Livsfarlige bremser - Autobutler.dk blog

Blog

Livsfarlige bremser

Bremser, bremseklodser og bremseskiver

Det danske vintervejr sætter bilens bremser på hårdt arbejde. Det er derfor især nu vigtigt at sikre, at bilen bremser virker. Alligevel kører mange af os rundt med biler, der ikke kan lave et passende bremsespor.

Danske biler kører med dårlige bremser


Næsten hver tredje opgave på autobutler.dk, er relateret til bremser her i december. Især her om vinteren kan nedslidte bremser og manglende bremsevæske gøre det farligt at være bilist fordi bilen får længere bremselængde og sværere at styre ved farlige situationer. Problemet er at en moderne bil sagtens kan have delvist defekte bremser, uden at man ved almindelig kørsel opdager det.

”Mange bilister blæser tilsyneladende stort på om bilen ikke bremser ordentligt og kører videre på de danske landeveje. Det er ekstra skræmmende når vi ved, at vinteren er den tid, hvor man har mest brug for at bilens sikkerhedsudstyr er tip-top og bremserne skal kunne reagere hurtigt og korrekt”, forklarer Autobutlers analysechef Jan Sturm som har set eksempler på bremser, der i så dårlig stand, at det reelt svarer til at bilen kun kan bremse med motoren.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Vi ignorerer bilens vigtigste sikkerhedssystem


”Kontakten mellem en bil og vejbanen svarer til fire håndflader. Alle kan derfor godt forstå hvorfor det er vigtigt med gode bremser – men når vores mekanikere spørger bilisterne, er de fleste ikke selv klar over hvor alvorlig bremsefejlene kan være”, siger Jan Sturm. Han opfordrer alle bilister til at få kontrolleret bilens bremser mindst en gang årligt – især ved ældre biler.

”Danske bilister er alt for lemfældige med at få tjekket bilernes teknik jævnligt. Hvis man har en ældre bil, er det desværre ikke tilstrækkeligt at få service på bilen hvert andet år. Det danske klima er hårdt for bilerne, så en ældre bil skal minimum tjekkes en gang årligt hvis man vil være sikker på at bilen er i forsvarlig stand. Det værste ved bremsefejlene er jo, at konsekvenserne er så alvorlige, som de er. Det er i den pludselige katastrofeopbremsning, at bremsesvigt kan blive fatalt”, forklarer Jan Sturm.

Det kan du selv gøre for at tjekke bremserne


Ud over at tjekke bremseskivens tykkelse, og se efter rust, er man desværre nødt til at have en fagmand til at tjekke bremsesystemet. Mekanikernes vigtigste råd er at sørge for at skifte bremsevæske ofte og minimum en gang årligt. Det kræver en tur på værkstedet, men kan gøres på stedet, medens du venter.

Nogle symptomer på at bremserne bør efterses kan være:


  • Bilen sejler frem og tilbage når du bremser almindeligt. Det er tegn på at bremseklodserne er slidt skævt.
  • Bremserne larmer når du drejer, hvilket tyder på, at kaliberen ikke sidder helt perfekt i forhold til bremseskiven.
  • Når du bremser, kommer der en skurrende lyd. Det er tegn på at enten klodser eller skiver er slidt op. Det kan være tegn på rust, så hvis lyden kun kommer i starten af kørslen, og det derefter forsvinder, er det som hovedregel ikke et problem.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Alt om bilens bremser

Få 3 gratis tilbud på tjek af bremser


3 tilbud og sammenlign priser på bremser

FDM stikprøvekontrol
FDM udfører stikprøvekontrol af værkstederne på autobutler.dk. Det betyder, at kun de bedste værksteder er på autobutler.dk, og at kvaliteten på arbejdet på din bil altid er i top.
Prisgaranti på alle opgaver
Vær sikker at du alltid får den beste prisen med prisgaranti.
Fair og transparente priser
Se alle priser i forbindelse med reparationen.
24 måneders garanti
Med Autobutler får du 2 års garanti på alt service- og reparationsarbejde udarbejdet i samarbejde med FDM

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 518 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

Få tilbud nu