Servicering af Aircondition / klimaanlæg

Er dit airconditionanlæg i topform?

21 maj 2013, 15:38

Næsten alle biler sælges i dag med et halvautomatisk køleanlæg, også kaldet aircondition. Det virker ved, at en kompressor nedkøler og tørrer luften, inden den kommer i cirkulation i kabinen, så der altid er et behageligt indeklima uanset temperaturen udenfor. Og du får fjernet duggen fra indersiden af ruderne på kølige morgener og i regnvejr.

Ulempen ved aircondition er, at temperaturen i bilen ikke er den samme hele tiden. Det kan nemt blive for koldt. Derfor bliver det mere og mere populært med fuldautomatiske klimaanlæg, der holder den samme temperatur hele tiden, for eksempel 21 eller 22 grader C, som mange bilister finder ideelt.

Tjek dit Airconditionanlæg

Når bilen er ny, er mængden af kølevæske i top, og kompressoren fungerer, som den skal. Men bittesmå utætheder ved samlinger og pakninger kan betyde, at op mod 10 procent af kølemidlet siver ud på blot et år, siger nogle eksperter. Og hvis anlægget mangler kølemiddel, vil kompressoren holde op med at virke og i nogle tilfælde tage skade. Det er derfor vigtigt at få tjekket sit airconditionanlæg eller klimaanlæg ca. hvert andet år, så man kan få efterfyldt kølemiddel, om nødvendigt. Ved samme lejlighed kan du få renset luftkanalerne, så eventuel dårlig lugt forsvinder, herunde får udskiftet bilens tørfilter.

Få tilbud på tjek af klimaanlæg

Mere om aircondition og klimaanlæg

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.