Ti måder at se din gearkasse skal på værksted

10 tegn på at det er gearkassen eller koblingen den er gal med

22 februar 2016, 10:15

Er der er noget galt med din bils gearkasse? I mange tilfælde kan det faktisk være koblingen den er gal med. Nedenfor finder i liste af 10 tegn du burde holde øje med.

Disse tegn bør ikke ignoreres eller overses.

Har du brug for en fejlsøgning, reparation eller udskiftning af din bils gearkasse eller kobling, så kan du gennem Autobutler sammenligne tilbud fra FDM stikprøvekontrollerede værksteder og vælge det bedste værksted til den bedste pris.

Bilejere, som sammenligner priser på gearkasseopgaver på Autobutler, kan i gennemsnit spare 29%, hvilket svarer til 2.491 kr.

Her er de top 10 symptomer på, at gearkassen bør efterses

1. Bilen går ikke i gear eller du har svært ved at sætte den i gear.
2. Det lugter brændt.
3. Du kan høre transmissionsstøj, når bilen står i frigear.
4. Bilen går ud af gear under kørsel.
5. Koblingen føles slidt, og gearkassen ”børster tænder”.
6. Gearkassen lækker olie.
7. Advarselslampen lyser.
8. Du kan mærke rystelser, eller høre skurrende lyde.
9. Du kan høre hvin, hyl eller summen fra gearkassen.
10. Manglende reaktion fra bilen, f.eks. høje omdrejninger uden højere hastighed.

Hvad betyder symptomerne i gearkassen og koblingen?

1. Bilen går ikke i gear eller det er svært at sætte den i gear

Har du svært ved at få bilen i gear imens du holder stille eller under kørsel så skyldes dette i 90% af tilfældene en slidt kobling der bør udskiftes.

Koblingen skal på alle biler fra tid til anden udskiftes. Koblingen slides ned over tid, ligesom bremseklodserne, dog markant langsommere.

Har du brug for at udskifte din kobling? Indhent tilbud fra lokale værksteder, sammenlign og vælg det bedste værksted til den bedste pris. Spar 20-40% gennem Autobutler.

2. Det lugter brændt

Ligesom mange andre mekaniske dele af bilen, bruger gearkassen også olie der har til formål at smøre de mange bevægelige dele i gearkassen. Overophedes gearolien (gearkasse olie) vil dette lugte brændt.

Overophedet gearolie kan skyldes (1) mængden af gearolie er for lav, (2) at der er påfyldt gearolie af forkert gearolie-viskositet eller (3) at gearlien er beskidt.

OBS: Det ikke blot dyrt at overse eller ignorerer disse tegn, det er også sikkerhedsmæssigt farligt.

3. Du kan høre transmissionsstøj, når bilen står i frigear

Den mest almindelig grund til at du kan høre transmissionsstøj, er at der ikke er påfyldt nok gearolie.

Lad Autobulter indhente tilbud på gearolie-skift så du kan spar 20-40%

4. Bilen går ud af gear under kørsel

Bilen bør ikke gå ud af gear selv medmindre du tager den ud af gear eller computeren i din automatiskgear gearkasse gøre det.

Hvis du oplever dette, bør du få bilen på værksted omgående for at fortage en fejlsøgning .

5. Koblingen føles slidt, og gearkassen ”børster tænder”

En meget slidt kobling laver ofte lyde og det gør en gearkasse med defekte lejer også. Kan du høre skrattende og summende lyde fra gearkassen eller koblingen er dette højsandsyndeligt en indikation på at det er tid til at få din bil på værksted.

Udskiftning af gearkassen og koblingen er ikke en billig opgave, men det er oftest billigere end en reparation da værkstedernes timepris varierer. Med Autobutler kan du sammenligne tilbud fra lokale værksteder. Opret en opgave, så indhenter vi tilbud på udskiftning af kobling eller på udskiftning af gearkasse. Hos Autobutler kan du spar 20-40%.

6. Gearkassen taber olie

Dette problem er lidt nemmere at identificere. I modsætning til motorolie, forbrændes gearolie ikke, så er gearolie niveauet faldende, skyldes dette en lækage.

Spar 20-40% på gearkasse fejlsøgning

7. Advarselslampen lyser

Lyser gearkasseadvarselslampen (et tandhjul med et udråbstegn eller et andet symbol i midten) så bør denne ikke ignoreres.
Få din bil på værksted, så din mekaniker kan fortage en fejlsøgning.
Denne advarselslampe kan forekomme af mange grunde og er ikke altid udelukkende på grund af gearkassen.

8. Du kan mærke rystelser, eller høre skurrende lyde

Høre du skurrende lyde når du skifter gear kan dette være tegn på at koblingen er slidt eller skal justeres. I værste tilfælde kan lyden og rystelserne skyldes slidte eller beskadiget tandhjul i gearkassen.

At renovere eller udskifte en gearkasse kan være en dyr opgave. Lad autobutler hjælpe dig med at finde det bedste værksted til den bedste pris. Spar 20-40% og få 3 års garanti på alt service- og reparationsarbejde formidlet og udført gennem autobutler.dk

9. Du kan høre hvin, hyl eller summen fra gearkassen

Hvis du ved gearskifte hører unormale lyde, opfordre vi at du får din bil undersøgt af en automekaniker. Sammenligne tilbud, vælg det bedste og vi hjælper dig med at bestille tid

10. Manglende reaktion fra bilen, f.eks. høje omdrejninger uden højere hastighed.

Oplever du at bilen ikke accelerere imens du træder ned på speederen og omdrejningerne går op, så er det muligvis tid til at udskifte bilens kobling.

Lad autobutler indhente tilbud på udskiftning af koblingen fra lokale FDM stikprøvekontrollerede værksteder så du undgår dyreoverraskelser.

Gearkasse problemer - Konbling problemer

Disse 10 symptomer kan indikere, at der er problemer med din gearkasse, og hvis du oplever en eller flere, bør du hurtigst muligt få det undersøgt hos en mekaniker. At køre med en defekt gearkasse, kan ud over at være sikkerhedsmæssigt farligt, ende med en meget dyr værkstedsregning, da gearkassen vil tage yderligere skade, jo længere du fortsætter med at køre, uden at få den repareret.


Bilejere, som sammenligner priser på gearkasseopgaver på Autobutler, kan i gennemsnit spare 29 %, hvilket svarer til 2.491 kr.


Få tilbud og sammenlign priser på gearkassearbejde

Få tilbud » Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar 20-40 %
  • 3 års fuld garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Få tilbud nær dig

Vi har 256 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud

Alle bilreparationer