Spar penge på service af din bils aircondition

  • Spar 20-40% på værkstedet
  • Du får tilbud inden for 24 timer
  • Kun FDM-kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Sådan virker det

Få tilbud på bilreparation inden for 24 timer
1

Få tilbud

Fortæl os hvad der skal laves på din bil og få tilbud.
Vælg et reparationstilbud og bestil tid
2

Vælg tilbud og bestil tid

Sammenlign pris, afstand, bedømmelser.
Kør til nærmeste FDM godkendte værksted
3

Kør på værksted

Få din bil repareret uden overraskelser.

Hvorfor skal airconditionanlæg have service?

Service af aircondition og klimaanlæg

Alle aircondition- og klimaanlæg taber kølemiddel med tiden – det nedsætter A/C-anlæggets køleevne

Din bils aircon- eller klimaanlæg er essentielt, når det kommer til indeklimaet i din bil. Men det er ikke sikkert, at tjek eller rens af anlægget er skemalagt i din bils servicebog, og derfor skal du selv huske at få tjekket anlægget.

Dit aircondition anlæg taber ca. 10% af sit kølemiddel hvert år, og der bør derfor ikke gå mere end 2 år mellem et grundigt aircon service. Hvis du kører meget, eller fx kører på bilferie hvert år, bør du sørge for at få lavet et eftersyn af din bils aircondition én gang om året. Pengene på servicing af et klimanalæg er godt givet ud, da du ellers risikerer, at det mangler smøremiddel eller overophedes, og så kan du risikere at stå med en langt højere pris for reparationen.

Hvis du oplever, at dit aircondition- eller dit klimaanlæg ikke virker, som det bør, så er det ved at være tid til et service.

Hos autobutler.dk får du tilsendt tilbud på et airconditionservice, og så kan du vælge det tilbud, der passer dig bedst.

Pris på airconditionservice

På autobutler.dk tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Citroën 725 kr. 608 kr. - 1.388 kr. Få tilbud
Ford 825 kr. 608 kr. - 2.951 kr. Få tilbud
Hyundai 766 kr. 608 kr. - 1.926 kr. Få tilbud
Nissan 801 kr. 608 kr. - 2.407 kr. Få tilbud
Opel 840 kr. 608 kr. - 2.072 kr. Få tilbud
Peugeot 842 kr. 608 kr. - 3.114 kr. Få tilbud
Renault 847 kr. 608 kr. - 3.272 kr. Få tilbud
Skoda 723 kr. 608 kr. - 1.295 kr. Få tilbud
Suzuki 726 kr. 608 kr. - 1.584 kr. Få tilbud
Volkswagen 706 kr. 608 kr. - 1.282 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Sammenlign priser
Prøv selv. Spar penge

Det skifter værkstedet

Det er ikke sikkert, at air conditioning eller klimaanlæg er med i planen i servicebogen. Når du har bilen til et af de regelmæssige serviceeftersyn, kan det være op til dig selv at sørge for, at det bliver kontrolleret. Hvis du kører meget i bilen, bør du få et klimaanlæg service hvert forår, inden den varme sæson starter.

Det giver god mening at ofre penge på et A/C service, for hvis du skubber det for længe, risikerer du, at kompressoren løber tør for smøremiddel og brænder af pga. varmen. Det er snildt en udgift på over 4.000 kr.

Når du kan mærke, at din aircon ikke længere virker efter hensigten, skal den til service.

Når du beder om en aircon service, vil værkstedet skifte eller sørge for påfyldning af kølemiddel. I gamle dage blev der brugt freon, men i dag bruges et andet kemikalie. Det er stadig er giftigt, og derfor er der meget streng kontrol med, at aftapning og påfyldning sker uden spild. Faktisk afregnes væsken til køleanlæg pr. gram. Det skal du også være opmærksom på, når du bestiller et tilbud, om det er inkl. aircon væske, eller om det lægges oven i prisen. Det kan være den afgørende faktor for, hvilken mekaniker der er billigst.

Værkstedet skifter også olie i din bils klimaanlæg. Det er det smøremiddel, der gør, at pakninger i kompressoren ikke tørrer ud eller slides unødigt.

Det vil også være normalt, at luftfilteret skiftes en gang imellem. Samtidig kontrolleres tørreren, der udtrækker fugt og snavs fra det cirkulerende kølemiddel.

Vidste du, at...

  • Når ruderne dugger, kan det være tegn på, at det er tid til en A/C reparation. Det ses ofte ved, at lige når du starter bilen og begynder at køre, kommer der ringe på forruden, lige over blæserens ribber.
  • Hvis der er en muggen, klam og/eller fugtig lugt, når klimaanlægget kører, er det også tegn på, at der er noget galt.
  • Hvis anlægget ikke køler, selv om det er sat på kulde, er det indlysende, der er noget galt.

Populære klimareparationer

Bedømmelser af airconditionservice

Venlige og hjælpsomme. Fair pris
Lars J.
Skoda Fabia (2018)
Det er noget så sjælden som en venlig, kompetent og ærlig automekaniker! Og så er han tilmed billig.
Anders B.
BMW 5-Serie (2013)
Super service
Carsten L.
Toyota Aygo (2008)

Du kan selv vedligeholde mellem service

Når du har et airconditionanlæg i bilen, er der nogle tegn på, at du bør få lavet service, eller selv servicere anlægget.

Airconditionanlægget sørger for, at der er kold luft i bilen om sommeren. Når bilen stopper, er alle rør kolde, og når sommerens varme luft varmer dem op, kondenseres luften. Det skaber fugtighed, der løber gennem systemet. Det er bl.a. derfor, du ofte ser vand løbe ud af bilen, når du har kørt og stiger ud af bilen.

Vandet fra kondenseringen skal helst ud, men der er ofte nogle lommer tilbage, der ikke forsvinder af sig selv. I det ophobede vand kan der opstå bakterier og mikroorganismer. Disse kan forårsage luftvejsgener og øjenirritation, eller blot en muggen og ubehagelig lugt. Du kan prøve at sætte fuld knald på varmen en gang imellem, for at undgå at vandet samler sig efter kondensering. Men det er ikke nok til at fjerne evt. bakterieflora.

Hvis du oplever fugt og/eller dårlig lugt, kan du prøve at bruge et aircondition-rensemiddel. Det fungerer ved, at du skruer helt op for varmen i bilen, åbner dåsen med rensevæske, stiger ud af bilen og holder alle døre lukkede i f.eks. 15 minutter. Herefter skal der udluftes, og så er luften i bilen frisk igen. Læs brugsanvisningen, da tid og procedure kan variere fra produkt til produkt.

Hvis det ikke er nok, skal det serviceres af et værksted, der kan håndtere airconditionanlæg. Vi kører i øjeblikket med en kampagne på aircon service til en fast pris på 549 kr.
Book nu:

Kør ”altid” med aircondition

Der tales meget om, at vi skal spare brændstof. Og selvfølgelig koster det ekstra at have aircondition til at køre konstant. Det er bare en rigtig dårlig ide at holde klimaanlægget slukket hele vinteren, blot fordi du ikke har brug for kulde.

Når anlægget ikke kører, står smøremidlet stille, og der er risiko for, at pakninger bliver tørre og utætte. Når anlægget kører om vinteren, sørger det samtidig for at holde indeklimaet tørt, også selvom du har varme på.

Læs mere om aircondition


Trænger din Peugeot, Volkswagen eller Renault’s aircondition til service? Find gennemsnitspriserne for service af aircondition på et hav af forskellige bilmærker – heriblandt BMW, Ford & Citroën – og bliv klogere på, om din bils A/C-problemer er et værkstedsbesøg værd. Værksteder over hele landet står klar til at tage professionelt imod dig for at sikre din Toyota, Opel osv. den bedste behandling.

Alle bilreparationer

Få tilbud nær dig

Vi har 269 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud