For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Service af din bils aircondition

  • Spar 20-40% på værkstedet
  • Spar i snit 1.234 kr. på airconditionjobs
  • Du modtager tilbud inden for 24 timer
  • 2 års fuld garanti på værkstedsarbejdet
2 års garanti på din bilreparation
2 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen

Sådan virker det

Få tilbud på bilreparation inden for 24 timer
1

Få 3 tilbud

Fortæl os hvad der skal laves på din bil og få 3 tilbud.
Vælg et reparationstilbud og bestil tid
2

Vælg tilbud og bestil tid

Sammenlign pris, afstand, bedømmelser.
Kør til nærmeste FDM godkendte værksted
3

Kør på værksted

Få din bil repareret uden overraskelser.

Hvorfor skal airconditionanlæg have service?

Service af aircondition og klimaanlæg

Alle aircondition- og klimaanlæg taber kølemiddel med tiden – det nedsætter anlæggets køleevne

Din bils aircondition- eller klimaanlæg er essentielt, når det kommer til indeklimaet i din bil. Men det er ikke sikkert, at tjek eller rens af anlægget er skemalagt i din bils servicebog, og derfor skal du selv huske at få tjekket anlægget.

Dit airconditionanlæg taber ca. 10% af sit kølemiddel hvert år, og der bør derfor ikke gå mere end 2 år mellem et grundigt service. Hvis du kører meget, eller fx kører på bilferie hvert år, bør du sørge for at få serviceret dit airconditionanlæg en gang om året. Pengene på et airconditionservice er godt givet ud, da du ellers risikerer, at det mangler smøremiddel eller overophedes, og så kan du risikere at stå med en meget større regning.

Hvis du oplever, at dit aircondition- eller dit klimaanlæg ikke virker, som det bør, så er det ved at være tid til et service.

Hos Autobutler får du tilsendt 3 tilbud på et airconditionservice, og så kan du vælge det tilbud, der passer dig bedst.

Sammenlign priser
Prøv selv. Spar penge.

Det skifter værkstedet

Det er ikke sikkert, at aircondition eller klimaanlæg er med i planen i servicebogen. Når du har bilen til et af de regelmæssige serviceeftersyn, kan det være op til dig selv at sørge for, at det bliver kontrolleret. Airconditionanlægget taber ca. 10 % kølemiddel om året, så der bør ikke gå mere end 2 år mellem et grundigt airconditionservice. Hvis du kører meget i bilen, bør du få kontrolleret airconditionanlægget hvert forår, inden den varme sæson starter.

Det giver god mening at ofre penge på et airconditionservice, for hvis du skubber det for længe, risikerer du. at kompressoren løber tør for smøremiddel og brænder af pga. varmen. Det er snildt en udgift på over 4.000 kr.

Når du kan mærke, at din aircondition ikke længere fungerer efter hensigten, skal den til service. Hos Autobutler får du 3 tilbud, hvor du selv vælge det tilbud der passer dig bedst.

Når du beder om service på din bils aircondition, vil værkstedet skifte eller påfylde kølemiddel. I gamle dage blev der brugt freon, men i dag bruges et andet kemikalie. Det er stadig er giftigt, og derfor er der meget streng kontrol med, at aftapning og påfyldning sker uden spild. Faktisk afregnes væsken til køleanlæg pr. gram. Det skal du også være opmærksom på, når du bestiller et tilbud, om det er inkl. kølevæske, eller om det lægges oven i prisen. Det kan være den afgørende faktor for, hvilken mekaniker der er billigst.

Værkstedet skifter også olie i dit airconditionanlæg, det er det smøremiddel, der gør at pakninger i kompressoren ikke tørrer ud eller slides unødigt.

Det vil også være normalt, at luftfilteret skiftes en gang imellem. Samtidig kontrolleres tørreren, der udtrækker fugt og snavs fra det cirkulerende kølemiddel.

Vidste du, at...

  • Når ruderne dugger, kan det være tegn på, at airconditionanlægget bør serviceres. Det ses ofte ved, at lige når du starter bilen og begynder at køre, kommer der ringe på forruden, lige over blæserens ribber.
  • Hvis der er en muggen, klam og/eller fugtig lugt, når klimaanlægget kører, er det også tegn på, at der er noget galt.
  • Hvis anlægget ikke køler, selv om det er sat på kulde, er det indlysende, der er noget galt.

Bedømmelser af airconditionservice

Venlig - hurtig - effektiv.
Poul C.
Peugeot 206+ (2012)
go pris og super service
Søren A.
Citroën C4 (2011)
Venlige og kompetent
Gitte M.
Suzuki Swift (2007)

Du kan selv vedligeholde mellem service

Når du har et airconditionanlæg i bilen, er der nogle tegn på, at du bør få lavet service, eller selv servicere anlægget.

Airconditionanlægget sørger for, at der er kold luft i bilen om sommeren. Når bilen stopper, er alle rør kolde, og når sommerens varme luft varmer dem op, kondenseres luften. Det skaber fugtighed, der løber gennem systemet. Det er bl.a. derfor, du ofte ser vand løbe ud af bilen, når du har kørt og stiger ud af bilen.

Vandet fra kondenseringen skal helst ud, men der er ofte nogle lommer tilbage, der ikke forsvinder af sig selv. I det ophobede vand kan der opstå bakterier og mikroorganismer. Disse kan forårsage luftvejsgener og øjenirritation, eller blot en muggen og ubehagelig lugt. Du kan prøve at sætte fuld knald på varmen en gang imellem, for at undgå at vandet samler sig efter kondensering. Men det er ikke nok til at fjerne evt. bakterieflora.

Hvis du oplever fugt og/eller dårlig lugt, kan du prøve at bruge et airconditionrensemiddel. Det fungerer ved, at du skruer helt op for varmen i bilen, åbner dåsen med rensevæske, stiger ud af bilen og holder alle døre lukkede i f.eks. 15 minutter. Herefter skal der udluftes, og så er luften i bilen frisk igen. Læs brugsanvisningen, da tid og procedure kan variere fra produkt til produkt.

Hvis det ikke er nok, skal det serviceres af et værksted, der kan håndtere airconditionanlæg.

Kør ”altid” med aircondition

Der tales meget om, at vi skal spare brændstof. Og selvfølgelig koster det ekstra at have aircondition til at køre konstant. Det er bare en rigtig dårlig ide at holde aircondition slukket hele vinteren, blot fordi du ikke har brug for kulde.

Når anlægget ikke kører, står smøremidlet stille, og der er risiko for, at pakninger bliver tørre og utætte. Når anlægget kører om vinteren, sørger det samtidig for at holde indeklimaet tørt, også selvom du har varme på.

Alle bilreparationer

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud