Skal du nedkøles i sommervarmen: Så husk at rense bilens aircondition

Skrevet af Autobutler.dk d. 20. maj 2016, 09.13

Husk at rense og servicere bilens aircondition eller klimaanlæg

Ren luft i bilen kommer sjældent fra bilens aircondition. Alt for mange af os kører rundt med beskidte pollenfiltre og bakterier, uden at vi er klar over det.

Hvis du hører til den fjerdel af danskerne som lider af pollenallergi, så bør du tænke dig ekstra om inden du tænder for din bils aircondition. Sammen med den kølige brise risikerer du at få en række små skadelige stoffer, som du ikke har lyst til at indånde.

Hos værkstedsportalen autobutler.dk ser man lige nu en kraftig stigning i antallet biler med skimmelsvamp og beskidte pollenfiltre. Derfor advarer analysechef Jan Sturm fra værkstedsportalen om ikke at tænde for bilens aircondition, med mindre den er blevet renset og serviceret inden for de sidste to år.

»Det er jo potentielle allergibomber, der kører på de danske veje. Hvis du ikke har fået renset din aircondition risikerer du at indånde en masse små svampesporer, hver gang du køler bilen«, forklarer Jan Sturm.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

»I takt med at mikrobilerne er blevet billigere, er der nu også langt flere som ikke bruger bilen dagligt. Kombineret med en fugtig vinter og et varmt forår har det givet svampesporerne perfekte levevilkår.«

Autobutler.dk har dagligt et par hundrede aircondition til tjek og mekanikerne melder om at der i år er flere biler som har lugtgener eller synlige svampesporer i anlægget. Den enkle løsning er at bruge anlægget hver dag også om vinteren, og ellers få det renset igennem mindst en gang om året.

Serviceeftersyn omfatter ikke aircondition rens

Selv om de fleste danskere jævnligt kører bilen til serviceeftersyn, er der ikke noget krav om at bilens airconditionanlæg også skal renses. Derfor kører mange videre med et anlæg, der er fuld af skimmelsvamp. Langt de fleste problemer med aircondition skyldes dog at bilejere glemmer, at de også skal tænde for bilens køling i løbet af vinteren.


Typiske fejl på bilens aircondition


Der lugter

Det fugtige vintervejr er perfekt grobund for svampesporer og skimmelsvamp. Du opdager det først, når bilen lugter af sur sok. Hvis svampene har sat sig i anlægget kan du ikke komme af med dem naturligt, men er nødt til at tilføre en særlig væske, som manuelt kan rense rørene, filtrene og lamellerne.

Der bliver ved med at være varmt i bilen

Dit airconditionanlæg er et lukket cirkulation af kølemiddel som er det tryllemiddel, der får bilen til at køle. Hvis du ikke bruger anlægget om vinteren vil det tabe kølemiddel, fordi det ikke er blevet smurt. Hvis du lytter godt efter kan du nogen gange høre det som en hvislende lyd men heldigvis har de fleste nyere biler en computer, der automatisk kobler anlægget fra.

Det drypper

Din aircondition består af en masse rør og slanger som i udgangspunktet holder tæt. Men et rør kan gå i stykker. Hvis det sker, forsvinder dit dyrebare kølemiddel som dug for solen.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Skidt i radiatoren

Det er ikke kun din forrude som bliver fuld af insekter. Det gør radiatoren også. Over tid kan døde insekter og skidt i radiatoren gøre det svært at skabe ordentligt tryk på luften - og derved køle bilen tilstrækkeligt.

Køler kun i den ene side

Der kan være fejl i luftfordeleren, en slange der er faldet af, eller en mekanisk fejl som ofte er enkel at reparere.

Hvad omfatter et aircondition service?

Det laver værkstedet, når dit airconditionanlæg skal til service eller der skal påfyldes kølemiddel:

  1. Tømmer det gamle kølemiddel.
  2. Tryktester kølesystemet.
  3. Fylder anlægget med en kemisk sporevæske som finder utætheder.
  4. Tilføre olie som smører kompressor, slanger og pakninger.
  5. Hælder nyt kølemiddel på og tester effekten digitalt før og efter opgaven.

Mange værksteder vælger herudover at rense systemet med en kemisk væske som giver frisk duft i kabinen og fjerner bakterier og andre skadelige organismer fra fordamper, ventilation og kondensvandafløb.

Få 3 tilbud på service og rens af aircondition eller klimaanlæg


Mere om aircondition og klimaanlæg

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Suzuki Splash – 2009
Hurtig reaktion og bestilling af reservedele. To mand på jobbet. Så dagen efter at bilsynet havde...
KP Erhvervsbiler ApS - AutoMester
8370 Hadsten
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu