For at give dig en bedre oplevelse, gemmer vi informationer om dit besøg på www.autobutler.dk. Læs mere

Indhent 3 gratis og uforpligtende tilbud

Få 3 tilbud på airconditionservice

  • Spar op til 40% på værkstedsregningen
  • Fuld prisgaranti på alle reparationer
  • Tryghed med FDM reparationsaftale
  • Hurtigt og nemt at bruge, det tager kun 2 min!

Prøv selv! Det er gratis og uforpligtende Få 3 tilbud nu

Få 3 tilbud nu
2 års garanti på din bilreparation
Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Prisgaranti på alle opgaver
Finder du et billigere tilbud, så matcher vi

Med Autobutler er du i trygge hænder

1

Få 3 tilbud

Fortæl os hvad der skal laves på din bil og få 3 tilbud inden for 24 timer
2

Vælg tilbud og bestil tid

Sammenlign tilbud på pris, afstand, bedømmelser og bestil tid online
3

Kør på værksted

Få din bil repareret uden overraskelser

Hvorfor skal airconditionanlæg have service?

Service af aircondition og klimaanlæg

Alle aircondition- og klimaanlæg taber kølemiddel med tiden – det nedsætter anlæggets køleevne

Din bils aircondition- eller klimaanlæg er essentielt, når det kommer til indeklimaet i din bil. Men det er ikke sikkert, at tjek eller rens af anlægget er skemalagt i din bils servicehæfte, og derfor skal du selv huske at få tjekket anlægget.

Dit airconditionanlæg taber ca. 10% af sit kølemiddel hvert år, og der bør derfor ikke gå mere end 2 år mellem et grundigt service. Hvis du kører meget, eller fx kører på bilferie hvert år, bør du sørge for at få serviceret dit airconditionanlæg en gang om året. Pengene på et airconditionservice er godt givet ud, da du ellers risikerer, at det mangler smøremiddel eller overophedes, og så kan du risikere at stå med en meget større regning.

Hvis du oplever, at dit aircondition- eller dit klimaanlæg ikke virker, som det bør, så er det ved at være tid til et service.

Hos autobutler får du tilsendt 3 tilbud på et airconditionservice, og så kan du vælge det tilbud, der passer dig bedst.

Sammenlign priser - spar tid og penge
Hurtigt & nemt
Prøv selv! Det er gratis og uforpligtende

Det skifter værkstedet

Det er ikke sikkert, at aircondition eller klimaanlæg er med i planen i servicemanualen. Når du har bilen til service, kan det være op til dig selv at sørge for det bliver kontrolleret. Aircondition anlægget taber ca. 10% kølemiddel om året, så der bør ikke gå mere end 2 år mellem et grundigt service. Hvis du kører meget i bilen, bør du få kontrolleret aircondition anlægget hver forår, inden den varme sæson starter.

Det giver god mening, at ofre penge på et service, for hvis du skubber det for længe, risikerer du at kompressoren løber tør for smøremiddel og brænder af pga. varmen. Det er snildt en udgift på over 4.000.

Når du kan mærke at din aircondition ikke længere fungerer efter hensigten, skal den til service. Hos Autobutler får du 3 tilbud, hvor du selv vælge det bedste tilbud til prisen

Når du beder om service på din bils aircondition, vil værkstedet skifte eller påfylde kølemiddel. I gamle dage blev der brugt freon, men i dag bruges et andet kemikalie. Det er stadig er giftigt, og derfor er der meget streng kontrol med, at aftapning og påfyldning sker uden spild. Faktisk afregnes væsken til kæleanlæg pr. gram. Det skal du også være opmærksom på, når du bestiller et tilbud, om det er inkl. kølevæske, eller om det lægges oven i prisen. Det kan være den afgørende faktor for, hvilken mekaniker der er billigst.

Værkstedet skifter også olie, der er et smøremiddel, så pakning er kompressor ikke tørrer ud eller slides unødigt.

Det vil også være normalt at luftfilteret skiftes en gang imellem. Samtidig kontrolleres tørreren, der udtrækker fugt og snavs fra det cirkulerende kølemiddel.

Vidste du, at...

  • Når ruderne dugger, kan det være tegn på, at aircondition anlægget bør serviceres. Det ses ofte ved, at lige når du starter bilen, og begynder at kører, kommer der ringe på forruden, lige over blæserens ribber.
  • Hvis der er en muggen, klam og/eller fugtig lugt når klimaanlægget kører, er det også tegn på, at der er noget galt.
  • Hvis anlægget ikke køler, selv om det er sat på kulde, er det indlysende der er noget galt.

Bedømmelser af airconditionservice

Dansk Bilrens leverede et supergodt stykke arbejde på min VW Golf. Jeg vil helt sikkert vælge dem...
Sebastian B.
Volkswagen Golf VI (2010)
Venlig betjening og overholder aftaler.
Thomas G.
Nissan Qashqai (2015)
helt iorden og lige efter aftalen.
Bilejer
Renault Twingo (2012)

Du kan selv vedligeholde mellem service

Når du har et aircondition anlæg i bilen, er der nogle tegn på at du bør få lavet service, eller selv servicere anlægget.

Aircondition anlægget sørger for at der er kold luft i bilen om sommeren. Når bilen stopper, er alle rør kolde, og når sommerens varme luft varmer dem op, kondenseres luften. Det skaber fugtighed der løber gennem systemet. Det er bl.a. derfor du ofte ser vand løbe ud af bilen, når du har kørt, og stiger ud af bilen.

Vandet fra kondenseringen skal helst ud, men der er ofte nogle lommer tilbage, der ikke forsvinder af sig selv. I det ophobede vand, kan der opstå bakterier og mikroorganismer. Disse kan forårsage luftvejsgener og øjenirritation, eller blot en muggen og ubehagelig lugt. Du kan prøve at sætte fuld knald på varmen en gang imellem, for at undgå vandet samler sig efter kondensering. Men det er ikke nok til at fjerne evt. bakterieflora.

Hvis du oplever fugt og/eller dårlig lugt, kan du prøve at bruge et aircondition rensemiddel. Det fungerer ved, at du skruer helt op for varmen i bilen, åbner dåsen med rensevæske, stiger ud af bilen, og holder alle døre lukkede i f.eks. 15 minutter. Herefter skal der udluftes, og så er luften i bilen frisk igen. Læs brugsanvisningen, da tid og procedure kan variere fra produkt til produkt.

Hvis det ikke er nok, skal det serviceres af et værksted, der kan håndtere airconditionanlæg.

Kør ”altid” med aircondition

Der tales meget om, at vi skal spare brændstof. Og selvfølgelig koster det ekstra, at have aircondition til at køre konstant. Det er bare en rigtig dårlig ide, at holde aircondition slukket hele vinteren, blot fordi du ikke har brug for kulde.

Når anlægget ikke kører, står smøremidlet stille, og der er risiko for at pakninger bliver tørre og utætte. Når anlægget kører om vinteren, sørger det samtidig for, at holde indeklimaet tørt, også selvom du har varme på.

Vi kan hjælpe dig med alt på din bil

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 450 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert. Det er gratis og uforpligtende

Få 3 tilbud