For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Autoværkstedet klarer det hele

Autoværksteder
Nogle store autoværksteder kan klare alle former for opgaver, men kræver dog at mekanikerne er specialiserede.

Der er ikke mange mekanikere der kan alt, det er også mere betryggende at have specialister til bestemte typer reparationer. Når du er udlært som automekaniker, skal du overveje hvilke områder du vil specialisere dig i. På den måde kan du blive eksperten alle andre er nødt til at spørge til råds, når der er spørgsmål til noget der ikke er generelt.

Skal bilen på værksted?

Nogle af de arbejdsområder du kan specialisere dig i, er disse:

Pladearbejde, buler og malerarbejde

Nogle bilejere er meget ømme om deres biler. Det er ikke bare et transportmiddel der bringer dig fra A til B. Det er en baby, der skal passes og plejes, og hvis der kommer buler eller ridser i lakken, skal den straks fixes. Automekanikere der specialisere sig i pladearbejde, buleopretning og pleje af biler, får nogle gode opgaver, for bilejeren er ofte villig til at ofre det det koster at få bilen i perfekt stand igen. Alternativt er det forsikringen der betaler. Hvis du er kunstnerisk og kan lave et maleri på bilen, vil du også ofte have en del gode opgaver med firmabiler, men selvfølgelig stadig skulle fjerne ridser og mindre buler med mindre lakarbejde, men også når der skal skiftes døre og skærme, der kræver noget autolakering.

Glasarbejde som ruder og lygter

En af de mest almindelige ting der kan gå galt med biler er stenslag i forruder og knuste ruder. Det er meget almindeligt for sten til at flyve op fra vejen og ramme forruden, eller fra lastbiler og trailere der ikke er afdækket som de skal. Der skal ikke meget til at få glasset til at splintre eller blot få et mindre mærke. Derfor er det en god forretning at kunne skifte ruder, eller reparere stenslag. Ofte er bilejeren forsikret, så det kun er en selvrisiko de skal betale, mens forsikringen betaler resten. Du behøver ikke nogen specialuddannelse for at reparere eller udskifte ruder, blot et kort kursus.

Derfor er det også en udmærket mulighed for at specialisere sig indenfor dette område også. Med glasarbejde som speciale har du også mulighed for at klare de opgaver, hvor bilejere ønsker nye ruder fordi de skal tones eller skiftes af andre årsager. Der er nogle lovkrav til tonede ruder, som ikke bare må isættes, eller ruder med påmonteret film, hvor som helst.

Autoværksteder

Autoelektronik

Hvis du har nemt ved at få overblik over det tekniske, kan det være du skal specialisere dig inden for elektromekaniker området. Biler i dag bliver mere og mere fyldt med elektronik, og deres styresystemer giver mulighed for at styre langt flere tekniske komponenter end nogensinde før. Det betyder at området som elektromekaniker er i stadig vækst. Her har du brug for at kunne tænke logisk, og være god til at løse praktiske problemer.

Specialister til bestemte bilmærker

Alle bilproducenter har deres egne salgskanaler, med udstillingslokaler og mekanikere, fordelt over hele landet. Du kan vælge at specialisere dig inden for et bestemt mærke, og på den måde kunne få erfaring og viden som næsten ingen anden har, med det bestemte bilmærke. Du bliver eksperten, og ved alt, kan høre på motoren hvad der er galt, eller kan alle de små tricks til at fintune bilen. På den måde vil du kunne fejlsøge og diagnosticere meget bedre, og hurtigere, fordi du har mere erfaring med det ene bilmærke, og på den måde kunne lave bilen billiger, eller tjene mere på reparationen, fordi du sparer tid i forhold til det angivne.

Mobile mekanikere

Det er ikke alle der har tid eller ønsker at køre deres bil til værkstedet. For de fleste gælder det blot om, at bilen skal laves. På den måde kan det være en fordel at være mobil mekaniker. Hvis det er fordi bilen ikke vil starte, kan den mobile mekaniker også være en god ide, da alternativet er at få bugsering til værkstedet. Hvis du har trevlt og skal nå et bestemt sted, kan det helt klart være en fordel at få bilen lavet med det samme, i stedet for at den skal på værkstedet. Derfor er de fleste autohjælp chauffører mekanikere, der kan fixe de mest simple ting direkte på stedet.

Mobile mekanikere kan være selvstændige, og på den måde kan det være en god måde at komme i gang som selvstændig mekaniker, da du så ikke skal anskaffe værksted og en masse udstyr til at starte med. Det giver dog en begrænsning i hvilke typer service og reparationer du kan udføre hjemme hos bilejeren.

... men der er mere

Dette er på ingen måder alle de arbejdsområder og specialer en mekaniker kan have, der er en del flere. Det er dog de største områder, og dem der er flest der har brug for. Du kan ikke være specialist i alt, så derfor kan det være en god ide at udvælge et eller et par emner, du bliver specialist i. Der er selvfølgelig heller ingen der siger at du absolut skal specialisere dig i noget bestemt område. Det kan være du finder det mere spændende at lave meget forskelligt, og dermed hele tiden få nye udfordringer i opgaver du ikke har prøvet før.

Få 3 tilbud fra autoværksteder nær dig

Information om autoværksteder

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer