Få gode råd til, hvordan du bedst passer på din bils bremser

Lad bremserne leve længere

14 februar 2020, 15:12

Det kan være dyrt at få monteret nye bremser på din bil, og mange bilister er ikke klar over, hvordan deres måde at køre bil på påvirker levetiden på deres bremser.

Med et par små ændringer på din kørsel kan du spare mange penge på udskiftning og reparation af bilens bremser og køre væsentligt længere, inden det er tid til nye klodser.

6 tips til at spare på dine bremser

Nedenfor har vi listet seks tips, som er værd at huske på, da de kan spare dig for større beløb til bremsereparation og ture på værksted. Og så koster de ikke andet end lidt omtanke bag rattet. Faktisk kan man med blot en lille smule omtanke i forhold til ens kørselsmønster reducere antallet af gange, bilen skal have skiftet bremser.

Sæt i frigear

Jo hårdere du bremser, desto større pres er der på bremseskiverne. Hvis du ofte bremser hurtigt op fra høj fart i stedet for længere og langsommere opbremsninger, belaster du bremserne unødigt meget.

Se fremad på ruten

Det lyder logisk, og det er det måske også. Men mange bilister er faktisk ikke så opmærksomme på vejen foran dem, som de burde være. Sørg for at kigge godt frem og forbered dig på næste opbremsning i ordentlig tid, inden du når frem til rundkørslen, lyskrydset e.l. På den måde vil du have ekstra god tid til at lette foden fra speederen, køre i frigear et stykke for at sænke farten og så nøjes med at bremse, når det egentligt er nødvendigt.

Tøm bilen for unødigt skrammel

Mange af os har den uvane at lade en masse ting og sager ligge i bilen, selvom vi ikke skal bruge dem. Men jo tungere bilen er, jo mere belastning kommer der på bremseskiverne. Kører du ofte rundt med unødigt meget vægt på bilen, risikerer du at reducere bremseskivernes levetid dramatisk. Alene at fjerne de unødvendige ting fra baggagerummet kan gøre en markant forskel. Også på brændstoføkonomien.

Gør ikke som alle de andre

Selvom bilerne foran har en kørsel, der slider ekstra på bremserne, behøver du jo ikke følge deres eksempel. Naturligvis skal du følge trafikken, men ofte kan man til trods for forankørende se vejens forløb længere frem. At holde dig orienteret længere frem af vejen giver dig tid til at sænke farten langsommere. Så lad ikke andres måde at køre på påvirke, hvor ofte du skal skifte bremser.

Tænk over dine faste ture

Nogle gange kan man komme til at slå hjernen lidt fra på de ture, man kører hver dag. Kører du samme tur hjem fra arbejde hver dag, har du sikkert ofte travlt, hvilket påvirker din kørsel. Hurtig acceleration og hurtige opbremsninger gør højst sandsynligt ikke din rejsetid kortere men belaster til gengæld dine bremser. Så hvis du kender kender ruten godt, så prøv at huske på de steder, der kræver opbremsning: trafiklys, kryds, bump osv., så du kan sænke farten i god tid. På de daglige ture kan det virkelig gøre en forskel for bremsernes levetid, hvis man er bevidst om dette.

Få bilens bremser serviceret

Med regelmæssige tjek af bilens bremser kan værkstedet spotte problemer og løse dem, inden de vokser sig store, alvorlige og dyre. Det kan spare dig for en masse penge og bøvl og forlænge tiden, inden bremserne skal udskiftes helt.

Disse råd er hverken dyre eller kræver særligt meget af dig, når du kører. Og med lidt tilvænning og omtanke vil det hurtigt føles som den mest naturlige måde at køre bil samtidig med at du reducere udskiftningen og større reparationsarbejde på bilens bremser.

Alt om bilens bremser

Få tilbud og sammenlign priser på bremser

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.