starter den, er det tid til at få tjekket eller skiftet udstødningen.

Udstødningen sørger for at lede de giftige udstødningsgasser væk fra bilen, om bagi og ud i det fri. Forhåbentligt uden gene for den næste bilist. Derfor er det vigtigt med en udstødning der fungerer.

Hvis udstødningen er utæt, er det faktisk ikke kun støjen, der generer. Du risikerer også at få de giftige gasser ind i kabinen.

Derudover er du i øvrigt til gene for alle omkring dig, og du giver også miljøet en ekstra forurening, når udslippet sker før katalysatoren rensende behandling.

Opret din opgave så detaljeret som muligt, så modtager du tilbud fra værksteder tæt på dig, hvorefter du kan vælge det, der passer dig bedst.

Hvad består en udstødning af?

Udstødningssystemet starter ved motoren, hvor der sidder en udstødningsmanifold, der leder udstødningsgasserne fra de forskellige cylindre ind i selve udstødningsrøret.

Udstødningsrøret går fra manifolden ned og ind under bilen, bagud. Udstødningssystemet er delt op i nogle forskellige komponenter, der måske kan skiftes hver især, hvis det bliver nødvendigt.

Katalysatoren sidder mellem manifolden og lydpotten, og som regel i starten af systemet.

Lydpotten sidder ude bagtil, lige inden den sidste stump udstødningsrør. Lydpottens formål er at dæmpe lyden af motorlarm, inden de rensede udstødningsgasser slipper ud i det fri.

Hvad laver katalysatoren?

Katalysatoren sidder som regel som noget af det første på udstødningssystemet, for hurtigst muligt at rense røgen fra udstødningen. Katalysatoren modtager de giftige udstødningsgasser og filtrerer dem, så de tilbageværende udstødningsgasser er relativt harmløse for miljø, omgivelser, dyr og mennesker.

Hvis der går hul på udstødningsrøret efter katalysatoren, er det derfor kun larmen, der er generende. Samtidig er risikoen for giftig røg i kabinen mindsket, men det vil stadig være ubehageligt og skadeligt.

Udstødningsgasser er ikke ufarlige, og derfor er fx. stadig regler for udluftning på værksteder, men med katalysatorens indførelse, er bilernes forurening reduceret væsentligt.

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: Fejlsøgning, reparation og udskiftning af hele eller dele af udstødningssystemet.

Hvad laver en lambdasonde?

Lambdasonden er en essentiel del af en velfungerende udstødning, og sidder både før og efter katalysatoren. Dens primære funktion er af ‘rapportere’ til bilen, omkring hvordan udstødningsgasserne har det, når de er blæst gennem katalysatoren.

Derudover måler den mængden af ilt i udstødningen, og på den måde sørger den for, at mængden af benzin er afstemt, og at katalysatoren er i stand til rensen den.

Pris på ny lambdasonde

Hvis lambdasonden er defekt, skal den udskiftes og ikke ‘blot’ repareres. I gennemsnit er prisen på en ny lambdasonde på omkring 1.300 kroner, og derudover kommer arbejdstiden. Derfor vil prisen for en ny lambdasonde typisk ende på omkring 2.500 kroner for hele processen.

Husk dog, at du ofte sparer mellem 20 og 40 procent, når du indhenter tilbud via autobutler.dk

Hvad laver et partikelfilter?

Hvis du ejer en dieselbil, vil den have et partikelfilter, som er med til reducere mængden af sodpartikler fra bilens udstødning. Siden 2009 har det sågar været et lovpligtigt element i alle dieselbiler.

Et partikelfilter er med til at gøre en dieselbil mere miljøvenlig, og minder egentlig en del om katalysatorens funktion, der renser udstødningsgasser i både benzin- og dieselbiler.

Hvad er prisen på rensning af et partikelfilter?

Et partikelfilter er en relativ dyr reservedel, og derfor vil det tit kunne betale sig at lave en rensning af partikelfilteret, i stedet for at udskifte det fuldkomment. Der er flere måde man kan rense et partikelfilter på, og du kan også forsøge at gøre det selv.

Hvis du gerne vil have en professionel rensning af din bils partikelfilter, ligger prisen på omkring 2.500 kroner.

Typiske defekter i udstødningen

Den allerstørste fjende for en velfungerende udstødning er rust. Heldigvis består udstødningen af flere dele, hvorfor man typisk ikke vil se, at alle komponenter ruster til på samme tid. Derfor kan man løbende udskifte de enkelte eventuelt rust-ramte dele.

Lyddæmperne er en af de dele i udstødningssystemet, som har størst kontaktflade med rusten. Hvis den ruster, vil du kunne høre en stigning i motorstøjen. De er nemlig normalt med til at afhjælpe vibrationer fra selve motoren og katalysatoren. Og hvis lyddæmperen knækker, er der derfor ikke længere noget til at reducere motorstøjen.

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: Fejlsøgning, reparation og udskiftning af hele eller dele af udstødningssystemet.

Reparation af udstødningen

Gun Gum reparationsbandage

Du kan midlertidig reparere udstødningen med Gun Gum. Der er flere producenter af produktet, som enten er en 'pasta', du smører i hjørner, eller stykker af stoflignende stykker (kaldet reparationsbandage) du vikler om røret, og kommer pasta på.

Herefter størkner Gun Gum pasta og bliver hårdt. Det kan sagtens holde i ret lang tid, og er en billig midlertidig løsning, hvis du kan og vil gøre det selv.

Permanent reparation

Den permanente reparation af udstødningen er selvfølgelig bedre og holder længere. Udstødningen er samtidig en af de taknemmelige dele, da du næsten kan gøre hvad som helst, for at lappe det.

Du kan svejse nyt stykke på, eller udskifte noget af det defekte udstødningsrør, lydpotte og halerør. Det eneste du ikke bør lave reparationer på, er katalysatoren.

Der findes mange værksteder, der kan klare en svejsning af udstødningen, enten til montering af ekstra stykker, nye dele eller som en lapning. Du skal bare være opmærksom på, om det kan betale sig, da hele udstødningen har det med at blive gennemtæret nærmest samtidig.

Hos autobutler.dk kan du kontakte din mekaniker, og spørge om en reparation eller udskiftning, og dokumentere med billeder, så dit værksted bedre kan vurdere omfanget af opgaven.

Se værkstedets tips om udstødningen

De enkelte dele

 • Udstødningsmanifold modtager udstødningsgasser fra alle ventiler, samler dem i ét rør, og sender dem videre gennem forrøret
 • Forrøret fører udstødningsgassen fra manifolden til katalysatoren (hvis der er en monteret)
 • Katalysator renser udstødningsgassen og sender den videre gennem mellemrøret til lydpotten
 • Mellemrør forbinder katalysator til lydpotten
 • Lydpotten sørger for at støjen holder sig inden for de tilladte værdier
 • Rørhalen er det sidste stykke inden udstødningsgassen slippes fri
 • Ophæng benyttes flere steder, så udstødningen sidder fast og ikke knækker. Der bruges gummiophæng for at mindske påvirkningen af vejens ujævnheder, så de ikke forplantes i udstødningen. Dette forlænger udstødningens levetid væsentligt
 • Koblingsstykker kan benyttes til at samle rør. Nogle rør har monteret endestykke til samlingen i forvejen

Ofte er mellemstykke, lydpotte og rørhale samlet i et stykke.

Hvis du vil give din bil et mere sporty look, kan du eftermontere en rørhale, der findes i mange forskellige varianter.

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: Fejlsøgning, reparation og udskiftning af hele eller dele af udstødningssystemet.

Regler omkring udstødningen ved syn

Synsreglerne for udstødning er ikke specielt strenge. Udstødningssystemet må være lappet og repareret efter alle kunstens regler, og du må have også gerne have lavet dit eget udstødningsrør, lydpotte osv.

Du kan også have eftermonteret udstødningssystem med mindre modstand, så motoren kan yde sit maksimale.

Følgende krav skal dog være opfyldt:

 • Udstødningen skal være korrekt ophængt
 • Den skal overholde kravene til, at udstødningsgassen ligger under de miljøkrav, der er for den pågældende bilmodel
 • Støjniveau skal ligge under det tilladte

Alt om udstødningsrør og katalysator


Larmer din Peugeot, Volkswagen eller Renault som en traktor? Så bør du formentlig få repareret din bils udstødning. Find gennemsnitspriserne for at sende et hav af forskellige bilmærker til reparation – heriblandt BMW, Ford & Citroën – og bliv klogere på, hvad det vil koste at få repareret udstødningen på din bil. Mekanikere over hele landet står klar til at give din Toyota eller Opel den bedste behandling.

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: Fejlsøgning, reparation og udskiftning af hele eller dele af udstødningssystemet.

Kampagner & tilbud

Fast lav pris
Hjulskifte
Kun 199 kr.

Få hjulskifte til rekordlav pris - kun 199 kr. Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online med prisgaranti.

Spar op til 1.000 kr.
Undervognsbehandling
20% rabat

20% rabat på undervognsbehandling fra kvalitetsgodkendte rustbeskyttelsesmærker som PAVA, Dinitrol, SUVO, Tectyl og Mercasol.

Spar 20-40%
Serviceeftersyn
Spar 1.312 kr.

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 31% på at sammenligne tilbud, svarende til 1.312 kr.

Se alle tilbud
Fast lav pris
Basisservice
Kun 949 kr.

Inkluderer olie- og filterskift med op til 4 liter kvalitetsolie og en komplet gennemgang af din bil ud fra et 25-punkts tjekskema.

Fast lav pris
Olieskift
Kun 749 kr.

Bestil olieskift til kun 749 kr. med påfyldning af op til 4 liter kvalitetsolie, montering af nyt oliefilter, og nulstilling af serviceindikator.

Fast lav pris
Aircondition service
Kun 549 kr.

Lige nu kan du få serviceret dit airconditionanlæg til kun 549 kr. Få anlægget tjekket for utætheder og påfyldt kølemiddel op til 150 gram.

Alle bilreparationer

Få tilbud nær dig

Vi har 251 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud