Sammenlign priser på reparation af udstødning
 • Få tilbud fra 275 uafhængige værksteder
 • Du sparer i gennemsnit 20%* eller 914 kr*. på reparation eller udskiftning af udstødningen.
 • Bestil tid online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti
Få tilbud
Du sparer i gennemsnit
20%*
Derfor skal du reparere eller udskifte udstødning gennem Autobutler
 • Du sparer i gennemsnit 20%,* svarende til 914 kr*.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud på reparation eller udskiftning af udstødningen
 • Værksteder stikprøvekontrolleres af FDM
 • Ekstra tryghed med 3 års FDM-godkendt garanti
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online
Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Fejlsøgning, reparation og udskiftning af hele eller dele af udstødningssystemet.

Priser på udstødnings relateret reparationer

På autobutler.dk tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Sammenlign og spar Potentiel besparelse i %
Audi DKK 11.989 DKK 1.583 18 %
Citroën DKK 4.310 DKK 831 20 %
Fiat DKK 4.009 DKK 803 22 %
Ford DKK 4.966 DKK 802 19 %
Opel DKK 4.809 DKK 715 18 %
Peugeot DKK 4.277 DKK 811 20 %
Skoda DKK 7.040 DKK 1.070 20 %
Suzuki DKK 3.759 DKK 778 23 %
Toyota DKK 3.897 DKK 801 22 %
Volkswagen DKK 8.488 DKK 1.167 18 %

Bedømmelser af opgaver vedrørende udstødning

Søde, rare, punktlige og ordentlige👍🏼
Katja F.
Fiat 500 (2010)
Super venlig og hurtig service!
Thor F.
Citroën C4 Picasso (2008)
Fint modtagelse og fin service på bilen. Låne bil var også tilgængelig uden ekstra omkostninger. ...
Hassan S.
Volkswagen Passat (2018)

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Fejlsøgning, reparation og udskiftning af hele eller dele af udstødningssystemet.

Hvornår skal man udskifte udstødning?

Hvis du kører for længe med en skade på udstødningen, kan du risikere, at hele udstødningssystemet skal skiftes. Derfor er det vigtigt at vide, hvornår det er ved at være tid til at udskifte udstødningen på bilen.

I langt de fleste tilfælde, vil du ikke være i tvivl om, at din udstødning skal udskiftes. Det tydeligste tegn på, at det er tid til en reparation af udstødningen, er nemlig larm. Hvis din bil begynder at larme som en traktor, når du starter den, er det tid til at få tjekket eller skiftet udstødningen.

Udstødningen sørger for at lede de giftige udstødningsgasser væk fra bilen, om bagi og ud i det fri. Forhåbentligt uden gene for den næste bilist. Derfor er det vigtigt med en udstødning der fungerer.

Hvis udstødningen er utæt, er det faktisk ikke kun støjen, der generer. Du risikerer også at få de giftige gasser ind i kabinen.

Derudover er du i øvrigt til gene for alle omkring dig, og du giver også miljøet en ekstra forurening, når udslippet sker før katalysatoren rensende behandling.

Opret din opgave så detaljeret som muligt, så modtager du tilbud fra værksteder tæt på dig, hvorefter du kan vælge det, der passer dig bedst.

Hvad består en udstødning af?

Udstødningssystemet starter ved motoren, hvor der sidder en udstødningsmanifold, der leder udstødningsgasserne fra de forskellige cylindre ind i selve udstødningsrøret.

Udstødningsrøret går fra manifolden ned og ind under bilen, bagud. Udstødningssystemet er delt op i nogle forskellige komponenter, der måske kan skiftes hver især, hvis det bliver nødvendigt.

Katalysatoren sidder mellem manifolden og lydpotten, og som regel i starten af systemet.

Lydpotten sidder ude bagtil, lige inden den sidste stump udstødningsrør. Lydpottens formål er at dæmpe lyden af motorlarm, inden de rensede udstødningsgasser slipper ud i det fri.

Hvad laver katalysatoren?

Katalysatoren sidder som regel som noget af det første på udstødningssystemet, for hurtigst muligt at rense røgen fra udstødningen. Katalysatoren modtager de giftige udstødningsgasser og filtrerer dem, så de tilbageværende udstødningsgasser er relativt harmløse for miljø, omgivelser, dyr og mennesker.

Hvis der går hul på udstødningsrøret efter katalysatoren, er det derfor kun larmen, der er generende. Samtidig er risikoen for giftig røg i kabinen mindsket, men det vil stadig være ubehageligt og skadeligt.

Udstødningsgasser er ikke ufarlige, og derfor er fx. stadig regler for udluftning på værksteder, men med katalysatorens indførelse, er bilernes forurening reduceret væsentligt.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Fejlsøgning, reparation og udskiftning af hele eller dele af udstødningssystemet.

Hvad laver en lambdasonde?

Lambdasonden er en essentiel del af en velfungerende udstødning, og sidder både før og efter katalysatoren. Dens primære funktion er af ‘rapportere’ til bilen, omkring hvordan udstødningsgasserne har det, når de er blæst gennem katalysatoren.

Derudover måler den mængden af ilt i udstødningen, og på den måde sørger den for, at mængden af benzin er afstemt, og at katalysatoren er i stand til rensen den.

Pris på ny lambdasonde

Hvis lambdasonden er defekt, skal den udskiftes og ikke ‘blot’ repareres. I gennemsnit er prisen på en ny lambdasonde på omkring 1.300 kroner, og derudover kommer arbejdstiden. Derfor vil prisen for en ny lambdasonde typisk ende på omkring 2.500 kroner for hele processen.

Husk dog, at du ofte sparer mellem 20 og 40 procent, når du indhenter tilbud via autobutler.dk

Hvad laver et partikelfilter?

Hvis du ejer en dieselbil, vil den have et partikelfilter, som er med til reducere mængden af sodpartikler fra bilens udstødning. Siden 2009 har det sågar været et lovpligtigt element i alle dieselbiler.

Et partikelfilter er med til at gøre en dieselbil mere miljøvenlig, og minder egentlig en del om katalysatorens funktion, der renser udstødningsgasser i både benzin- og dieselbiler.

Hvad er prisen på rensning af et partikelfilter?

Et partikelfilter er en relativ dyr reservedel, og derfor vil det tit kunne betale sig at lave en rensning af partikelfilteret, i stedet for at udskifte det fuldkomment. Der er flere måde man kan rense et partikelfilter på, og du kan også forsøge at gøre det selv.

Hvis du gerne vil have en professionel rensning af din bils partikelfilter, ligger prisen på omkring 2.500 kroner.

Typiske defekter i udstødning

Den allerstørste fjende for en velfungerende udstødning er rust. Heldigvis består udstødningen af flere dele, hvorfor man typisk ikke vil se, at alle komponenter ruster til på samme tid. Derfor kan man løbende udskifte de enkelte eventuelt rust-ramte dele.

Lyddæmperne er en af de dele i udstødningssystemet, som har størst kontaktflade med rusten. Hvis den ruster, vil du kunne høre en stigning i motorstøjen. De er nemlig normalt med til at afhjælpe vibrationer fra selve motoren og katalysatoren. Og hvis lyddæmperen knækker, er der derfor ikke længere noget til at reducere motorstøjen.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Fejlsøgning, reparation og udskiftning af hele eller dele af udstødningssystemet.

Reparation af udstødningen

Gun Gum reparationsbandage

Du kan midlertidig reparere udstødningen med Gun Gum. Der er flere producenter af produktet, som enten er en 'pasta', du smører i hjørner, eller stykker af stoflignende stykker (kaldet reparationsbandage) du vikler om røret, og kommer pasta på.

Herefter størkner Gun Gum pasta og bliver hårdt. Det kan sagtens holde i ret lang tid, og er en billig midlertidig løsning, hvis du kan og vil gøre det selv.

Permanent reparation

Den permanente reparation af udstødningen er selvfølgelig bedre og holder længere. Udstødningen er samtidig en af de taknemmelige dele, da du næsten kan gøre hvad som helst, for at lappe det.

Du kan svejse nyt stykke på, eller udskifte noget af det defekte udstødningsrør, lydpotte og halerør. Det eneste du ikke bør lave reparationer på, er katalysatoren.

Der findes mange værksteder, der kan klare en svejsning af udstødningen, enten til montering af ekstra stykker, nye dele eller som en lapning. Du skal bare være opmærksom på, om det kan betale sig, da hele udstødningen har det med at blive gennemtæret nærmest samtidig.

Hos autobutler.dk kan du kontakte din mekaniker, og spørge om en reparation eller udskiftning, og dokumentere med billeder, så dit værksted bedre kan vurdere omfanget af opgaven.

Se værkstedets tips om udstødningen

De enkelte dele

 • Udstødningsmanifold modtager udstødningsgasser fra alle ventiler, samler dem i ét rør, og sender dem videre gennem forrøret
 • Forrøret fører udstødningsgassen fra manifolden til katalysatoren (hvis der er en monteret)
 • Katalysator renser udstødningsgassen og sender den videre gennem mellemrøret til lydpotten
 • Mellemrør forbinder katalysator til lydpotten
 • Lydpotten sørger for at støjen holder sig inden for de tilladte værdier
 • Rørhalen er det sidste stykke inden udstødningsgassen slippes fri
 • Ophæng benyttes flere steder, så udstødningen sidder fast og ikke knækker. Der bruges gummiophæng for at mindske påvirkningen af vejens ujævnheder, så de ikke forplantes i udstødningen. Dette forlænger udstødningens levetid væsentligt
 • Koblingsstykker kan benyttes til at samle rør. Nogle rør har monteret endestykke til samlingen i forvejen

Ofte er mellemstykke, lydpotte og rørhale samlet i et stykke.

Hvis du vil give din bil et mere sporty look, kan du eftermontere en rørhale, der findes i mange forskellige varianter.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Fejlsøgning, reparation og udskiftning af hele eller dele af udstødningssystemet.

Regler omkring udstødningen ved syn

Synsreglerne for udstødning er ikke specielt strenge. Udstødningssystemet må være lappet og repareret efter alle kunstens regler, og du må have også gerne have lavet dit eget udstødningsrør, lydpotte osv.

Du kan også have eftermonteret udstødningssystem med mindre modstand, så motoren kan yde sit maksimale.

Følgende krav skal dog være opfyldt:

 • Udstødningen skal være korrekt ophængt
 • Den skal overholde kravene til, at udstødningsgassen ligger under de miljøkrav, der er for den pågældende bilmodel
 • Støjniveau skal ligge under det tilladte
Alt om udstødningsrør og katalysator

Larmer din Peugeot, Volkswagen eller Renault som en traktor? Så bør du formentlig få repareret din bils udstødning. Find gennemsnitspriserne for at sende et hav af forskellige bilmærker til reparation – heriblandt BMW, Ford & Citroën – og bliv klogere på, hvad det vil koste at få repareret udstødningen på din bil. Mekanikere over hele landet står klar til at give din Toyota eller Opel den bedste behandling.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Fejlsøgning, reparation og udskiftning af hele eller dele af udstødningssystemet.

Mest populære service og reparationer

Spar i gennemsnit 869 kr.*
Med stempel i servicebogen

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 23%* på at sammenligne tilbud, svarende til 869 kr* .

Priser fra kun: 834 kr.*
Spar op til 76%*

Få et basisservice og hold din bil sikkert kørende. Priser fra kun 834 kr*. Inkluderer skift af olie og oliefilter, op til 4 liter kvalitetsolie samt komplet gennemgang af din bil med 46 kontrolpunkter.

Priser fra kun: 664 kr.*
Spar op til 68%*

Bestil olieskift online og spar penge! Priser fra kun 664 kr*. Inkluderer påfyldning af 4 liter kvalitetsolie og montering af nyt oliefilter. Få tilbud og se din pris med det samme!

Priser fra kun: 175 kr.*
Spar op til 79%*

Bestil hjulskifte online og spar penge! Priser fra kun 175 kr*. Du sparer op til 79%* ved at sammenligne tilbud på autobutler.dk. Få tilbud og se din pris med det samme!

Få tilbud nær dig

Vi har 275 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.