Tips til at køre med automatgear

13 april 2018, 09:01

Hvis du aldrig har kørt i en bil med automatisk gear før, så er det meget godt at starte med at prøve at forstå, hvad forskellen er fra en bil med manuelt gear.

På den måde får du det bedste ud af bilen og indser, at det ikke udelukkende er at sætte bilen i ”drive” og så lade bilen gøre resten.

  1. Pas på, at bilen ikke triller - Dette første punkt er mere en advarsel. En bil med automatgear er indrettet sådan, at den begynder at trille fremad, så snart du starter motoren. Det eneste, du skal gøre, er at have foden på bremsen, når du starter bilen. Faktisk er der en række nyere biler med automatgear, der slet ikke vil starte, hvis ikke din fod er på bremsen.
  2. Vær forberedt på at bremse lidt hårdere - Det lyder måske lidt mærkeligt, men i biler med automatgear skal man vænne sig til at bremse hårdere. Grunden er, at der ikke er den samme ”motorbremse”, som der er med manuelt gear, når du fjerner din fod fra speederen. Du er altså nødt til at arbejde en smule hårdere med bremsen for at få den samme effekt.
  3. Pas på de høje gear på bakker - Når du befinder dig på et stykke, der går stejlt nedad, vil en bil med automatisk gear hurtigt finde et højere gear, da din hastighed øges tilsvarende. Men dette fjerner mere af motorbremsen, så du risikerer at køre vældig hurtigt nedad. Du kan evt. overveje at vælge en låst gearindstilling, hvis du har den mulighed.
  4. Hold udkig med hjørner - Et automatgear har typisk evnen til at skifte et gear op, når du løfter foden fra speederen på vej rundt i et hjørne. Men dette er ikke helt ”best practice”, så det er bedre, hvis du løfter foden lidt tidligere, end du ellers ville, da det vil tilskynde automatgearet til at skifte et gear ned, så du kan accelerere ud af svinget mere normalt.
  5. Håndtering af glatte forhold - Her i Danmark vil der være en række gange i løbet af vinteren, hvor du vil komme ud for at skulle håndtere nogle glatte veje. Når du har et automatgear, og dette sker, er det stadig en god ide at trække væk derfra i et højt gear. Det er præcist det samme, du ville gøre i din bil med manuelt gear, så du kan prøve at bruge den låste gearindstilling og sætte det på 2 eller 3.
  6. Undgå at bremse med venstre fod - Hvis du aldrig har kørt i en bil med automatgear før, kan det være fristende at bremse med venstre fod, men det bør du undgå. Venstre fod bør hvile og ikke røre ved pedaler, men højre bør bruges til skiftevis speeder og bremse.

Her kan du læse lidt mere om, hvordan et automatgear virker.

Få tilbud og sammenlign priser på gearkassearbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 40%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 15290 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 256 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.