Bilens ventilator - remmen

Hvad er en ventilatorrem?

29 april 2015, 13:40

Bilens motoren er en forbrændingsmotor, så den bliver varm efter et stykke tid. Der er et vandkølingssystem, der transporterer vand rundt i kamre i motoren, og ud til en køler, der sidder som noget af det forreste på bilen.

For at køle køleren mest muligt, er der en drivrem, kaldet ventilatorrem, der sørger for, at en ventilator blæser kold luft på køleren.

Kilerem eller ventilatorrem

Tidligere kaldtes ventilatorremmen næsten altid for kileremmen, hvor kileremmen nærmest kiler sig fast mellem to skiver for at få bedre fat, har ventilatorremmen bedre tænder for at få fat.

Få tilbud på reparation

Ventilatorremmen

Selve ventilatorremmen er en fleksibel syntetisk gummi ring, der forbinder de forskellige komponenter. Den har en række tænder siddende hele vejen indvendig, der kan sørge for at få godt fat i alle akslerne den tager fat i, og forhindrer at det ikke bare glider rundt.

Det er motorens knastaksel der driver ventilatorremmen, som samtidig også driver generatoren der laver strøm til bilen og batteriet. Det fungerer meget som tandremmen, men driver blot nogle andre komponenter i bilen, og kaldes ventilatorremmen fordi den ene af komponenterne er en ventilator, køleren, til at køle motoren med.

Hvis du kan høre en karakteristisk hvinen fra motoren, især når motoren er kold, når du gasser op og i nogle tilfælde når du drejer, så er det muligvis ventilatorremmen.

Hvis du er lidt fingernem kan du sagtens skifte den selv, det kræver blot tid og det rette værktøj, og så selvfølgelig en ny ventilatorrem.

Få tilbud på reparation af remmen

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Få tilbud og sammenlign priser på motorarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.