Hvad kan få din tandrem til at blive slidt hurtigere

Skrevet af Autobutler.dk d. 12. maj 2015, 13.50

Tandrem og kilerem

En tandrem er meget uforudsigelig, så det er umuligt at vide hvornår den går i stykker. Der er en angivelse af hvor mange km du må køre inden et tandremsskift, og den bør overholdes.

Du kan også kontrollere tandremmen, hvis du ikke er klar over hvor langt den har kørt!

Her er nogle af de ting der kan få den til at blive slidt hurtigere, med risiko for at gå i stykker før tid.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Ændringer i temperatur

Tandremmen er lavet af gummi, der bliver længere når det bliver opvarmet, og derefter trækker sig sammen igen når det afkøles. Ekstrem kulde og varme kan få gummiet til at sprække eller revne i overfladen.

Olielækager

Hvis der kommer olie på tandremmen, kan det have indflydelse på ydeevnen. Olie mellem tandremmen og tandhjulet, kan få tandremmen til at glide, og resultere i øget slitage, og i værste fald glide helt af tandhjulet.

Hvis du opdager olielækager i motorrummet, bør du derfor også pga. tandremmen sørge for at få det fixet hurtigst muligt.

Vandlækager

Vandlækager vil have samme effekt som olielækager på tandremmen. Det kan endda have en værre effekt, hvis vandet indeholder antifrostvæske.

Tørt klima

Biler i et tørt klima, har risiko for at skulle skifte tandrem oftere. I den tørre varme, vil tandremmen, der er lavet af gummi, hurtigere blive møre og flossede, end i tempererede lande.

Gammel model tandrem

I gamle dage var tandremmen kantet og trapezformet, når du skal have ny tandrem, skal du sørge for at få den nye udgave, hvor tænderne er buede og elastiske. De holder væsentligt længere.

Hvis du kører for lidt

Tandremmen kan blive stiv hvis der går lang tid imellem du kører. Det er bl.a. også derfor der er et års interval for skifte, hvis du ikke når at køre nok km.

Få 3 tilbud på reparation af tandrem


Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu