Sammenlign priser på udskiftning af tandrem eller taktkæde

 • Få tilbud fra 231 uafhængige værksteder
 • Du sparer i gennemsnit 20%* eller 1548 kr*. på udskiftning af tandrem eller taktkæde
 • Bestil tid online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti
Få tilbud
Du sparer i gennemsnit
20%*
Derfor bør du få tandremsskift eller udskiftning af taktkæde gennem Autobutler
 • Du sparer i gennemsnit 20%,* svarende til 1548 kr*.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud på tandremsskift eller udskiftning af taktkæde.
 • Værksteder stikprøvekontrolleres af FDM
 • Ekstra tryghed med 3 års FDM-godkendt garanti
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online
Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Tandremsskift eller udskiftning af taktkæde.

Spar tusindvis af kroner på tandremsskift – sådan gør du

Når det kommer til at skifte tandrem, kan det ofte være en dyr affære. Men hvorfor er det egentlig så dyrt?

Årsagen til den høje pris skyldes ikke tandremmens pris i sig selv, men snarere den tid og arbejdskraft, der kræves for at udføre opgaven. Ofte skal vandpumpen også skiftes samtidig med tandremmen. Dette skyldes, at vandpumpen er drevet af tandremmen, og derfor ses de som et sæt. Derudover er området omkring tandremmen typisk svært at komme til, hvilket øger tiden det tager for den samlede arbejdsproces.

Du kan spare en del penge på dit tandremsskift ved, at sammenligne tilbud fra forskellige værksteder. Forskellen i timeprisen kan virkelig påvirke prisen på denne type opgave. Du sparer i gennemsnit 20%,* svarende til 1548 kr* på at sammenligne priser gennem Autobutler. Så sørg for at indhente tilbud fra flere værksteder, før du beslutter dig for at få udført dit tandremsskift.

På Autobutler.dk kan du få tilbud fra FDM kontrollerede værksteder, som effektivt kan skifte din tandrem. Spar penge og bestil trygt med 3 års FDM-godkendt garanti på dit tandremsskift. Sammenlign priser i dag ved at indhente tilbud fra flere værksteder nær dig og vælg det bedste tilbud for dig.

Hvornår skal du have skiftet din tandrem?

Hvis din bil har en tandrem som de fleste andre biler, skal den udskiftes indenfor et bestemt kilometer interval. Det er vigtigt at holde styr på, hvornår din tandrem skal skiftes, så du undgår skader på motoren.

Du kan altid finde intervallet for tandremsskift i din bils servicemanual eller instruktionsbog. Det er vigtigt at huske, at intervallet kun er vejledende og det kan være en risiko, at vente for længe med at skifte din tandrem.

Hvis du skal køre langt, fx på ferie sydpå, bør du tjekke servicemanualen og se, om tandremmen er blevet skiftet for nylig. Hvis det er længe siden, er det en god idé at få den skiftet, inden du tager på en længere tur.

Husk, at en sprunget tandrem kan forårsage alvorlige skader på motoren og ende med at blive en dyr reparation. Så sørg for at få din tandrem skiftet i tide og undgå unødvendige problemer. Hvis du har brug for hjælp, kan du altid kontakte vores professionelle mekanikere på Autobutler.dk.

Så meget sparer bilejere på tandremsskift eller udskiftning af taktkæde

De gennemsnitlige priser og besparelser, for de viste bilmærker, er baseret på forskellige modeller og årgange. Du skal derfor oprette en opgave og sammenligne tilbud for at se din faktiske pris og besparelse.
Bilmærke Gennemsnitspris* Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit*
Audi DKK 8.540 DKK 1.919 19 %
Citroën DKK 5.567 DKK 1.351 20 %
Ford DKK 6.616 DKK 1.750 21 %
Opel DKK 7.115 DKK 1.552 18 %
Peugeot DKK 5.600 DKK 1.327 20 %
Renault DKK 6.740 DKK 1.587 20 %
Seat DKK 5.833 DKK 1.309 19 %
Skoda DKK 5.554 DKK 1.282 20 %
Volkswagen DKK 6.059 DKK 1.457 20 %
Volvo DKK 4.720 DKK 963 17 %

Bedømmelser af udskiftning af tandrem eller taktkæde

Super god service. Venlig betjening og en god pris. Kan klart anbefales
Lars C.
Citroën C4 (2013)
2 dage
Rigtig god service
Bent S.
Kia Picanto (2007)
Super ordentlig behandling, jeg bad dem kigge på en anden fejl også, og de kontaktede mig inden d...
Dan P.
Volkswagen Fox (2006)

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Tandremsskift eller udskiftning af taktkæde.

Hvad sker der, hvis tandremmen ikke skiftes?

Det kan få alvorlige konsekvenser for både din sikkerhed og din pengepung. Tandremmen er en vigtigt del af bilens motor, og hvis den ikke bliver skiftet i tide, kan det føre til alvorlige skader.
Der kommer naturligt slitage på tandremmen, og der er derfor et kilometer-intervaller i servicemanualen for, hvornår den bør skiftes.

Hvis du ikke kører så meget, er der også risiko for, at tandremmen bliver mør. Derfor er det altså også et ældnings-interval man skal være opmærksom på. Hvis du ikke får skiftet tandremmen, risikerer du, at den flosser, og at stumper af tandremmen hvirvler rundt i motorrummet og gør større skade end nødvendigt. Her kan det være med til at forårsage flyverust.

Tandremmen er ansvarlig for at synkronisere stempler og ventiler i motoren, og hvis den ikke fungerer korrekt, kan det resultere i kollision mellem stempler og ventiler. Det kan føre til en beskadiget motor, og i nogle tilfælde kan det betyde, at du skal have en ny bilmotor.

En slidt eller bristet tandrem kan altså forårsage betydelig skade på motoren, og det kan være meget dyrt at reparere eller erstatte. Derudover kan en slidt tandrem også føre til, at bilen ikke starter eller pludselig går i stå på vejen. Dette kan skabe farlige situationer, især hvis det sker på motorvejen eller i trafikken.

Så hvis du vil undgå alvorlige skader og uforudsete udgifter, er det vigtigt at følge bilens servicemanual og få skiftet tandremmen til tiden. Så undgår du problemer og kan køre sikkert og problemfrit på vejene.

Tandrem eller taktkæde: Hvad er forskellen?

Har du nogensinde tænkt på, om din bil har en tandrem eller en taktkæde? Det er en vigtig ting at vide, da du skal vide, hvornår du skal skifte den, og det kan have stor indflydelse på bilens levetid.

Mens nogle biler bruger en tandrem, der skal skiftes efter et bestemt antal kilometer, kører andre biler på en taktkæde, der er designet til at holde hele bilens levetid. Men selvom taktkæden ikke skal skiftes, kan den stadig blive slidt og kræve reparation.

Uanset om din bil har en tandrem eller en taktkæde, har den også en ekstra rem, der driver generator og ventilator. Denne rem kan have forskellige navne afhængigt af bilens alder og model, såsom kilerem eller multirem.
- Det er den, der ofte hyler/piver, når den er slidt. Den bliver tit skiftet samtidig med henholdsvis tandremmen eller taktkæden, da selve remmen er billig, og man sparer timelønnen, eftersom man alligevel har fat i den i forbindelse med skiftet. Udskiftning af multirem/kilerem kan også være en del af et udvidet serviceeftersyn, afhængig af mærke, model, antal kørte kilometer og bilens alder.

Hvis du er i tvivl om, om din bil kører med tandrem eller taktkæde, men når du opretter en opgave på autobutler.dk, tjekker vi selvfølgelig din bilmodel for at give dig et så præcist tilbud som muligt.

Hos autobutler.dk får du tilbud og kan sammenligne værkstederne både på pris, men også på andre bilejeres bedømmelser. Du kan søge efter dit sædvanlige værksted, og vælge det, så de kan byde på opgaven.
Vi hjælper dig på en nem og overskuelig måde med at finde det værksted som passer bedst til dig. Så tøv ikke med at oprette en opgave i dag og få et tilbud på din bilreparation.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Tandremsskift eller udskiftning af taktkæde.

Hvad gør tandremmen, og hvad er en kilerem?

Tandremmen styrer en af motorens vigtigste funktioner, nemlig samspillet mellem stempler og ventiler. Hvis de er ude af takt, kan det få katastrofale følger, udover en uregelmæssig og uøkonomisk motorgang, som det også vil forårsage.

Tandremmen er en drivrem, der drives af krumtapakslen og driver knastakslen. Den sørger for, at ventiler og stempler i motoren er i takt. Teknisk set sker der det, at indsugningsventilen åbner, og stemplet trækker luft ind i kammeret. Herefter lukkes ventilen, og stemplet trykkes i bund.

Den brændstofholdige, komprimerede luft antændes og eksploderer. Det skubber stemplet, og driver processen i de andre kamre. Når stemplet er helt åbent, trækkes det sammen igen, imens udstødningsventilen er åben. Herefter starter processen forfra.

Ventilerne skal være åbne ved indsugning og udstødning, og stemplerne skal have den helt rigtige position, når den brændstofholdige luft antændes. Derfor består tandremmen af tænder, der passer med de hjul, der trækker og trækkes af tandremmen.

En kilerem driver også nogle processer, men her er det ikke afgørende, om forløbet er helt nøjagtigt. Kileremmen er et bånd og har som regel (lidt) skrå sider. Kileremmen kiler sig ned i remskivens spor, for at få ordentlig fat.

Se værkstedets tips om udskiftning af tandrem

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Tandremsskift eller udskiftning af taktkæde.

Hvad skal du være opmærksom på omkring tandremsskift, når du køber brugt bil?

Det er sælgerens ansvar at oplyse, hvornår tandremmen sidst har været skiftet. Hvis han ikke kan det, skal han sørge for at skifte den eller gøre opmærksom på, at du bør få den skiftet snarest.

Gode råd når du køber brugt bil

 • Kontroller i servicehæftet, at tandremmen er skiftet efter forskrifterne
 • Kontakt værkstedet, der har udført jobbet, og hør om det forløb planmæssigt
 • Du kan få lavet et tjek af tandremmen på et værksted

Er det blevet tid til at skifte tandremmen i din Peugeot, Volkswagen eller Renault? Tandremmen skal skiftes efter et vist kilometerinterval, som afhænger af, om du ejer en bil fra henholdsvis BMW, Ford, Citroën eller et helt fjerde bilmærke. Du kan finde intervallet i din bils servicehåndbog eller få hjælp til det på et værksted. Her kan de servicere alle bilmærker som eksempelvis Toyota og Opel.

Mest populære service og reparationer

Lige nu priser fra 399 kr.*
Spar i gennemsnit 51%*

Service af airconditionanlæg. Lige nu priser fra: 399 kr.* Anlægget tjekkes for utætheder og der påfyldes ekstra kølemiddel. Få tilbud og se din pris med det samme!

Spar i gennemsnit 896 kr.*
Med stempel i servicebogen

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 23%* på at sammenligne tilbud, svarende til 896 kr.*

Lige nu priser fra 499 kr.*
Spar i gennemsnit 48%*

Få et basisservice og hold din bil sikkert kørende. Lige nu priser fra 499 kr.* Inkluderer skift af olie og oliefilter, op til 4 liter kvalitetsolie samt komplet gennemgang af din bil med 46 kontrolpunkter.

Lige nu priser fra 469 kr.*
Spar i gennemsnit 45%*

Bestil olieskift online og spar penge! Lige nu priser fra 469 kr.* Inkluderer påfyldning af 4 liter kvalitetsolie og montering af nyt oliefilter. Få tilbud og se din pris med det samme!

Få tilbud nær dig

Vi har 231 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.