Hvad er en OBD-tester?

Hvad er en OBD tester?

05 november 2015, 11:59

Hvis du har interessen i at fixe biler, er der overvejende sandsynlighed for at du bliver nødt til at stifte bekendtskab med en OBD-tester på et tidspunkt.

Egentlig er det et OBD2 diagnostikværktøj til biler, hvor OBD står for On-Board Diagnostics og har fået en stadig mere vigtig rolle siden lanceringen i 1996. Din bil har sin egen computer, og for at styre opsætningen af den software der bruges, og se status på kørsel, service intervaller og evt. fejlmeddelelser.

OBD-tester

Hvis du oplever, at der er fejl på bilen, kan du bruge OBD-testeren til at se, hvad der er galt i nogle situationer. På den måde kan mekanikeren hurtigt finde løsningen på en fejl, uden han skal prøve sig frem i flere timer.

Testeren har selvfølgelig sine begrænsninger i forhold til, hvad der kan måles på, så mange mekaniske fejl kan kun opdages af en person, der kigger på bilen.

OBD-tuning

Der er mange parametre, der kan pilles ved, så OBD-værktøjet er kan også bruges til OBD-tuning. Du skal ikke pille ved noget, du ikke er sikker på, du har viden om, for du kan risikere at indstille bilen til at køre meget ringe, eller direkte være årsag til at den går i stykker.

Sluk servicelampen

Når bilen er ny, vil du sikkert gerne have den på værksted og få dem til at ordne bilen, så du er sikker på, at garantien bibeholdes.

Efter et par år kan den fingernemme handyman sagtens selv skifte olie og oliefilter en gang imellem. Men servicelampen forbliver tændt, og her kan OBD-værktøjet være din redning, så du ikke bliver irriteret på hver køretur over, at lampen lyser.

Få hjælp til arbejdet

Mange af de betegnelser, der bruges, er indspiste mekanikertermer, så hvis du ikke er fortrolig med dem, bør du undlade at ændre noget, og overlade den del til din mekaniker.

Læs mere om OBD og fejlsøgning

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.