Autobutler.dk er en uvildig værkstedportal, hvor du kan indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud

3 tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Spotcheck dk

2 års garanti på alt værkstedsarbejde

Udarbejdet i samarbejde med FDM

Priceguarantee dk

Prisgaranti på alle opgaver

Vær sikker på at du altid får den bedste pris med prisgaranti

Sådan virker det

Quote bg

Få 3 tilbud

Fortæl os hvad der skal laves på bilen eller bed om hjælp til at identificere problemet. Du modtager hurtigt 3 tilbud fra autoværksteder.
Calendar bg

Bestil en tid

Sammenlign tilbuddene og book tid hos dit udvalgte værksted ud fra tilgængelighed, pris eller bedømmelse.
Garage bg

Få din bil repareret

Sådan. Slut med at ringe rundt og besøge flere værksteder - Vores autoværksteder tilbyder hurtig, billig og pålidelig service.

Vælg professionelle værksteder med fejlsøgningsværktøjer

Fejlsøgning på bilen kan være noget af det mest tidskrævende arbejde med bilen – og dermed kan det også være dyrt.

Biler i dag er fulde af elektronik, og mange biler styres i dag af en computer, som kan overvåges, opgraderes og styres, hvis du har det rigtige værktøj til det.

De fleste værksteder har et fejlsøgningsværktøj stående, hvor de kan tilslutte bilens computer, og se en masse informationer om din bil. Her kan de bl.a. se, om der er nogle sensorer, der måler fejl i systemet, og således nemmere finde de defekte dele og udskifte dem. Udstyret udvikler sig hele tiden – i takt med at bilerne får mere kompliceret elektronik – og derfor er de fleste mekanikere løbende på efteruddannelse i det tekniske udstyr.

Når du sender en opgave i udbud via autobutler.dk, kan du være sikker på, at værkstedet lever op til en omfattende reparationsaftale med krav om det rette diagnosticeringsværktøj.

Beskriv din opgave nærmere her, sammen med eventuelle fejlkoder i instrumentbrættet, og få 3 tilbud på fejlsøgning fra værksteder nær dig.

Indhent tilbud 

467.830 glade bilejere har brugt autobutler.dk

Dk11

Jimmi Bram

Renault Grand Scenic III (2012)

Fik lynhurtigt tre relevante tilbud på service og bremseskift, med gode kvalificerede svar fra værkstederne. Man kan se at dem der sidder i den anden ende rent faktisk forholder sig til hvad man skriver. Hele rating delen giver god ro i sjælen når man så vælger et af tilbuddene.

Dk22

Kim H. Hansen

Seat Toledo (2001)

Pålidelig hjemmeside Har fået tilbud fra dem de seneste 3 år tror jeg, på 3 forskellige biler. Der har altid været tilbud. Rigtige gode endda. Har endda lige brugt det idag. Man finder værksteder nær hvor man bor, man ikke vidste var der. Alt i alt, Fantastisk hjemmeside

Dk33

Mona Dahlquist

Fiat Grande Punto (2008)

Alletiders, så smart! God måde at få overblik over prisforskelle! Der var over 2000 kr ' s forskel på den billigste og dyreste! Og, den billigste havde gratis lånebil, det havde de 2 andre ikke!

Lige nu siger andre der har fået lavet fejlsøgning

4,6
463 bedømmelser
Nissan Primera – 2004
Fin service. Lånte mesters egen bil
Apex Auto
2610 Rødovre
Opel Vectra – 2007
Super hurtig og kompetent service! Kun de bedste anbefalinger herfra.
Brdr's Auto Taastrup ApS - AutoPlus
2630 Taastrup
Volvo V50 – 2006
Billigt og professionelt
RD Autoteknik - Mekonomen Autoteknik
2770 Kastrup
Nissan Primera – 2004
Fin service. Lånte mesters egen bil
Apex Auto
2610 Rødovre
Opel Vectra – 2007
Super hurtig og kompetent service! Kun de bedste anbefalinger herfra.
Brdr's Auto Taastrup ApS - AutoPlus
2630 Taastrup
Opret en opgave nu

Læs mere om fejlsøgning på bilen

Når du skal beskrive den eller de fejl du oplever med din bil, er det vigtigt du beskriver dem meget præcist. Ellers kan det være svært at komme med et kvalificeret bud på, hvad der er galt og hvad det vil koste. Du kan dokumentere problemet med billeder der uploades ved opgavebeskrivelsen, hvis der er synlige tegn på at der er noget galt.

Det kan også være anderledes lyde, du kan beskrive. Ofte vil en defekt del betyde at motorlyden blandes med andre lyde, og hvis du kan lokalisere mislyden i motoren, kan det være at værkstedet ved hvad der er galt. Alternativt at de får en ide om hvad der er galt.

Har du brug for hjælp med at beskrive fejlen, kan du ringe til Autobutler og spørge en af vores eksperter til råds på 77 34 32 21. Du kan også bruge vores chatfunktion (Kan vi hjælpe dig?) i nederste højre hjørne.

De fleste værksteder har et fejlsøgningsværktøj
Under en fejlfinding undersøges alle de parametre der vises i fejlsøgningsværktøjet. Det er både elektromekaniske- og elektroniske anlæg, der undersøges. Mekanikeren har sin erfaring han kan bruge, men har også brug for reparationshåndbøger, oplysninger på computeren og sparring med sine kollegaer.

Nogle gange er det lige til at finde fejlen, med fejlsøgningsværktøjet, mens det andre gange kan være en tidskrævende opgave. Det kan være et kabel der sidder løst, som giver en fejl et helt andet sted end der hvor den løse forbindelse er.

Når du bestiller en opgave hos Autobutler, får du en fast pris på opgaven, det er din sikkerhed. Men hvis opgaven viser sig at være en helt anden, eller der dukker flere fejl op, ringer værkstedet inden de foretager sig noget, så du er klar over det. Den faste pris dækker det der er aftalt, ikke det der opdages under reparationen. Det er en del af FDM Reparationsaftalen, som alle værksteder hos Autobutler overholder.

Hvis du har en fejl som er svær at beskrive, skal du være ekstra opmærksom på de tilbud du får. Det er ikke sikkert at det billigste tilbud også er det når bilen er på værkstedet. Læs de tilbud du får grundigt, og overvej om en af beskrivelserne giver tryghed for, at værkstedet der har skrevet den, også er opmærksom på at det kan være en drilsk fejl, der kan være tidskrævende at fejlsøge på.

Du kan også kigge på de bedømmelser andre bilejere har givet værkstederne, og vurdere hvem du har mest tillid til at udføre opgaven.

Der er utroligt mange dele der kan være defekte, og give fejl på instrumenter eller i fejlsøgningsværktøjet. Nogle af fejlene er ret indlysende, og du vil sikkert kunne fixe dem selv. Andre fejl er mindre synlige, og kræver en del indsigt i, hvordan bilen er skruet sammen.

Her er blot et lille udsnit, så du har en ide om hvad du måske kan bruge i din beskrivelse af opgaven til værkstedet:

 • Sikringer: Hvis et eller andet pludselig ikke virker, f.eks. vinduesvisker, rudevarme eller autoradio, kan det meget vel være en sikring der er gået. Du kan kigge i manualen, og se hvilket nummer sikringen har til det der er defekt, og derefter pille laget af sikringsboksen, for at tjekke sikringen. Hvis du ikke ved hvor sikringerne sidder, står det også i manualen.
 • Autopærer: De fleste nyere biler har en servicelampe der lyser, hvis der er en pære der er gået. Så skal du blot finde ud af hvilken lygte du skal skifte pæren i. Man skulle tro det er lige til at skifte pærer selv, men på nogle biler er specielt de små baglygte pærer gemt bag ved beklædningen. Her er det rart at kende en venlig mekaniker der kan hjælpe.
 • Navigationssystemer: Flere og flere biler får indbyggede navigationssystemer. Hvis de pludselig ikke virker mere, er det ikke så nemt at komme til, med mindre det er en løs enhed. Det er begrænset hvad du selv kan gøre ved navigationssystemer, andet end at genstarte dem. Hvis det er en løs enhed, vil det ofte være muligt at tilslutte den en pc, og dermed opdatere eller genstarte den.
 • Generator: Biler kræver strøm for at starte, men også for at køre. Det er generatoren der sørger for at lade batteriet op, og levere strøm til alle bilens elektriske komponenter og gadgets. Hvis generatoren er defekt, hjælper det ikke noget at få hjælp til at sætte strøm til bilen, da du i så fald kun vil kunne køre, så længe der er strøm på batteriet. Når batteriet bliver fladt, går bilen i stå.
 • Starter: For at starte bilen, skal der skabes nogle omdrejninger i motoren. I gamle dage brugte man håndsving, men det er i dag erstattet af en starter. Hvis den ikke virker, kan man skubbe benzinbiler i gang, men ikke dieselbiler.
  Tricket er her, at sætte bilen i 2. gear, slippe håndbremsen og få nogle til at skubbe, mens koblingen er trådt i bund. Slip koblingen langsomt, mens du drejer nøglen for at starte. Bilen skulle nu gerne sætte i gang.
 • Tændrør: Hvis bilen har en urolig tomgang, kan det være tændrørene. Hvis du ikke er bleg for at få snavsede fingre, kan du finde en specialnøgle til at pille tændrør ud med, og prøve at rense dem. Evt. bruge et stykke fint sandpapir mellem de to kontaktpunkter. Hvis de er meget snavsede og slidte, kan du skifte dem. På den anden side, er det et af punkterne værkstedet meget nemt kan fixe for dig, og sørger for at tjekke ved service.
 • Tændspole (benzin): I tænd spolen skabes den strøm der får tændrørene til at lave en gnist, der tænder brændstoffet i cylindrene. Tændspolen sender strømmen til karburatoren, der styrer tændingen.
 • Karburator: Ældre benzinbiler! Fra tændrørene og tændspolen går der ledninger op til karburatoren.

  Det er vigtigt at kablerne fra tændrørene sidder i den rigtige rækkefølge, da der ellers tændes en gnist på et forkert tidspunkt. Er du uheldig, kan motoren ødelækkes, så de fleste har kun akkurat så lange kabler at det kan lade sig gøre.
  Sæt det korteste kabel på først, og det længste til sidst.

  En typisk fejl kan være en utæthed, så der kommer fugt i karburatoren. Derved ”kortslutter karburatoren” og giver ikke strømmen videre til tændrørene. Her kan Pronto måske hjælpe, ved at være fugtfortrængende, og samtidig en olie.
 • Elektronisk indsprøjtning: På stort set alle nyere benzinbiler benyttes elektronisk indsprøjtning af benzin, i stedet for den traditionelle karburator.
 • Aircondition og klimaanlæg: Du kan tjekke om kabler og samlinger er tætte, og at der ikke er skidt og snavs der generer, men det er stort set også det. Ved fejl på aircondition og klimaanlæg er du nødt til at kontakte et værksted. Der bruges kemikalier i anlægget, og det er både dyrt og giftigt for miljøet, hvis det ikke behandles korrekt.
 • Oliespild: Hvis du kan se der spildes olie, er der mange dele der kan være årsagen. Kig der hvor olien ligger på jorden, og se om du kan finde lækagen oppefra i motorrummet. Du kan blive nødt til at kigge nedefra, men det er lidt besværligt. Hvis du ikke kan se hvor olien kommer fra, kan du i hvert fald tage et billede for at dokumentere hvor olien ca. løber ned på jorden. Det kan give værkstedet en ide om hvad der kan være utæt. Når du opretter en opgave, kan du vedhæfte billedet.
 • Sikkerhedssystem: Hvis lamper lyser omkring sikkerhedssystemer, som ABS bremser, airbag eller andet udstyr, bør du få et værksted til at kigge på det. Der er ingen grund til at tage chancer. Det kan også være den elektroniske startspærrer, bremseassistent, vognbaneskift-alarm, dæktryksovervågning eller en af de andre sikkerhedsforanstaltninger der er opfundet, og alle har de selvfølgelig nogle følere eller sensorer, der kan afgive signal om at de fejler. I manualen kan du se hvad de forskellige lamper betyder.

Nu har du en god chance for at kunne udfylde beskrivelsen til værkstedet, så de ved hvad det er de skal give tilbud på.

Hvis du stadig er i tvivl, så husk du kan ringe til os, eller skrive på chatten (Kan vi hjælpe dig) eller mail: [email protected]

Indhent tilbud 

Dét får du ved at bruge autobutler.dk

FDM stikprøvekontrol

Usp time

Nemt og hurtigt

Usp price

Prisgaranti

Usp fair

Fair værkstedsregning

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 353 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

Få tilbud nu