For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Udskiftning af tandrem /kilerem

  • Spar 20-40% på værkstedet
  • Vores kunder sparer i snit 1.743 kr.
  • Du modtager tilbud inden for 24 timer
  • 3 års fuld garanti på værkstedsarbejdet
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Sådan virker det

Få tilbud på bilreparation inden for 24 timer
1

Få 3 tilbud

Fortæl os hvad der skal laves på din bil og få 3 tilbud.
Vælg et reparationstilbud og bestil tid
2

Vælg tilbud og bestil tid

Sammenlign pris, afstand, bedømmelser.
Kør til nærmeste FDM godkendte værksted
3

Kør på værksted

Få din bil repareret uden overraskelser.

Du kan spare tusindvis af kroner, når du skal have skiftet tandrem

Udskiftning af tandrem, tandkæde, taktkæde

Udskiftning af tandrem er dyrt – men hvad er det, der gør det dyrt?

Det er en lidt dyr opgave at få skiftet tandremmen. Ikke fordi tandremmen i sig selv er dyr, men fordi det er en tidskrævende opgave. Ofte skiftes vandpumpen samtidig med tandremmen, både fordi vandpumpen er drevet af tandremmen og derfor ses de som et sæt, og også fordi området er så svært at komme til. Men der kan spares en del penge ved at få tilbud fra forskellige værksteder, da en forskel i timepris virkelig kan ses på denne opgave.

Husk altid på at følge bilens servicemanual, hvor der står nogle intervaller for, hvornår tandremmen i din bil skal skiftes. Hvis du skal køre langt, fx på ferie, kan det være en god ide lige at tjekke servicemanualen for, om det er længe siden, tandremmen er blevet skiftet. Hvis en tandrem springer under kørsel, kan det skade motoren og blive en meget mere omfattende og dermed dyrere opgave.

Pris på Tandrem/kædekit

På Autobutler tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gennemsnitlig pris
Audi 5.872 kr.
Spar 17%
Citroën 4.437 kr.
Spar 18%
Fiat 3.622 kr.
Spar 20%
Ford 4.229 kr.
Spar 18%
Opel 4.264 kr.
Spar 22%
Peugeot 4.448 kr.
Spar 18%
Renault 5.263 kr.
Spar 18%
Seat 5.319 kr.
Spar 15%
Skoda 5.249 kr.
Spar 16%
Volkswagen 5.418 kr.
Spar 16%

Priserne er baseret på alle tilbud givet via Autobutler, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Sammenlign priser
Prøv selv. Spar penge.

Tandrem eller taktkæde?

Det er dog ikke alle biler, der har en tandrem. Nogle biler kører med en såkaldt taktkæde, som er designet til at holde hele bilens levetid. Man kan dog godt være ude for, at den skal skiftes alligevel.

Ud over en tandrem eller en taktkæde har alle biler en ekstra rem, som bl.a. kan drive generator og ventilator. Denne rem kan have mange forskellige navne, herunder kilerem (lidt ældre biler), multirem (mange nye biler) eller fx også ventilatorrem. Det er den, der ofte hyler/piver, når den er slidt. Den bliver tit skiftet samtidig med henholdsvis tandremmen eller taktkæden, da selve remmen er billig, og man sparer timelønnen, eftersom man har fat i den i forbindelse med skiftet. Udskiftning af multirem/kilerem kan også være en del af et udvidet serviceeftersyn, afhængig af mærke, model, antal kørte kilometer og bilens alder.

Det kan være svært at vide, om din bil kører med tandrem eller taktkæde, men når du opretter en opgave på Autobutler, tjekker vi selvfølgelig din bilmodel for at give dig et så præcist tilbud som muligt.

Hos Autobutler får du 3 tilbud og kan sammenligne værkstederne både på pris, men også på andre bilejeres bedømmelser. Du kan søge efter dit sædvanlige værksted, og lvælge det så de kan byde på opgaven. Vi hjælper dig på en nem og overskuelig måde med at finde det værksted som passer bedst til dig.

Hvad gør tandremmen, og hvad er en kilerem?

Tandremmen styrer en af motorens vigtigste funktioner, nemlig samspillet mellem stempler og ventiler. Hvis de er ude af takt, kan det få katastrofale følger, ud over en uregelmæssig og uøkonomisk motorgang.

Tandremmen er en drivrem, der drives af krumtapakslen og driver knastakslen. Den sørger for, at ventiler og stempler i motoren, er i takt. Teknisk set sker der det, at indsugningsventilen åbner, og stemplet trækker luft ind i kammeret. Herefter lukkes ventilen, og stemplet trykkes i bund. Den brændstofholdige komprimerede luft antændes og eksploderer. Det skubber stemplet, og driver processen i de andre kamre. Når stemplet er helt åbent, trækkes det sammen igen, imens udstødningsventilen er åben. Herefter starter processen forfra.

Ventilerne skal være åbne ved indsugning og udstødning, og stemplerne skal have den helt rigtige position, når den brændstofholdige luft antændes. Derfor består tandremmen af tænder, der passer med de hjul, der trækker og trækkes af tandremmen.

En kilerem driver også nogle processer, men her er det ikke afgørende, om forløbet er helt nøjagtigt. Kileremmen er et bånd og har som regel (lidt) skrå sider. Kileremmen kiler sig ned i remskivens spor, for at få ordentlig fat.

Se værkstedets tips om serviceeftersyn

Bedømmelser af udskiftning af tandrem og kilerem

Super god oplevelse og meget venlig mekaniker.
John W.
Peugeot 307 (2002)
Godt informationsniveau før, under og efter reparation af min bil. Fejludbedring justeret tilfre...
Jens H.
Ford S-Max (2015)
Som sædvanligt super service hos DM autoservice. Opgaven ændrede sig lidt, da der ikke var det ga...
Mette J.
Toyota Avensis Verso (2003)

Hvad sker der, hvis tandremmen ikke skiftes?

Der er en del slitage på tandremmen, så derfor er der i servicemanualen nogle kilometerintervaller for, hvornår den bør skiftes. Hvis du ikke kører så meget, er der også risiko for, at tandremmen bliver mør, så der er også et ældningsinterval. Tandremmen består af stålwire, glasfiber, polyester kabler og kevlar. Hvis du ikke får skiftet tandremmen, risikerer du, at den flosser, og stumper hvirvler rundt i motorrummet og ryger ud på vejbanen. Her kan det være med til at forårsage flyverust.

Det farligste er, hvis den bliver så slidt eller defekt, at den ikke længere synkroniserer stempler og ventiler. Nogle motorer har rigeligt med plads, mens andre er bygget, så der ikke er plads til at stempler og ventiler står forkert. Stemplet rammer ganske enkelt ventilerne, hvis de er åbne, når stemplet er trykket ind. Hvis det sker, kan det betyde, at du skal have en ny bilmotor.

Når du køber brugt bil

Det er sælgerens ansvar at oplyse, hvornår tandremmen sidst har været skiftet. Hvis han ikke kan det, skal han sørge for at skifte den eller gøre opmærksom på, at du bør få den skiftet snarest.

Gode råd når du køber brugt bil

  • Kontroller i servicehæftet, at tandremmen er skiftet efter forskrifterne
  • Kontakt værkstedet, der har udført jobbet, og hør om det forløb planmæssigt
  • Er du i tvivl, kan du få lavet et Falck BilTjek – TilstandsAttest
  • Eller du kan få lavet et tjek af tandremmen på et værksted

Alle bilreparationer

Få 3 tilbud nær dig

Vi har 283 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få 3 tilbud