Hvornår er det tid til at skifte tandrem og hvordan? Se svaret her » - Autobutler.dk blog

Blog

  • Forside
  • Blog
Hvornår er det tid til at skifte tandrem?

Hvornår er det tid til at skifte tandrem?

22 februar 2016, 09:48

Hvor ofte skal tandremmen skiftes?

Med koblingen eller bremsen, er det ret enkelt at se og mærke, når det er ved at være tid til at få dem kontrolleret eller skiftet. Det er dog en smule anderledes med tandremmen, da den er skjult af en beskyttende kappe, og sørger du ikke for jævnligt at tjekke den, vil du først opdage det, når den sprænger. Og så er det desværre allerede for sent. Du kan ende med en utrolig dyr værkstedsregning, da tandremmen ofte forvolder skade på andre dele af motoren, hvis den sprænger, mens den er tændt.

På de forskellige bilmodeller, er der sat nogle kilometergrænser på, så du har en idé om, hvornår tandremmen skal skiftes. Kig også i din bils servicehåndbog, for at se helt præcist, hvor tit dens tandrem bør udskiftes. Som tommelfingerregel er det i forbindelse med et regelmæssigt service.

Udfordringen er, at en tandrem ikke, som andre bildele, bliver gradvist defekt med tiden. Den knækker ofte helt uforudset, og når du mindst forventer det. Det vil være lidt af en katastrofe, så sørg for, at få den skiftet ved de intervaller, der er angivet i servicehåndbogen. Desuden anbefaler vi, at du ind imellem selv tjekker, for at være på den sikre side, og altid hvis du køber en brugt bil.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Kontroller din tandrem

Den bedste måde at undersøge tandremmen på, er at åbne motorhjelmen og løsne den kappe, der er ud over remmen. Herefter kan du fjerne kappen, og undersøge tandremmen. Hvis overfladen er synligt slidt, er det tid til at skifte den. Kan du ligefrem se mærker, eller flosser og revner i gummiet, er det kritisk og tid til et værkstedsbesøg. Hvis du ikke selv er helt sikker på, om tandremmen skal skiftes, er det bedst at kontakte et værksted, for at få dem til at kontrollere den for dig. Det kan i sidste ende spare dig rigtig mange ærgerlige penge, hvis uheldet skulle være ude, og den sprænger, mens du kører.

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring


Få 3 tilbud på udskiftning af tandrem

3 tilbud og sammenlign priser på Tandrem

FDM stikprøvekontrol
FDM udfører stikprøvekontrol af værkstederne på autobutler.dk. Det betyder, at kun de bedste værksteder er på autobutler.dk, og at kvaliteten på arbejdet på din bil altid er i top.
Prisgaranti på alle opgaver
Vær sikker at du alltid får den beste prisen med prisgaranti.
Fair og transparente priser
Se alle priser i forbindelse med reparationen.
24 måneders garanti
Med Autobutler får du 2 års garanti på alt service- og reparationsarbejde udarbejdet i samarbejde med FDM

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 514 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

Få tilbud nu