For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Lad bremserne leve længere

20 august 2015, 15:12

Bremser

Det kan være dyrt at få monteret nye bremser på din bil, og mange bilister er ikke klar over, hvordan deres måde at køre bil på, påvirker levetiden på deres bremser.

Med et par små ændringer på din kørsel kan du spare mange penge på udskiftning og reparation af bilens bremser, og kører væsentligt længere, inden det er tid til nye klodser.

6 tips til at spare på dine bremser

Nedenfor har vi listet seks tips, som er værd at huske på, da de kan spare dig for større beløb til bremsereparation og ture på værksted. Og så koster de ikke andet end lidt omtanke bag rattet. Faktisk kan man med blot en lille smule omtanke i forhold til ens kørselsmønster reducere antallet af gange, bilen skal have skiftet bremser.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

  Sæt i frigear

  Jo hårdere du bremser, desto større pres er der på bremseskiverne. Hvis du ofte bremser hurtigt op fra høj fart i stedet for længere og langsommere opbremsninger, belaster du bremserne unødigt meget. Hvis du kører på motorvejen kan du prøve at gøre tegn så tidligt som muligt og tage farten af og kører i frigear for at sænke farten, inden du begynder at bremse.

  Se fremad på ruten

  Det lyder logisk og det er det måske også. Men mange bilister er faktisk ikke så opmærksomme på vejen foran dem, som de burde være. Sørg for at kigge godt frem og forbered dig på næste opbremsning i ordentlig tid inden du når frem til rundkørslen, lyskrydset e.l. På den måde vil du have ekstra god tid til at lette foden fra speederen, køre i frigear et stykke for at sænke farten og så nøjes med at bremse, når det egentligt er nødvendigt.

  Tøm bilen for unødigt skrammel

  Mange af os har den uvane at lade en masse ting og sager ligge i bilen, selvom vi ikke skal bruge dem. Men jo tungere bilen er, jo mere belastning kommer der på bremseskiverne. Kører du ofte rundt med unødigt meget vægt på bilen risikerer du at reducere bremseskivernes levetid dramatisk. Alene ved at fjerne de unødvændige ting fra baggagerummet kan gøre en markant forskel. Også på brændstoføkonomien.


  Gør ikke som alle de andre

  Selvom bilerne foran har en kørsel, der slider ekstra på bremserne behøver du jo ikke følge deres eksempel. Naturligvis skal du følge trafikken, men ofte kan man til trods for forankørende se vejens forløb længere frem. At holde dig orienteret længere frem af vejen giver dig tid til at sænke farten langsommere. Så lad ikke andres måde at køre på påvirke, hvor ofte du skal skifte bremser.
  Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

  Tænk over dine faste ture

  Nogle gange kan man komme til at slå hjernen lidt fra på de ture, man kører hver dag. Kører du samme tur hjem fra arbejde hver dag, har du sikkert ofte travlt, hvilket påvirker din kørsel. Hurtig acceleration og hurtige opbremsninger gør højst sandsynligt ikke din rejsetid kortere men belaster til gengæld dine bremser. Så hvis du kender kender ruten godt, så prøv at huske på de steder, der kræver opbremsning: trafiklys, kryds, bump osv., så du kan sænke farten i god tid. På de daglige ture kan det virkelig gøre en forskel for bremsernes levetid, hvis man er bevidst om dette.

  Få bilens bremser serviceret

  Med regelmæssige tjek af bilens bremser kan værkstedet spotte problemer og løse dem, inden de vokser sig store, alvorlige og dyre. Det kan spare dig for en masse penge og bøvl, og forlænge tiden inden bremserne skal udskiftes helt.


Disse råd er hverken dyre eller kræver særligt meget af dig, når du kører. Og med lidt tilvænning og omtanke vil det hurtigt føles som den mest naturlige måde at køre bil samtidig med at du reducere udskiftningen og større reparationsarbejde på bilens bremser.

Få 3 tilbud på reparation og service af bremser

Alt om bilens bremser

Få 3 tilbud og sammenlign priser på bremser

Få 3 tilbud » Få 3 tilbud »

Fordele med Autobutler

 • FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
 • Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
 • Sammenlign priser hos flere værksteder.
 • Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.
Trustpilot
God 8.7 / 11789 anmeldelser

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer