Tips til at køre med automatgear

13 april 2018, 09:01

Hvis du aldrig har kørt i en bil med automatisk gear før, så er det meget godt at starte med at prøve at forstå, hvad forskellen er fra en bil med manuelt gear.

På den måde får du det bedste ud af bilen.

  1. Pas på, at bilen ikke triller - Dette første punkt er mere en advarsel. En bil med automatgear er indrettet sådan, at så snart du sætter bilen i D (drive) begynder den at trille fremad. Det eneste, du skal gøre, er at have foden på bremsen, når du starter bilen. Faktisk vil alle nyere biler med automatgear, slet ikke vil starte, hvis ikke din fod er på bremsen.
  2. Håndtering af glatte forhold - Her i Danmark vil der være en række gange i løbet af vinteren, hvor du vil komme ud for at skulle håndtere nogle glatte veje. Når du har et automatgear, og dette sker, er det stadig en god ide at trække væk derfra i et højt gear. Det er præcist det samme, du ville gøre i din bil med manuelt gear.
  3. Undgå at bremse med venstre fod - Hvis du aldrig har kørt i en bil med automatgear før, kan det være fristende at bremse med venstre fod, men det bør du undgå. Venstre fod bør hvile og ikke røre ved pedaler, men højre bør bruges til skiftevis speeder og bremse.

Her kan du læse lidt mere om, hvordan et automatgear virker.

Få tilbud og sammenlign priser på gearkassearbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.