Livsfarlige bremser

Skrevet af Autobutler.dk d. 25. januar 2016, 12.49

Bremser, bremseklodser og bremseskiver

Det danske vintervejr sætter bilens bremser på hårdt arbejde. Det er derfor især nu vigtigt at sikre, at bilen bremser virker. Alligevel kører mange af os rundt med biler, der ikke kan lave et passende bremsespor.

Danske biler kører med dårlige bremser


Næsten hver tredje opgave på autobutler.dk, er relateret til bremser her i december. Især her om vinteren kan nedslidte bremser og manglende bremsevæske gøre det farligt at være bilist fordi bilen får længere bremselængde og sværere at styre ved farlige situationer. Problemet er at en moderne bil sagtens kan have delvist defekte bremser, uden at man ved almindelig kørsel opdager det.

”Mange bilister blæser tilsyneladende stort på om bilen ikke bremser ordentligt og kører videre på de danske landeveje. Det er ekstra skræmmende når vi ved, at vinteren er den tid, hvor man har mest brug for at bilens sikkerhedsudstyr er tip-top og bremserne skal kunne reagere hurtigt og korrekt”, forklarer Autobutlers analysechef Jan Sturm som har set eksempler på bremser, der i så dårlig stand, at det reelt svarer til at bilen kun kan bremse med motoren.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Vi ignorerer bilens vigtigste sikkerhedssystem


”Kontakten mellem en bil og vejbanen svarer til fire håndflader. Alle kan derfor godt forstå hvorfor det er vigtigt med gode bremser – men når vores mekanikere spørger bilisterne, er de fleste ikke selv klar over hvor alvorlig bremsefejlene kan være”, siger Jan Sturm. Han opfordrer alle bilister til at få kontrolleret bilens bremser mindst en gang årligt – især ved ældre biler.

”Danske bilister er alt for lemfældige med at få tjekket bilernes teknik jævnligt. Hvis man har en ældre bil, er det desværre ikke tilstrækkeligt at få service på bilen hvert andet år. Det danske klima er hårdt for bilerne, så en ældre bil skal minimum tjekkes en gang årligt hvis man vil være sikker på at bilen er i forsvarlig stand. Det værste ved bremsefejlene er jo, at konsekvenserne er så alvorlige, som de er. Det er i den pludselige katastrofeopbremsning, at bremsesvigt kan blive fatalt”, forklarer Jan Sturm.

Det kan du selv gøre for at tjekke bremserne


Ud over at tjekke bremseskivens tykkelse, og se efter rust, er man desværre nødt til at have en fagmand til at tjekke bremsesystemet. Mekanikernes vigtigste råd er at sørge for at skifte bremsevæske ofte og minimum en gang årligt. Det kræver en tur på værkstedet, men kan gøres på stedet, medens du venter.

Nogle symptomer på at bremserne bør efterses kan være:


  • Bilen sejler frem og tilbage når du bremser almindeligt. Det er tegn på at bremseklodserne er slidt skævt.
  • Bremserne larmer når du drejer, hvilket tyder på, at kaliberen ikke sidder helt perfekt i forhold til bremseskiven.
  • Når du bremser, kommer der en skurrende lyd. Det er tegn på at enten klodser eller skiver er slidt op. Det kan være tegn på rust, så hvis lyden kun kommer i starten af kørslen, og det derefter forsvinder, er det som hovedregel ikke et problem.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen


Alt om bilens bremser

Få 3 gratis tilbud på tjek af bremser


Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu