For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Tips til at køre med automatgear

Hvis du aldrig har kørt i en bil med automatisk gear før, så er det meget godt at starte med at prøve at forstå, hvad forskellen er fra en bil med manuelt gear.

På den måde får du det bedste ud af bilen og indser, at det ikke udelukkende er at sætte bilen i ”drive” og så lade bilen gøre resten.

  1. Pas på, at bilen ikke triller - Dette første punkt er mere en advarsel. En bil med automatgear er indrettet sådan, at den begynder at trille fremad, så snart du starter motoren. Det eneste, du skal gøre, er at have foden på bremsen, når du starter bilen. Faktisk er der en række nyere biler med automatgear, der slet ikke vil starte, hvis ikke din fod er på bremsen.
  2. Vær forberedt på at bremse lidt hårdere - Det lyder måske lidt mærkeligt, men i biler med automatgear skal man vænne sig til at bremse hårdere. Grunden er, at der ikke er den samme ”motorbremse”, som der er med manuelt gear, når du fjerner din fod fra speederen. Du er altså nødt til at arbejde en smule hårdere med bremsen for at få den samme effekt.
  3. Pas på de høje gear på bakker - Når du befinder dig på et stykke, der går stejlt nedad, en bil med automatisk gear vil hurtigt finde et højere gear, da din hastighed øges tilsvarende. Men dette fjerner mere af motorbremsen, så du risikerer at køre vældig hurtigt nedad. Du kan evt. overveje at vælge en låst gearindstilling, hvis du har den mulighed.
  4. Hold udkig med hjørner - Et automatgear har typisk evnen til at skifte et gear op, når du løfter foden fra speederen på vej rundt i et hjørne. Men dette er ikke helt ”best practice”, så det er bedre, hvis du løfter foden lidt tidligere, end du ellers ville, da det vil tilskynde automatgearet til at skifte et gear ned, så du kan accelerere ud af svinget mere normalt.
  5. Håndtering af glatte forhold - Her i Danmark vil der være en række gange i løbet af vinteren, hvor du vil komme ud for at skulle håndtere nogle glatte veje. Når du har et automatgear, og dette sker, er det stadig en god ide at trække væk derfra i et højt gear. Det er præcist det samme, du ville gøre i din bil med manuelt gear, så du kan prøve at bruge den låste gearindstilling og sætte det på 2 eller 3.
  6. Undgå at bremse med venstre fod - Hvis du aldrig har kørt i en bil med automatgear før, kan det være fristende at bremse med venstre fod, men det bør du undgå. Venstre fod bør hvile og ikke røre ved pedaler, men højre bør bruges til skiftevis speeder og bremse.

Her kan du læse lidt mere om, hvordan et automatgear virker.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

3 tilbud og sammenlign priser på gearkassearbejde

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 303 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert. Det er gratis og uforpligtende

Få 3 tilbud

Vi hjælper dig med alle typer af reparationer