Ti måder at se din gearkasse skal på værksted

10 tegn på at det er gearkassen eller koblingen den er gal med

17 november 2023, 13:15

Ved du, hvilke tegn du skal være opmærksom på, når det kommer til din bils gearkasse og kobling? At køre med en gearkasse eller kobling, der er i stykker, kan direkte påvirke din og andres sikkerhed, men også ende med at give dig en langt større værkstedsregning, end hvis du fik den repareret med det samme.

Guide: Vi hjælper dig med din gearkasse eller kobling

Her finder du top 10 symptomer på, at gearkassen bør efterses, hvordan du forholder dig hvis uheldet er ude og hvordan du kan spare penge på din næste værkstedsregning i så fald.

Er der er noget galt med din bils gearkasse? I mange tilfælde kan det faktisk være koblingen den er gal med. Nedenfor finder i listen af 10 tegn du burde holde øje med og disse tegn bør ikke ignoreres eller overses.

Disse tegn bør ikke ignoreres eller overses.

Har du brug for en fejlsøgning, reparation eller udskiftning af din bils gearkasse eller kobling, så kan du gennem Autobutler sammenligne tilbud fra FDM stikprøvekontrollerede værksteder og vælge det bedste værksted til den bedste pris.

Bilejere, som sammenligner priser på gearkasseopgaver på Autobutler, kan i gennemsnit spare 19%* hvilket svarer til 2.072 kr*


Her er de top 10 symptomer på, at gearkassen eller kobling bør efterses

1. Bilen går ikke i gear eller du har svært ved at sætte den i gear.

2. Det lugter brændt.

3. Du kan høre transmissionsstøj, når bilen står i frigear.

4. Bilen går ud af gear under kørsel.

5. Koblingen føles slidt, og gearkassen ”børster tænder”.

6. Gearkassen lækker olie.

7. Advarselslampen lyser.

8. Du kan mærke rystelser, eller høre skurrende lyde.

9. Du kan høre hvin, hyl eller summen fra gearkassen.

10. Manglende reaktion fra bilen, f.eks. høje omdrejninger uden højere hastighed.

Hvad betyder symptomerne i gearkassen og koblingen?


1. Bilen går ikke i gear eller det er svært at sætte den i gear

Har du svært ved at få bilen i gear imens du holder stille eller under kørsel så skyldes dette i 90% af tilfældene en slidt kobling der bør udskiftes.

Koblingen skal på alle biler fra tid til anden udskiftes. Koblingen slides ned over tid, ligesom bremseklodserne, dog markant langsommere.

Har du brug for at udskifte din kobling? Indhent tilbud fra lokale værksteder, sammenlign og vælg det bedste værksted til den bedste pris. Spar penge gennem Autobutler.

2. Det lugter brændt

Ligesom mange andre mekaniske dele af bilen, bruger gearkassen også olie der har til formål at smøre de mange bevægelige dele i gearkassen. Overophedes gearolien (gearkasse olie) vil dette lugte brændt.

Overophedet gearolie kan skyldes (1) mængden af gearolie er for lav, (2) at der er påfyldt gearolie af forkert gearolie-viskositet eller (3) at gearolien er for gammel, og bør udskiftes.

OBS: Det er ikke blot dyrt at overse eller ignorerer disse tegn, det er også sikkerhedsmæssigt farligt.

3. Du kan høre transmissionsstøj, når bilen står i frigear

Den mest almindelig grund til at du kan høre transmissionsstøj, er at der ikke er påfyldt nok gearolie.

Lad Autobulter indhente tilbud på gearolie-skift så du kan spar penge på din værkstedsregning.

4. Bilen går ud af gear under kørsel

Bilen bør ikke gå ud af gear selv medmindre du tager den ud af gear eller computeren i din automatisk gearkasse gøre det.

Hvis du oplever dette, bør du få bilen på værksted omgående for at fortage en fejlsøgning .

5. Koblingen føles slidt, og gearkassen ”børster tænder”

En meget slidt kobling laver ofte lyde og det gør en gearkasse med defekte lejer også. Kan du høre skrattende og summende lyde fra gearkassen eller koblingen er dette højst sandsynligt en indikation på, at det er tid til at få din bil på værksted.

Udskiftning af gearkassen og koblingen er ikke en billig opgave, men det er oftest billigere end en reparation da værkstedernes timepris varierer. Med Autobutler kan du sammenligne tilbud fra lokale værksteder. Opret en opgave, så indhenter vi tilbud på udskiftning af kobling eller på udskiftning af gearkasse.

6. Gearkassen taber olie

Dette problem er lidt nemmere at identificere. En gearkasse forbrænder ikke gearolie, så er gearolie niveauet faldende, skyldes dette en lækage.

Sammenlign tilbud og spar penge på gearkasse fejlsøgning

7. Advarselslampen lyser

Lyser gearkasseadvarselslampen (et tandhjul med et udråbstegn eller et andet symbol i midten) så bør denne ikke ignoreres.
Få din bil på værksted, så din mekaniker kan fortage en fejlsøgning.
Denne advarselslampe kan forekomme af mange grunde og er ikke altid udelukkende på grund af gearkassen.

8. Du kan mærke rystelser, eller høre skurrende lyde

Høre du skurrende lyde når du skifter gear kan dette være tegn på at koblingen er slidt eller skal justeres. I værste tilfælde kan lyden og rystelserne skyldes slidte eller beskadiget tandhjul i gearkassen.

At renovere eller udskifte en gearkasse kan være en dyr opgave. Lad autobutler hjælpe dig med at finde det bedste værksted til den bedste pris. Spar i gennemsnit 19%* og få 3 års garanti på alt service- og reparationsarbejde formidlet og udført gennem autobutler.dk

9. Du kan høre hvin, hyl eller summen fra gearkassen

Hvis du ved gearskifte hører unormale lyde, opfordre vi at du får din bil undersøgt af en automekaniker. Sammenligne tilbud, vælg det bedste og vi hjælper dig med at bestille tid

10. Manglende reaktion fra bilen, f.eks. høje omdrejningere uden højere hastighed.

Oplever du at bilen ikke accelerere imens du træder ned på speederen og omdrejningerne går op, så er det muligvis tid til at udskifte bilens kobling.

Lad autobutler indhente tilbud på udskiftning af koblingen fra lokale FDM stikprøvekontrollerede værksteder så du undgår dyreoverraskelser.

Gearkasse problemer - Kobling problemer

Få udbedret problemet hurtigst muligt og spar penge. Disse 10 symptomer kan indikere, at der er problemer med din gearkasse, og hvis du oplever en eller flere, bør du hurtigst muligt få det undersøgt hos en mekaniker. At køre med en defekt gearkasse, kan ud over at være sikkerhedsmæssigt farligt, ende med en meget dyr værkstedsregning, da gearkassen vil tage yderligere skade, jo længere du fortsætter med at køre, uden at få den repareret.

Du kan derfor med fordel sammenligne tilbud på gearkasse- og koblingsopgaver gennem Autobutler fra lokale værksteder i hele landet. Derved har du et enkelt overblik over både lokale tilbud, men også hvad priserne ligger på fra værksteder rundt om i hele landet.

Bilejere, som sammenligner priser på gearkasseopgaver på Autobutler, kan i gennemsnit spare 19%*, hvilket svarer til 2.072 kr*

Få tilbud og sammenlign priser på gearkassearbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16582 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 221 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.