Lad bremserne leve længere

Skrevet af Autobutler.dk d. 20. august 2015, 15.12

Bremser

Det kan være dyrt at få monteret nye bremser på din bil, og mange bilister er ikke klar over, hvordan deres måde at køre bil på, påvirker levetiden på deres bremser.

Med et par små ændringer på din kørsel kan du spare mange penge på udskiftning og reparation af bilens bremser, og kører væsentligt længere, inden det er tid til nye klodser.

6 tips til at spare på dine bremser

Nedenfor har vi listet seks tips, som er værd at huske på, da de kan spare dig for større beløb til bremsereparation og ture på værksted. Og så koster de ikke andet end lidt omtanke bag rattet. Faktisk kan man med blot en lille smule omtanke i forhold til ens kørselsmønster reducere antallet af gange, bilen skal have skiftet bremser.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

  Sæt i frigear

  Jo hårdere du bremser, desto større pres er der på bremseskiverne. Hvis du ofte bremser hurtigt op fra høj fart i stedet for længere og langsommere opbremsninger, belaster du bremserne unødigt meget. Hvis du kører på motorvejen kan du prøve at gøre tegn så tidligt som muligt og tage farten af og kører i frigear for at sænke farten, inden du begynder at bremse.

  Se fremad på ruten

  Det lyder logisk og det er det måske også. Men mange bilister er faktisk ikke så opmærksomme på vejen foran dem, som de burde være. Sørg for at kigge godt frem og forbered dig på næste opbremsning i ordentlig tid inden du når frem til rundkørslen, lyskrydset e.l. På den måde vil du have ekstra god tid til at lette foden fra speederen, køre i frigear et stykke for at sænke farten og så nøjes med at bremse, når det egentligt er nødvendigt.

  Tøm bilen for unødigt skrammel

  Mange af os har den uvane at lade en masse ting og sager ligge i bilen, selvom vi ikke skal bruge dem. Men jo tungere bilen er, jo mere belastning kommer der på bremseskiverne. Kører du ofte rundt med unødigt meget vægt på bilen risikerer du at reducere bremseskivernes levetid dramatisk. Alene ved at fjerne de unødvændige ting fra baggagerummet kan gøre en markant forskel. Også på brændstoføkonomien.


  Gør ikke som alle de andre

  Selvom bilerne foran har en kørsel, der slider ekstra på bremserne behøver du jo ikke følge deres eksempel. Naturligvis skal du følge trafikken, men ofte kan man til trods for forankørende se vejens forløb længere frem. At holde dig orienteret længere frem af vejen giver dig tid til at sænke farten langsommere. Så lad ikke andres måde at køre på påvirke, hvor ofte du skal skifte bremser.
  Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

  Tænk over dine faste ture

  Nogle gange kan man komme til at slå hjernen lidt fra på de ture, man kører hver dag. Kører du samme tur hjem fra arbejde hver dag, har du sikkert ofte travlt, hvilket påvirker din kørsel. Hurtig acceleration og hurtige opbremsninger gør højst sandsynligt ikke din rejsetid kortere men belaster til gengæld dine bremser. Så hvis du kender kender ruten godt, så prøv at huske på de steder, der kræver opbremsning: trafiklys, kryds, bump osv., så du kan sænke farten i god tid. På de daglige ture kan det virkelig gøre en forskel for bremsernes levetid, hvis man er bevidst om dette.

  Få bilens bremser serviceret

  Med regelmæssige tjek af bilens bremser kan værkstedet spotte problemer og løse dem, inden de vokser sig store, alvorlige og dyre. Det kan spare dig for en masse penge og bøvl, og forlænge tiden inden bremserne skal udskiftes helt.


Disse råd er hverken dyre eller kræver særligt meget af dig, når du kører. Og med lidt tilvænning og omtanke vil det hurtigt føles som den mest naturlige måde at køre bil samtidig med at du reducere udskiftningen og større reparationsarbejde på bilens bremser.

Få 3 tilbud på reparation og service af bremser


Alt om bilens bremser

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Hyundai i10 – 2009
God og hurtig service til den aftalte pris.
Gummiværkstedet - Hella Service Partner
8700 Horsens
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu