For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Servicering af Aircondition / klimaanlæg

Er dit airconditionanlæg i topform?

Airconditionanlæg og klimaanlæg er en behagelighed, men de skal ses efter.

Næsten alle biler sælges i dag med et halvautomatisk køleanlæg, aircondition også kaldet. Det virker ved at en kompressor nedkøler og tørrer luften, inden den kommer i cirkulation i kabinen, så der altid er et behageligt indeklima uanset temperaturen udenfor. Og du får fjernet duggen fra indersiden af ruderne på kølige morgener og i regnvejr.

Ulempen ved aircondition er, at temperaturen i bilen ikke er den samme hele tiden. Det kan nemt blive for koldt. Derfor bliver det mere og mere populært med fuldautomatiske klimaanlæg, der holder den samme temperatur hele tiden, for eksempel 21 eller 22 grader C, som mange bilister finder ideelt.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Tjek dit Airconditionanlæg

Når bilen er ny, er mængden af kølevæske i top, og kompressoren fungerer, som den skal. Men bittesmå utætheder ved samlinger og pakninger kan betyde, at op mod 10 procent af kølemidlet siver ud på blot et år, siger nogle eksperter. Og hvis anlægget mangler kølemiddel, vil kompressoren holde op med at virke og i nogle tilfælde tage skade. Det er derfor vigtigt at få tjekket sit airconditionanlæg eller klimaanlæg ca. hvert andet år, så man kan få efterfyldt kølemiddel, om nødvendigt. Ved samme lejlighed kan du få renset luftkanalerne, så eventuel dårlig lugt forsvinder.

Få 3 tilbud på tjek af aircondition eller klimaanlæg

Mere om aircondition og klimaanlæg

3 tilbud og sammenlign priser på aircondition

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 303 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert. Det er gratis og uforpligtende

Få 3 tilbud

Vi hjælper dig med alle typer af reparationer