Automekaniker og uddannelse

Skrevet af Autobutler.dk d. 27. juli 2014, 11.00

Autoværksted Det er muligt du tænker “hvor svært kan det være?” - at blive mekaniker altså.

Uddannelsen til mekaniker er alsidig, og gennemgår mange forskellige emner, der tilsammen giver en mekaniker indsigt i alt hvad der kan være galt med bilen.

Uddannelsen foregår både på skolebænken, og i praktik på et autoværksted Der er ikke en bestemt vej til at blive mekaniker. Det tager 2 til 4 år, og så er det nødvendigt at tage kurser efterfølgende, for at følge med alle de nye tiltag som bilproducenterne finder på.

 

Hvad skal mekanikeren kunne

For at kunne arbejde som mekaniker, skal du have viden om en masse forskellige funktioner og reparationer, på mange forskellige modeller. Selvom der er mange af bilernes komponenter der grundlæggende fungerer på samme måde, er der alligevel små eller store forskelle på hvordan de fungerer fra bilmærke til bilmærke. Du skal have en god fysik, da en del arbejde sker i nogle kringlede arbejdsstillinger, og nogle af bilens komponenter er ret tunge. Du skal også være computerkyndig da en del af fejlfindingen udføres ved hjælp af elektrisk udstyr og computere. Udstyret ændres løbende, og kræver efteruddannelse og ekstra træning for at genopfriske og lære de nye funktioner.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Den almindelige uddannelse

Efter folkeskolen har du flere muligheder. Enten tager du grundforløbet og fortsætter med uddannelsen der består af skole og praktik, eller også går du i gang med den ny mesterlære. Hvis du starter med grundforløbet, fortsætter du i praktik på et rigtigt værksted, med skoleophold.

Efter 3,5 år er du. Hvis du synes det er for lang tid, kan du stoppe efter 2 år som personvognsmontør. Uanset hvor dygtig du bliver på skolen, skal du bevise du kan arbejde med rigtige reparationer på et rigtigt værksted, så du får den praktiske erfaring der skal til, for at kunne være mekaniker efter du er færdig med uddannelsen.

Autoværksted

 

Videreuddannelse

Når du er færdig med hovedforløbet som mekaniker, kan du fortsætte med andre uddannelser som f.eks. bilsagkyndig, produktionsteknolog, maskinmester eller diplomingeniør. Du kan få flere oplysninger på uddannelsesinstitutionerne, f.eks. Syddansk Erhvervsskole.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

 

Ny mesterlære

Hvis du er blevet skoletræt, og ikke gider skolearbejdet med det samme, kan du aftale med et værksted at komme i den ny mesterlære. På den måde kommer du hurtigt i gang på værkstedet, og tager skoleforløb løbende, for du slipper ikke for det. Det kan også være du ikke er sikker på uddannelsen er det rigtige for dig, så kan du få lidt olie på fingrene, inden det starter med et halvt år på skolebænken, for så efterfølgende at finde ud af at det ikke er noget for dig.

Den sidste positive effekt af mesterlære, er at elev og mester kan se hinanden lidt an, inden forholdet bindes for hele uddannelsesforløbet. Uddannelsen afsluttes med samme svendeprøve som den almindelige automekanikeruddannelsen.

Du kan evt. læse mere om ny mesterlære hos Syddansk Erhvervsskole. Uanset hvilken vej du vælger, bliver du mekaniker, og afhængig af hvilke interesser du har, specialiserer du dig løbende inden for de forskellige bilmærker og emner som du selv synes er mest interessante. På autobutler.dk er alle autoværksteder underlagt skrappe krav til reperationer og værkstedsforhold, så det stiller også krav til de enkelte mekanikere på værkstederne.

 

Få 3 gratis tilbud fra autoværksteder nær dig

 

Information om autoværksteder

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Opel 2.0 – 2001
God service, hurtig arbejde og til den aftalte pris. Der blev informeret om yderligere defekter,...
Point S / Auto-Team 2000
3520 Farum
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Opret en opgave nu