Blog

  • Forside
  • Blog

Hvornår er det tid til at skifte tandrem?

22 februar 2016, 09:48

Med koblingen eller bremsen er det ret enkelt at se og mærke, når det er ved at være tid til at få dem kontrolleret eller skiftet.

Det er anderledes med tandremmen, for den er skjult af sin beskyttende kappe, og du mærker det først når den knækker. Men så er det for sent, og derfor er der sat nogle km grænser på de forskellige bilmodeller, så du ved hvornår tandremmen skal skiftes.

Du finder oplysningerne om hvor tit tandremmen skal skiftes i bilens servicehåndbog, og som regel er det i forbindelse med et regelmæssigt service.

Hvis du kører for længe i bilen, og tandremmen knækker, er der risiko for at den kan skade andre dele.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Kontroller din tandrem

Hvis du ikke ved hvornår der sidst er skiftet tandrem, og du har kørt flere km end angivet i servicehåndbogen for første tandrem skifte, bør du kontrollere dens tilstand eller skifte den.

Den bedste måde at undersøge tandremmen på, er at åbne motorhjelmen og løsne den kappe der er ud over tandremmen. Herefter kan du fjerne kappen, og undersøge tandremmen.

Hvis overfladen er synligt slidt, er det tid til at skifte den, især hvis der er mærker eller gummiet flosser, så er det kritisk.

Tandremmen bliver ikke gradvist defekt med tiden, det sker pludselig, at den knækker. Det vil være lidt af en katastrofe, så sørg for at få den skiftet ved de angivne intervaller der er angivet i servicehåndbogen.

Hvis du ikke selv er helt sikker på, om den skal skiftes eller er, er det bedste at kontakte et værksted, for at få dem til at kontrollere den.

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring


Få 3 tilbud på udskiftning af tandrem

3 tilbud og sammenlign priser på Tandrem

FDM stikprøvekontrol
FDM udfører stikprøvekontrol af værkstederne på autobutler.dk. Det betyder, at kun de bedste værksteder er på autobutler.dk, og at kvaliteten på arbejdet på din bil altid er i top.
Prisgaranti på alle opgaver
Vær sikker at du alltid får den beste prisen med prisgaranti.
Fair og transparente priser
Se alle priser i forbindelse med reparationen.
24 måneders garanti
Med Autobutler får du 2 års garanti på alt service- og reparationsarbejde udarbejdet i samarbejde med FDM

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 490 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

Få tilbud nu